Duke kaluar nëpër toka pjellore të kuqërremta, fusha të gjata dhe të trasha me luledielli të verdhë, ullishte të gjelbërta, ne jemi duke shijuar një ylber të tërë ngjyrash gjatë stinëve të verës në rrugën që kalon përgjatë Sevilla dhe Kordova derisa të arrijmë në Luginën e Guadalquivir, ku do të kthehemi në perëndim derisa të arrijmë në Medinën klasike dhe historike.

Medina Azahara, ose Medinat al-Zahra është një monument që me siguri lë çdo turist pa frymë dhe të habitur sa herë që e viziton. Me harqet e saj të trefishta që pret vizitorin, ku shumë besimtarë kanë përvetësuar referencën e të qenit një derë për të ecur mes shpirtrave.

Medina Azahara, kryeqyteti i Kalifatit, i cili u urdhërua të ndërtohej nga Abd al-Rahman i tretë në shekullin e 40-të, duke qenë shumë kërkuese për sa i përket detajeve dhe strukturave minimale siç mund ta shohim mirë, që sipas historianëve, mori ai ta ndërtojë jo më shumë se XNUMX vjet! por zgjati shumë pak për shkak të rënies së perandorisë së madhe që ajo ngriti me krenari, duke u harruar në kohë harrese dhe dheu...

informacion
Medina Azahara - Ansambli Arkeologjik

Ky artikull është ndarë 10 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: