Al udhëtimi me aeroplan, qoftë për kohën e lirë ose për punë, është jetësore për ne që të udhëtojmë rehat në destinacionin tonë. Shumë pasagjerë ajror pyesin se si ta bëjnë zgjedhjen e tyre të duhur, dhe kjo është se një vend i pakëndshëm mund ta bëjë udhëtimin tonë në këmbë të gabuar. Këtu është ajo që duhet të merrni parasysh kur bëni zgjedhjen tuaj.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Si të zgjidhni vendin më të mirë në aeroplan

Numërimi dhe matjet

Gjatë blerjes së biletës sonë, do të na shfaqen dy mundësi, në varësi të linjës ajrore: nga njëra anë, ne do të jemi në gjendje të zgjedhim një vend ose, nga ana tjetër, njëra do të na caktohet automatikisht.Kjo e fundit është rasti i kompanitë ajrore me kosto të ulët, të cilat ju caktojnë një vend si parazgjedhje dhe, nëse doni një vend preferencial, do të duhet të paguani një tarifë shtesë. Sido që të jetë, pasi të kemi vendin tonë të caktuar, shfaqen një letër dhe një numër, të cilët na tregojnë se cila është vendi ynë.

El numër Ajo na tregon se cila është rreshti që na është caktuar dhe, letra, vendi specifik që na ka prekur brenda asaj rreshti.

Shkronjat zakonisht shkojnë nga A në J, duke shmangur përdorimin e shkronjave O, I dhe S sepse ato mund të ngatërrohen lehtësisht me numrat. Kështu, sedilja A është në të majtën dhe J në të djathtë, në mënyrë që ato të jenë gjithmonë pranë dritares.

Numri i ulëseve për rresht do të varet nga sa i gjerë apo i ngushtë është modeli i avionit. Duke e ditur këtë, ne mund të marrim një ide të paraqitjes së një aeroplani në një nivel të përgjithshëm, kështu që tashmë do të jemi në gjendje të zgjedhim vendin tonë bazuar në faktin nëse duam të jemi pranë dritares ose, më saktë, pranë korridorit .

Si përmasat, varen nga modeli i avionit. Në përgjithësi, sediljet janë disi më të ngushta kur i afrohen bishtit të avionit, prandaj shumë pasagjerë të shpeshtë preferojnë të zgjedhin vendet që janë në hyrje të aeroplanit.

Normalisht, avionët e pasagjerëve për fluturime transoqeanike Ata kanë shtatë vende për rresht (2 + 3 + 2). Nga ana tjetër, ato në distancë të shkurtër zakonisht kanë gjashtë për rresht (3 + 3) ose edhe më të vogla, me katër vende për rresht (2 + 2).

Vend

Vendi ku vendi ynë ose sendet e ardhshme në të njëjtën kohë, ata mund të bëhen faktorë përcaktues kur bëhet fjalë për ta bërë një fluturim një përvojë të këndshme dhe të këndshme ose, përndryshe, një kohë të pandërprerë dhe të pakëndshme.

Në listën e mëposhtme ne rendisim avantazhet dhe disavantazhet e secilës pjesë të aeroplanit në mënyrë që të gjykoni vetë.

mjerisht

Nëse jeni duke kërkuar stabilitet, sediljet që janë në përputhje me krahët janë më të qëndrueshmet, pasi këtu lidhen akset gjatësore, tërthore dhe vertikale të avionit. Nga ana tjetër, ka pasagjerë që preferojnë të mos ulen në këtë zonë sepse krahët bllokojnë pamjet nga dritarja.

Salla

Sediljet që janë pranë rreshtit janë më të kërkuara nga ata pasagjerë që zakonisht shkojnë në tualet gjatë fluturimit, pasi në këtë mënyrë ato nuk shqetësojnë pjesën tjetër të njerëzve që janë në të njëjtën rresht.

Pasagjerët e gjatë gjithashtu kanë një preferencë për këto vende, sepse ata kanë më shumë hapësirë ​​për të zgjatur këmbët. Njerëzit të cilët janë në një nxitim për të zbritur nga aeroplani gjithashtu pranojnë të preferojnë këtë zonë sepse kjo i lejon ata të marrin shpejt bagazhet e tyre të dorës nga ndarja, gjë që përshpejton procesin e nisjes.Dalje në rast rreziku

Aeroplanët kanë dy dalje emergjence, një në pjesën e përparme dhe një në pjesën e pasme. Shumë pasagjerë i zgjedhin këto vende sepse kanë reputacion për më të gjerë dhe më të gjerë. Sidoqoftë, duhet ta dini se vendet e daljes në rast emergjence nuk janë mbështetur.

Ventanilla

Vendet pranë dritares së aeroplanit janë më të kërkuara nga 60% e udhëtarëve. Avantazhi kryesor i këtyre sediljeve është se ato janë më komode nëse dëshironi të flini gjatë udhëtimit. Një tjetër arsye pse ato janë më të kërkuara është sepse ju mund të shijoni pamjet përmes dritares në çdo kohë.

hapësirë

Meqenëse jo të gjithë aeroplanët janë të njëjtë, çështja e hapësirës është jetike kur zgjedhim vendin tonë. Këtu janë katër faktorë që duhet të marrim parasysh:

  • Hapësira midis vendeve: në varësi të nëse udhëtojmë në klasë ekonomike ose biznesi, do të kemi hapësirë ​​midis shtatëdhjetë centimetrave dhe dy metra hapësirë. Përveç kësaj, vendet e klasit të parë janë më ergonomike.
  • Mbështetem: këto të dhëna mund të dallojnë një udhëtim të rehatshëm nga një i pakëndshëm. Duke ditur këndin e pjerrësisë që mund të ketë vendi ynë, ne mund të llogarisim distancën me sediljen përpara. Disa linja ajrore me kosto të ulët ata nuk kanë vende të mbështetur, por zakonisht të gjitha vendet në një aeroplan kanë një shkallë të mbështetur.
  • Gjerësia e sediljes: Vendet e klasit ekonomik janë zakonisht 45 cm të gjera; Nga ana tjetër, në klasën e parë mund të gjejmë vende deri në 48 cm.
  • Siguri: Disa studime tregojnë se vendet më të sigurta janë ato në rreshtat e fundit. Kështu, në rast të një përplasje aeroplani, udhëtarët në radhë do të kishin një shans 40% më të madh për të mbijetuar sesa udhëtarët në rreshtat e parë.

Për më tepër, nëse jemi afër një dalje emergjence mund të ndjehemi më të sigurt dhe kjo është diçka që mund ta bëjë udhëtimin tonë më të këndshëm.

Foshnje dhe fëmijë

Familjeve që udhëtojnë me një foshnjë në aeroplan u caktohen zakonisht vendet në rreshtat e parë ose ato në daljet e urgjencës, pasi ato janë vendet më të bollshme, veçanërisht nëse duhet të ushqeni fëmijën tuaj.

Mbani në mend se fëmijët nën dy vjeç nuk kanë të drejtën e një vendi, kështu që ata do të duhet të jenë në krahët e një të rrituri. Prandaj, është thelbësore të zgjidhni një vend të rehatshëm, veçanërisht nëse udhëtimi juaj do të jetë i gjatë.

Sa për niños Nga dy vjet e lart, një mundësi e mirë do të ishte që ata të ulen pranë dritareve, sepse kjo do ta bëjë udhëtimin më argëtues duke qenë në gjendje të vëzhgojnë peizazhin.

Njerëzit mbipeshë

Njerëzit që janë mbipeshë ose mbipeshe përjetojnë mjaft probleme kur udhëtojnë Me avion për shkak të sediljeve, sepse ato mund të jenë tepër të ngushta.

Për këtë arsye, aktualisht linjat ajrore u japin këtyre njerëzve mundësinë që të kërkojnë të kenë një vend falas pranë tyre, për sa kohë që kjo është e mundur dhe avioni nuk është shumë i plotë, si dhe të kërkojnë zgjatues rripash.

Në çdo rast, rekomandimi ynë për këta njerëz është që ata të zgjedhin vendet që janë pranë daljeve të urgjencës ose ato në rreshtin e parë, pasi ato janë më të gjera se pjesa tjetër.

Për më shumë informacion mbi këtë, ju këshillojmë të lexoni artikullin në të cilin flasim për këtë temë: Menaxhimi i fluturimit për njerëzit e trashë ose me aftësi të kufizuara.

Ky artikull është ndarë 110 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: