Kontinenti aziatik është një destinacion gjithnjë e më tërheqës për udhëtarët. Sidoqoftë, nëse planifikoni të shkoni në Azi, është e rëndësishme që të informoni veten për vaksinat e rekomanduara për secilin destinacion, si dhe dokumentet e nevojshme për të hyrë, pasi që këto ndryshojnë në secilin vend.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Vaksinat për të udhëtuar në Azi

Kërkesat sanitare që kërkohen varen nga zona që vizitohet. Nga njëra anë, vaksinimi bazë për çdo udhëtim është tetanus-difteria, virali i trefishtë dhe hepatiti A.Nga ana tjetër, në Azinë Juglindore, si në Indi, nuk ka ethe të verdhë, kështu që kjo vaksinë nuk është e detyrueshme, përveç nëse vini nga një vend ku kjo sëmundje është endemike, për shembull Brazili.

Vendet që janë pjesë e Azisë Juglindore dhe që, për këtë arsye, duhet të merrni parasysh për rekomandimet e mëposhtme, janë si më poshtë:

 • Birmani
 • Brunei
 • Camboya
 • Filipinet
 • Indonezi
 • Laos
 • Malasia
 • Singapore
 • Tajlandë
 • Timori Lindor
 • Vietnam

Ekziston një rrezik i dukshëm i malarie, veçanërisht në zonat rurale dhe xhungël. Ka trajtime me pilula që duhet të administrohen para, gjatë dhe pas udhëtimit. Sidoqoftë, ato mund të shkaktojnë disa efekte anësore.

Aktualisht, nuk ka asnjë vaksinë në dispozicion për të parandaluar malarjen.

Një vaksinë e rekomanduar është ethet e tifos, veçanërisht nëse do të vizitoni një zonë rurale. Sa i përket encefalitit japonez, është më e zakonshme në rajonet tropikale gjatë stinëve të shiut dhe gjithashtu ka vaksinën e vet.

Për të vizituar Azinë Veriore dhe Qendrore (Rusi, Kazakistan, Kirgistan, etj.), Nuk kërkohet vaksinim. E njëjta gjë është e vërtetë në Maldive, ku nuk ka rreziqe të dukshme për sa i përket transmetimit të sëmundjes.

Në Azinë Jugore, posaçërisht në Indi, rreziku i kontraktimit ethe tropikale mund të jetë e lartë. Nuk ka vaksinë për këtë sëmundje, prandaj duhet të merren masa paraprake kundër pickimit të mushkonjave. Për disa zona këshillohet të merrni një trajtim kundër malaries. Ekziston edhe një farë rreziku i encefalitit japonez.

Në Azinë Lindore nuk ka kërkesa, përveç në Kinë, ku udhëtarët nga një vend endemik i etheve të verdha duhet të vaksinohen. Në Japoni nuk ka rrezik për ndonjë çrregullim.

Në rastin e Azisë Perëndimore, kjo varet nga secili vend. Për shembull, për të shkuar në Izrael nuk kërkohet vaksinim. Në përgjithësi, kujdes mbahet edhe me vizitorët që vijnë nga një vend me ethe të verdhë.

Nuk ka asnjë kartë shëndetësore në dispozicion për të udhëtuar në Azi. Për këtë arsye, është e rëndësishme të kontraktohet sigurimi mjekësor i udhëtimit që mbulon shërbimet e mundshme shëndetësore që mund të na duhen.

Këshillohet gjithashtu të bartni një çantë e ndihmës së shpejtë me disa produkte themelore, të tilla si aparati kundër mushkonjave, serumi oral për trajtimin e problemeve të stomakut dhe Amoxicillin për infeksionet.

Ky i fundit është një antibiotik, kështu që për ta marrë atë, në Spanjë ju duhet një recetë. Gjëja më e këshillueshme është që të konsultoheni me mjekun e familjes. Gjithashtu, mos harroni ta sillni në enën origjinale dhe me recetë.

Një kabinet ilaçesh me produkte themelore mund të jetë i dobishëm për dëmtime të vogla ose sëmundje.

Në rastin e të qenit shtatzënë, nuk këshillohet të bëni një udhëtim të gjatë në Azi, pasi kushtet sanitare nuk janë optimale. E njëjta gjë vlen për idenë për të shkuar me një fëmijë. Sa i përket fëmijëve, këshillohet që të këshilloheni me mjekun nëse ata kanë nevojë për ndonjë vaksinë shtesë.

dokumentacioni i kërkuar

Secili territor ka disa kërkesa për hyrje. Në rastin e Emirateve të Bashkuara Arabe, ato madje ndryshojnë në varësi të Emirateve. Nëse dëshironi të njihni ata të Dubait, mund t'i gjeni në artikullin artistik: Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Dubai.El Azia Juglindore është një nga zonat më turistike. Disa vende lejojnë hyrjen e qytetarëve nga Evropa dhe disa shtete të Amerikës së Jugut pa pasur nevojë të aplikojnë për vizë, ndër të cilat janë:

 • Indonezi
 • Filipinet
 • Malasia
 • Singapore
 • Tajlandë

Për ta bërë këtë, duhet të keni një pasaportë të vlefshme dhe, përgjithësisht, me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh. Koha e lejuar e vizitës është ndërmjet 15 dhe 90 ditë, në varësi të territorit.

Për vendet e tjera si Laosi, Kamboxhia, Brunei, Vietnami dhe Birmania ju nevojitet viza. Në rastin e udhëtarëve nga Spanja, ata përjashtohen në Brunei dhe Vietnam, megjithëse kushtet mund të ndryshojnë.

Azia Veriore dhe Qendrore kërkojnë vizë për shumicën e turistëve. Sa i përket Japoni, Territoret si Argjentina, Kili, Meksika dhe Spanja janë të përjashtuara. Përkundrazi, Ekuadori, Panama, Peruja dhe Venezuela kanë nevojë për të.

Pjesa tjetër e territoreve të Paqësorit kanë kushte specifike. Në rastin e Kinës, mund t'i gjeni në këtë artikull: Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Kinë.

Këshilla për Spanjollët

Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit ofron disa rekomandime për Spanjollët që planifikojnë të shkojnë në këtë kontinent. Së pari, sigurohuni që udhëtimi të përgatitet sa duhet avancoj.

Gjithashtu, ju duhet të sillni para të mjaftueshme për të paparashikuar dhe të zbuloni nëse mund të përdorni karta krediti. Ju duhet të bëni një sigurim mjekësor që mbulon shpenzime të mëdha të tilla si shtrimi në spital ose riatdhesimi.

Sa i përket Azisë Juglindore, ka disa pika për t'u marrë parasysh. Ka zona endemike të zemërimPrandaj, megjithë rrezikun e ulët të infektimit, duhet të merren masa higjienike me ujë dhe ushqim.

Kolera është një sëmundje që është e pranishme në zona të caktuara të Azisë Juglindore.

Gjithashtu, nëse do të vizitoni zona të pazhvilluara ose jo shumë turistike, vaksinohuni kundër etheve tifoide. Ju gjithashtu duhet ta bëni atë kundër gripit nëse do të praktikoni aktivitete të tilla si shëtitje në zona të ekspozuara ndaj kafshëve.

Shtë e këshillueshme që të regjistroheni në Regjistrin e Udhëtarëve që Ministria u vë në dispozicion të qytetarëve. Mund ta bëni në internet duke klikuar kjo lidhje.

Pyetje nga përdoruesit

Kur është më mirë të udhëtosh në Azinë Juglindore?

Shmangni sezonin e musoneve, kur ndodhin shira të bollshëm. Në secilin vend mund të ndryshojë. Në rastin e Tajlandës, është midis majit dhe tetorit (sezoni i ulët), dhe muajt më të mirë për të shkuar janë mes nëntorit dhe shkurtit, kur temperaturat nuk janë jashtëzakonisht të larta.

A duhet të kaloni oqeanin për të udhëtuar nga Amerika në Azi?

Shumica e fluturimeve nuk e kalojnë Oqeanin Paqësor, pasi përmasat e tyre tejkalojnë distancën e sigurt midis një aeroplani dhe aeroportit më të afërt për t’u ulur në rast urgjence. Për këtë arsye, avionët nga Amerika në Azi zakonisht kalojnë përtej Oqeanit Atlantik dhe Evropës.

A mund të shkoni nga Evropa në Azi nga toka?

Nëse është e mundur. Sidoqoftë, duhet të mësoni për lejet e ndryshme që nevojiten në secilin vend për të hyrë në të me automjetin tuaj.

Ky artikull është ndarë 53 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: