Nëse planifikoni të bëni një udhëtim në Tajlandë, duhet të keni parasysh se qytetarët e disa vendeve kërkojnë vizë. Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm për të vizituar vendin, përveç informimit për këshillat shëndetësore që rekomandohet të ndiqni.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Ekziston një listë e vendeve që janë në kategorinë e Përjashtimi i vizave turistike, kështu që banorët e saj nuk kanë nevojë të aplikojnë për vizë. Sidoqoftë, ata duhet të kenë një pasaportë të vlefshme për 6 muaj në kohën e nisjes, një biletë kthimi dhe burime të mjaftueshme financiare (10.000 Baht për person dhe 20.000 për familje).Baht është monedha zyrtare e Tajlandës. Në të gjithë territorin e saj do të gjeni banka të shumta ose shtëpi këmbimi ku mund ta blini në këmbim të euros, pesos, etj. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të shkëmbeni para në bankat në vendin tuaj. Një Baht është e barabartë me 0,2 € dhe MXN 0,6.

Shtetet, shtetasit e të cilëve mund të gëzojnë këtë të drejtë janë si më poshtë:

 • A: Gjermani, Australi, Austri
 • B: Bahrein, Belgjikë, Brazil, Brunei
 • C: Kanada, Corea del Sur
 • D: Danimarka
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara
 • F: Filipinet, Finlanda, Franca
 • G: Greqia
 • H: Hong Kong, Hungari
 • I: Indonezi, Irlandë, Islandë, Izrael, Itali
 • J: Japoni
 • K: Kuvajt
 • L: Lihtenshtajni, Luksemburg
 • M: Malajzi, Monako
 • N: Norvegji, NZ
 • O: Omani
 • P: Hollandë, Peru, Poloni, Portugali
 • Q: Katar
 • R: MB, Republika Çeke
 • S: Singapori, Afrika e Jugut, Suedia, Zvicra
 • T: Turqia
 • V: Vietnami

Njerëzit nga këto territore mund të qëndrojnë maksimumi 30 ditë nëse kanë mbërritur nga ajri dhe 15 nëse kanë mbërritur nga toka ose deti. Megjithatë, Gjermania, Kanada, Italia, Japoni, Malajzia dhe Mbretëria e Bashkuar kanë 30 ditë pa marrë parasysh mediumin e zgjedhur. Plus, të gjithë mund të vijnë e të shkojnë shumë herë, dhe kufizohen në 90 ditë në gjashtë muaj.

Nga ana tjetër, disa vende kanë marrëveshje bilaterale me Tajlandën. Falë këtyre, qytetarët e saj mund të udhëtojnë në Tajlandë pa aplikuar për vizë. Këto janë shtetet përfituese dhe koha që banorët e tyre mund të kalojnë në Tajlandë:

 • Ditë 14: Kamboxhia dhe Birmania nëse hyjnë përmes një aeroporti ndërkombëtar
 • Ditë 30: Hong Kong, Laos, Makao, Mongoli, Rusi dhe Vietnami
 • Ditë 90: Argjentina, Brazili, Kili, Corea del Sur dhe Peruja

Vizat

Njerëzit nga vendet e tjera duhet të aplikojnë për vizë për të udhëtuar në Tajlandë. Megjithatë, ka disa lloje:

Viza në Arritje

La Viza në Arritje o Visa në Mbërritje Isshtë një lloj leje që mund të aplikohet për online nëse udhëtoni në Aeroportin Ndërkombëtar të Suvarnabhumi, në Bangkok, ose kur mbërrini në një nga postet e imigracionit në Tajlandë. Për të njohur qendrat e imigracionit në dispozicion, klikoni kjo lidhje.

Vendet që mund të kërkojnë a Visa në Mbërritje janë:

 • A: Andorra, Arabia Saudite
 • B: Butan, Bullgari
 • C: Kina, Qipro
 • E: Etiopi
 • I: India, Ishujt Maldive, Ishujt Mauritius
 • K: Kazakistan
 • L: Letoni, Lituani
 • M: Maltë
 • R: Rumania
 • S: San Marino
 • U: Ukrainë, Uzbekistan

Kur aplikoni për vizë, duhet të paraqisni biletën vajtje-ardhje, formularin e aplikimit dhe një foto të pasaportës së fundit 4 × 4 cm, si dhe të paguani 2.000 Baht.

Viza turistike

Pjesa tjetër e vendeve që nuk janë përmendur më lart, ndër të cilat janë Guatemala, Kolumbia, Meksika dhe Ekuadori, duhet të aplikojnë për vizë në ambasadë nëse duan të bëjnë një vizitë turistike në Tajlandë.

Atje dy lloje de viza turistike: ai me një hyrje, i cili ju lejon të qëndroni 60 ditë në vend, dhe Vizë e shumëfishtë hyrëse (METV), me të cilin mund të hyni shumë herë dhe të qëndroni deri në 60 ditë çdo herë gjatë gjashtë muajve. E para ka një çmim prej 35 dollarë amerikanë dhe e dyta prej 170 dollarësh.

Ky dokument mund të kërkohet si personalisht ashtu edhe me ndërlidhës. Dokumentet që duhet të paraqiten kur kërkohet kjo leje janë si më poshtë:

 • Formulari i aplikimit i shtypur dhe i nënshkruar në të njëjtën mënyrë si pasaporta.
 • Fotografi e fundit me ngjyra 2,5 × 4,5 cm.
 • Pasaportë origjinale me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh dhe një kopje të faqes së parë.
 • Vërtetim i biletës vajtje-ardhje.
 • Prova e rezervimit të hotelit ose akomodimit.
 • Prova e të ardhurave (letër punësimi dhe / ose deklaratë e llogarisë bankare). Nëse dëftesa nuk është në emër të udhëtarit, duhet të bashkangjitet një letër që konfirmon që shpenzimet e udhëtarit janë të mbuluara.
 • Dëshmi e adresës.
 • Dëshmi origjinale e pagesës, e cila duhet të bëhet në llogarinë bankare të ambasadës. Në Meksikë, ajo duhet të kryhet përmes kartave të depozitave Scotiabank dhe në Guatemalë, me transferim nga Banco Industrial.
 • Nëse po aplikoni për një vizë me hyrje të shumëfishtë, do të duhet të paraqisni një deklaratë të llogarisë bankare që tregon të ardhurat për gjashtë muajt e fundit. Në rastin e Meksikës, duhet të keni një bilanc përfundimtar minimal prej 120.00 MXN për një individ ose 235.000 MXN për një familje.

Lejet e tjera

La Viza jo-imigruese Përpunohet për të marrë pjesë në takime biznesi, studime, udhëtime për qëllime fetare, etj. Brenda këtij lloji, kategoria B është për njerëzit që duan të jetojnë dhe punë në Tailandë. Këta, përveç marrjes së vizës, duhet të aplikojnë për një leje pune.

Nga ana tjetër, Visa tranzit Forshtë për njerëzit që duhet të kalojnë përmes Tajlandës për të arritur destinacionin e tyre përfundimtar. Për të bërë një ndërprerje kohore prej më pak se tetë orë, nuk është e nevojshme.

Vaksinat dhe kërkesat shëndetësore

Njerëzit nga një vend në rrezik të etheve të verdha duhet të vaksinohen kundër kësaj sëmundjeje. Përveç kësaj, nuk ka vaksinim tjetër të detyrueshëm për të vizituar Tajlandën. Sidoqoftë, ato të rekomanduara për të udhëtuar në çdo destinacion janë si më poshtë: • Hepatiti A
 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)

Po kështu, nëse do të qëndroni për një kohë të gjatë në zona me rrezik siç janë fushat e orizit, rekomandohet vaksina japoneze e encefalitit, si dhe vaksina e tërbimit nëse do të jeni në kontakt me kafshët.

Nëse planifikoni të udhëtoni në më shumë vende në Azi, këtu mund të gjeni vaksinimin e detyrueshëm dhe të rekomanduar në secilën zonë: Kërkesat për të udhëtuar në Azi: vaksinat, këshillat dhe dokumentacioni.

Në zonat rurale në jug dhe pyjet në veri, ekziston një rrezik më i madh i sëmundjes së malaries, për të cilën ekziston një ilaç. Po kështu, këshillohet të përdorni mjete kundër ilaçeve për të shmangur sëmundje të tjera si p.sh. ethe tropikale.

Nga ana tjetër, narkotikët janë të ndaluar. Prandaj, nëse keni nevojë për një ilaç që përfshin një, duhet të sillni një raport mjekësor që justifikon përdorimin e tij.

Rekomandime për Spanjollët

Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit ofron disa këshilla të dobishme për njerëzit që do të udhëtojnë në Tajlandë. Në lidhje me shëndetësinë, spitalet janë cilësore, por normat e tyre janë të larta dhe ato shërbejnë vetëm nën garantimin e pagesës. Prandaj, është e rëndësishme të bëni sigurime shëndetësore.

Në vend ka disa raste të virusit Zika, i cili përhapet nga Mushkonja (Megjithëse mund të ndodhë edhe përmes transmetimit seksual). Duhet të merret parasysh se është e rrezikshme për gratë shtatzëna, pasi mund të shkaktojë dëmtime serioze të fetusit.

Dengue ndodh kryesisht në sezonin e shirave (midis majit dhe nëntorit), në qendër dhe në veri të vendit. Essentialshtë thelbësore të përdorni një ilaç kundër mushkonjave, por nëse vëreni disa simptoma të tilla si ethet, duhet të shkoni te mjeku.

Gjithashtu, mos harroni të pini ujë në shishe dhe të hani perime dhe fruta që janë larë me një dezinfektues. Nga ana tjetër, duhet të mbahet mend se ekziston një shkallë e jashtëzakonshme e njerëzve me AIDS, një sëmundje seksualisht e transmetueshme.

Lidhur me sigurinë, Ministria këshillon që ngasja në vend është mjaft e pamatur, prandaj duhet pasur kujdes kur udhëtoni. Po kështu, duhet të jeni të kujdesshëm kur merrni me qira një automjet, kontrolloni nëse është në gjendje të mirë dhe kurrë nuk jepni pasaportën si garanci.

Në sezonin e shirave, shmangni plazhet e pakontrolluara të Detit Andaman, pasi ka rryma të forta. Nëse doni të dini pjesën tjetër të udhëzimeve që jep ky organizëm, mund t'i njihni ato duke klikuar kjo lidhje.

Pyetje nga përdoruesit

A më duhet një pasaportë për të udhëtuar në Tajlandë?

Po, pavarësisht nga vendi nga jeni dhe megjithëse nuk keni nevojë të aplikoni për vizë, pasaporta me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh është një kërkesë e detyrueshme.

A ka nevojë për një spanjoll për vizë?

Jo, siç kemi treguar, nëse vizita zgjat deri në 30 ditë dhe për qëllime turistike, nuk është e nevojshme të aplikoni për vizë.

Sa kohë duhet për një vizë për të shkuar në Tajlandë?

Kërkesat zakonisht përpunohen brenda dy ditëve të punës, pavarësisht nëse bëhen personalisht ose me postë. Rekomandohet që ato të menaxhohen të paktën 15 ditë përpara udhëtimit.

Ky artikull është ndarë 219 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: