Zyrat turistike janë vendet ku mund të mësojmë për destinacionin që po vizitojmë. Prandaj, para se të shkoni në atë vend është e përshtatshme të dini se ku janë dhe kur hapen. Në këtë artikull, ju informojmë për zyrat turistike të pranishme në Budapest, si dhe Zyrën Turistike Kombëtare Hungareze të vendosur në Spanjë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Zyra turistike në Budapest

Adresa dhe orari

Nëse keni nevojë të merrni informacione turistike sapo të mbërrini në Budapest, mund të shkoni në zyrat që ndodhen brenda aeroport, konkretisht në terminalet 2A (me orë nga 08:00 deri në 22:00) dhe 2B (që hapet nga 10:00 deri në 22:00).Tashmë në qytet, ne gjejmë tre zyra kryesore turistike që kanë orë të gjata dhe janë të ngarkuara për të ndihmuar turistët. Njëri prej tyre është i vendosur në rrugën Sütő numër 2, pranë sheshit Déak Ferenc, dhe është i hapur nga ora 08:00 deri në 20:00.

Emri zyrtar i zyrave turistike në këtë qytet është budapestinfo.

Një tjetër është në Olof Palme sétány numër 5, brenda ndërtesës së sheshit të akullit të Parkut Komunal. Orari i tij fillon në 09:00 dhe mbaron në 19:00.

Më në fund, gjejmë një pikë tjetër informacioni në rrugën Tárnok me numër 15, pranë Plaza de la Santísima Trinidad, pranë Kalasë së Budës. Hapet në 09:00 dhe mbyllet në 18:00.

Në këto qendra do të gjeni profesionistë që flasin anglisht dhe nganjëherë edhe gjuhë të tjera si spanjisht. Ata do t'ju ndihmojnë gjatë vizitës tuaj në qytet.

Po kështu, ju gjithashtu mund të blini bileta, të merrni udhëzues ose të blini Budapest Card, një kartë e përqendruar në turistë me të cilën keni transport dhe vizita falas, si dhe zbritje të ndryshme.Institucionet bashkëpunuese

Përveç zyrave të përmendura më lart, ju gjithashtu mund të bëni kërkimet tuaja në ambientet që janë partnerë të Budapestinfo. Njëri prej tyre është brenda Tregu Qendror. Shtë e hapur nga e hëna deri të shtunën nga ora 06:00. Të hënën, mbyllet në 17:00 pasdite, të martën deri të premten në orën 18:00 pasdite dhe të shtunat në 15:00 pasdite.

Një vend tjetër është pika e informacionit e Stacionit Budapest-Keleti ose Stacionit Lindor, e cila është e hapur midis orës 07:00 dhe 19:00.

Ju gjithashtu mund të shkoni në ndonjë nga zyrat e shërbimit ndaj klientit të Qendrës së Transportit Budapest ose Budapesti Kozlekedesi Kozpont, inicialet e të cilave janë BKK.

Zyrat kombëtare

Nëse ajo që dëshironi është të merrni informacion para se të filloni udhëtimin, mund të kërkoni ndihmë në Zyra Turistike Kombëtare Hungareze në Spanjë. Kjo është në Madrid, por aktualisht nuk është e hapur për publikun.

Prandaj, për ta kontaktuar atë duhet të telefononi në numrin e telefonit 91 556 93 48, i cili është i disponueshëm ndërmjet orës 10:00 dhe 17:00. Po kështu, ju gjithashtu mund të dërgoni një email me pyetjet tuaja tek hungary@hungriaturismo.com.

Nga ana tjetër, përveç kontaktit me ta, ju gjithashtu mund të gjeni informacionin që ata ofrojnë në faqen e tyre zyrtare, në të cilën mund të përdorni duke klikuar kjo lidhje.

Ky artikull është ndarë 103 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: