Marku, një nga udhëtarët tanë të vizituar Sicilia dhe na e sjell këtë Guide Turistike i përbërë nga destinacione të ndryshme në ishullin e mrekullueshëm. Kjo pjesë i kushtohet Palermo. Shpresojmë se do të jetë shumë e dobishme!

Në foton tjetër, Chapel Palatine, një nga monumentet më të vizituara në të gjithë Siçilinë.

Rinovuar së fundmi nga Siguruesi Würth, me idenë e "Restituire the Palatine Chapel ai siciliani, all´Italia ed al mondo intero".

Në të vërtetë, tavani i tij me kafe prej druri, me mozaikë bizantine nga shekulli i XNUMX-të, muret e tij të mbuluara me mermer dhe dyshemetë e tij me mozaik që formojnë figura gjeometrike, arrijnë një set shumë të bukur, i cili tërheq vizitorë nga e gjithë bota. Mozaikët përshkruajnë skena nga Dhjata e Vjetër me saktësi dhe shkathtësi të jashtëzakonshme (disa shumë të ngritura, në vende pak të vështira për tu parë).

Stalaktitet që formojnë tavanin me kafe janë unike në një kishë të krishterë dhe ia vlen të shihen. Artistët myslimanë punuan duke zbatuar teknika të panjohura dhe më tipike për xhamitë. Ajo u ndërtua nga Ruggero II në 1132, duke qenë kishëz gjykatës. Ulja në një nga stolat e saj dhe admirimi i kësaj vepre arti me qetësi është një kënaqësi e vërtetë.

Chapel Palatine është e hapur nga e hëna deri të shtunën nga ora 8:15 e mëngjesit deri në 17:45 pasdite (bileta e fundit lëshohet në orën 17:00 pasdite). Të dielave dhe festave, nga ora 8:15 e mëngjesit deri në ora 13:00. (Hyrja e fundit, në 12:15 pasdite). Nga ora 9:45 deri në 11:00, hyrja në kishëz nuk lejohet kur ka funksione fetare. Vizita në brendësi të kishëzës nuk drejtohet.

Në fund të vizitës në Chapel Palatine, kati i dytë (Royal Apartments) arrihet përmes një shkalle të bukur prej mermeri rozë.

Hapësira të tjera muzeale:

 • Muri Punik
 • Kur largoheni nga Muri, gjeni një Librari interesante, të cilën ju rekomandoj ta vizitoni.

 • Muzeu Arkeologjik "Antonio Salinas".
 • Manastiri, ku mund të aksesohet. Brenda, ekspozohen mbetje arkeologjike të kulturave etruske, greke dhe romake (dhe për kuriozitet, një pjesë e qeramikës nga zona Valenciane e Paterna - Manises.)
  Muzeu është paksa i vështirë për t’u gjetur, edhe nëse e kërkoni. Pyeta një grup policësh, në Via Maqueda, disa metra larg vendndodhjes së tyre dhe ata nuk e dinin. Tre katet e saj të rafteve dhe dollapët e ekranit janë të vendosura në një manastir, Olivella, i ndërtuar në fund të shekujve 1866 dhe në fillim të shekujve XNUMX. Në XNUMX drejtori i tij ishte Antonio Salinas, i cili e promovoi atë dhe i dha ajrin pothuajse përfundimtar (kështu emri, sot, i muzeut).

  Ambienti i burimit është një vend për t'u ulur dhe pushuar, për të kaluar një kohë të mirë. Për turistët, është një tërheqje vëmendje për të vëzhguar dhe fotografuar breshkat në ujërat e burimit.

  Pranë burimit të mëparshëm, ekziston një dhomë e vogël e përfshirjeve të kohëve të fundit: Një koleksion shumë interesant prej 8 amforash, një krater i rikuperuar nga tregtarët e artit dhe mbetjet e një fundosjeje, të fundosur si rezultat i një beteje në 241 pes. C.

  Orët e hapjes dhe çmimet e biletave

  Orët e vizitës
  Të Shtunën dhe të Dielën nga ora 8:30 e mëngjesit deri në 13:30 pasdite.
  Nga e marta deri të dielën nga ora 8:30 e mëngjesit deri në 13:30 pasdite dhe nga ora 15:00 pasdite deri në 18:30 pasdite.

  bileta
  Publiku i gjerë: 4,00 €
  Njerëzit nga 18 deri në 25: 2,00 €
  Banorët në Provincë: 1,00 €

  Monumente

 • Pallati Mbretëror (Pallati i Normanëve).
 • Në foton tjetër, fasada e Pallatit Mbretëror (Pallati i Normanëve), në katin e parë të së cilës është Chapel Palatine dhe në katin e dytë, mbetjet e Murit Punic (parë tashmë më parë).

  Ky pallat është ndërtuar mbi mbetjet Punic, në një ndërtesë mbrojtëse arabe nga shekulli i 1.130-të. Dhe është Ruggero II, i cili urdhëroi që ajo të ndërtohej në vitin 8. Vizita në Palazzo dei Normanni, mund të bëhet ndërmjet orës 15:17 dhe 15:8, me çmimin prej 50:XNUMX €, përfshirë hyrjen, vizitën në Chapel Palatine, Royal Apartments, King's Room Ruggero dhe Muri Punik.

  Në katin e 2-të ka një sallë të Parlamentit siçilian.

  Gjithashtu në të njëjtën ndërtesë, afër hyrjes në Murin Punic, ekziston një dhomë kushtuar ekspozitave të përkohshme, konkretisht Dhoma Luca di Montalbo, të cilën ne e përfshijmë këtu sepse kur blini hyrjen në Pallatin e Normanëve, përfshirë Kapelën Palatine dhe Apartamentet Real (me çmimin 8:50 €, siç e thamë tashmë), ata ju detyrojnë, praktikisht, të blini biletën për "Mostrasul ¿Transisionismo?" Forca shprehëse e materies, me pjesëmarrjen e artistëve Barbará Bou chet dhe María Mantegna.

  Çmimi i biletës: 1,50 € (Shitur në të njëjtën kohë me biletën Palatine Chapel).

 • Sheshi Pretoria.
 • Kështu quhet, sepse Praetoriumi, Pallati Komunal, Bashkia janë të vendosura atje. Nëse do të bënim një kryq figurativ, me një bosht horizontal që shkonte nga Teatri Garibaldi, në Plaza Ruggero Séptimo dhe me një bosht vertikal, në pjesën e sipërme të së cilës, do të ishte Porta e Re dhe në pjesën e poshtme, Dera e Gëzuar dhe Porti (fare pranë) në qendër të gjithçkaje, të Palermos monumentale, artistike dhe të vizitueshme, do të ishte Plaza Pretoria, me shatërvanin e saj. (Për këtë, me emrat e rrugëve dhe rrugëve do të flasim më gjerësisht në: Tur dhe mendim). Shatërvani ka një histori të gjatë, u urdhërua të ndërtohej në 1.555 dhe destinacioni i tij nuk ishte, në asnjë mënyrë, ai që ka sot. Ishte destinuar për një vilë madhështore në Firence. Por në 1.575 është në pikën e tanishme. Dhe i rrethuar nga çfarë? Epo, për kishat, përfshirë ato më të afërta, lista do të ishte mjaft e gjatë. Dhe ai pësoi të gjitha llojet e krizave, duke përfshirë edhe amputimet e organeve seksuale mashkullore. (Ata thonë se ato janë prodhuar nga murgeshat e manastireve fqinje) dhe gjerësisht, njihet si Fuente de las Vergüenzas. Theshtë vepër e artistit fiorentin Fco. Camilliani. Tani po i nënshtrohet restaurimit (që nga viti 1998).

 • Katër Këndet
 • Quattro Canti, katër cepa, në Plaza Villena, në bashkimin e dy arterieve kryesore të qytetit (Vittorio Emanuele dhe Maqueda), shumë afër, "bashkangjitur" me Plaza Pretoria, me shatërvanin e saj dhe atë që u tha në atë veçmas në kushtet e vendndodhjes së tij të rëndësishme gjeografike.

  Këtu në këtë udhëkryq, në qendrën historike dhe barok të qytetit, problemi i trafikut dhe zhurmës ... Më e mira, për tu mbrojtur.

  Katër kënde, katër ndërtesa, katër burime, le të themi në pjesën e poshtme, të secilës prej ndërtesave, të dedikuara dhe që përfaqësojnë katër stinët e vitit. Katër statuja të mbretërve spanjollë, në skutat e katit të parë. Konkretisht: Carlos V, Felipe II, Felipe III dhe Felipe IV, (prandaj, disa mund të shihnin, në këtë Plaza, materializimin e okupimit Spanjoll gjatë mbretërimit të tij.) Dhe së fundmi, në kamare të katit të dytë dhe të fundit, statujat e shenjtorëve të qytetit, konkretisht: Santa Cristina, Santa Ninfa, Santa Oliva dhe Santa gueda.

  Dhe gjithashtu, të dy rrugët e përmendura kaq shumë herë (përmes Maqueda dhe përmes Corso Vittorio Emanuele), të cilat në kryqëzimin e tyre, formojnë katër lagje: Pallati Mbretëror, Oreto, Catellammare dhe Mezzomonreale.

  Dhe në Katër Këndet, kolonat kanë tre rende arkitektonike Greke: Jonike, Dorike dhe Korintiane.

  Për të parë fotot e dy ndërtesave të mbetura mund të vizitoni sa vijon Foto Galeria.

 • Derë e lumtur
 • Në foton tjetër (dhe gjithashtu, në një të mëvonshme ku mund të shihet nga deti ...), Dera e Gëzuar, dera e lumturisë ... Ata thonë se aristokracia, e cila udhëtoi me karrocë me kuaj, këtu urdhëroi karrocierin e tyre të fiknin dritat dhe maskat që u ishin ofruar, pasi ata erdhën për të takuar dashnorët e tyre, duke kërkuar anonimitet dhe diskrecionin. Një version tjetër është se ai ishte urdhëruar të ndërtohej nga një Mëkëmbës i Napolit dhe se ai vendosi emrin e gruas së tij, Felice, në derë. Gjithashtu dhe kuriozisht, ky mëkëmb ishte i famshëm në qytet për pabesitë dhe përplasjet e tij të vazhdueshme.
  Në ditët e sotme, pasi ndodhet në fund të Vía Corso Vittorio Emanuele, pranë detit, është një vend shumë i popullarizuar për banorët e Palermos. Përballë detit, në të djathtë ka një vend të rregulluar që frekuentohet shumë nga familjet. Via Foro Italico Umberto I për në San Erasmo (në Vende Natyrore, ka një foto). Dhe gjithashtu, duke parë detin, në të majtë, në drejtimin tjetër, Portin. Për kuriozitet, kjo zonë është vendi ku kemi dëgjuar më shumë sirena (nga policia dhe zjarrfikësit) dhe ku aksidentet e trafikut ishin më të shpeshtat. (Do të flasim për këtë më vonë).

 • Porta e Re
 • E vendosur në një skaj të qytetit, posaçërisht në fund të Via Vittorio Emanuele, duke kaluar Katër Këndet, Katedralen (në të djathtë) dhe Pallatin Mbretëror (në të majtë). Isshtë një hapësirë, dikur pas Derës, sa më e qartë dhe që ju të merrni frymë në një mënyrë tjetër. Ka bare dhe kafene të vogla, me tarracat e tyre dhe këshillohet të uleni dhe të relaksoheni, pas barokut dhe shoqëruesit të fluturimit të vizitës.

  U urdhërua të ndërtohej për të festuar një fitore për Mbretin Spanjoll Carlos V. Dhe ata thonë, se ishte në të, në këndvështrimin e tij të qytetit në 1535.

  Nëpërmjet Vittorio Emanuele dhe duke kaluar nëpër këtë portë, New, arrini në Monreal, ku mund të admironi një kryevepër të artit Norman Arab, Dome, e cila gjithashtu përfshin një Manastir, Pallatin Mbretëror, Pallatin e Kryepeshkopit dhe Seminarin e Monaguillos.

 • Gjithashtu vende anonime
 • Diçka që të tërheq vëmendjen, në një vend që kalon. Duke ecur në drejtim të Portit, gjendemi në një rrugë mjaft të ngjeshur, këtë fasadë të së cilës nuk jam duke shkuar ta komentoj, por që më tërhoqi vëmendjen.

  Palermo është qyteti i kontrasteve, pranë rrugëve të shkëlqyera, me pallate të kushtueshme dhe pallate aristokratike, sapo të ktheheni, poshtë çdo rruge anësore, e gjeni veten me përkeqësim, papastërti dhe ekzistencë të pastër ... Pyesni veten nëse vendi është i banuar , ju ndreqeni pak dhe mendoni kështu.

  Në kohërat e kaluara, kur Dolce Vita, fisnikëria grumbulloi pasuri, pronë dhe tituj, ndërsa klasa e ulët kaloi me të vërtetë keq.

  Ka edhe lagje në qytet ku mbeten mbetjet e Luftës së Dytë Botërore, nga shkatërrimet e të cilave ata nuk janë shëruar ende.

  Hapësira fetare

 • Catedral
 • Duke pasur parasysh madhështinë e saj, ajo ka pësuar një sërë modifikimesh dhe ndryshimesh në historinë e saj të gjatë: E ndërtuar në 1184 nga Kryepeshkopi G. Offamilio, duke dashur që asnjë ndërtesë tjetër të mos e lërë në hije dhe të shenjtërohet në 1185. Në shekullin e XNUMX-të fasada u përfundua; pjesa e brendshme është shumë e ngjashme me atë aktuale, është nga shekulli i XNUMX-të. Kulla është gjithashtu e asaj kohe. Nëse shikojmë fotografinë e mëparshme, pjesa e jashtme e saj është me përmasa mbresëlënëse dhe të mëdha, brendësia e saj, e bërë prej mermeri, është diçka tjetër, asgjë që nuk ia vlen të nënvizohet. Ai ruan varret e mbretërve Norman, mëkëmbësit e Siçilisë dhe perandorët e familjes Hohenstaufen. Duke nënvizuar varrin e Constanza de Aragón (me kurorën e tij prej ari dhe gurësh të çmuar).

  Hyrja është falas dhe orët e saj janë si më poshtë:
  E hënë deri të shtunën nga ora 7:00 e mëngjesit deri në ora 19:00 pasdite.
  Të Dielën dhe pushimet nga ora 8:00 e mëngjesit deri në 13:30 pasdite dhe nga ora 16:00 deri në 19:00 pasdite.
  Për të hyrë për të parë thesarin e tij, duhet të paguani: 2,00 €

  Më shumë fotografi dhe informacione të Katedrales në këtë Foto Galeria.

 • Maria de la Catena
 • Ndodhet shumë afër vendit ku është instaluar tregu i së Dielës (Shih më poshtë); gjithashtu, ai ka pamje të shkëlqyeshme të Portit. Për shkak të afërsisë së tij me të dhe faktit që kishte një zinxhir në kohën e tij që shërbeu si një ndarje midis Portit dhe Kovës. Vepër e artistit M. Carnalivari.

  E hapur për publikun gjatë orëve normale të adhurimit fetar.

 • Santo Domingo
 • Afër rrugës Roma dhe afër qendrave tregtare moderne dhe aty ku fillon Tregu Vucciria.

  Nga e hëna në të premte, është e hapur nga ora 8:00 e mëngjesit deri në fund të meshës 12:00. Dhe në fundjavë, nga ora 8:00 e mëngjesit deri në 14:00 pasdite dhe nga 17:00 pasdite deri në 20:00 pasdite. Manastiri meriton të vizitohet, është shumë i bukur.

 • Martorana
 • Kulla (shih foton tjetër) me dritare të mullionuara u ndërtua në 1143, urdhëruar të ndërtohej nga Jorge de Antioquia. Ana, në stilin barok dhe fasada, nuk përfunduan deri në shekullin e XNUMX-të.

  Në fillim të shekullit XIII, kremtohej adhurimi grek; në 1433 Alfonso de Aragón ia dha një manastiri shumë të afërt të krishterë dhe sot festohet adhurimi ortodoks. (Isshtë vendi i preferuar që çiftet në Palermo të martohen me këtë rit. Unë pata rastin të dëshmoj një martesë, ajo përkoi me vizitën time në kishë dhe qëndrova).

  Orët e vizitave për të parë Martoranën janë nga 8:30 e mëngjesit deri në 13:00 pasdite dhe nga 15:30 pasdite deri në 17:30 pasdite. Të dielave dhe festave, nga ora 8:30 e mëngjesit deri në ora 13:00 pasdite, me meshë në orën 10:00 të mëngjesit. Ia vlen të shkoni dhe të jepni një donacion që ata kërkojnë, pasi të hyjnë.
  Mozaikët e kupolës janë të jashtëzakonshëm dhe meritojnë të vëzhgohen me qetësi, të ulen në një stol dhe të mendojnë për to. Një mozaik qëndron atje ku përfaqësohet mbreti Ruggero II, i veshur me stolitë e tij më të mira, kurorëzuar nga Krishti si themeluesi i Kishës së tij.

 • San Francisco de Asis
 • Kisha harmonike dhe e bukur e shekullit të 1277-të, e përfunduar në XNUMX, me fasadën e shekullit të XNUMX-të që shfaqet në foton më poshtë, ku spikat dritarja e saj artistike e trëndafilave (e restauruar kohët e fundit).

  Orët e vizitave janë nga e hëna në të premte nga ora 10:00 deri në 17:30 pasdite dhe në fundjavë dhe pushime, nga ora 7:00 deri në 13:00 pasdite. Brenda Kishës, vlen të theksohet përfaqësimi i tetë virtyteve në statuja nga G. Serpotta.

 • Shën Gjoni i Hermitëve
 • Kur largoheni nga Pallati i Normanëve, duke u kthyer në qendër të qytetit gjeni këtë kishë dhe shenjën në foton vijuese. Një lëmoshë e vogël, si një biletë për të parë një pamje të bukur nga kulla e kambanës dhe madje të ulem të meditoj (më kujtohet shprehja dhe qëndrimi i një zonje japoneze që kaloi një kohë të mirë në atë qëndrim). Ato ju sigurojnë një përkrenare, e cila në fillim ju mungon, por që është shumë e dobishme në rritje, duke pasur parasysh ngushtësinë e saj, por sidomos në zbritje. Unë nuk i kam llogaritur "gunga". Wasshtë ndërtuar në vitin 1132.

  Nëse dëshironi të shihni pamjet nga maja e këmbanës, mundeni vizitoni galerinë. Këtu mund të shihni pesë kupolat e saj të kuqërremta, Katedralen, Pallatin Mbretëror dhe një pamje të bukur të kulmeve të Palermos.

  Orët e vizitave janë si më poshtë: E hëna deri të Premten, nga ora 9:00 deri në orën 19:00 pasdite dhe pushimet nga ora 9:00 deri në 14:00 pasdite.
  Vërtetë, ngjitu, ia vlen. Isshtë një aplikim i mirë i kohës tuaj ...

 • Shën Kataldo
 • Shumë afër Kishës në një kishë tjetër Norman (për të cilën kemi folur tashmë: La Martorana), plot me kryqe të kuq. E pyes vajzën te dera për atë kryq. Ai më thotë se korrespondon me Urdhrin Mbretëror të Kalorësve të Varrit të Shenjtë të Jeruzalemit. Në hyrjen me numër, ai kryq gjithashtu u shfaq, por jo çmimi; Donacion i sugjeruar: 1,50 €. I punesuar mire.
  Në "një hapësirë ​​toke" ndodhen Sheshi Pretoria, me shatërvanin e tij, Martorana dhe San Cataldo.

  Orët e vizitave, nga e hëna në të shtunë, janë nga ora 9:00 deri në 14:00 pasdite dhe nga 15:30 pasdite deri në 19:00 pasdite.
  Nëse doni të shihni fotografinë e kryqit që kryeson mbi Altar, mund të vizitoni Galeria e fotove në San Cataldo. (Dhe nëse shikoni nga afër, do të shihni nën kryq, mburojën e Kalorësve të Varrit të Shenjtë. Kisha është selia e Urdhrit.)

  Teatrot

 • Teatri Politeama Garibaldi
 • Në fotografi Garibaldi Politeama, i projektuar nga Arkitekti GD Al meyda në 1866, në një formë neoklasike dhe mbyllje të lakuar, në krye nga kalorësit mbi kalë.

  Ky do të ishte një tjetër ekstrem i turneut tim teorik në formë kryqi. Porta e Re, Porta e Gëzuar, Stacioni Qendror i Trenit dhe Teatri Garibaldi, ku fillova turneun tim në qytet. Në qendër të këtij kryqi: Plaza Villena, me Katër Këndet dhe Fontana Pretoria. Në foton tjetër ballina e Teatrit Bellini, (tani një restorant).

 • Teatri Maksimal
 • Mund të vizitohet nga e Marta deri të Dielën, nga ora 10:00 deri në 14:30 pasdite.

  Nëse në Teatrin e mëparshëm (Garibaldi), kalorësit prej bronzi binin në sy, këtu luanët e tyre shquhen anash, sikur të ishin rojet e tyre.
  Në fotografinë e mëposhtme, një poster që njofton një Teatro de Pupi Siciliano (Teatri i kukullave me doreza dhe tela: Pupis). Gjithashtu të siluetave.

  Tregjet

 • Tregu Vucciria
 • Ndoshta më i dashur dhe mbretëror i tregjeve të Palermos. Gjithçka që mund të imagjinoni, nga Palermo e gjithmonë. Nga syzet me recetë te tamponët e gomës Gestapo. Të gjitha të përdorura.
  Fillon, siç e kemi thënë tashmë, nga Kisha e San Domingos (në Plaza de Sto. Domingo) dhe shtrihet nëpër rrugicat ngjitur.
  Unë vizitova këtë treg të shoqëruar nga tre studentë të rinj italianë Spanjollë (njëri prej tyre ishte "rritur" atje dhe babai i saj ka një dyqan këpucësh); Më kujtohet shprehja e tij kur më tha: Shumë, shumë i kujdesshëm me çantën e shpinës. Dhe gjesti i tij për mua që ta vendosja në gjoks dhe jo në shpinë. E vërteta është se dukej një vend mjaft i qetë, tezgë mallrash që përmbytnin rrugën, njerëz të të gjitha moshave që kishin disa birra në tarracat e lokaleve ... Por hej, çanta e shpinës shkoi përpara ...

  Me të vërtetë duhet parë. Përveç mishit, peshkut, të gjitha llojet e sanduiçëve, supave dhe ëmbëlsirave, ka relike kurioze të zonës. Orarin, mirë unë nuk mund të them, as e pyeta.

 • Tregun e së Dielës
 • Shtegu i Palermos, me objekte të ndryshme, për ata që duan të vizitojnë këtë lloj mjedisi.
  Në fotografinë tjetër shohim një "postim" të Rastro.

  Peisazhe natyrore

 • Kopsht botanik
 • Një nga shëtitjet e Kopshtit Botanik të Palermos.

  Ata që janë përgjegjës për Kopshtin Botanik ju tregojnë me kënaqësi se ai është një institucion i hapur për publikun, i cili në mënyrë hierarkike varet nga Universiteti. Kopshti përfaqëson strukturën më të rëndësishme didaktike dhe shkencore të Departamentit të Shkencave Botanike dhe është gjithashtu origjina e zhvillimit të botanikës që nga viti 1795, data e inaugurimit të Kopshtit.
  Origjina e Kopshtit daton që nga viti 1779, data në të cilën u krijua Akademia e Studimeve Mbretërore në Palermo, që korrespondon me atë që është universiteti sot. Ai studion bimët medicinale veçanërisht, në thellësi, si në aspektet e tyre pedagogjike dhe praktike. Vlen gjithashtu të përmendet koleksioni i tij i rëndësishëm i farave dhe frutave.
  Shumë e këndshme për tu vizituar për adhuruesit e bimëve, me një orar nga ora 9:00 deri në 20:00 pasdite (nga Prilli deri në Tetor) dhe nga 9:00 deri në 17:00 (nga Nëntori deri në Mars). Këto orë janë nga e hëna deri të shtunën. Dhe të dielave, gjatë gjithë vitit, nga ora 9:00 deri në 14:00 pasdite. Çmimi i biletës është 4,00 €

 • Vila Julia
 • Një tjetër hapësirë ​​e rëndësishme e gjelbër në qytet dhe pranë Kopshtit Botanik. Ajo përbën një zonë të gjallë për banorët e qytetit, ku mbahen të gjitha llojet e partive, madje edhe kongreset e partive politike, sepse "... të gjitha bimët që isha mësuar të shihja, të burgosura në tenxhere të mëdha, të jetojnë bukur dhe falas, nën qielli i lirë ”. Kjo është ajo që shkroi Goethe në 1787 në Udhëtimin e tij në Itali dhe i referohej hapësirës fizike, e përbërë nga Kopshti Botanik dhe Villa Julia, e quajtur kështu sepse u urdhërua të bëhej nga Viceroy Nicolò Palma, për nder të gruas së tij Giulia.

 • Porti dhe zonat fqinje
 • Nëse zbresim në rrugën Corso Vittorio Emanuele (për të cilën kemi biseduar aq shumë), duke lënë anash Kishën e S. María de Catena dhe duke kaluar përmes Porta Felice dhe të kthehemi pak djathtas (në drejtim të marshimit tonë), ju e gjeni veten një vend të përsosur për t'u ulur dhe me gjithë qetësinë e botës, keni një kapuçin dhe shfletoni gazetat lokale.

  Pikërisht përpara, është Deti Tirren, ku lundruan Carthaginians, Phoenician (prandaj emri i tij: Panormos, që do të thotë port), arabët lundruan (u ndërtuan aq shumë ndërtesa sa një udhëtar erdhi për të quajtur Palermo Medina e dytë), Normanët dhe Spanjisht. Kthehem djathtas, duke lënë detin në të majtë. Vendi më fton të relaksohem pak më shumë dhe të pushoj, pavarësisht nga moti. Shëtitorja është e veshur me stola të zbukuruara me pika polka shumëngjyrëshe. Disa prej tyre mbajnë edhe një lloj jastëku, i cili ju fton të rikuperoheni dhe të pushoni edhe më shumë. E vërteta është se gjithçka është e qetë këtu.

  Duke ritheksuar atë që kam ecur, unë drejtohem drejt La Cala dhe Portit. Unë eci në veri, duke kufizuar detin, duke lënë Porta Felice dhe Kisha e S. María de Catena në të majtën time. Shtë pamja që shfaqet në fotografinë vijuese. Ju mund të shihni anijet e ankoruara dhe Monte Pellegrino më tej në sfond. Këtu panorama është tashmë e ndryshme. Makinat udhëtojnë me një shpejtësi shumë të lartë. Beep-et e tyre, sirenat e ambulancave janë më të shpeshta, madje edhe sesa në Cuatro Esquinas, qendra e Palermos historike dhe barok. Këtu unë dëshmova dy aksidente trafiku (një përplasje e mirë midis dy makinave dhe gjithashtu midis një makine dhe një biçikletë me motor). Këtu, përveç frikësimit të trafikut, nëse hyni pak më thellë në lagjen e portit, ndërtimet moderne me shije të dyshimtë bashkëjetojnë me ndërtime të vjetra dhe të njohura, të cilat ende i bëjnë të dukshme dëmet dhe efektet e shkaktuara nga lufta e fundit.

  Si të shkojmë atje ... dhe si të shkojmë rreth

  Mbërrita në ditën e tretë të qëndrimit tim në Siçili. Erdhi nga Trapani. Ju shkoni në stacionin e trenit të bukur dhe kërkoni orarin e trenave për të shkuar në Palermo. Dhe ata ju tregojnë se një pjesë me autobus (për në Piraineto) dhe pjesa tjetër me tren, për në Palermo. Ju uleni në shiritin e vogël të stacionit, një mbledhje e gjallë zhvillohet në tavolinat pranë tyre dhe ato ju inkurajojnë të afroheni. Përgjegjësi i lokaleve është shumë miqësor. Vijnë punonjësit e hekurudhës, udhëtarët e tjerë ... Deri në nisje. Bileta, një "biglieto a fasce chilome triche" prej 200 km. Kushton 10,10 €. Udhëtimi, një turne i vogël kurioz: Las Salinas de Trapani (me mullirin e tij), Masala, Alcamo, Cinisi (ku ka një perëndim dielli shumë të bukur), Villagrazia de Casini,… dhe Piraineto.

  Ndërsa mbërritja në Palermo, në Stacionin Qendror të saj, është afër, një koment që më është bërë nga njerëzit që kishin bërë udhëtimin nga Trapani së bashku, se duhet të jem shumë i kujdesshëm me çantën e shpinës dhe xhepat, pasi vjedhjet dhe hovat atje janë të shpeshta . Epo, më dukej se ishte një stacion treni mjaft i pastër, me shërbimin e bagazhit të majtë dhe makineritë funksionale të shitjes së biletave, me mundësinë për të bërë të gjithë procesin në spanjisht. Epo, në këtë seksion. Erdha pak i lodhur nga udhëtimi, i cili ishte i gjatë dhe vendos të marr një taksi. Unë i them: Tek Baia del Corrallo, ku pata strehuar rezervimin, shoferi i taksisë flet me kolegët e tjerë që ishin në të njëjtën ndalesë, pranë stacionit dhe i thotë: "35 euro". Po pra. E vërteta është se përvoja është kurioze, pse? Epo, për shkak të shpejtësisë që mund të arrijë, për shkak të shmangies së kalimtarëve në vendkalimet për këmbësorë; sepse semaforët dhe "ndalesat" ishin tregues dhe ... sepse ai e kishte radion të ndezur (luante Interi, për të cilin ishte "tifoz"), stacioni i taksisë dukej mjaft i fortë dhe ai po fliste me zë të lartë në celular telefon Dhe ai po më shpjegonte, incidentet e të treve. Epo, në fund të udhëtimit, ai më dha një broshurë, me një "Benvenuti a Palermo", ku ai ofroi mundësinë e një turneu në qytet me taksi, me një kohëzgjatje të përafërt prej 3 orësh dhe një çmim prej € 120,00 Dhe gjithashtu, ajo tregonte mundësinë për ta bërë atë me karrocë kuajsh, me një çmim prej 80 € dhe një kohëzgjatje prej 1 ore. Kur përdorni shërbimin taksi, këshillohet që të negocioni, paraprakisht, çmimin për të paguar për udhëtimin. Taksitë zakonisht merren në ndalesat e tyre (pranë monumenteve kryesore) ose me telefon. Në lidhje me autobusët, ato janë praktike dhe kanë tendencë të qarkullojnë në rrugët kryesore përmes hapësirave të rezervuara, të pushtuara shpesh nga biçikleta dhe makina. Çmimi i secilës biletë është 0,85 € dhe blihet në "tabacheries". Isshtë e vlefshme për 90 minuta, nga hipja në autobus, nga vërtetimi i parë. Ka një sanksion prej 52,00 €, "për biglietto non convalidato". Gjithashtu, ata shesin bileta për një ditë të tërë.

  strehim

  Për një çështje të veçantë timin, unë qëndrova në Baia del Corrallo (12 km nga Porti i Palermos). Në atë kohë, ato ishin festivalet lokale, për nder të San Cosme dhe San Damián. Vendi është shumë i bukur dhe vendi është i qetë.

  Një anekdotë nga një person që njoh, i cili jeton në Baia de Corrallo. Ai shkoi nga Erasmus në Valencia, viti kur Italia fitoi kampionatin botëror të futbollit. Dhe ai më tha se dy herë që ai qau më shumë në jetën e tij ishin atje. E para, kur arriti, sepse në asnjë mënyrë nuk donte të qëndronte dhe e dyta, kur ishte koha të kthehej, sepse nuk donte të kthehej.
  Ku të flemë ?. Palermo ka më shumë se shtatëdhjetë hotele, të cilat së bashku me bujtinat e të rinjve, rezidencat studentore (të cilat ofrojnë vendet e tyre falas kur janë me pushime) dhe shtëpitë private, të cilat ju ofrojnë dhomat e tyre, pak a shumë të adaptuara dhe komode, ata kanë një numër të mirë të shtretër. Si te zgjidhni? Epo, ne mund të largohemi nga zona. Ose më mirë, ku të mos rrimë. Ne mund të eleminojmë zonën e Stacionit të Trenit, portit dhe atyre pranë Tregut Vucciria. Dhe rekomandohet, si zonat pranë monumenteve, të tilla si Teatro Máximo dhe Cuatro Esquinas. Kështu që çdo gjë që dëshironi të vizitoni, do ta keni një hap larg. Në internet dhe / ose në udhëzues të shtypur (ka disa që ju japin informacion të gjerë), mendoj se është një detyrë e lehtë.

  Informacione turistike

  Ka një seri vendesh për informacion turistik, të shpërndara nëpër qytet, në pika të tilla si Sheshi i Parlamentit (shumë afër Pallatit të Normanëve), Sheshi Bellini (pranë kishës së S. Cataldo dhe Fontana Pretoria), Hekurudha Qendrore Stacioni, përmes Cavour (ngjitur me Teatrin Massimo), Porti (Vía del Mare, në Pier Piave), Sheshi R. Settimo (pranë Teatrit Politeama Garibaldi). Gjithashtu në Sferracavallo (Via Torretta). Orari i punës për publikun është si më poshtë: Nga ora 9:00 e mëngjesit deri në 13:00 pasdite dhe nga 15:00 pasdite deri në 19:00 pasdite, e hëna deri të shtunën.

  Ne bashkangjitim një hartë të qytetit të Palermo. Dhe le të përpiqemi të vendosim në të, në krye, Katedralen, San Juan de los Ermitaños, Pallatin e Normanëve dhe Portën e Re. Në pjesën e poshtme, Kisha e S. María de Catena, Puerta Feliz dhe La Cala. Në të majtë, Stacioni Hekurudhor Qendror dhe në të kundërtën, në të djathtë të atij kryqi imagjinar, Teatri Politeama Garibaldi.

  Në atë hapësirë ​​që kemi krijuar, mund të thuhet se ekzistojnë të gjitha hapësirat me interes për të cilat kemi biseduar. Dhe në qendër, Katër Këndet, me katër lagjet në të cilat është ndarë qyteti.

  Turne dhe mendim:

  Zona ime e interesit ishte të vizitoja zonat monumentale dhe artistike të qytetit të Palermos. Unë kisha "dizajnuar" nga unë para mbërritjes sime, atë që doja të mendoja. Monumente arabo - normane si: Pallati i Normanëve, Kisha e Palatinës, Katedralja, etj. Gjithashtu, një itinerar gotik-Rilindje, me Fontana Pretoria dhe Kisha e San Francisco de Asís, dhe së fundmi, një rrugë barok, me Plaza Villena (Cuatro Esquinas), Kisha e S. Cataldo, Kisha e S. Juan e Hermitët dhe Martorana. Dhe me akset rrugore të sipërpërmendura, Corso Vittorio Emanuele dhe Vías R. Settimo, Maqueda (dhe paraleli i saj Vía Roma, me institucione moderne tregtare). Këto janë të paktën pesë ditë vizitë dhe ulur për të ngrënë, për të pirë një birrë ose një kapuçino, në vendet ku mund të shihni qytetin duke kaluar para jush dhe të vëzhgoni trafikun e tij kaotik, njerëzit kalojnë nëpër vendkalimet për këmbësorë, duke vëzhguar respektimi nul i automobilistit ose automobilistit për këmbësorin. Unë nuk shkova në Monreale, relativisht afër qendrës së qytetit (Një autobus i qytetit mund t'ju afrojë). Mund të jetë me vlerë të ktheheni një herë tjetër. Gjatë qëndrimit tim më pëlqyen dy vizita në Kapelën Palatine. Një vend tjetër për ata që kënaqen me arkeologjinë (çështja ime) është të vizitojnë Muzeun Arkeologjik dhe t'i kushtojnë një mëngjes të tërë dhe më pas të ulen në një tarracë aty pranë dhe të rishikojnë materialin e bollshëm që njerëzit e mikpritjes më japin me mirësi. Gjithashtu, vizitoni Martoranën dy herë… Shmang vëmendja për të shkuar rreth Kovës dhe Portit, me qendrat e tyre pak më ndryshe nga qendra e qytetit. Kam kaluar gjithashtu një kohë të mirë me një temperaturë të këndshme dhe kam mundur të shijoj diellin. Kalova pranë dhe u dashurova me qytetin e Palermos dhe njerëzit e tij ...
  Palermo është kryeqyteti i Siçilisë dhe në 1787, JW Goethe shkruajti: "Italia pa Siçilinë nuk prodhon asnjë imazh në shpirt, këtu është çelësi i gjithçkaje".
  Në ditën e parafundit të udhëtimit shkova në ishullin Ustica (shih këstin tjetër dhe të fundit të Udhëzuesit të Udhëtimit për në Siçili). Dhe iu desh të largohej nga Sicilia dhe të shkonte në shtëpi. Me Terravision (www.terravision.eu), një kompani autobusësh, me një ndalesë në Plaza de la Estación de Ferrocarril, në cep të Via Roma, ata u nisën për në aeroportin Birgi (afër Trapani, siç thashë). Një shërbim ekskluziv për udhëtarët e ndërmarrjes Ryanair. Për t’u dërguar në aeroport, përveç biletës (me çmimin 12,00 € udhëtimi Palermo - Aeroporti Birgi), ata ju pyetën lejen e konviktit.
  Dhe kështu, pa ndonjë fatkeqësi të mëtejshme, kthimi, duke kaluar disa ditë të paharrueshme dhe duke dashur të kthehej. Me një pyetje: Sa më la për të parë?.

  Ky artikull është ndarë 35 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: