Muzeu Prado është një nga komplekset më të rëndësishme historike dhe kulturore në Spanjë. Ka pothuajse 8.000 piktura dhe rreth 27.000 objekte arti (skulptura, piktura, vizatime, etj.). Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si ta dini, nëse jeni në Madrid dhe mund ta vizitoni sikur jo.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Vizitë virtuale në Muzeun Prado

histori

Ne po përballemi me një ndërtesë në shkallë të gjerë, e cila tejkalon 41.000 m². Shifrat e saj imponuese dhe stili i tij klasicist kthehen në shekullin e XNUMX-të. Për këtë arsye, Muzeu Prado karakterizohet nga të qenit një nga komplekset më përfaqësuese dhe prestigjioze të shekujve të fundit.Muzeu Prado ndodhet në zemër të Paseo del Prado. Arkitekti i tij ishte Juan de Villanueva, i cili e projektoi atë në 1785 me urdhër të Carlos III të ishte Kabineti i Shkencave të Natyrës.

Sidoqoftë, nipi i tij, Fernando VII, vendosi që do të ishte Muzeu Mbretëror i Pikturave dhe Skulpturave, emri i të cilit përfundoi në Muzeu Kombëtar i Prados.

Hera e parë që u hap për publikun ishte në 1819. Që nga ajo kohë, numri i vizitorëve dhe veprave të ekspozuara është rritur ndjeshëm, për të cilat janë bërë disa zgjerime.

Brenda këtij ndërtimi të stërmadh mund të gjejmë një grup dhomash që strehojnë koleksione mbretërore me vlera të larta kulturore, disa nga më të spikaturat të përbëra nga vepra arti Spanjolle, Italiane dhe Flamande.

Turne virtual

Nëse duam të vizitojmë Muzeun Prado të Madrid dhe nuk mund të shkojmë, ne kemi mundësinë ta njohim atë përmes Google Earth, në sajë të projektit të njohur si Kryevepra Prado në Google Earth.Falë kësaj, ne do të jemi në gjendje të njohim në detaje 14 punime të Muzeut Prado të Madrid përmes një vizite në muze në 3d. Ky opsion na lejon të shohim punimet në mënyrë të përsosur, pasi imazhet kanë më shumë se 14.000 megapiksel, që është ekuivalente me cilësi 1.400 herë më të lartë sesa do të merrnim me një aparat fotografik 10 megapiksel. Këto janë veprat që ne mund t'i përfytyrojmë:

 • autoportret, Dürer
 • Kopshti i të ardhurave tokësore, Bosco
 • Dora e zotëriut në gjoksin e tij, El Greco
 • Shpallja, Fra Angelico
 • Të shtënat e 3 majit, Goya
 • Kryqëzimi, Juan de Flandes
 • Kardinali, Rafael
 • Artemisa, Rembrandt
 • Ëndrra e Jakobit, Ribera
 • Shkëputja, Roger van der Weyden
 • Tre Gratë, Rubens
 • Konceptim i papërlyer, Tiepolo
 • Perandori Charles V, mbi kalë, në Mülhberg, Tizian
 • Familja e Felipe IV (Las Meninas), Velazquez

Për t'i përdorur këto, ne duhet të hyjmë në Google Earth, të aktivizojmë shtresën 3D Buildings dhe të klikojmë në Muzeun Prado. Ju mund ta shkarkoni programin duke klikuar kjo lidhje.

Muzeu i Prados ishte i parë në kryerjen e kësaj risie të madhe teknologjike që lejon që veprat e mëdha të artit që ajo strehon brenda të vlerësohen nga kudo në botë.

Vizitoni muzeun

Nëse keni mundësinë të vizitoni El Prado, duhet ta dini se hapet në 10 të mëngjesit gjatë gjithë javës. Nga e hëna në të shtunë mbyllet në orën 20:00 dhe të dielave dhe festave në orën 19:00 pasdite. Gjithashtu, ditët e vetme që ajo mbetet e mbyllur janë 1 janari, 1 maji dhe 25 dhjetori.

Çmimi i përgjithshëm i biletës është 15 €. Sidoqoftë, personat mbi 65 vjeç, anëtarët e familjeve të mëdha dhe mbajtësit e një karte të të rinjve paguajnë 7,5 €. Për më tepër, ata nën moshën 18 vjeç, studentët dhe personat me aftësi të kufizuara nuk duhet të paguajnë tarifat e hyrjes.

Po kështu, çdo ditë ka një vend të caktuar në të cilin ndodhet muzeu falas për të gjithë njerëzit. Kjo është nga ora 18:00 pasdite deri në 20:00 pasdite ndërmjet të hënës dhe të shtunës dhe nga 17:00 pasdite deri në 19:00 të dielave dhe festave.

Ky artikull është ndarë 47 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: