Nëse dëshironi të vizitoni Dubai, duhet të merrni parasysh kërkesat e imigracionit të këtij territori, i cili ndodhet në Emiratet e Bashkuara Arabe. Në varësi të kombësisë së udhëtarit, dokumentet e kërkuara ndryshojnë. Gjithashtu, ka disa këshilla dhe konsiderata që janë të rëndësishme për tu mbajtur në mend.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Dubai

dokumentacioni i kërkuar

Dokumentet e nevojshme për të shkuar në Dubai varen nga kombësia e vizitorit dhe arsyeja e udhëtimit.Për turistët

Qytetarët e disa vendeve nuk kanë nevojë të aplikojnë për vizë për të udhëtuar në Dubai, për sa kohë që ata e bëjnë këtë për turizmin. Për ta bërë këtë, atyre do t'u duhet një pasaporte me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh dhe një biletë vajtje-ardhje.

Periudha maksimale e qëndrimit është 30 ditë, e cila mund të rinovohet pasi të jetë paguar një tarifë. Territoret që kanë këtë privilegj janë si më poshtë:

 • A: Gjermani, Andorra, Australi, Austri
 • B: Belgjikë, Brunei, Bullgari
 • C: Kanada, Kinë, Qipro, Qyteti i Vatikanit, Corea del Sur, Kroaci
 • D: Danimarka
 • E: Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara (SHBA), Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Hong Kong, Hungari
 • I: Irlandë, Islandë, Itali
 • J: Japoni
 • L: Letoni, Lituani, Lihtenshtajn, Luksemburg
 • M: Malajzia, Maltë, Monako
 • N: Norvegji, NZ
 • P: Hollandë, Poloni, Portugali
 • Q: Katar
 • R: MB, Republika Çeke, Rumani
 • S: San Marino, Singapor, Suedi, Zvicër

Prandaj, njerëz me një kombësi tjetër përveç atyre të emëruar tashmë ata kanë nevojë për një vizë për të hyrë në Dubai. Midis këtyre vendeve gjejmë si më poshtë:

 • A: Argjentina
 • C: Kili, Kolumbia, Kosta Rika, Kuba
 • E: Ekuador, El Salvador
 • G: Guatemalë
 • H: Honduras
 • M: Meksikë
 • N: Nikaragua
 • P: Panama, Peru
 • R: Republika Domenikane
 • S: Santo Domingo
 • U: Uruguaj
 • V: Venezuela

Në këtë rast, rekomandohet që hoteli ose agjencia juaj e udhëtimit (sponsori) të menaxhojë vizën. Nëse dëshironi ta bëni personalisht, ju duhen dokumentet e mëposhtme:

 • Pasaporta e vlefshme për të paktën gjashtë muaj dhe dy faqe bosh
 • Kopje me ngjyra e faqes së parë dhe kopertinës së pasaportës
 • Pagesa e tarifës përkatëse
 • Aplikimi i kompletuar dhe i nënshkruar, plus dy kopje të tij
 • Fotografi me dy ngjyra
 • Kopja e biletës së fluturimit dhe rezervimi i hotelit
 • Karta e prezantimit
 • Letër ftesë nga një sponsor vendi (anëtar i familjes, mik, kompani ...)

Te punosh

Possibleshtë e mundur të shkoni në Dubai për të jetuar dhe punuar. Shumica e pozicioneve që ofrohen janë për njerëz të specializuar dhe të kualifikuar. Përveç kësaj, një kërkesë thelbësore është të dish të flasësh anglisht.

Në rast se një kompani në këtë territor ju punëson, është kompania që duhet të kërkojë vizën e punës nga Ministria e Punësimit. Pasi të pranohet, leja e hyrjes zyrtarizohet.

Një opsion është që të punësoheni si ushtarak. Për këtë, është e nevojshme të keni të gjitha kurset përkatëse për pozicionin, si dhe të paraqisni rezyme. Ka agjenci të ndryshme që janë të ngarkuara me rekrutimin e këtyre njerëzve.

Vaksinat dhe kërkesat e tjera shëndetësore

Nuk kërkohet vaksinim për të udhëtuar në Dubai. Sidoqoftë, rekomandohet të bëni vaksinimin e mëposhtëm në mënyrë që zakonisht administrohet rregullisht në shumicën e vendeve: • Ethet tifoide
 • grip
 • Hepatit
 • Tetanozi
 • Triple virale

Ka disa ilaçe që janë e ndaluar në këtë emirat, midis të cilave janë diazepam, kodeinë dhe tramadol. Në ambasadë ata mund t'ju informojnë për listën e plotë.

Nëse keni nevojë të mbani me vete ndonjë ilaç të paautorizuar, duhet të kërkoni një certifikatë mjekësore të legalizuar nga ambasada e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Ministria e Punëve të Jashtme të vendit tuaj.

Spitalet dhe qendrat mjekësore të Dubait janë përgjithësisht të një cilësie të lartë. Sidoqoftë, këshillohet të bëni sigurime udhëtimi që mbulojnë trajtime dhe riatdhesime të mundshme.

Këshilla praktike

Për të shmangur çdo situatë të padëshiruar, ka disa rekomandime që është e rëndësishme të merren parasysh, pasi që kultura e zonës është veçanërisht kufizuese.

Para së gjithash, duhet pasur kujdes kur bej fotografi, pasi që elementët e mëposhtëm nuk duhet të merren:

 • Njerëzit, veçanërisht gratë
 • Xhamitë
 • Institucionet ushtarake
 • Objektet industriale
 • Agjencitë qeveritare
 • portet
 • Aeroportet

Homoseksualiteti dënohet me vdekje. Në rastin e të huajve, dënimi është dëbimi i menjëhershëm. Sidoqoftë, në Dubai, duke qenë një territor i banuar kryesisht nga të huaj, mund të gjeni disa klube nate. Nëse dëshironi të bëni turizmi homoseksual, këtu do të gjeni informacione: 15 vendet më miqësore për homoseksualët në botë.

Duhet të keni kujdes me veshjet, veçanërisht në rastin e Mujeres, të cilët këshillohen të mos mbajnë funde të shkurtra ose të mbajnë shpatullat në ajër. Gjithashtu, bikinit janë të ndaluara në plazhet publike.

Ju duhet të keni një sjellje të konsideruar të saktë, pasi për disa veprime të tilla si puthja në publik ose mallkimi është e mundur të hyni në burg.

Ky artikull është ndarë 570 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: