Sydney Mardi Gras filloi si një paradë e vogël lokale, por sot është një nga ngjarjet më të mëdha të Gay Pride në botë. Ky festival, i cili është bërë një referencë botërore në turizmi homoseksual, zgjat rreth tre javë, midis shkurtit dhe marsit. Këtu organizohen ngjarje sportive, artistike dhe shoqërore, si dhe parada më e njohur e këtij lloji.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Mardi Gras: një pikë referimi për turizmin homoseksual

Sidnei është një nga qytetet në botë në të cilën lëvizjes LGBT i është dhënë rëndësia më e madhe, pasi këtu festohet një nga partitë më të rëndësishme homoseksuale në botë: Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras.Parada e parë u zhvillua në 24 Qershor 1978 dhe filloi si një marshim i vogël për të mbështetur komunitetin LGBT. Sidoqoftë, ajo përfundoi me një persekutimi i dhunshëm nga policia, e cila arrestoi 53 persona.

Kjo kishte një mbulim të shkëlqyeshëm mediatik, kështu që vitin e ardhshëm numri i të pranishmëve u dyfishua. Rreth vitit 1979, Mardi Gras nuk ishte më një protestë e thjeshtë, por një festival me rëndësi të madhe.

Vit pas viti, numri i të pranishmëve është rritur në mënyrë të konsiderueshme. Në 1984, kishte tashmë më shumë se 50.000 njerëz që morën pjesë në paradë dhe rreth 6.000 ata që morën pjesë në panairin e ekspozitës dhe partinë pasuese.

Që nga viti 2002, kjo parti ka fituar popullaritet në të gjithë botën, duke u bërë një nga më të njohurat. Rreth 100 ngjarje të ndryshme janë organizuar atje, dhe ngjarjet më të rëndësishme arrijnë 80.000 të pranishëm.

Mardi Gras është vlerësuar mjaft mirë nga media. Conde Nast e ka emëruar atë ndër dhjetë ngjarjet më spektakolare të kostumeve në botë, duke qëndruar përkrah Karnavaleve të Venecias dhe Rio de Janeiro. Ne anen tjeter, Planet jashtë e ka vlerësuar atë si ngjarja më e madhe homoseksuale në botë.

Ngjarjet e festivalit

Ka shumë ngjarje dhe shfaqje që ndodhin gjatë këtyre ditëve. Sidoqoftë, ka disa që dallohen nga të tjerët për suksesin e tyre dhe numrin e tyre të lartë të pjesëmarrësve.

El Ditë e ndershme është një ngjarje argëtuese që zhvillohet në një park në Sidnei. Rreth 80.000 njerëz vijnë me miqtë, familjen dhe kafshët shtëpiake. Isshtë pika fillestare e festivalit pasi shënon fillimin e Mardi Gras.

Të pranishmit mblidhen në një atmosferë të relaksuar: të shtrirë në bar, të bëjnë një piknik, të vizitojnë ekspozuesit e ndryshëm ose të marrin pjesë në një numër të madh aktivitetesh të organizuara për atë ditë.

Shtë koha ideale për të takuar njerëz të rinj, për të folur në mënyrë të papërshtatshme dhe për t'u argëtuar. Ka muzikë live, shfaqje, konkurse, konkurse për kafshë shtëpiake, fotokallime, Etj

Një nga partitë më intensive është Festë në pishinë, e cila zhvillohet në një pishinë luksoze. Të tilla janë përfitimet e saj, që nën ujë mund të dëgjoni muzikë dhe në dhomën e zhveshjes ka një disko.

Gjatë këtyre ditëve ka edhe një boshllëk për sportet. Një nga garat më të shquara njihet si Veshja e Vogël e Zezë. Në të, pjesëmarrësit janë të veshur me fustane të shkurtra të zeza dhe inkurajojnë njerëzit të dhurojnë para për një shoqatë.Për çfarë bëhet fjalë për paradën?

Parada është akti kryesor i këtyre datave. Rreth 12.000 njerëz marrin pjesë në të dhe më shumë se njëqind nota janë zbukuruar. E tillë është pritja e tyre, që ju mund të merrni edhe bileta për ta parë atë nga cepat më të mira të qytetit, të cilat janë të pajisura me vende, bare dhe tualete private.

Shtë një ngjarje në të cilën të gjithë janë të mirëpritur. Për këtë arsye, organizata mundëson zona për personat me aftësi të kufizuara dhe i ndihmon ata sa më shumë në mënyrë që kushdo që dëshiron të mund të shijojë këtë moment.

Udhëtimi zgjat ndërmjet tre dhe pesë orë. Çdo vit, inaugurohet nga shoqata të ndryshme të bikerëve LGBT. Pas këtyre, notat e ndryshme fillojnë të kalojnë, në të cilat muzika nuk mungon kurrë.

Kjo ngjarje nuk është vetëm një festë, pasi ka edhe një ankesa sociale për përmirësimin e kushteve të këtij grupi. Sidoqoftë, situata ka ndryshuar me kalimin e kohës: tani edhe policia ka anijen e saj.

Grupet e tjera që marrin pjesë janë pylltarët, zjarrfikësit dhe gjenerata e njerëzve që filluan këtë festival të rëndësishëm dhe jetuan edicionin e parë në lëkurën e tyre: 78-të.

Pas paradës, një nga Fiestas më e rëndësishmja e vitit, në të cilin paraqiten artistë me famë ndërkombëtare. Muzikantët që kanë marrë pjesë në edicionet e kaluara përfshijnë George Michael, Kylie Minogue dhe Calvin Harris.

Vullnetarizmi

Menaxhimi i Sydney Mardi Gras siguron mundësinë që palët e interesuara të ndihmojnë në mënyrë aktive me ngjarjet dhe organizimin. Çdokush mund të regjistrohet për të bashkëpunuar në ngjarjet e ndryshme në kalendar.

Ashtë një e mirë mundësi të marrin pjesë plotësisht në festival, të takojnë njerëz, të praktikojnë anglisht dhe të jetojnë nga brenda përvojës së dhënë nga festivali më i rëndësishëm LGBT në botë.

Ka zona dhe ngjarje të ndryshme ku mund të dilni vullnetar, madje mund të jeni pjesë e ekipit mjekësor. Për më tepër, ata ndonjëherë paraqesin oferta për punësim me pagesë.

Shkoni në Mardi Gras të Sidneit

Pjesëmarrja në këtë festival është një mundësi e mirë për të udhëtuar Australi dhe të njiheni me qytetin e tij më të madh: Sidnein. Gjithashtu, kur festohet Mardi Gras, midis shkurtit dhe marsit, ja verë, kështu që të mund të shijoni një kohë të pamposhtur.

Nëse nuk doni ta humbni këtë festë, është e rëndësishme që të merrni parasysh macet që kjo mund të sjellë. Meqenëse është një festival publik, shumica dërrmuese e aktiviteteve janë falas, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për shpenzimet shtesë të biletave.

Kryesorja është të organizoni udhëtimin paraprakisht, pasi që hotelet dhe apartamentet turistike priren të mbushen në ato data. Gjithashtu, biletat e linjave ajrore mund të jenë më të lira nëse blihen disa muaj para datës së nisjes.

Ky artikull është ndarë 29 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: