Çdo kompani përcakton matjet e veta maksimale për bagazhet e dorës të lejuara në aeroplan, megjithëse rregulloret e sigurisë për transportin e lëngjeve janë të zakonshme. Për të shmangur problemet në aeroport, ne ju ofrojmë një listë të sasisë, dimensioneve, peshës dhe sendeve të tjera të lejuara për linjat kryesore ajrore në botë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Linjat ajrore argjentinase

 • Sasi: 1 copë për pasagjer dhe udhëtim.
 • përmasat: 55 cm x 35 cm x 25 cm maksimumi.
 • peshë: pesha varet nga lloji i fluturimit dhe klasa në të cilën udhëtohet. Kështu, për fluturimet e klasit Ekonomi, pesha maksimale e lejuar është 5 kg. Nga ana tjetër, në klasat e Klubit Ekonomi dhe për fluturimet ndërkombëtare, pranohen deri në 10 kg.
 • Artikuj të tjerë: nuk lejohen sende të tjera shtesë.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.aerolineas.com.arAer Lingus

 • Sasi: 1 pako e vetme për pasagjer dhe udhëtim.
 • përmasat: 55 cm x 40 cm x 24 cm për fluturime standarde dhe 48 cm x 33 cm x 20 cm për fluturime të tipit Aer Lingus Regional.
 • peshë: 10 kg për fluturimet standarde dhe 7 kg për fluturimet me Aer Lingus Regional.
 • Artikuj të tjerë: Përveç kësaj pakete të parë, ju mund të mbani një çantë të vogël për gra, një portofol për burra (maksimum 25 cm x 33 cm x 20 cm) ose një çantë me artikuj Duty Free të aeroportit. Përjashtimisht, lejohet të bartni një tavolinë ndryshimi ose një qese me ushqime për fëmijë dhe / ose pajisje mjekësore, ndihmë ose ilaçe me recetë.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: aerlingus.com

AeroMeksika

 • Sasi: Vetëm 1 bagazh dore lejohet për të dy klasat Ekonomi dhe Premier.
 • përmasat: jo më e madhe se 56 cm x 36 cm x 23 cm.
 • peshë: për klasën Ekonomi, pesha maksimale e lejuar është 10 kg. Sidoqoftë, me normën Premier, deri në 18 kg mund të transportohen në kabinën.
 • Artikuj të tjerë: përveç kësaj pakete të parë, çdo pasagjer mund të mbajë një objekt personal, të tillë si një çadër, një aparat fotografik (përfshirë një mbulesë) ose një çantë me sende nga aeroporti Duty Free.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.aeromexico.com

Air Europa

 • Sasi: 1 paketë e vetme për pasagjer dhe udhëtim në fluturime të shkurtra dhe të mesme. Për fluturime të gjata me tarifë afariste, lejohen deri në 2 copë me një peshë maksimale të kombinuar prej 18 kg në total.
 • përmasat: matjet e secilës paketë nuk mund të kalojnë 55 x 35 x 25 cm (ose që shuma e gjatësisë + gjerësia + lartësia të mos kalojë 115 cm). Kjo vlen për të gjitha klasat (turistike, biznesi dhe biznesi për fluturime ndërkontinentale).
 • peshë: 10 kg për klasë ekonomike dhe 14 kg për klasë biznesi.
 • Artikuj të tjerë: përveç sa më sipër, sende të tjera mund të transportohen, të tilla si një çantë, disa lexim për fluturim, një pallto ose batanije udhëtimi, çadër, kallam, aparat fotografik, laptop, çizme për fëmijë, ushqim për fëmijë për konsum gjatë fluturimit, rrota të palosshme të karriges dhe paterica.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.aireuropa.com

Air France

 • Sasi: për tarifën e Ekonomisë, pranohet vetëm një çantë dore për pasagjer dhe udhëtim. Për fluturimet e mesme me tarifën Premium Economy, shuma është gjithashtu 1 copë për pasagjer; megjithatë, pasagjerët në fluturime me distancë të gjatë me këtë tarifë të fundit mund të mbajnë deri në 2 copë. Tarifat e Biznesit dhe La Premiere lejohen dy bagazh në të gjitha fluturimet.
 • përmasat: 55 x 35 x 25 cm (përfshirë xhepat, dorezat dhe rrotat).
 • peshë: në fluturimet Economy dhe Premium Economy (ngarkesë mesatare), pesha nuk mund të kalojë 12 kg. Tarifa Premium Economy për fluturime me distancë të gjatë, si dhe çmimet e Biznesit dhe La Premiere, mund të mbajnë deri në 18 kg në secilën prej dy pjesëve që lejohen.
 • Artikuj të tjerë- Një çantë rrobash mund të bartet, por kjo do të llogaritet si një pjesë e bagazhit të dorës. Sidoqoftë, mbajtja e njërit prej artikujve të mëposhtëm lejohet përveç paketës së parë ose dy paketave të lejuara në tarifat e përmendura më lart: çantë, laptop ose aparat fotografik (ose sende të ngjashme).

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.airfrance.es

Air Nostrum (Grupi Iberia)

 • Sasi: lejohet vetëm 1 çantë kabine për pasagjer (përveç klasës Business plus, ku lejohen dy).
 • përmasat: 56 cm x 45 cm x 25 cm, përfshirë dorezat, xhepat dhe rrotat. Nëse këto dimensione tejkalohen, ajo do të konsiderohet bagazh i kontrolluar dhe duhet të kontrollohet.
 • peshë: nuk ka limit peshe.
 • Artikuj të tjerë: Linja ajrore ju lejon gjithashtu të mbani një pajisje shtesë personale.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.airnostrum.es

Air Berlin

 • Sasi: Air Berlin lejon vetëm 1 copë për pasagjer dhe udhëtim. Sidoqoftë, udhëtarët e biletave Flyflex, Klasa e biznesit ose ata që janë mbajtës të topbonus Ari o Karta Platinum, mund të mbajë një dore të dytë me të njëjtat dimensione si e para.
 • përmasat: ato nuk duhet të jenë më shumë se 55 cm x 40 cm x 20 cm.
 • peshë: copa e bagazhit të dorës për udhëtarët standard të tarifës, Justfly, FlyDeal o FlyClassic Nuk duhet të peshojë më shumë se 8 kg, megjithëse lejohet maksimumi 10 kg në rast të mbajtjes së një laptopi.
 • Artikuj të tjerë: lejohet të bartni ndonjë nga objektet e mëposhtme (maks. 40 cm x 30 cm x 10 cm): portofol ose mëngë laptopi, çantë ose çantë për gra, ose një portofol të vogël për burra.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.airberlin.com

American Airlines

 • Sasi: Vetëm 1 copë bagazhe dore lejohet për pasagjer.
 • përmasatMatjet nuk mund të kalojnë 56cm x 35cm x 23cm (114cm gjithsej).
 • peshë: American Airlines nuk vendos një peshë maksimale për bagazhet e kabinës. Sidoqoftë, do të duhet të futet në matësin e bagazhit që ua vini në dispozicion pasagjerëve tuaj në aeroporte.
 • Artikuj të tjerë: Lejohet të bartni një send personal shtesë, i cili mund të jetë: çantë dore, çantë, çantë e vogël libri, çantë laptopi ose mëngë, etj. Nuk ka masa specifike ose një peshë maksimale për këtë pajisje, por gjithmonë duhet të jetë më e vogël se pakoja kryesore.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.americanairlines.es

Austrian Airlines

 • Sasi: 1 çantë për pasagjer për klasë Ekonomi. Për klasën e biznesit, anëtarët e Rrethi HON / Senatorët ose mbajtësit e kartave të arta Aleanca e Yjeve lejohet një paketë shtesë me peshë dhe madhësi më të vogël (mund të jetë një mbulesë kostumesh).
 • përmasat: 55 cm x 40 cm x 23 cm. Në rastin e klasës së biznesit, anëtarët e Rrethi HON / Senatorët ose mbajtës të kartave të arit Aleanca e Yjeve, pakoja shtesë nuk duhet të kalojë 57 x 54 x 15 cm.
 • peshë: pesha maksimale është 8 kg. Në tarifat speciale të përmendura më lart, pakoja shtesë mund të peshojë deri në 4 kg.
 • Artikuj të tjerë: Nëse jeni duke udhëtuar me fëmijë deri në 2 vjeç, lejohet transportimi i 1 çantës së udhëtimit për fëmijë dhe 1 karrocë fëmijësh të palosshme.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.austrian.com

Avianca

 • Sasi: Përdoruesit e klasës ekonomike kanë të drejtë vetëm për 1 copë. Nga ana tjetër, LifeMiles Elite Anëtarët (Ari dhe Diamanti) dhe Star Alliance Pasagjerët që kontraktojnë klasë Ekzekutiv, mund të transportojnë deri në 2 copë bagazhe dore.
 • përmasat: dimensionet për të gjitha bagazhet e dorës me Avianca (në çfarëdo klase të udhëtoni) është 55 cm x 40 cm x 20 cm.
 • peshë: çdo bagazh dore mund të peshojë maksimumi 10 kg. Kjo do të thotë që, në rastin e LifeMiles Elite Anëtarëve (Gold dhe Diamond) dhe Gold Star Alliance Passenger (klasi i biznesit), secila prej 2 pjesëve të lejuara mund të peshojë 10 kg, kështu që ato mund të mbajnë deri në një total prej 20 kg të kombinuar.
 • Artikuj të tjerë: ndonjëri nga artikujt e mëposhtëm lejohet të transportohet në kabinën pa ndonjë kosto shtesë: portofol për gra, kallam, aparat fotografik, dylbi, pajisje fotografike ose video, laptop, ushqim për fëmijë për tu konsumuar në bord, ahur për fëmijë (lejohet vetëm në A- 330 aeroplanë), karrocë fëmijësh e palosshme, dosje ose dollap për mbushje, karrige me rrota, paterica ose proteza për pasagjerë me lëvizshmëri të zvogëluar.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: avianca.com

British Airways

 • Sasi: një copë bagazh dore lejohet si për të rriturit (12 vjet ose më shumë), fëmijët (2-11 vjeç) dhe foshnjat (0-2 vjeç), përveç një çante personale, më pak në rastin e foshnjave.
 • përmasat: pjesa kryesore e bagazhit në kabinën nuk duhet të kalojë 56 cm x 45 cm x 25 cm (të përfshira dorezat, rrotat dhe xhepat). Sa i përket çantës personale shtesë, matjet maksimale të lejuara janë 45 cm x 36 cm x 20 cm (përfshirë dorezat, rrotat dhe xhepat, nëse ka).
 • peshë: 23 kg maksimumi.
 • Artikuj të tjerë: Linja ajrore nuk lejon sende shtesë përveç pjesës së parë të bagazhit të dorës dhe çantës personale të lartpërmendur. Artikujt Duty Free të Aeroportit llogariten si një nga këto dy pjesë. Prandaj, nëse transportohen më shumë se 2 pako, ato duhet të faturohen duke paguar tarifën përkatëse.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.britishairways.com

Bruksel Airlines

 • Sasi: për fluturimet brenda Evropës (përfshirë Marrakech dhe Agadir) me tarifat Kontrolloni & Shkoni, Dritë dhe relaksohuni, Flex & Fast, Ekonomia e dritës y Ekonomi Flex + lejohet një paketë e vetme. Në klasa Bizz & Class dhe Biznesi mund të transportojë deri në dy pako. Në fluturimet transoqeanike, 1 çantë lejohet në klasë Ekonomi dhe 2 çanta në klasë Biznesi.
 • përmasat: 55 cm x 40 cm x 23 cm në të gjitha klasat, si për fluturime të mesme, ashtu edhe për fluturime ndërkontinentale.
 • peshë: maksimumi 12 kg për tarifat Check & Go, Light & Relax, Flex & Fast, Light Economy, Flex Economy + dhe Economy. Normat Bizz & Class dhe Business lejojnë deri në një total prej 16 kg të kombinuar, domethënë midis dy paketave të lejuara, ato nuk mund të kalojnë 16 kg.
 • Artikuj të tjerë: Të gjitha tarifat lejojnë të bartet një aksesor i vogël përveç bagazhit të dorës. Ky objekt mund të jetë një nga ato që përmenden më poshtë: çanta, kutia e kamerës, çanta e laptopit, mbajtësi i dosjes ose dokumentit, pallto, shall, batanije, ombrellë, kallam ose material lexues. Përveç kësaj, do të lejohet të transportojë falas një karrocë fëmijësh ose një karrocë fëmijësh të palosshme, ushqim për fëmijë (që do të konsumohet në bord), një karrocë ose pajisje mjekësore falas.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.brrelsairlines.com

Cathay Pacific Airways

 • Sasi: çdo pasagjer mund të mbajë me vete 1 bagazh në kabinë. Për fluturimet Hong Kong-NZ, nëse udhëtoni në Klasë Biznesi, Klasë Premium Ekonomike ose nëse jeni një anëtar Diamanti, Ari ose Argjendi brenda Klubit Marco Polo, lejohen deri në 2 copë për pasagjer. Fluturimet midis Hong Kongut dhe Katarit në Klasën e Parë dhe të Biznesit mund të mbajnë gjithashtu 2 çanta për pasagjer.
 • përmasat: 56 cm x 36 cm x 23 cm maksimumi.
 • peshë: pesha varet nga klasa në të cilën keni zgjedhur të udhëtoni. Në këtë mënyrë, nëse udhëtoni brenda Klasa ekonomike o Klasa Premium e Ekonomisë, maksimumi është 7 kg. Me Klasa e biznesit, lejohen deri në 10 kg. Më në fund, nëse udhëtoni brenda Klasa e parë, ju mund të mbani deri në 15 kg.
 • Artikuj të tjerë: lejohet të bartni, përveç bagazheve të dorës, sende të blera në aeroportin Duty Free. Alsoshtë gjithashtu e lejuar, përveç sa më sipër, të mbash ndonjë nga artikujt e mëposhtëm: çantë e vogël, çantë shpine e vogël, portofol ose çantë shpine / laptop.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore (nuk disponohet në Spanjisht): www.cathaypacific.com

Copa Airlines Kolumbi

 • Sasi: të gjithë udhëtarët kanë të drejtë në 1 bagazh dore. Për më tepër, udhëtarët që udhëtojnë në klasë biznesi mund të mbajnë një numër maksimal prej 2 çantash dore.
 • përmasat: 55 cm x 40 cm x 20 cm (115 cm në total) për të gjitha klasat.
 • peshë: pesha ndryshon në varësi të faktit nëse është një fluturim ndërkombëtar apo një fluturim brenda Kolumbisë. Kështu, në rastin e parë, lejohen deri në 10 kg (për të gjitha klasat). Nga ana tjetër, për rastin e dytë, pesha maksimale është 5 kg.
 • Artikuj të tjerë: çdo pasagjer ka të drejtë për një send personal shtesë përveç çantës së parë të lejuar. Kjo pjesë mund të jetë njëra nga këto: pallto, xhaketë, aparate portative për frymëmarrje, artikuj për fëmijë ose foshnje (vende, karrocë fëmijësh, çantë me artikuj për fëmijë, të tilla si ushqim, qumësht, etj.), Artikuj të vegjël për argëtim personal, kamera foto, portofol, çantë shpine, laptop, tastierë lojërash video (Xbox, Playstation, etj.), libër, revistë, çadër, DVD player, kamera, trekëmbësh aparat fotografik ose veshje e dasmës (për sa kohë që është e paketuar siç duhet). Për udhëtarët me lëvizshmëri të zvogëluar, lejohet gjithashtu të mbajnë: këmbësorë, pajisje ortopedike, jastëk, kallam, paterica, protezë ose karrocë (përfshirë bateritë, nëse keni nevojë për to).

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: copaair.com

Delta Airlines

 • Sasi: 1 bagazh dore. Fluturimet dhe fluturimet Delta Connection me një aeroplan me një maksimum prej 50 vendesh mund të mos mbajnë 1 çantë dore, por vetëm një send të vogël personal.
 • përmasat: 56 cm x 35 cm x 23 cm, të cilat mund të kontrollohen në matësit e bagazhit të siguruar nga linja ajrore në sportelet e check-in të aeroportit.
 • peshë: nuk ka limit peshe. Kjo është e kufizuar në çantën e dorës që vendoset brenda njehsorit të bagazhit.
 • Artikuj të tjerë: Delta Airlines lejon, përveç kësaj, të transportojë një send personal, i cili mund të jetë një nga më poshtë: xhaketë, ombrellë, ushqim ose pije (nëse blihet pas kalimit të kontrollit të sigurisë), artikuj pa detyrë në aeroport ose sende të veçanta (karrocë fëmijësh, ulëse ose pajisje për sigurinë e fëmijëve për njerëzit me lëvizshmëri të zvogëluar).

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.delta.com

EasyJet

 • Sasi: 1 bagazh dore për pasagjer. Artikujt e mëposhtëm do të konsiderohen si pjesë dore: valixhet, laptopët, çantat e dorës, çantat, paketat fanny, përkrenareja me motor, mbulesat e veshjeve apo veshjeve të dasmës dhe çdo lloj çante ose çantë.
 • përmasat: EasyJet garanton për klientët e saj që bagazhet e tyre të dorës do të udhëtojnë me ta nëse matjet janë 50 cm x 40 cm x 20 cm (përfshirë dorezat dhe rrotat). Ai gjithashtu lejon bagazhet e dorës, matjet e të cilave nuk i kalojnë 56 cm x 45 cm x 25 cm, por linja ajrore nuk ju siguron se mund të shkojë me ju në rast se fluturimi është shumë i plotë. Në këto raste, ju duhet të futeni në kapje të avionit, por nuk do të duhet të paguani ndonjë tarifë shtesë për të.
 • peshë: nuk ka kufizim peshe, por duhet të futet në matësit e bagazhit që linja ajrore mundëson në aeroport për këtë qëllim.
 • Artikuj të tjerë: përveç pjesës së parë, ju gjithashtu mund të mbani ndonjë nga artikujt e mëposhtëm: pallto, shall, çadër, paterica, kallash ose këmbësorë. Një qese me sende të blera në Duty Free në aeroportin e nisjes është gjithashtu e lejuar.

Për më shumë informacion në lidhje me bagazhet e dorës me Easyjet, ju rekomandojmë të lexoni artikullin tonë me titull Dimensionet, pesha dhe objektet e lejuara në bagazhet e dorës në easyJet.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.easyjet.comEmirates

 • Sasi: Pasagjerëve që udhëtojnë në klasë Ekonomi u lejohet vetëm 1 copë bagazh dore. Nga ana tjetër, ata që udhëtojnë në klasë të parë ose të biznesit kanë të drejtë për 2 dhoma.
 • përmasat: cilado klasë të shfaqet në biletën tuaj, madhësia e secilës paketë nuk mund të kalojë 55 x 38 x 20 cm. Bagazhet e dorës për pasagjerët e nisur për në Indi nuk mund të kalojnë 55cm x 40cm x 20cm (115cm në total).
 • peshë: pesha e secilës pjesë nuk mund të kalojë 7 kg. Në rastin e Klasës së Parë dhe Klasës së Biznesit, pesha e secilës paketë mund të jetë gjithashtu deri në 7 kg.
 • Artikuj të tjerë: Emirates lejon transportimin e sasive të arsyeshme për blerjet e bëra në Duty Free të aeroportit, të tilla si duhani, parfumet ose pijet alkoolike. Sidoqoftë, kjo gjithmonë do të varet nga rregulloret e sigurisë në lidhje me transportin e lëngjeve në secilin aeroport.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: emiratet.com

Finnair

 • Sasi: Finnair lejon 1 copë bagazhe dore për pasagjer në tarifën turistike. Nga ana tjetër, për anëtarët e klasit të biznesit dhe anëtarëve Finnair Plus Platinum, Gold dhe Silver, lejohen deri në 2 pako.
 • përmasat: përmasat maksimale të secilës bagazh dore janë 56 cm x 45 cm x 25 cm (cilado qoftë niveli i zgjedhur).
 • peshë: për klasën ekonomike, pesha maksimale është 8 kg. Në Klasën e Biznesit dhe për anëtarët e Finnair Plus Platinum, Gold dhe Silver lejohet një peshë e kombinuar prej 10 kg, që do të thotë se ky limit nuk duhet të tejkalohet midis dy paketimeve.
 • Artikuj të tjerë: në të gjitha tarifat, lejohet të bartni një send personal përveç pjesës së dorës. Ky objekt mund të jetë një nga më poshtë: çantë, çantë ose mëngë laptopi, ose një çantë shpine. Secili prej këtyre objekteve duhet të ketë dimensione të reduktuara, pasi ato duhet të futen nën sediljen përpara.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: finnair.com

Gol Transporton Aéreos

 • Sasi: 1 copë bagazh dore për pasagjer.
 • përmasat55cm x 40cm x 20cm (115cm në total) maksimumi.
 • peshë: pesha maksimale për bagazhet e dorës me Gol Transportes Aéreos është 5 kg.
 • Artikuj të tjerë: Linja ajrore braziliane lejon një seri artikujsh falas përveç pjesës së parë, të tilla si: libra, revista, mushama, batanije, pallto, çadër, kallam, çantë e vogël, çantë shpine, karrocë, karrocë fëmijësh në palosje ose vend për fëmijë / djalë i vogël.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.voegol.com

Iberia

 • Sasi: Nëse udhëtoni në klasë ekonomike, Iberia lejon vetëm 1 çantë kabine për pasagjer. Nga ana tjetër, për klasin e biznesit, lejohen deri në 2 pako.
 • përmasat: matjet maksimale janë 56 cm x 45 cm x 25 cm (përfshirë dorezat, rrotat dhe xhepat). Nëse këto masa tejkalohen, ajo duhet të kontrollohet (duke paguar tarifën përkatëse) dhe do të udhëtojë në kapjen e avionit.
 • peshë: linja ajrore spanjolle nuk ka kufizime peshe. Kushti i vetëm është që ajo të mbetet në matësit e bagazhit në aeroport.
 • Artikuj të tjerë: Përveç bagazhit të dorës, mund të bartet edhe një aksesor shtesë.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.iberia.com

Grupi i linjave ajrore LATAM

 • Sasi: nëse udhëtoni me tarifën e Ekonomisë ose nëse zgjidhni Tarifën Premium Economy ose Premium Business, do t'ju lejohet të transportoni 1 copë bagazh kabine.
 • përmasat- Dimensionet për bagazhet e dorës janë 55cm x 35cm x 25cm maksimumi, pasi ato duhet të futen në ndarjet e avionëve ose nën sediljen e përparme.
 • peshë: në klasën Ekonomi, pesha maksimale e lejuar është 8 kg. Për çmimet e Premium Economy dhe Premium Business, lejohet një peshë maksimale deri në 16 kg.
 • Artikuj të tjerë: përveç paketës së mëparshme, LATAM lejon një send personal falas, matjet e të cilit duhet të jenë 20 cm x 45 cm x 35 cm. Objekti i thënë mund të jetë një çantë, një kompjuter portativ ose një çantë për fëmijë.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.latamairlinesgroup.net

Lufthansa

 • Sasi: për tarifat e Klasës Ekonomike dhe Klasës Premium Ekonomike, lejohet maksimumi 1 çantë për pasagjer. Tarifat e Klasës së Biznesit dhe Klasit të Parë kanë mundësinë e marrjes deri në 2 copë me vete.
 • përmasat: dimensionet për çdo klasë janë 55 cm x 40 cm x 23 cm. Nëse transportohen mbulesat e rrobave të palosshme, matjet e tyre nuk mund të kalojnë 57cm x 54cm x 15cm.
 • peshë: pesha maksimale është 8 kg për copë.
 • Artikuj të tjerë: përveç kësaj, një pjesë e dytë e vogël mund të transportohet me një madhësi maksimale prej 30 cm x 40 cm x 10 cm. Ky artikull shtesë mund të jetë një çantë laptopi, një çantë ngarkese, etj. Përveç kësaj, lejohen një maksi për foshnje, një vend makine për foshnje ose një karrocë fëmijësh, karriget me rrota ose pajisje të tjera ortopedike.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: lufthansa.com

Qatar Airways

 • Sasi: nëse udhëtoni në Klasën e Parë ose të Biznesit, mund të merrni me vete deri në 2 copë bagazhe dore. Nga ana tjetër, në Klasën Ekonomike, lejohet deri në 1 copë.
 • përmasat: formati i bagazhit të dorës duhet të jetë 50 cm x 37 cm x 25 cm për të gjitha klasat.
 • peshë: Në Klasën e Parë dhe të Biznesit, lejohen deri në 15 kg. Sidoqoftë, nëse jeni duke udhëtuar në Ekonomi Klasa, pesha maksimale është 7 kg.
 • Artikuj të tjerë: Përveç bagazhit të dorës të përmendur më lart, ju mund të mbani një send personal si çantë për gra ose një portofol të vogël, një pallto, një shall, një çadër, paterica, një kallam, një aparat fotografik ose dylbi, material leximi, artikuj prej bebe për fëmijë apo pa taksa në aeroport. Laptopët do të duhet të futen në bagazhet e dorës.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.qatarairways.com

Royal Dutch Airlines (KLM)

 • Sasi: KLM ndryshon opsionet e saj të bartjes bazuar në klasën në të cilën po udhëtoni. Kështu, në Klasën e Ekonomisë, 1 çantë lejohet. Në Klasën e Biznesit, lejohet një valixhe e parë dhe një valixhe e dytë më e vogël se e para. Anëtarët e Flying Blue, SkyTeam dhe programeve të tjera të korporatave kanë të drejtën e 1 qese; Nëse ata udhëtojnë në Business Class, ata do të kenë të drejtë në 1 bagazh të parë dhe 1 sekondë në copë më të vogël.
 • përmasat- Të gjithë sendet e dorës duhet të kenë masën maksimale 55cm x 25cm x 35cm. Në rastin e paketës së dytë për Klasën e Biznesit, matjet e saj nuk mund të kalojnë 45 cm x 20 cm x 35 cm.
 • peshë: Tarifat e Jo-Biznesit lejohen të mbajnë një pajisje shtesë shtesë (përveç paketës së parë), kështu që, ndërmjet tyre, pesha maksimale e kombinuar nuk duhet të kalojë 12 kg. Nga ana tjetër, nëse udhëtoni në klasë biznesi, pesha maksimale e kombinuar e çantës së parë, çantës së dytë dhe aksesorit shtesë do të jetë 18 kg më së shumti.
 • Artikuj të tjerë: Siç u përmend më lart, KLM lejon një pajisje shtesë shtesë për pasagjer. Mund të jetë një çantë e vogël ose një kompjuter portativ, për shembull.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore (nuk disponohet në Spanjisht): klm.com

Ryanair

 • Sasi: Ryanair lejon dy copa bagazhesh të dorës: njëra më e madhe dhe tjetra më e vogël.
 • përmasat: Matjet e bagazhit të parë duhet të jenë 55 cm x 40 cm x 20 cm. Sa i përket të dytës, ajo nuk duhet të jetë më e madhe se 35 cm x 20 cm x 20 cm.
 • peshë: pesha maksimale e pjesës së parë është 10 kg. Sa i përket të dytës, nuk ka asnjë kufizim peshe, por duke pasur parasysh matjet e tij të vogla, pesha nuk mund të jetë shumë e lartë.
 • Artikuj të tjerë- Linja ajrore irlandeze lejon transportimin e një çante për foshnje me peshë deri në 5 kg larg nga dy paketat e përmendura më lart.

Për më shumë informacion në lidhje me bagazhet e dorës me Ryanair, ju rekomandojmë të lexoni artikullin tonë me titull Dimensionet, pesha dhe objektet e lejuara në bagazhet e dorës në Ryanair.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.ryanair.com

Sistemi Ajror Skandinav (SAS)

 • Sasi: 1 copë për pasagjer dhe udhëtim. Për fluturimet në Azi ose Shtetet e Bashkuara me çmimet SAS Plus dhe SAS Business, lejohen 2 copë bagazh kabine.
 • përmasat: dimensionet e lejuara janë 55 cm x 40 cm x 23 cm në çdo fluturim me SAS.
 • peshë: 8 kg maksimumi. Në rastin e normave SAS Plus dhe SAS Business, secila paketë mund të peshojë deri në maksimum 8 kg gjithashtu.
 • Artikuj të tjerë: SAS lejon, përveç paketës së parë, të mbani një çantë shpine ose mëngë të vogël laptopi ose një çantë të vogël.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: flysas.com

Singapore Airlines

 • Sasi: varet nga klasa në të cilën po udhëtoni. Kështu, për klasën Ekonomi dhe Ekonomi Premium, lejohet vetëm 1 copë. Nga ana tjetër, suitat, klasi i parë dhe normat e klasës së biznesit lejohen 2 dhoma.
 • përmasat: 55 cm x 40 cm x 20 cm (115 cm në total) në të gjitha klasat.
 • peshë: pesha maksimale e secilës pjesë është 7 kg. Në tarifat në të cilat lejohen 2 pako, secila prej tyre mund të ketë maksimumin e asaj peshe.
 • Artikuj të tjerë: Ashtu si shumica e linjave ajrore, Singapore Airlines ju lejon të mbani gjithashtu disa nga gjërat personale të mëposhtme: çantë dore për femra, laptop me mëngë, skedar ose dosje, aparat fotografik, pallto, çadër, kallam, një sasi e vogël e artikujve pa Duty Airport ose ndonjë foshnje / artikull për fëmijë. Kjo qese nuk mund të tejkalojë matjet prej 40 cm x 30 cm x 10 cm.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.singaporeair.com

Airlines Ndërkombëtare SWISS

 • Sasi: Nëse udhëtoni me tarifën SWISS Economy, lejohet vetëm 1 çantë për pasagjer. Nga ana tjetër, me tarifat SWISS Business dhe SWISS First, mund të transportohen deri në 2 pako.
 • përmasat: udhëtoni në klasën në të cilën udhëtoni, madhësia maksimale e secilës paketë nuk mund të kalojë 55 x 40 x 23 cm.
 • peshë: pesha maksimale është 8 kg.
 • Artikuj të tjerë: Nëse transportohet një çantë e rrobave të palosshme, ajo do të konsiderohet si një bagazh dore, matjet e së cilës, përveç kësaj, nuk mund të kalojnë 57 cm x 54 cm x 15 cm. Përveç bagazheve kryesore të dorës, mund të mbani cilindo nga aksesorët shtesë të mëposhtëm: çantë për gra, çantë laptopi ose çantë mëngë ose shpatulla (maks. 40 cm x 30 cm x 10 cm), si dhe një vend për fëmijë paterica, kallash, nyje ose proteza të tjera, ose pajisje mjekësore.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: swiss.com

Trokitni lehtë mbi Air Portugal

 • Sasi: në klasën Ekonomi, lejohet maksimumi 1 qese. Sidoqoftë, në klasën e biznesit, deri në 2 pako mund të transportohen në kabinën.
 • përmasat: dimensionet maksimale të lejuara janë 55 cm x 40 cm x 20 cm (115 cm në total), në cilën klasë po udhëtoni.
 • peshë: pesha e paketimit të lejuar në klasën ekonomike duhet të jetë maksimumi 8 kg. Nga ana tjetër, në klasën e biznesit, një peshë totale e kombinuar prej 16 kg mund të transportohet midis 2 paketave.
 • Artikuj të tjerë: Linja ajrore Tap Air Portugal lejon transportin e objekteve shtesë nëse ato janë pajisje lëvizshmërie të reduktuara, të tilla si karriget me rrota, paterica, protezat ose të tjera. Deri në dy paketa lëvizshmërie mund të transportohen për secilin pasagjer me lëvizshmëri të zvogëluar, përveç pajisjeve mjekësore (nëse është e nevojshme).

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.flytap.com

transavia.com

 • Sasi: Lejohet 1 copë bagazh kabine për pasagjer (e zbatueshme për të rriturit dhe fëmijët ashtu).
 • përmasat: dimensionet e rekomanduara nga linja ajrore janë 45cm x 40cm x 25cm. Nëse bagazhi juaj i dorës ka këtë format, ata ju sigurojnë se nuk do të keni probleme. Sidoqoftë, matjet maksimale janë 55 x 40 x 25 cm, megjithëse, nëse fluturimi është i plotë, mund t'ju duhet të udhëtoni falas në kapjen e avionit.
 • peshë: 10 kg maksimumi.
 • Artikuj të tjerë: Transavia.com nuk lejon transportimin e ndonjë objekti tjetër shtesë në kabinën përveç bagazhit të dorës. Kështu, një çantë dore, çantë ose mëngë laptopi ose një çantë kamera do të konsiderohet gjithashtu si e vetmja bagazh dore e lejuar.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: transavia.com

Turkish Airlines

 • Sasi: numri i çantave të dorës varet nga klasa në të cilën po udhëtoni. Në këtë mënyrë, nëse udhëtoni në klasë Rehati ose Ekonomi, do të jeni në gjendje të merrni vetëm 1 copë. Nga ana tjetër, klasa e biznesit pranon deri në 2 pjesë.
 • përmasat: dimensionet maksimale janë 55 cm x 40 cm x 23 cm.
 • peshë: pesha maksimale në çdo klasë është 8 kg.
 • Artikuj të tjerë: fëmijët ndërmjet 0 dhe 2 vjeç lejohen të transportojnë një copë deri në 8 kg dhe me të njëjtat matje si paketa e lejuar për të rriturit. Nëse kostumet transportohen në mbulesa të palosshme, ato do të konsiderohen si bagazh unik dhe matjet e tyre nuk mund të kalojnë 114 cm x 60 cm x 11 cm.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.turkishairlines.com

VuelingAirlines

 • Sasi: Vueling lejon 1 copë bagazhi dore për pasagjer.
 • përmasat: formati nuk mund të kalojë madhësinë e 55 cm x 40 cm x 20 cm.
 • peshë: 10 kg maksimumi. Nëse merrni me qira normën e Ekselencës, mund të mbani deri në 14 kg.
 • Artikuj të tjerë: nuk lejohen pajisje shtesë shtesë.

Për të rishikuar informacionin e azhurnuar, vizitoni faqen e linjës ajrore: www.vueling.com

Ky artikull është ndarë 276 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: