Dokumentacioni dhe kërkesat për të udhëtuar në Argjentinë varen nga kombësia e secilit turist, kohëzgjatja e qëndrimit dhe qëllimi i udhëtimit të tyre. Nëse është për qëllime turistike, periudha maksimale e qëndrimit në vend është 90 ditë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Ndër dokumentet që nevojiten për të vizituar Republikën Argjentinase, paraqitni një pasaportë e vlefshme Isshtë një kërkesë thelbësore, pavarësisht nëse keni nevojë për vizë apo jo. Ne ju rekomandojmë të konsultoheni me seksionin 1.1. Keni nevojë për vizë për të shkuar në Argjentinë? për informacion të detajuar në lidhje me këtë.Periudha maksimale e qëndrimit në vend është Ditë 90 (3 muaj). Ekziston mundësia e zgjatjes së kësaj periudhe kohore edhe një herë, e cila do të lejonte një qëndrim prej 180 ditësh (6 muaj) maksimalisht.

Ata që dëshirojnë të zgjasin qëndrimin e tyre për turizëm duhet të plotësojnë procedurat e kërkuara para se të skadojë periudha e dhënë fillimisht. Për të vazhduar me aplikimin, duhet të paraqiteni personalisht në një nga delegacionet e Drejtorisë Kombëtare të Migracionit.

Në rastet e shtetësia e dyfishtëNëse, për shembull, një qytetar ka një pasaportë italiane dhe argjentinase, ata mund të hyjnë dhe të largohen nga vendi thjesht duke paraqitur pasaportën e tyre italiane të shoqëruar nga Dokumenti Kombëtar i Identitetit (DNI), pa pasur nevojë të paraqesin gjithashtu Argjentinasin.

A më duhet një vizë për të shkuar në Argjentinë?

Në varësi të vendit të tyre të origjinës, një shtetas i huaj mund ose nuk duhet të ketë një vizë turistike për të hyrë në Argjentinë. Në çdo rast, një spanjoll ose një shtetas i vendeve të tjera të Amerikës Latine nuk do të ketë nevojë për vizë për një vizitë turistike.

Shtetas të ndonjë prej vendeve ose komuniteteve të mëposhtme ata nuk kanë nevojë për vizë për sa kohë që qëndrimi juaj është i barabartë ose më pak se 90 ditë:

 • B: Brazil, Bolivi
 • C: Kili, Kolumbia, Kosta Rika
 • E: Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian (BE), Shtetet e Bashkuara të Amerikës, El Salvador, Ekuador
 • G: Guatemalë
 • H: Honduras
 • M: Meksikë
 • N: Nikaragua
 • Pyetje: Panama, Paraguai, Peru
 • A: Republika Dominikane
 • U: Uruguaj
 • V: Venezuela (maks. 60 ditë)

Që nga viti 2008, Republika Argjentinase akuzon a Shkalla e reciprocitetit që arrin në 100 dollarë amerikanë për hyrjen e qytetarëve nga Australi dhe Kanada. Shtetet e Bashkuara janë përjashtuar që nga Marsi 2016.

Mbajtësit e pasaportave të zakonshme të lëshuara nga vendet e mëposhtme nuk kërkojnë vizë nëse kohëzgjatja e udhëtimit është e barabartë ose më e vogël se Ditë 30: Grenada, Hong Kong (vetëm me pasaportë britanike BNO), Malajzia dhe Xhamajka.

Pjesa tjetër e shtetasve duhet të paraqesin një vizë turistike për të qenë në gjendje të udhëtojnë në këtë vend të Amerikës së Jugut. Përveç kësaj, qytetarët nga Kosova, Nauru, Republika Demokratike Arabe e Sahrawi, Tuvalu dhe Tajvani kërkojnë një Certifikatë udhëtimi.

Çfarë ju nevojitet për të udhëtuar me fëmijë?

Kur një person nën 18 vjeç do të vizitojë Argjentinën, duhet të plotësohen një seri kërkesash specifike që garantojnë siguria e fëmijëve gjatë qëndrimit tuaj në vend.

Nëse i mituri udhëton vetëm, me njërin nga prindërit e tij ose me persona të tretë, ai duhet të ketë dokumentet e mëposhtme:

 • Dokument identiteti ose pasaportë nga vendi juaj i origjinës (origjinal dhe fotokopje)
 • Certifikata e qëndrimit (origjinal dhe fotokopje)
 • Certifikata e lindjes së të miturit (origjinal dhe fotokopje)
 • ID e të rriturve shoqërues, nëse ka, të dy prindërve dhe palëve të treta
 • Nëse njëri nga prindërit ka vdekur, duhet të paraqitet certifikata e vdekjes (origjinal dhe fotokopje)

Duhet të merret parasysh që, nëse fëmija udhëton me njërin nga prindërit e tij, procedura duhet të kryhet nga prindi autorizues, domethënë ai që nuk udhëton. Nga ana tjetër, nëse fëmija do të udhëtojë vetëm, duhet të sigurohet autorizimi i të dy prindërve.

Kërkesat për të arritur me makinë

Edhe pse shumica e turistëve vendosin të vizitojnë Argjentinën Me avion, dhe më shumë sot me disponueshmërinë e gjerë të fluturime të lira Për turizmin ndërkombëtar, e vërteta është se nga vendet e tjera të Amerikës së Jugut mund të jetë shumë komode të udhëtohet edhe nga toka.Sidoqoftë, këto janë kërkesat që ata kërkojnë nga Shërbimi Doganor Kombëtar, lidhur me dokumentacionin personal dhe të automjetit:

 • Licenca e automjetit dhe certifikata e Inspektimit Teknik të Automjetit (ITV)
 • Vërtetim i sigurimit të detyrueshëm
 • Kartoni jeshil: për përdorim ekskluziv të pronarit të automjetit
 • Kartoni blu: i vlefshëm për personin ose personat e autorizuar për të drejtuar automjetin, nëse ka
 • Të gjitha këto dokumente duhet të shoqërohen nga Karta e Identitetit Kombëtar ose pasaporta e vlefshme

Rregulloret e Administratës Federale të të Ardhurave Publike (AFIP) kuptojnë si bagazhet personale të gjitha mallrat e reja ose të përdorura që mund të përdoren ose konsumohen në mënyrë të arsyeshme nga një pasagjer gjatë qëndrimit të tyre, përfshirë artikujt që synojnë të jenë një dhuratë.

Sende të tilla si një aparat fotografik, laptop ose video kamera duhet të deklarohen dhe të ekspozohen përpara shërbimit doganor, si dhe të regjistrohen duke përdorur formularin OM 121. Në këtë mënyrë, udhëtarët shmangin pagimin e tarifave të vendosura për importin në kthimin tuaj në shtëpi.

Udhëtoni me kafshë shtëpiake

Ato mund të futen kafshë shtëpiake (qen dhe / ose mace) për sa kohë që ata kanë një autorizim të veçantë nga Senasa (Shërbimi Kombëtar për Shëndetin dhe Cilësinë e Ushqimit). Përmes kësaj procedure, merren 2 dokumente thelbësore:

 • Certifikata e shëndetit të kafshëve
 • Vërtetim i vaksinimit të tërbimit (kafshë shtëpiake mbi 3 muaj)

Të dy duhet të nënshkruhen nga një veteriner i kualifikuar dhe të përkthehen në Spanjisht nëse ishin fillimisht në një gjuhë tjetër. Përveç kësaj, çertifikata zoosanitare duhet të sigurojë që kafsha të jetë ekzaminuar në Zvicër 10 ditë më parë deri në nisjen për në Argjentinë.

Nëse kafsha ose kafshët plotësojnë kërkesat e mësipërme, personeli doganor nuk do ta karantinojë atë për import. Përndryshe, ato do të izolohen ose do të merret ndonjë masë tjetër e nevojshme.

Vaksinat dhe kërkesat e tjera shëndetësore

Si rregull i përgjithshëm, kujdesi mjekësor i Argjentinës është i një cilësie të mirë në të gjithë vendin. Sidoqoftë, nëse keni nevojë të shkoni në dhomën e urgjencës ose për ndonjë arsye tjetër jo-rutinë, shumica e mjekëve privatë ju kërkojnë të paguani paraprakisht.

Për këtë arsye rekomandohet të punësoni një sigurimi i udhëtimit që mbulon shpenzimet mjekësore jashtë vendit (p.sh. transferimi mjekësor), si dhe tërë kohëzgjatjen e qëndrimit në vend.

Më poshtë po rendisim vaksinat që nevojiten për të udhëtuar në Argjentinë:

 • E detyrueshme: ethe e verdhë; vetëm në rast të vizitës në pyjet e veriut dhe verilindjes së Argjentinës, zonës kufitare me Brazilin dhe Paraguain, dhe cataracts nga Iguazú në lartësitë më pak se 2300 metra mbi nivelin e detit.
 • Shumë e rekomanduar: gripi sezonal dhe fruthi (2 doza në foshnje 13 muaj e më shumë). Duhet të theksohet se sezoni i dimrit është në prill-tetor në hemisferën jugore.
 • E këshillueshme: hepatiti A dhe B, difteria, tetanusi, kolla e mirë, dhenve (nëse nuk keni vuajtur më parë) dhe ethet e zorrëve.

Në fillim të vitit 2016, rasti i parë i infeksionit nga virusi zika në Argjentinë, në provincën e Kordobës. Sipas Organizatës Shëndetësore Panamerikane (PAHO), virusi pritet të përhapet në të gjithë Amerikën Latine.

Në çdo rast, mushkonja që transmeton Zika (Aedes aegypti) është e njëjta gjë që transmeton sëmundje të tilla si chikungunya ose dengue. Nga këto të fundit, Argjentina regjistroi shpërthimin më të keq në historinë e vendit në pesë javët e para të 2016.

Rekomandime të tjera sanitare përfshijnë konsumimin e ujit të zier, në shishe ose të gazuar, aplikimin e ilaçeve kundër mushkonjave dhe shmangien e larjes në lumenj ose ecjen zbathur në ujë ose dysheme të lagështa.

Ky artikull është ndarë 154 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: