Para se të shkoni në një vend është e rëndësishme të dini se cilat vaksina janë të nevojshme për të qenë në gjendje të udhëtoni në të. Në rastin e Meksikës, nuk ka vaksinim të detyrueshëm, por rekomandohet shumë. Në këtë artikull, ne flasim për vaksinat që rekomandohen. Përveç kësaj, ne ju japim disa rekomandime shëndetësore.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Vaksinat e nevojshme dhe të rekomanduara për të udhëtuar në Meksikë

Vaksinat e rekomanduara

Përkundër asaj që mendojnë disa njerëz, jo nuk ka vaksinim të detyrueshëm për të hyrë në Meksikë. Pavarësisht nga cili vend vini, nuk kërkohen vaksinime për vizitorin, madje as kundër etheve të verdha. Sidoqoftë, ekzistojnë një numër vaksinash që rekomandohet të bëhen të azhurnuara.Para së gjithash, vaksinimi bazë i rekomanduar për të vizituar çdo destinacion është si më poshtë:

  • Hepatiti A
  • Tetanus-difteria
  • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)

Në shumë vende, këto vaksina u jepen njerëzve kur janë fëmijë, kështu që është e përshtatshme të konfirmoni me mjekun se cilat vaksina duhet të merrni dhe cilat nuk janë më të nevojshme.

Në mënyrë të ngjashme, një vaksinë tjetër që këshillohet të udhëtoni në Meksikë është ethet e tifos, veçanërisht nëse do të largoheni nga qytete të mëdha si Mexico City. Prandaj, nëse do të shkoni në Riviera Maya, këshillohet që ta mbani atë të azhurnuar.

Po kështu, nëse planifikoni të kryeni ndonjë aktivitet të rrezikshëm, rekomandohet që të vaksinoheni kundër hepatitit B. Në mënyrë të ngjashme, nëse do të merreni me kafshë, duhet të vaksinoheni kundër tërbimit.

Në rastin e Spanjës, ju mund të gjeni se cilat Qendra Ndërkombëtare të Vaksinimit janë në qytetin tuaj duke klikuar kjo lidhje. Sa për Kolumbinë, ju e keni listën në kjo faqe në internet.

Sëmundje të tjera

Ka disa sëmundje ekzistuese në vend për të cilat nuk ka vaksinë. Këto zakonisht transmetohen nga kafshimi i mushkonjave, kështu që gjëja më e rëndësishme është që të keni një ilaç kundër cilësimit dhe të vishni rroba të përshtatshme.Një nga këto sëmundje është malaria, e cila ndodh kryesisht në zonën e Paqësorit. Për këtë sëmundje ekziston një ilaç që jepet oralisht. Sidoqoftë, ky ilaç ka disa efekte anësore dhe duhet të merret para, gjatë dhe pas udhëtimit.

Në të njëjtën mënyrë, mund të ndodhin edhe raste të dengue, chikungunya dhe virusit Zika, veçanërisht gjatë muajve me shi, të cilat ndodhin midis majit dhe nëntorit. Shtetet me rrezikun më të lartë janë:

  • Chiapas
  • Guerrero
  • Oaxaca
  • Tabasko
  • Veracruz

Nga këto sëmundje, virusi Zika është veçanërisht i rrezikshëm për gratë shtatzëna, pasi mund të shkaktojë keqformime në fetus.

Këshilla për shëndetin

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës tregon se është e rëndësishme të kesh një sigurimi mjekësor me një mbulim të gjerë që përfshin riatdhesimin dhe evakuimin në vendin e origjinës, pasi që shëndeti, pavarësisht se është cilësor, është i kushtueshëm.

Edhe kështu, është e mundur që, edhe nëse keni sigurim shëndetësor, është e detyrueshme të paguani paraprakisht shpenzimet mjekësore në mënyrë që, më vonë, sigurimi t'ju paguajë.

Së fundmi, rekomandohet të pini ujë në shishe, të lani mirë frutat dhe perimet para se t'i konsumoni, dhe të shmangni blerjen e ushqimit nga tezgat e rrugëve.

Ky artikull është ndarë 93 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: