Përbërësi kryesor në pyetje është, siç sugjeron emri i tij, djathi. Isshtë një tortilë e pjekur në skarë ose e pjekur në skarë në të cilën shtohet djathi dhe gatuhet derisa të shkrihet. Nëse vendosen dy tortilla (njëra mbi tjetrën, në mënyrë që djathi të mbetet si mbushje), ata marrin emrin e të sinkronizuara. Fillimisht, receta përfshin vetëm djathë, por ka edhe versione që përfshijnë përbërës të tjerë, në këtë rast ata thjesht quhen buzë. Të gjitha informacionet i keni në: «Enët tipike të Meksikës".

Ju i keni të gjitha informacionet në: "Enët tipike të Meksikës".