Egjipti është një vend me një trashëgimi mbresëlënëse që befason të gjithë vizitorët e saj. Sidoqoftë, disa kërkesa duhet të plotësohen për të hyrë në këtë territor. Në këtë artikull, ne flasim për dokumentacionin e kërkuar për të udhëtuar në Egjipt. Përveç kësaj, ne ju tregojmë nëse është një vend i sigurt dhe ju japim disa rekomandime të dobishme.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Njerëzit nga shumica e vendeve u kërkohet të kenë një vizë për të hyrë në Egjipt. Megjithatë, ka disa përjashtime:Pasaporte

Vetëm qytetarët e Vendet e Bashkimit Evropian si dhe nga Shtetet e Bashkuara ata mund të udhëtojnë në Egjipt pa vizë. Ky kusht zbatohet vetëm nëse do të udhëtoni vendpushimet nga Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba dhe Taba.

Në këtë rast, udhëtimi duhet të zgjasë më pak se 15 ditë. Për më tepër, pasaporta duhet të jetë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj në kohën kur ju hyni në vend. Nga ana tjetër, njerëzit e Malajzisë mund të udhëtojnë deri në dy javë nëpër vend vetëm me pasaportën e tyre.

Nëse doni të dini se cilat vende janë pjesë e Bashkimit Evropian dhe për këtë arsye mund të përfitojnë nga kjo gjendje, ne ju rekomandojmë këtë artikull: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.

Shih

Pjesa tjetër e kombësive ose të mëparshmit në një situatë tjetër duhet të marrin një vizë për të qenë në gjendje të hyjnë në Egjipt. Nuk është thirrja viza pas mbërritjes, e cila është në dispozicion në kontrollet kufitare (p.sh. aeroportet) dhe kushton 25 dollarë (dollarë amerikanë). Vendet që kanë të drejtë për këtë janë si më poshtë:

Mund të blihet vetëm nëse do të jeni deri në 30 ditë në Egjipt si turist. Prandaj, Spanjollët që udhëtojnë në Egjipt për më pak kohë nuk kanë nevojë të aplikojnë më parë për një vizë në Spanjë.

Ambasada Egjiptiane në Spanjë është e vendosur në Madrid, konkretisht në Calle de Velázquez, numri 68.

Qytetarët e pjesës tjetër të territoreve, përfshirë Ekuadorin, Meksikën dhe Argjentinën, duhet të aplikojnë për vizë në Ambasadën ose Konsullatën Egjiptiane përpara se të fillojnë udhëtimin. Dokumentet që duhet të paraqiten mund të ndryshojnë në secilin vend, megjithëse në shumicën e tyre janë të ngjashme. Këto janë requisitos për kolumbianët:

 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale të paktën 6 muaj në datën e udhëtimit
 • Fotokopje e pasaportës
 • Dy fotografi me madhësi pasaporte
 • Formulari i plotësuar i vizës
 • Letër që specifikon arsyen e udhëtimit dhe mënyrën se si do të mbulohen shpenzimet
 • Fotokopje e fluturimit dhe rezervimit të hotelit, ose letër ftesë
 • Letër pune që tregon pagën, aktivitetin e kryer dhe pozicionin e mbajtur
 • Kopjimi i tre deklaratave të fundit bankare
 • Sigurimi mjekësor
 • Pagesa e tarifës në të holla

Nëse udhëtari është një fëmijë i mitur, duhet të sillni një fotokopje të lejes së prindërve, një letër të përgjegjësisë për shpenzimet, një fotokopje të regjistrit të lindjes dhe një dëshmi të regjistrimit aktual arsimor.

Nëse vini nga një vend ku ka ethe të verdhë, duhet të siguroni edhe kartën e vaksinimit që konfirmon se jeni vaksinuar kundër kësaj sëmundjeje.

Disa ambasada lejojnë që dokumentacioni të dërgohet me postë. Për këtë, zarfi duhet të përmbajë adresën e kthimit dhe të paguhet për kthimin. Sa i përket çmimit të vizës, për shumicën e kombësive është 20 dollarë nëse merret një vizë hyrëse e vetme dhe 32 dollarë nëse është një leje hyrëse e shumëfishtë.

Siguri

Siç tregohet nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës, në Egjipt ekziston një rrezik i caktuar i sulm terroristEpo, vitet e fundit ka pasur disa në pjesë të ndryshme si Kajro ose Sinai. Prandaj, aktualisht mund të konsiderohet pak e rrezikshme të vizitosh këtë vend.

Këshilla që duhet të ndiqet është të mos vozisni natën, të shmangni demonstratat dhe të mbani të azhurnuar situatën në vend. Sa për gratë, nuk rekomandohet shumë që ato të udhëtojnë vetëm.

Për të shmangur vjedhjet këshillohet të mbikëqyrni gjërat personale, të mbyllni dhomën dhe, nëse jeni duke vozitur, të shkoni me sigurimin e makinës. Nëse ju grabitën, duhet të paraqiteni në policinë e vendit dhe të merrni një fotokopje të ankesës, si dhe të dini numrin e dosjes dhe stacionin e policisë që është kontaktuar.Nga ana tjetër, Egjipti nuk është një vend shumë tolerant kur bëhet fjalë për njerëzit homoseksualë. Ju mund të merrni më shumë informacion në këtë artikull: 10 destinacionet më të këqija turistike për komunitetin LGBT.

Nëse lëvizni nëpër vend, nuk këshillohet të dilni nga pista e rrahur, sepse në bregun perëndimor të Aleksandrisë, shkretëtira arabe midis Kajros dhe Kanalit të Suezit dhe gadishullit të Sinait ekzistojnë fushat e minuara që u vendosën në luftërat antike.

Nuk ka asnjë zonë të vendit që konsiderohet plotësisht e sigurt. Territoret me një rrezik mesatar përfshijnë Gadishullin Sinai, kalimin Rafah, Luxor, Aswan dhe Detin e Kuq.

vaksinat

Vaksinimi i vetëm i detyrueshëm për të hyrë në Egjipt është ai i ethe e verdhë për njerëzit që vijnë nga një vend ku kjo sëmundje konsiderohet endemike, të tilla si Brazili ose Peruja. Po kështu, vaksinimi i rekomanduar për çdo udhëtar është si më poshtë:

 • Hepatiti A
 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, shytat dhe rubeola)

Përveç kësaj, në disa raste këshillohet gjithashtu të vaksinoheni kundër etheve tifoide. Nga ana tjetër, megjithëse malaria nuk është shumë e përhapur, këshillohet të mbani një ilaç kundër mushkonjave në mënyrë që ta shmangni atë.

Në lidhje me shëndetin, rekomandohet shumë të bëni sigurime mjekësore. Sa i përket ushqimit, duhet të siguroheni që është në gjendje të mirë dhe se gota, shishe etj. ato janë të pastra.

Nuk këshillohet të vizitoni tregjet dhe fermat e kafshëve. Përveç kësaj, është më mirë të mos lahesh ose të ecësh zbathur nëpër kanale ose zona me ujë të ndenjur, siç quhet një parazit bilharzia.

Pyetje nga përdoruesit

A këshillohet të udhëtoni në Egjipt në verë?

Gjatë verës, temperaturat mund të kalojnë 45 ºC, prandaj është një sezon me cilësi shumë të lartë që nuk është i këshillueshëm për të gjithë.

A mund të udhëtoni në Egjipt me HIV?

Për fat të keq, Egjipti është një vend që nuk lejon qëndrimin e njerëzve me AIDS, kështu që është e mundur që ata të kërkojnë një provë para se të hyjnë në vend.

Çfarë veshjesh këshillohet të bësh në një udhëtim në Egjipt?

Shtë e këshillueshme që të vishni rroba të freskëta por të mos lini shumë pjesë të trupit të ekspozuara, veçanërisht në rastin e grave, pasi konsiderohet mosrespektim në shoqërinë egjiptiane.

A mund të udhëtoni në Egjipt pa agjensi?

Po, është e mundur të udhëtosh vetë në Egjipt. Sidoqoftë, në atë rast, është e nevojshme të rriten masat paraprake në maksimum.

Ky artikull është ndarë 107 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: