Republika e Koresë ose Koreja e Jugut është një vend interesant aziatik që tërheq vëmendjen për kulturën e saj. Sidoqoftë, për të qenë në gjendje ta vizitoni atë, duhet të plotësohen disa kërkesa. Në këtë udhëzues, ne shpjegojmë se çfarë ju nevojitet për të udhëtuar në këtë vend. Përveç kësaj, ne ju japim disa këshilla të rëndësishme.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Dokumentacioni që kërkohet për të hyrë në Korenë e Jugut ndryshon në varësi të qëllimit të udhëtimit dhe kombësisë së udhëtarit. Disa njerëz mund të hyjnë pa vizë, ndërsa të tjerët duhet ta përpunojnë atë:Pasaporte

Të gjithë udhëtarët që dëshirojnë të hyjnë në Korenë e Jugut duhet të kenë një pasaportë të vlefshme. Në lidhje me këtë, nëse nuk do të kryhet asnjë aktivitet i paguar, qytetarët e këtyre territoreve mund të qëndrojnë në vend deri në 90 ditë ose 3 muaj pa pasur nevojë të aplikoni për vizë:

 • A: Gjermani, Antigua dhe Barbuda, Arabia Saudite, Australi, Austri
 • B: Bahamas, Barbados, Bahrain, Belgjikë, Brazil, Brunei, Bullgari
 • C: Kili, Qyteti i Vatikanit, Kolumbia, Kosta Rika, Kroacia
 • D: Danimarka, Dominika
 • E: El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Granada, Greqi, Guatemala
 • H: Haiti, Hong Kong, Hungari
 • I: Irlanda, Islanda, Izraeli, Italia
 • J: Xhamajka, Japoni
 • K: Kuvajt
 • L: Letonia, Liberia, Lihtenshtajni, Lituania, Luksemburgu
 • M: Makau, Malajzi, Maltë, Marok, Meksikë
 • N: Nikaragua, Norvegji, NZ
 • O: Omani
 • P: Panama, Hollandë, Peru, Poloni, Portugali,
 • Q: Katar
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke, Republika Dominikane, Rumania
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Shën Vincenti dhe Grenadinet, Shën Lucia, Serbia, Singapori, Suedia, Zvicra, Surinami
 • T: Tajlandë, Tajvan, Trinidad dhe Tobago, Turqi
 • U: Uruguaj
 • V: Venezuela
Shtetasit kanadezë mund të qëndrojnë në Korenë e Jugut deri në gjashtë muaj pa vizë.

Po kështu, qytetarët e Rusi dhe Lesoto kanë të njëjtën të drejtë nëse qëndrimi është më pak se 60 ditë. Nga ana tjetër, këto janë vendet që përjashtohen nga një vizitë deri në Ditë 30:

 • A: Argjentina, Andorra, Shqipëri
 • B: Bosnje dhe Herzegovinë
 • E: Ekuador, Egjipt
 • C: Qipro
 • F: Fixhi
 • H: Honduras
 • I: Ishujt Marshall, Ishujt Solomon
 • K: Kazakistan
 • P: Paraguai, Palau
 • G: Guajana, Guam
 • M: Monako, Mali i Zi, Mikronezi, Mauritius
 • N: Nauru, Calzedonia e Re
 • S: San Marino, Samoa, Afrika e Jugut, Seychelles, Swaziland
 • T: Tuvalu, Tonga, Tunez
 • K: Kiribati

Për të vizituar Jeju, një provincë ishullore e Koresë, deri në 30 ditë, nuk është e nevojshme të aplikoni për vizë, përveç njerëzve nga Shtetet e mëposhtme:

 • Afganistan
 • Kubë
 • Gana
 • Iran
 • Irak
 • Kosovë
 • Maqedoni
 • Nigeri
 • Palestinë
 • Sudan
 • Siria

Shih

Njerëzit me një kombësi të ndryshme nga ata që përmendëm më lart do të duhet të aplikojnë për një vizë qëndrimi të shkurtër për të udhëtuar në Kore si turistë. Një nga këto territore është Bolivia. Për këtë, dokumentet e mëposhtme duhet të paraqiten në ambasadë:

 • Formulari i aplikimit
 • Certifikata e sfondit.
 • Deklarata bankare që tregon një minimum prej 8.000 USD (dollarë amerikanë).
 • Bileta e avionit vajtje-ardhje.
 • Caktimi i udhëtimit i siguruar nga agjencia e udhëtimeve. Kjo e fundit duhet të jetë në kontakt me një agjenci koreane, kështu që duhet të dorëzohet një kopje e regjistrimit të agjencisë koreane.
 • Konfirmimi i rezervimit të hotelit.
 • Fotokopje e kartës dhe pasaportës.
 • Pasaporta origjinale.
 • Dy foto me madhësi pasaporte (3,5 × 4,5 cm).
 • Para për të paguar tarifën.

El Coste e vizës, megjithëse mund të ndryshojë në disa territore, është si më poshtë:

Lloji i vizësÇmimi në dollarë (USD)
90 ditë ose më pak, një hyrje40
91 ditë ose më shumë, një hyrje60
Dy bileta70
Hyrje të shumëfishta90
Njerëzit nga çdo vend përveç Kubës, Kinës dhe Maqedonisë që kanë hyrë në Kore më shumë se katër herë në dy vjet ose më shumë se dhjetë herë gjithsej dhe nuk kanë qenë të përfshirë në ndonjë krim ose veprimtari të paligjshme, do të përjashtohen nga vizat.

Nëse jeni të interesuar të shkoni për të studiuar në Kore, duhet të aplikoni për një vizë D-2. Gjithashtu, nëse doni të mësoni gjuhën, leja e nevojshme është lloji D-4.Në mënyrë të ngjashme, nëse ajo që dëshironi është të shkoni të jetoni dhe të punoni në vend, qoftë për një periudhë specifike ose përgjithmonë, duhet të aplikoni për një vizë specifike.

Për të kërkuar leje të caktuara si biznesi ose kërkimi, nuk është e nevojshme të shkoni në një ambasadë, por mund të bëhet në internet (e-Visa) duke klikuar kjo lidhje.

Rekomandime

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës jep disa këshilla ose këshilla për ata që duan të udhëtojnë në Kore. Së pari, kjo tregon se sistemi korean i kujdesit shëndetësor është i cilësisë, por veçanërisht caro, kështu që rekomandohet shumë të bëni sigurime mjekësore.

Duhet ta dini se njerëzit që kanë nevojë për shtrim në spital duhet të paguajnë një depozitë dhe nganjëherë edhe të kenë miratimin e një shtetasi korean. Nga ana tjetër, është më mirë të mos pini ujë çezme dhe këshillohet që të shmangni peshqit dhe butakët nga stendat e rrugëve gjatë verës.

vaksinat

Nuk ka vaksinim të detyrueshëm për të hyrë në Korenë e Jugut. Megjithatë, është gjithmonë e këshillueshme që të bëni vaksinimin themelor të mëposhtëm të azhurnuar:

 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)
 • Hepatiti A

Ndërsa për qytetet e mëdha si Seuli nuk keni nevojë për ndonjë mbrojtje shtesë, këshillohet të vaksinoheni kundër encefalit japonez nëse do të qëndroni në zonat rurale. Gjithashtu, në raste të caktuara këshillohet gjithashtu të bëni vaksinën e etheve tifoide.

Sëmundje të tjera për të cilat ekziston një rrezik i ulët janë malaria në veri të vendit dhe malaria, nga të cilat vetëm raste të izoluara njihen në provincën Kangwon.

Pyetje nga përdoruesit

A ka bursa për të udhëtuar në Kore si student?

Po, si qeveria e Republikës së Koresë dhe disa nga universitetet kryesore në vend ofrojnë bursa për të huajt e rinj që dëshirojnë të studiojnë në territorin e tyre.

A këshillohet të udhëtoni në Korenë e Jugut me fëmijë?

Po, pasi Koreja e Jugut është një vend i sigurt dhe i qetë në të cilin nuk ka rrezik për të vegjlit. Sidoqoftë, disa shërbime turistike nuk janë përshtatur plotësisht për foshnjat dhe fëmijët.

Ky artikull është ndarë 449 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: