Pas takos meksikane dhe fajitas, enchilada është një tjetër nga ushqimet tipike të Gastronomi meksikane. Ashtu si pjatat e lartpërmendura, enchilada përmban tortilën e misrit.

Enkilada tradicionale

Enkilada tipike ose më e zakonshme është ajo që është e mbushur me copa mishi dhe fasule të zeza, megjithatë, në varësi të stilit që duam t'i japim, mund ta mbushim me mish të kuq ose të bardhë, djathë, qepë në unaza, marule, domate te prera, Guacamole dhe krem ​​i rëndë.

Si të përgatitni enchilada

Enchiladat përgatiten lehtë, pasi konsiston vetëm në mbushjen e tortilës me përbërës, por është e rëndësishme të tregohet se pasi të kemi vulosur tortilën, duhet ta çojmë në furrë për të paktën pesëmbëdhjetë minuta në mënyrë që të grihet me djathin.

Enchilada, si pjatat e tjera tipike, është përshtatur edhe me shijet gastronomike të vendeve të tjera, për shembull, në Guatemalë bëhet me dolli në vend të tortilës së misrit dhe mbushja përgatitet me copa mishi, salcë domate, vezë të forta dhe një turshi që përgatitet bazuar në karota, speca, hudhër, qepë dhe djegës.

Llojet e enkiladës

Ndër enchiladat më të zakonshme gjejmë:

- Enkilada e gjelbër, e cila është e mbushur me domate të gjelbra.
- Enchilada zvicerane, ku përdoret krem ​​qumështi në vend të copave të djathit.
- Enchilada e fasules është e mbushur dhe e mbuluar me një sasi bujare fasule.
- Enkilada e nishanit është e mbuluar me nishan dhe e zbukuruar me fara susami.
- Enkilada veriore, në të protagonistët janë salca e domates dhe djegësi.

Së fundmi, ekzistojnë variantet më pak të njohura që janë: enchilada encremada, ku e rëndësishme është ta mbuloni me salcë kremi; dhe enchilada entomatada, të cilat zakonisht janë të mbushura me mish të kuq dhe të mbushura me salcë domate dhe djathë të trashë.

Ky artikull është ndarë 36 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: