Tamales Jukatekane janë të ngjashme me Hallas Venezuelës, vetëm se ata ndryshojnë në atë që janë në avull ose pjekur. Përbëhet nga një mbështjellës me gjethe bananeje që është i mbushur me mish pule dhe mish derri. Të gjitha informacionet i keni në: «Enët tipike të Meksikës".

Ju i keni të gjitha informacionet në: "Enët tipike të Meksikës".