Problemi i urisë në Afrika është vetëm maja e ajsbergut e problemit të varfërisë dhe kequshqyerjes në të gjithë botën.

Deri më sot dhe sipas studimeve të kryera nga UNICEF dhe raporteve të paraqitura nga përfaqësues të KB, dihet se më shumë se gjysma e popullsisë së Afrikës ka nevojë urgjente për ushqim.

Sipas Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO), ka 27 vende në Afrikë që kanë nevojë për ndihmë menjëherë. Ato padyshim përfshijnë vende të tilla si Angola dhe Somalia.

Këto vende preken, jo vetëm nga problem urie, i detyrohen në një pjesë të madhe situatës së tyre thatësirave të vazhdueshme dhe konflikteve të armatosura që ndodhin midis rajoneve në kufi me Malavi, Kenia dhe Zimbabve,

Becauseshtë për shkak të thatësirës që bujqësia afrikane është në krizë. Moti i keq dhe nxehtësia e vazhdueshme e shoqëruar me një shpërndarje të dobët të burimeve të saj logjistike e bëjnë kontinentin Afrikan një sektor të prekshëm në çështjet e zhvillimi bujqësor, siç tregohet nga Instituti i Kërkimeve mbi Politikat Ndërkombëtare të Ushqimit.

Ata gjithashtu kanë raportuar se kjo situatë ka pasur si pasojë kryesore që 200 milion njerëz nga rajone të ndryshme të Afrikës të përfundojnë me serioze probleme të kequshqyerjes.

Ky artikull është ndarë 449 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: