Japonia është një destinacion kryesor turistik i admiruar për kulturën e saj. Nëse planifikoni të vizitoni vendin, është e rëndësishme që të dini se çfarë dokumentacioni dhe dokumente ju nevojiten. Në këtë artikull, ne ju informojmë për gjithçka që ju nevojitet për të udhëtuar në këtë territor vetë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Në varësi të kombësisë dhe qëllimit të udhëtimit tuaj, mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë për të hyrë në Japoni:Pasaporte

Për sa kohë që nuk kryhet asnjë aktivitet me pagesë, ka vende që kanë një marrëveshje reciproke për përjashtimin e vizave. Prandaj, qytetarëve të saj u duhet vetëm një pasaportë për të udhëtuar në Japoni, domethënë ata mund të hyjnë pa vizë.

Së pari, ka disa territore që mund të përfitojnë nga ky përfitim për një total prej gjashtë muajsh:

 • Austri
 • Alemania
 • Irlandë
 • Lihtenshtajni
 • Meksikë
 • Angli
 • Zvicra

Pjesa tjetër e shteteve që kanë këtë marrëveshje kanë leje të qëndrojnë në Japoni për tre muaj. Ato janë si më poshtë:

 • A: Andorra, Argjentinë, Australi
 • B: Bahamas, Barbados, Belgjikë, Bullgari
 • C: Kanada, Kili, Kosta Rika, Kroacia, Qipro
 • D: Danimarka
 • E: El Salvador, Sllovaki, Slloveni, Spanjë, Shtetet e Bashkuara, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqi, Guatemala
 • H: Honduras, Hong Kong, Hungari
 • I: Islanda, Izraeli, Italia
 • L: Lesoto, Letonia, Lituania, Luksemburgu
 • M: Makau, Maqedoni, Malajzi, Maltë, Mauritius, Monako
 • N: Norvegji, NZ
 • P: Hollandë, Poloni, Portugali
 • R: Republika Çeke, Republika Dominikane, Rumani
 • S: San Marino, Serbia, Singapori, Surinami, Suedia
 • T: Tajvan, Tunez, Turqi
 • U: Uruguaj

Nga ana tjetër, njerëzit nga Brunei dhe Tajlanda do të jenë në gjendje të qëndrojnë në vend pa aplikuar për vizë deri në 15 ditë.

Advisshtë e këshillueshme që të mbani rezervimin tuaj të akomodimit dhe dokumente të tjerë të rëndësishëm me dorë, pasi autoritetet mund t'i kërkojnë ato.

Njerëzit pasaporta e të cilëve është lëshuar në një koloni britanike ose portugeze nuk merren parasysh. Sa i përket qytetarëve Malajzian, ata duhet të kenë një pasaportë biometrike ose me simbolin e ICAO (Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil).

Gjithashtu, indonezianët duhet të regjistrojnë një pasaportë të tillë në ambasadën ose konsullatën japoneze para nisjes. Për Tajvanin, kërkohet një pasaportë me një numër personal të identifikimit.

Më në fund, qytetarët e Barbados, Turqisë dhe Lesotos duhet të kenë një Pasaportë të Lexueshme për Makineri (MRP) ose një biometrike të pranuar nga ICAO.

Viza

Njerëzit nga pjesa tjetër e territoreve që ne nuk i kemi përmendur më lart, të tilla si Kolumbia, Peruja ose Venezuela, duhet të aplikojnë për një vizë qëndrimi të përkohshëm për të udhëtuar në Japoni si turistë. Kjo do të jetë e vlefshme për Ditë 90. Ky është dokumentacioni që duhet të paraqitet:

 • Pasaportë me një fletë falas
 • Fotografi 4,5 × 4,5 cm
 • Formulari i aplikimit plotësohet dhe nënshkruhet
 • Certifikatë pune ose studimi
 • Vërtetim i mjeteve financiare (të ardhura vjetore dhe librezë bankare me fletëpagesat më të fundit)
 • Plani i detajuar i udhëtimit
 • Rezervimi i hotelit dhe aeroplanit
Bebet dhe fëmijët duhet të plotësojnë të njëjtat kërkesa si të rriturit.

Po kështu, nëse do të vizitoni dhe qëndroni me një mik apo të afërm, është gjithashtu e nevojshme të paraqisni këto dokumente:

 • Dokumenti që demonstron marrëdhëniet ekzistuese.
 • Letër origjinale e ftesës.
 • Letër origjinale e garancisë.
 • JUMINHYO Origjinal (çertifikatë banimi). Nëse jeni një banor i huaj, TOROKUGEN PYO KISAI JIKO SHOMEISHO (Certifikata e qëndrimit si i huaj), dhe një fotokopje e pasaportës me vizë.
 • Nëse do të kujdeseni për shpenzimet tuaja, një dokument që tregon aftësinë paguese financiare, siç është bilanci i fundit i bankës.

Nëse jeni të interesuar të shkoni të jetoni ose të punoni në Japoni, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë pune. Në rast se do të studioni me ndonjë lloj burse, do t'ju duhet një vizë për aktivitete kulturore. Ekziston edhe një vizë specifike për pasardhësit japonezë.

Siguri shtesë

Që nga 20 nëntori 2007, për shkak të parandalimit të terrorizmit, ekziston një protokoll që duhet të ndiqet kur të mbërrini në vend. Së pari, paraqitet pasaporta dhe gishti tregues i secilës dorë duhet të kalojë përmes një lexuesi dixhital.

Më pas, bëhet një foto e fytyrës së udhëtarit dhe a intervistë shkurt. Kjo nuk vlen për fëmijët nën moshën 16 vjeç, si dhe për banorët e përhershëm, personat me veprimtari që lidhen me statusin diplomatik dhe ata të ftuar nga drejtuesit e administratës kombëtare.

Kur kaloni doganat në aeroport, nëse mbani vetëm bagazh dore dhe nuk e kaloni kufirin për të paguar taksat, duhet të bëni vetëm një deklaratë gojore. Nëse mbani bagazhe të kontrolluara, duhet të paraqisni një deklaratë me shkrim.Udhëtimi me kafshën tuaj

Nëse planifikoni të udhëtoni në Japoni me kafshën tuaj, është e rëndësishme që të informoni veten paraprakisht për procesin që duhet të kalojë. Në rastin e qenve dhe maceve, ata duhet të mikroçipohen dhe të vaksinohen kundër tërbimit.

Përveç kësaj, ata duhet të kryejnë teste serologjike dhe të zyrtarizojnë çertifikatat. Po kështu, duhet të dërgohet një formular zyrtar për të njoftuar Shërbimin e Karantinës së Kafshëve të paktën 40 ditë para udhëtimit.

Nëse kafsha plotëson të gjitha kërkesat pas mbërritjes, ajo do të kalojë periudhën e karantinës në 12 orë ose më pak. Nëse, përkundrazi, ai nuk pajtohet, ai do të duhet të kalojë nëpër një qendër paraburgimi të Shërbimit të Kuarantinës së Kafshëve, ku mund të qëndrojë deri në 180 ditë.

Rekomandime për Spanjollët

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës këshillon që njerëzit që do të vizitojnë Japoninë të regjistrohen në Regjistrin e Udhëtarëve. Mund ta gjeni duke klikuar kjo lidhje.

Japonia është një vend i sigurt kur bëhet fjalë për krimin, kështu që vjedhjet janë mjaft të rrallë. Monedha e përdorur është jen japonez, për të cilat mund të gjeni më shumë informacion në këtë artikull: Vlera, kuriozitetet dhe historia e monedhës së Japonisë.

Nga ana tjetër, tërmetet janë të shpeshta. Zona më e shikuar për rrezikun e tërmetit sot është Kumamoto, në Kyūshū, ku duhet të tregohet shumë kujdes.

Sa për vullkanet, ju nuk duhet të udhëtoni në zonat afër vullkanit Sakurajima, në Kyūshū, ose Kuchinoerabujima, në ishujt Ryūkyū.

Kërkesat sanitare

Një tjetër nga këshilla Ajo që jep ky organizëm është se sigurohet një sigurim mjekësor me mbulim të gjerë dhe që nuk na detyron të paguajmë paraprakisht shpenzimet, pasi shëndeti i vendit është i shtrenjtë për të huajt. Sistemi i kujdesit shëndetësor është me cilësi të lartë, por shumica e mjekëve ata nuk flasin anglisht.

Nuk ka vaksina të detyrueshme për të hyrë në vend. Prandaj, rekomandohet të mbani të azhurnuar vaksinimin bazë për çdo destinacion:

 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)
 • Hepatiti A

Pyetje nga përdoruesit

A është e shtrenjtë të udhëtosh në Japoni?

Çmimi i shërbimeve dhe produkteve në Japoni është i krahasueshëm me atë të një qyteti evropian, kështu që nuk është tepër i shtrenjtë. Pjesa e udhëtimit për të cilën do të duhet të shpenzoni më shumë buxhet është fluturimi.

Cila është koha më e mirë për të vizituar Japoninë?

Nuk ka një datë shumë të rekomanduar, pasi që në pjesën më të madhe të vendit, klima është mjaft e qëndrueshme gjatë gjithë vitit. Sidoqoftë, një nga kohët më të njohura për vizitorët është pranvera, kur pemët japoneze të qershisë janë në lulëzim.

A mund të udhëtoni në Japoni pa ditur japoneze? Dhe anglisht?

Nuk është thelbësore, por këshillohet të mësoni ose të keni shkruar disa fjalë themelore në japonisht, të tilla si numrat. Sa i përket anglishtes, kjo mund ta bëjë udhëtimin më të lehtë, por një pjesë e madhe e japonezëve nuk mund ta flasin atë. Sidoqoftë, ata janë njerëz me një predispozitë të madhe për të ndihmuar, kështu që, edhe nëse nuk flisni të njëjtën gjuhë, ata do të bëjnë gjithçka që të jetë e mundur për t'ju kuptuar.

A ka rrezik nga rrezatimi nëse udhëtoni në Japoni?

Sot, radioaktiviteti nuk është i rrezikshëm në pjesën më të madhe të territorit, me përjashtim të zonave specifike siç është zona afër termocentralit bërthamor Fukushima, e cila pësoi dëme të mëdha pas cunamit të vitit 2011.

Ky artikull është ndarë 159 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: