Pirarucú ose arapaima është peshku i dytë më i madh në ujërat e ëmbla. Mund të arrijë përmasa prej tre metrash dhe peshon deri në 250 kg. Quiteshtë mjaft e zakonshme të gatuhet në rajonin Amazon të Kolumbisë. Të gjitha informacionet i keni në: «Pjatat tipike të Kolumbisë sipas rajoneve".

Ju i keni të gjitha informacionet në: "Pjatat tipike të Kolumbisë sipas rajoneve".