Për të udhëtuar në Rusi duhet të kryeni disa procedura paraprakisht. Prandaj, në këtë artikull, ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini para se të filloni udhëtimin, siç janë dokumentet që nevojiten për të hyrë në vend ose cilat janë kërkesat e imigracionit për secilin person.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Në varësi të kombësisë tuaj dhe arsyes së udhëtimit, mund t'ju duhet një vizë për të hyrë në Rusi:Pasaporte

Pasaporta është një dokument i detyrueshëm për këdo që dëshiron të vizitojë Rusinë. Po kështu, të gjithë turistët duhet të regjistrohen pranë autoriteteve gjatë shtatë ditëve të para, një detyrë për të cilën hotelet zakonisht janë përgjegjës.

Ka disa vende që janë të përjashtuar vizë nëse udhëtoni për arsye turistike:

 • A: Abkhazia, Argjentina, Armenia, Azerbajxhani
 • B: Bjellorusia, Bolivia, Bosnja dhe Hercegovina, Brazili
 • C: Kili, Kolumbia, Kroacia, Kuba
 • E: Ekuador, El Salvador
 • G: Guatemalë, Guajana
 • H: Honduras, Hong Kong
 • I: Izraeli
 • K: Kazakistan, Kirgistan
 • M: Maqedonia, Moldavia, Mali i Zi
 • N: Nikaragua
 • O: Osetia e Jugut
 • P: Panama, Paraguai, Peru
 • S: Serbi
 • T: Tajlandë, Taxhikistan
 • U: Ukrainë, Uruguaj, Uzbekistan
 • V: Venezuela

Qytetarët e këtyre vendeve mund të udhëtojnë në Rusi pa vizë për një maksimum prej 90 ditësh gjatë një periudhe 180 ditore, me përjashtim të Kubës, Malit të Zi, Serbisë dhe Tajlandës, të cilat kanë një leje 30 ditore; dhe Hong Kong, i cili është 14. Po kështu, njerëzit nga Serbia duhet të kenë një pasaportë biometrike.

Nga ana tjetër, nëse jeni duke udhëtuar me një anije udhëtimi dhe një nga ndalesat është Rusia, ju mund të qëndroni në vend për një maksimum prej 72 orësh pa pasur nevojë për vizë. Sidoqoftë, duhet të shkoni në një grup turistik, të keni një pasaportë të vlefshme dhe njerëzit e Zona Shengen dhe Izraeli duhet të ketë sigurim udhëtimi.

Viza

Njerëzit nga vendet e tjera, duke përfshirë Spanjën, Meksikën ose Kosta Rikën, duhet të aplikojnë për një vizë për të hyrë në Rusi. Për ta bërë këtë, duhet të caktoni një termin në konsullatë ose ambasadë. Në rastin e vizës turistike, e cila në përgjithësi ju lejon të qëndroni në vend deri në Ditë 90 brenda 180, duhet të paraqiten dokumentet e mëposhtme:

 • Konfirmimi i marrjes së turistit të huaj ose mbështetje për viza. Duhet të jetë në rusisht dhe të ketë një numër regjistrimi, vulën e institucionit lëshues, nënshkrimin e personit përgjegjës dhe numrin e regjistrimit të institucionit në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Mund të sigurohet nga hoteli (nuk është rezervimi), por ka edhe kompani online që kryejnë këtë procedurë.
 • Pasaportë origjinale me dy faqe të vazhdueshme bosh dhe me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh në kohën e përfundimit të udhëtimit.
 • Plotësohet dhe shtypet pyetësori. Ju mund të përdorni atë duke klikuar kjo lidhje.
 • Fotografi me madhësi pasaporte të ngjitur ose të lidhur në pyetësor.
 • Njerëzit e Australi, Kanada, Shtetet e Bashkuara, Gjeorgjia dhe Mbretëria e Bashkuar duhet të plotësojnë një formular tjetër me dorë. Mund ta gjeni kjo lidhje.
 • Qytetarët e një vendi në zonën Shengen ose Izrael duhet të kenë sigurim udhëtimi.
 • Në disa vende, rezervimi i fluturimeve vajtje-ardhje.

Sigurimi i udhëtimit duhet të jetë nga një kompani ruse ose një nga sa vijon:

 • Compa Europeía Europea de Seguros SA
 • Ndihma MAPFRE
 • Previase (DKV)
 • Schwarzmeer und Ostsee Versicherungs - Aktiengesellschaft SOVAG
 • Winterthur Assistance SA
 • AXA Aurora
 • Ndihma Globale e Voyager (Qipro) - GVA
 • AIA International (CIS) Ltd. - SOS Ndërkombëtare
 • Coris - Spanjë
 • Ndihma Europ

Nëse sigurimi që është kontraktuar nuk është nga ndonjë prej kompanive të mësipërme, duhet të keni një dokument zyrtar nga kompania ruse me të cilën kompania ka një marrëveshje.

Për të aplikuar për një vizë tek një i mitur, duhet të paraqitet Libri Familjar.

Po kështu, Rusia ka një marrëveshje me shumicën e vendeve të BE për të shpejtuar miratimin e vizave afatshkurtra. Për njerëzit nga këto shtete, koha normale e përpunimit është 10 ditë dhe viza kushton 35 €. Nëse është urgjente (duhet të justifikohet), afati është 3 ditë ose më pak dhe kushton 70 €. Vendet përfituese janë si më poshtë:

 • A: Austri, Gjermani
 • B: Belgjikë, Bullgari
 • C: Qipro
 • E: Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Hungaria
 • I: Itali
 • L: Letoni, Lituani, Luksemburg
 • M: Maltë
 • P: Hollandë, Poloni, Portugali
 • R: Republika Çeke, Rumani
 • S: Suedi

Në rast se udhëtoni për në punë, studim, për biznes ose vizitoni miqtë dhe familjen dhe, për këtë arsye, qëndrimi është më i gjatë se 90 ditë, ju duhet të paraqisni një certifikatë të testit të HIV ose AIDS të kryer në tre muajt e fundit.

Në Spanjë, zyrat konsullore për të aplikuar për vizë janë në Madrid (Rruga Príncipe de Vergara, 126) dhe në Barcelona (rrugë) Roma, 67).

Futboll Kupa e Botës 2018

Personat që udhëtojnë në Rusi për të parë një ndeshje të Kupës së Botës 2018 janë të përjashtuar nga aplikimi për vizë, për sa kohë që udhëtimi i tyre zhvillohet midis 14 qershorit dhe 15 korrikut 2018.

Për ta bërë këtë, duhet të keni një biletë për të paktën një ndeshje futbolli të Kupës së Botës, si dhe atë ID e FANIT, një kartë identifikimi që kërkohet në internet dhe dërgohet në shtëpi falas. Mund ta porosisni duke klikuar kjo lidhje.

Mbani në mend se për shkak të fluksit të turistëve, masat e sigurisë mund të forcohen dhe, për shembull, do të lejohet më pak kohë për t'u regjistruar si udhëtar. Prandaj, është e këshillueshme që të kërkoni në Ambasadën ose Konsullatën Ruse përpara se të filloni udhëtimin.

Udhëtoni me qen

Nëse dëshironi të udhëtoni në Rusi me kafshën tuaj, ai duhet të jetë në përputhje me disa requisitos. Qentë duhet t'i nënshtrohen një ekzaminimi klinik gjatë pesë ditëve para udhëtimit. Pas kësaj, duhet të keni një pasaportë ose një certifikatë ndërkombëtare të vërtetuar nga Qeveria.

Qeni duhet të identifikohet me një mikroçip dhe të jetë vaksinuar kundër sëmundjeve të mëposhtme midis një viti dhe njëzet ditë më parë: • Rabie
 • Shqetësim
 • Hepatiti qenit
 • Leptospirosis
 • Parvovirus qenit

Gjithashtu, ju duhet të keni jetuar në një zonë pa tërbim në gjashtë muajt e fundit. Nuk mund të jetë një qenush më i vogël se tre muajsh dhe i gjithë dokumentacioni duhet të përkthehet në rusisht.

Për të hyrë me avion, do t'ju duhet të udhëtoni ose në Aeroportin Domodedovo në Moskë ose në Aeroportin Pulkovo në Shën Petersburg. Nëse keni më shumë se dy kafshë, mund t'ju duhet një leje importi. Sapo të mbërrini në aeroport, do të duhet të regjistroni kafshën tuaj në zyrën veterinare.

Rekomandime

Para se të udhëtoni në Rusi, është e rëndësishme që të merrni parasysh këto kërkesa dhe këshilla:

Kërkesat sanitare

Nuk ka vaksinim të detyrueshëm për të hyrë në Rusi. Sidoqoftë, këshillohet të vaksinoheni kundër sëmundjeve të mëposhtme:

 • Encefaliti i Evropës Qendrore (për zonat rurale)
 • Hepatiti A dhe B
 • Tetanus-difteria
 • Poliomieliti
 • MMR (fruthi, shytat dhe rubeola)

Nëse keni nevojë për ndonjë mjekësi, më mirë udhëtoni me të. Nëse mbart ndonjë substancë psikotrope ose narkotike, duhet të mbahet një raport mjekësor i përkthyer në rusisht, kështu që duhet të konsultoheni me mjekun tuaj nëse ilaçet tuaja përmbajnë ndonjë nga këto substanca.

Nëse ato nuk mbajnë ndonjë nga ato të përmendura, do të duhet të keni një recetë të përkthyer në rusisht në të cilën shfaqet parimi aktiv i ilaçit, emri i tij gjenerik, doza dhe frekuenca e konsumit.

Po kështu, rekomandohet shumë (dhe, në rastin e Spanjollëve, e detyrueshme) të keni sigurim mjekësor me mbulim të lartë.

Siguri

Siç tregohet nga Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit, është e këshillueshme që të mos merrni pjesë në demonstrata dhe tubime, të mos përdorni taksi pa licencë, të merrni masa paraprake në trenat e natës dhe të shmangni lagjet periferike gjatë natës.

Zonat e vendit dhe territoret e aneksuara që duhet të shmangen për shkak të Peligro që do të thotë të vizitosh ato janë si më poshtë:

 • Crimea
 • Rrethi Federal i Kaukazit të Veriut
 • Krasnodar
 • Republikat e Luhansk dhe Donetsk
 • Republikat e Abkhazisë dhe Osetisë
 • Sevastopol
 • Stavropol
 • Zonat rurale të Siberisë dhe Lindjes së Largët

Sa i përket homoseksualitetit, ai nuk është një vend shumë tolerant. Përveç kësaj, ekziston një ligj që ndalon propagandimin e këtij fakti. Prandaj, është një nga vendet e rekomanduara pak për personat LGBT. Ju mund të mësoni më shumë rreth këtij aspekti në artikullin vijues: 10 destinacionet më të këqija për komunitetin LGBT.

As nuk është një destinacion surrogacy për njerëzit homoseksualë, një trajtim i njohur zakonisht si barku zëvendësues, për arsyet e përcaktuara në artikullin vijues: Surrogacy për çiftet homoseksuale në Rusi.

Pyetje nga përdoruesit

Cila është data më e mirë për të udhëtuar në Rusi?

Koha më e rekomanduar është vera, pasi moti është më i favorshëm. Nëse vendosni të udhëtoni në dimër, për shembull në Krishtlindje, mos harroni të vishni veshje termike të përgatitura për temperatura të ulëta.

Cila është gjuha dhe monedha e Rusisë?

Gjuha zyrtare e Rusisë është rusishtja, megjithëse në zonat turistike ata dinë pak anglisht. Sa i përket monedhës, përdoret rubla.

Çfarë është më mirë, të shkosh në Rusi vetë ose me një udhëtim të organizuar?

Shkuarja në Rusi përfshin kryerjen e procedurave të ndryshme. Prandaj, për të shkuar më rehatshëm, një udhëtim i organizuar është më i mirë, por është plotësisht e mundur të shkosh vetëm ose vetëm.

A mund të udhëtoni në Rusi me automjetin tuaj?

Po, është e mundur nëse plotësohen të gjitha kërkesat. Sidoqoftë, mbani në mend se nga Bjellorusia nuk mund të hyni me rrugë ose tren, kështu që nuk do të jeni në gjendje të përdorni makinën, motorin ose shtëpinë tuaj.

A munden Dominikanët të udhëtojnë në Rusi pa vizë?

Megjithëse është e mundur të arrihet një marrëveshje në të ardhmen, në parim njerëzve nga Republika Dominikane u duhet një vizë për të udhëtuar në Rusi, përveç nëse kanë një pasaportë diplomatike ose zyrtare.

Ky artikull është ndarë 392 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: