Adhuruesit e djathit nuk do të jenë të pazakontë të dëgjojnë emrin e Djathi Panela, i njohur gjithashtu si "Djathi i Shportës" për shkak të formës së shportës që është shtypur në djathë pas ruajtjes së tij dhe gjithashtu quhet "Djathi i Bardhë" në disa rajone, pasi është një djathë shumë i freskët dhe i butë.

Për prodhimin e tij përdoret siç duhet qumësht lope i pasterizuar, pa pjekje, prandaj qëndrueshmëria e tij ka karakteristikat e gjizave gjysmë të kulluara nga të cilat nxirret.

Një mënyrë e mirë për të ngrënë ato është duke e bashkuar atë në një tryezë me meze të ndryshme, ose si pjesë e një përhapje të djathrave të varieteteve të ndryshme.

Ky djath dallohet midis llojeve të tjerë atje sepse thith aromat lehtë dhe mund të integrohet në ushqime nga rajone të ndryshme me hijeshi dhe pa mundim.

Flavshtë me aromë shumë të lehtë dhe për t'i dhënë asaj një shije në shije zakonisht është e kalitur me hudhër dhe paste djegës, veçanërisht në vaktet meksikane.

Konsistenca e tij e ngurtë nuk largon përmbajtjen e lartë të ujit dhe përmbajtjen e ulët të kalorive, prandaj si djathë mund të rekomandohet për dieta.

Ky artikull është ndarë 18 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: