Kili chipotle karakterizohet nga toni i tij kafe i errët. Shtë një djegës i thatë dhe i tymosur që konsiderohet si më pikantja nga të gjithë djegiet e thata, disi si varianti i thatë i specit jalapeño (varieteti më i nxehtë i freskët). Të gjitha informacionet i keni në: «Enët tipike të Meksikës".

Ju i keni të gjitha informacionet në: "Enët tipike të Meksikës".