Nëse dëshironi të shkoni në Zelandën e Re për të udhëtuar, jetuar, punuar ose studiuar, mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë. Sidoqoftë, ka disa njerëz që përjashtohen prej tij. Në këtë artikull, ne do të flasim për kërkesat për të hyrë në këtë vend dhe ne do të tregojmë se në cilat situata është e nevojshme një leje e veçantë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Pasaporta është dokumenti bazë për të qenë në gjendje të udhëtosh në Zelandën e Re. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve kërkohet edhe vizë.Pasaporte

Për sa kohë që është si një turist, qytetarët e disa vendeve mund të udhëtojnë në Zelandën e Re pa aplikuar për vizë. Shtetet që mund të përfitojnë nga kjo përparësi janë si më poshtë:

 • A: Gjermania, Andorra, Arabia Saudite, Argjentina, Austria
 • B: Bahrein, Belgjikë, Brazil, Brunei, Bullgari
 • C: Kanada, Kili, Qipro, Qyteti i Vatikanit, Corea del Sur, Kroaci
 • D: Danimarka
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Hong Kong, Hungari
 • I: Irlanda, Islanda, Izraeli, Italia
 • J: Japoni
 • K: Kuvajt
 • L: Letoni, Lihtenshtajn, Lituani, Luksemburg
 • M: Makau, Malajzi, Maltë, Mauritius, Meksikë, Monako
 • N: Norvegji
 • O: Omani
 • P: Hollandë, Poloni, Portugali
 • Q: Katar
 • R: MB, Republika Çeke, Rumani
 • S: San Marino, Sishel, Singapor, Suedi, Zvicër
 • T: Tajvani
 • U: Uruguaj

Qëndrimi maksimal për njerëzit nga këto territore është tre muaj, gjashtë për ata nga Mbretëria e Bashkuar. Po kështu, të gjithë ata duhet të justifikojnë aftësinë paguese financiare, si dhe të paraqesin një biletë dalje nga vendi dhe një pasaportë të vlefshme.

Viza turistike

Nga ana tjetër, qytetarët e vendeve që nuk përmenden më sipër do të duhet të aplikojnë për një vizë për të shkuar në Zelandën e Re.

La Vizitor Vizitor ose viza turistike ju lejon të qëndroni në territor deri në nëntë muaj. Përveç kësaj, ju mund të studioni për një total prej tre muajsh. Mund të porositet në internet ose fizikisht dhe kërkesat janë si më poshtë:

 • Dy foto për aplikimin fizik ose një për atë në internet.
 • Jini mirë me shëndet.
 • Keni sjellje të mirë. Mund të jetë e nevojshme të sigurohet një certifikatë policie.
 • Besim të mirë.
 • Aftësia paguese financiare: 1.000 NZ $ në muaj qëndrimi ose 400 NZ $ nëse akomodimi është paguar tashmë. Nëse jo, ju mund të keni një sponsor për të mbuluar shpenzimet tona.
 • Deklaratë që ju do të jeni përgjegjës për shpenzimet mjekësore që mund të pësoni.
 • Bileta e kthimit ose prova që mund të përballoni një të tillë.

Vizë për pushime pune

Njerëzit që duan të emigrojnë në Zelandën e Re për të udhëtuar dhe punuar për një sezon të mirë janë me fat. Vizë për pushime pune është një leje për të qëndruar në Zelandën e Re për nje vit. Përveç kësaj, gjatë kësaj kohe, ju mund të studioni dhe të punoni deri në gjashtë muaj (maksimumi tre muaj për të njëjtën kompani).

Kërkesat kryesore janë: të keni moshë madhore, të keni sigurim shëndetësor dhe të keni para të mjaftueshme (4.200 NZ $). Përveç kësaj, ekziston një moshë maksimale e caktuar për secilin vend dhe një numër i kufizuar vendesh, domethënë një kuotë vjetore. Këtu janë kushtet për disa territore:

 • Argjentina: 1.000 vende, deri në 35 vjet
 • Brazil: 300 vende, deri në 30 vjet
 • Kili: 1.000 vende, deri në 35 vjet
 • Spanjë: 200 vende, deri në 30 vjet
 • Meksikë: 200 vende, deri në 30 vjet
 • Peru: 100 vende, deri në 30 vjet
 • Uruguaj: 200 vende, deri në 35 vjet

Ndërsa për personat që kanë një pasaportë italiane, vendet janë të pakufizuara, ata mund ta kërkojnë atë në çdo kohë dhe mosha maksimale është 30 vjet. Nga ana tjetër, data e aplikimit për secilin vend është e ndryshme dhe mund të ndryshojë çdo vit.

Në rastin e Shteteve të Bashkuara, ata gjithashtu nuk kanë një numër të kufizuar vendesh, kështu që nuk ka një afat të caktuar për të kryer procesin.

Të gjitha informacionet në lidhje me këtë vizë mund t’i gjeni në artikullin vijues: Manuali i Vizave të Festave të Punës në Zelandën e Re.

Emigroni në Zelandën e Re

Nga ana tjetër, nëse doni të shkoni te punë për një periudhë më të gjatë kohore, ekzistojnë lloje të tjera të vizave. Një prej tyre është Viza rezidente e kategorisë së migrantëve të aftë, e cila u drejtohet njerëzve të kualifikuar nën 55 vjeç.

Gjithashtu, Viza për Punë Talentesh Isshtë menduar për njerëzit të cilëve u është ofruar një punë me kohë të plotë nga një sipërmarrës i Zelandës së Re. Ju gjithashtu duhet të jeni nën 55 vjeç.

Të gjitha informacionet që lidhen me secilën vizë si dhe formularët e aplikimit mund t’i gjeni në faqen e internetit të Imigracionit të Zelandës së Re (e cila është në anglisht), në të cilën mund të përdorni duke klikuar kjo lidhje.Vaksinat dhe këshillat e nevojshme mjekësore

Nuk ka asnjë vaksinim të detyrueshëm për të udhëtuar në Zelandën e Re, pasi nuk kemi gjetur rreziqe të konsiderueshme të prekjes nga një sëmundje e rrezikshme në ndonjë zonë të territorit.

Sidoqoftë, këshillohet të keni këto tre vaksina të azhurnuara:

 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)
 • Hepatiti A

Sa i përket insekteve, ka një numër të madh të mizave të kuajve, kafshimi i të cilave nuk është i rrezikshëm por i dhimbshëm. Prandaj, rekomandohet përdorimi i një ilaçi për zmbrapsje të mirë.

Gjithashtu, shtresa e ozonit është mjaft e hollë, prandaj duhet të vishni kremë mbrojtës, kapele dhe syze dielli për të shmangur djegiet dhe dëmtimin e lëkurës.

Rekomandime për Spanjollët

Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit tregon se sistemi shëndetësor i Zelandës së Re është optimal. Në lidhje me këtë, rekomandohet të bëni sigurime udhëtimi me një mbulim të gjerë.

L terremotos Ato janë të shpeshta, prandaj, si masë parandaluese, këshillohet të regjistroheni në Regjistrin e Udhëtarëve, në të cilin mund të përdorni duke klikuar kjo lidhje. Në rast tërmeti, ndiqni udhëzimet e autoriteteve të Zelandës së Re.

Nëse keni ndonjë problem gjatë udhëtimit tuaj, mund të shkoni në Ambasadën e Spanjës në Zelandën e Re, e cila është në adresën vijuese: Niveli 11 i Qendra, 50 Manners St, Te Aro, Wellington 6011.

Sa i përket organeve zyrtare të Zelandës së Re në Spanjë, ato janë si më poshtë:

 • Ambasada e Zelandës së Re: Calle del Pinar, 7 - 3º. 28006, Madrid.
 • Konsullata e Zelandës së Re: Travessera de Gràcia, 64. 08006, Barcelona.

Pyetje nga përdoruesit

Sa kushton një udhëtim në Zelandën e Re nga Spanja?

Çmimi ndryshon shumë në varësi të datave të udhëtimit, por një fluturim vajtje-ardhje zakonisht tejkalon 1.000 €. Sa i përket akomodimit, ato ekzistojnë për të gjitha buxhetet. Bestshtë më mirë të blini këto shërbime shumë më parë.

A mund të emigroj në Zelandën e Re si profesionist?

Po, pasi ka viza speciale për njerëz të kualifikuar që duan të punojnë në vend (Viza rezidente e kategorisë së migrantëve të aftë), dhe madje edhe për ata që duan të hapin biznesin e tyre atje (Visa e Punës së Sipërmarrësit).

A mund ta zgjas Vizën e Pushimit të Punës?

Po, pasi të jeni në Zelandën e Re, mund të kërkoni një të tillë Viza e punës për zgjatjen e festave të punës, e cila ju lejon të qëndroni edhe tre muaj në territor.

Ky artikull është ndarë 242 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: