Të udhëtosh në Australi mund të jetë më e komplikuar sesa të udhëtosh në vende të tjera. Prandaj, në këtë udhëzues do të gjeni informacione për gjithçka që ju nevojitet për të vizituar vendin. Përveç kësaj, ne ju tregojmë rreth opsioneve ekzistuese për të punuar në këtë shtet, ne flasim për kërkesat për të hyrë me kafshët dhe ju japim disa këshilla praktike.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Viza turistike

Me përjashtim të njerëzve të NZ, pjesa tjetër e të huajve duhet të aplikojnë për një vizë për të hyrë në Australi. Megjithatë, ekzistojnë lloje të ndryshme:eVizitor

EVisitor (nëntipi i vizës 651) është një leje falas që ju lejon të hyni në vend disa herë për biznes ose turizëm. Ka një kohëzgjatje totale prej tre muajsh brenda një viti dhe nuk zgjatet.

Kjo vizë aplikohet për online dhe kërkon ndërmjet 1 dhe 2 ditë për tu përpunuar. Vendet që kanë të drejtë për të janë si më poshtë:

 • A: Gjermani, Andorra, Austri
 • B: Belgjikë, Bullgari
 • C: Qyteti i Vatikanit, Qipro, Kroaci
 • D: Danimarka
 • E: Sllovakia, Spanja, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Hungaria
 • I: Irlandë, Islandë, Itali
 • L: Letoni, Lihtenshtajn, Lituani, Luksemburg
 • M: Maltë, Monako
 • N: Norvegji
 • P: Hollandë, Poloni, Portugali
 • R: MB, Republika Çeke, Rumani
 • S: San Marino, Suedi, Zvicër
Nëse keni një rekord penal me një dënim prej 12 muajsh ose më shumë, nuk do të jeni në gjendje të merrni një eVisitor.

Të gjithë njerëzit duhet të kenë një pasaportë të vlefshme për të aplikuar për eVisitor (edhe nëse jetoni në një vend tjetër, nëse keni një pasaportë italiane mund ta përpunoni). Ju mund të futni në faqen e internetit të procedurës duke klikuar kjo lidhje. Për të qenë në gjendje ta realizoni, do të duhet të regjistroheni në internet (është e njëjta gjë për të kërkuar çdo lloj vizë).

Visa e Autoritetit Elektronik të Udhëtimit

Visa e Autoritetit të Udhëtimit Elektronik ose Autoritetit të Udhëtimit Elektronik (ETA) është nëntipi i vizës 601. Kjo ju lejon të hyni në Australi sa herë të doni për një vit dhe të qëndroni çdo herë deri në tre muaj. Freeshtë falas, nëse nuk e kërkoni në internet, ata kërkojnë 20 dollarë. Vendet që mund të gëzojnë këtë leje janë këto:

 • A: Gjermani, Andorra, Austri
 • B: Belgjikë, Brunei
 • C: Kanada, Qyteti i Vatikanit, Corea del Sur
 • D: Danimarka
 • E: Spanjë, Shtetet e Bashkuara
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Hong Kong
 • I: Irlandë, Islandë, Itali
 • J: Japoni
 • L: Lihtenshtajni, Luksemburg
 • M: Malajzia, Maltë, Monako
 • N: Norvegji
 • P: Hollandë, Portugali
 • R: MB
 • S: San Marino, Singapor, Suedi, Zvicër
 • T: Tajvani

Duhet të kërkohet të paktën dy javë më parë Nga udhëtimi. Vetëm njerëz nga Brunei, Kanada, Hong Kong, Japoni, Malajzia, Singapori, Corea del Sur dhe Shtetet e Bashkuara mund të përfundojnë procedurën në internet. Pjesa tjetër duhet të shkojë në Ambasadën Australiane ose Konsullatën. Ju nuk mund të keni një rekord penal.

Vizita e vizitorit

Njerëzit e kombësive të tjera që dëshirojnë të vizitojnë Australinë duhet të aplikojnë për një vizë vizitori. Vendet që mund ta kryejnë këtë procedurë në internet janë:

 • A: Afganistan, Shqipëri, Gjermani, Andorra, Angola, Anguilla, Antigua dhe Barbuda, Arabia Saudite, Algjeria, Argjentina, Armenia, Austria, Azerbajxhani
 • B: Bahamas, Bangladesh, Barbados, Bahrain, Belgjikë, Belize, Benin, Bermuda, Bjellorusi, Birmani, Bolivi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Botsvana, Brazil, Brunei, Bullgari, Burkina Faso, Burundi, Butan
 • C: Kepi Verde, Kamboxhia, Kamerun, Kanada, Çad, Kili, Kinë, Qipro, Qyteti i Vatikanit, Kolumbia, Komoret, Kongo, Koreja e Veriut, Koreja e Jugut, Bregu i Fildishtë, Kosta Rika, Kroacia, Kuba
 • D: Danimarka, Dominika
 • E: Ekuador, Egjipt, El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Eritrea, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Estonia, Etiopia
 • F: Filipinet, Finlanda, Fixhi, Franca
 • G: Gabon, Gambia, Gjeorgji, Ganë, Gjibraltar, Grenada, Greqi, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guinea Ekuatoriale, Guajana
 • H: Haiti, Honduras, Hong Kong, Hungari
 • I: India, Irani, Iraku, Irlanda, Islanda, Ishujt Kajman, Ishujt Falkland, Ishujt Marshall, Ishujt Pitcairn, Ishujt Solomon, Ishujt Turk dhe Kaikos, Ishujt e Virgjër, Izraeli, Italia
 • J: Xhamajka, Japonia, Jordania
 • K: Kazakistan, Kenia, Kirgistan, Kiribati, Kosovë, Kuvajt
 • L: Laos, Lesoto, Letoni, Liban, Liberi, Libi, Lihtenshtajn, Lituani, Luksemburg
 • M: Makao, Maqedoni, Madagaskar, Malavi, Malajzi, Maldive, Mali, Maltë, Marok, Mauritius, Mauritania, Meksikë, Mikronezi, Moldavi, Monako, Mongoli, Mali i Zi, Montserrat, Mozambik
 • N: Namibia, Nauru, Nepali, Nikaragua, Niger, Nigeria, Norvegjia, NZ
 • O: Omani
 • P: Hollandë, Pakistan, Palau, Palestinë, Panama, Papua Guinea e Re, Paraguai, Peru, Poloni, Portugali
 • Q: Katar
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika e Afrikës Qendrore, Republika Çeke, Republika Demokratike e Kongos, Republika Dominikane, Ruanda, Rumania, Rusi
 • S: Samoa, Saint Kitts dhe Nevis, Saint Marino, Saint Vincent and the Grenadines, Saint Helena, Ascension and Tristán de Acuña, Saint Lucia, São Tomé and Príncipe, Senegal, Serbia, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Siria, Sri Lanka, Swaziland, Afrika e Jugut, Sudani i Veriut, Sudani i Jugut, Suedia, Zvicra, Surinami
 • T: Tajlanda, Tajvani, Tanzania, Taxhikistani, Timori Lindor, Togo, Tonga, Trinidad dhe Tobago, Turkmenistani, Tunez, Turqi, Tuvalu
 • U: Ukrainë, Uganda, Uruguaj, Uzbekistan
 • V: Vanuatu, Venezuelë, Vietnam
 • Y: Jemen, Xhibuti
 • Z: Zambia, Zimbabve

Kjo vizë ju lejon të qëndroni si turist në Australi deri në tre, gjashtë ose dymbëdhjetë muaj. Çmimi i tij është vendosur midis 135 $ dhe 340 $. Megjithëse ato mund të ndryshojnë për secilin vend, dokumentet që i bashkangjiten aplikimit janë si më poshtë:

 • Kopja e pasaportës
 • Fotografi me madhësi pasaporte (45 x 35 mm).
 • Kopja e certifikatës së lindjes.
 • Evidenca e aftësisë paguese financiare, siç është deklarata e llogarisë bankare.
 • Nëse do të vizitoni një anëtar të familjes ose një mik, një letër ftesë. Nëse ai do të paguajë për vizitën tuaj, prova e aftësisë paguese të tij financiare.
 • Nëse po udhëtoni si turist, Australia udhëton në itinerar.
 • Dëshmi se keni ndërmend të ktheheni në vendin tuaj: letër nga punëdhënësi juaj, dëshmi të pasurisë, etj.

Nëse personi që udhëton është një fëmijë i mitur ose foshnjë dhe një nga prindërit ose kujdestarët e tij nuk shkon me të, duhet të bashkëngjitet edhe një autorizim, si dhe dëshmi se ai është regjistruar në një qendër studimi.

Dokumentet duhet të jenë të vërtetuara dhe të shoqëruara nga një përkthim zyrtar në anglisht. Derisa të jepet viza, mund të kalojnë disa javë, prandaj këshillohet të bëni procedurën disa muaj më parë.

Vizat për të studiuar dhe punuar

Nëse ajo që dëshironi është të njihni Australinë dhe të punoni në të njëjtën kohë, ose patjetër të shkoni të jetoni në këtë vend, do të duhet të aplikoni për një vizë speciale.

Viza për Punë dhe Festa

Kjo vizë ju lejon të jetoni në Australi për nje vit. Gjatë asaj kohe, ju mund të punoni për të njëjtin punëdhënës deri në 6 muaj dhe të studioni për 4 muaj. Vendet, shtetasit e të cilëve mund të aplikojnë për vizë janë si më poshtë:

 • Për në Argjentinë
 • B: Bangladeshi
 • C: Kili, Kinë
 • E: Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara
 • H: Hungari
 • I: Indonezia
 • L: Luksemburgu
 • M: Malajzia
 • Pyetje: Poloni, Portugali
 • S: San Marino, Singapor
 • T: Tajlandë, Turqi
 • U: Uruguaj
 • V: Vietnami

Po kështu, anëtarët nga vendet e tjera mund të aplikojnë për një leje të ngjashme, Vizën e Pushimit të Punës:

 • A: Gjermani
 • B: Belgjika
 • C: Kanada, Qipro, Kore e Jugut
 • D: Danimarka
 • E: Estonisht
 • F: Finlandë, Francë
 • H: Hong Kong
 • I: Irlandë, Itali
 • J: Japoni
 • M: Malt
 • N: Norvegjia
 • P: Hollandë
 • R: MB
 • S: Suedi
 • T: Tajvani

Ka vende të kufizuara për secilin vend dhe procesi hapet çdo vit më 1 korrik. Çmimi i vizës është 440 dollarë. Për të qenë në gjendje ta kërkoni atë, duhet të plotësoni këto kërkesa:

 • Bëhuni midis 18 dhe 31 vjeç.
 • Të mos kesh fëmijë në ngarkim me vete gjatë qëndrimit tënd.
 • Keni një pasaportë të vlefshme.
 • Keni para të mjaftueshme për udhëtimin (rreth 5.000 dollarë australianë).
 • Jini mirë me shëndet.

Përveç sa më sipër, për të marrë vizën e punës dhe pushimit, duhet të plotësohen edhe këto kushte:

 • Për Vizën e Punës dhe Pushimit, keni një nivel të mirë të gjuhës angleze.
 • Për Vizën e Punës dhe Pushimit, duhet të keni një kualifikim universitar ose të keni përfunduar dy vjet studime universitare, tre për Kilin. Për Izraelin kërkohet të ketë mbaruar shkollën e mesme dhe shërbimet ushtarake, që Tajlanda të jetë e diplomuar në lëndë të veçanta; dhe që Shtetet e Bashkuara të kenë mbaruar shkollën e mesme.
 • Gjithashtu në rastin e Vizës së Punës dhe Pushimit, qeveria e vendit tuaj ju siguron një letër mbështetjeje.

Nëse, gjatë lejes, ju punoni për tre muaj në rajone të caktuara të Australisë në sektorët e turizmit, bujqësisë, pylltarisë ose peshkimit, mund të aplikoni për një Vizë të dytë Pune dhe Pushimi. Gjatë vizës, ju mund të largoheni dhe të hyni në vend sa herë që dëshironi.

Vizat për të punuar

Nga ana tjetër, ka shumë lloje të lejeve për të qenë në gjendje të punojnë në Australi. Këtu janë disa prej tyre:

Viza e aftë për punë të përkohshme
një vizë pune e përkohshme me të cilën mund të qëndroni në vend deri në katër vjet. Ka një kosto prej 1.080 dollarë australianë (AUD)
Viza e qëndrimit të shkurtër për punë të përkohshme
ju mund të jeni në Australi deri në tre muaj. Kushton 280 AUD.
Vizë e përkohshme e diplomimit
për të sapodiplomuarit nga një institucion Australian. Ju mund të punoni deri në 18 muaj në Australi, nga dy deri në katër vjet nëse jeni pasuniversitar. Çmimi i saj është 1.500 AUD.
Vizë e Pavarur e Kualifikuar
ju do të jeni në gjendje të jetoni në Australi përgjithmonë. Ju duhet të keni një aftësi specifike dhe të jeni nën 45 vjeç.
Vizë e nominuar e aftë
gjithashtu ju lejon të qëndroni përgjithmonë në vend. Kufiri i moshës për të aplikuar është 50 vjeç.
Skema e emërimit të punëdhënësit
kur një punëtor kërkon shërbimet tuaja. Alsoshtë gjithashtu e përhershme dhe duhet të jeni maksimumi 50 vjeç. Çmimi i këtyre tre vizave të fundit është 3.670 AUD.

Visa për të studiuar

Nëse ajo që dëshironi është të shkoni për të studiuar në Australi, duhet të aplikoni për një Visa Studentore, e cila do t'ju lejojë të studioni gjatë gjithë kursit. Për ta bërë këtë, duhet të jeni të paktën 6 vjeç, të jeni pranuar nga një qendër arsimore Australiane dhe të keni sigurim shëndetësor. Çmimi i saj është 560 AUD.Leja zgjat për pesë vjet dhe ju lejon të punoni me kohë të pjesshme. Nëse jeni i mitur dhe një person udhëton me ju për t’u kujdesur për ju, duhet të kërkoni Student Visa Guardian.

Udhëtim me kafshë

Për të ruajtur biodiversitetin e vlefshëm të Australisë, ka shumë kufizime kur merrni kafshë në vend që duhet të merrni parasysh nëse dëshironi udhëtoni me kafshën tuaj.

Nga njëra anë, disa vende nuk lejohen të importojnë kafshë, mes të cilave janë Venezuela, Bolivia, Kolumbia, Meksika, Peruja dhe Panama. Prandaj, është jashtëzakonisht e vështirë të sjellësh qenin ose macen tuaj nga një prej tyre.

Njerëz nga vende të tjera të tilla si Spanja ose Argjentina mund të udhëtojnë me kafshën e tyre. Kërkesat e përgjithshme për macet dhe qentë janë si më poshtë:

 • Vaksinohuni kundër tërbimit.
 • Se një laborator i autorizuar ka kryer testin e titrimit të antitrupave të tërbimit (TTANR).
 • Keni jetuar në vendin e origjinës për të paktën gjashtë muaj.
 • Bëhuni të paktën 12 javë të vjetra.
 • Mbaj një mikroçip që mund të lexohet nga Avid, Trovan ose Destron.
 • Nëse është femër, jo më shumë se tre javë shtatzënë ose me gji.
 • Hyni në vend përmes aeroporteve të Sidneit, Melburnit ose Peth.
 • Pasi të jeni në Australi, qëndroni në karantinë për të paktën 10 ditë.

Po kështu, vaksinat që duhet të kenë janë këto:

Dogsmacet
ShqetësimEnteriti i maceve
Hepatiti infektivRinotrakeiti
Parvovirus qenitKalicivirus
parainfluenza
Bordetella bronchiseptica

Fatkeqësisht, ata janë e ndaluar Macet Serval. Qentë që nuk lejohen janë si më poshtë:

 • Terrier pitbull amerikan
 • Dogo argjentinas
 • Rreshti brazilian
 • Diga e Kanarisë
 • Tosa inu

Gjithashtu, ka shumë kafshë që nuk mund të hyjnë në Australi, duke përfshirë peshq, chinchillas, lloj brejtësi, derra gini dhe breshka.

Rekomandime

Jo sanë vaksinat e detyrueshme për të hyrë në Australi, me përjashtim të njerëzve që vijnë nga një vend ku ekziston rreziku i etheve të verdha, të cilët duhet të vaksinohen kundër kësaj sëmundjeje. Ju gjithashtu duhet të vaksinoheni kundër tij nëse keni qenë në një nga ato territore në gjashtë ditët e fundit dhe jeni më shumë se një vjeç.

Vaksinat e rekomanduara për të gjithë udhëtarët janë tetanus-difteria dhe MMR (fruthi, rubeola dhe shytat).

Siç tregohet nga Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit, të huajt nuk kanë ndihmë mjekësore falas, prandaj këshillohet të keni sigurim mjekësor me mbulim të lartë. Gjithashtu, për shkak të incidencës së lartë të diellit, këshillohet të vishni mbrojtje nga dielli.

Australia është një vend i sigurt pa rreziqe të veçanta. Kur bëni kampe në Queensland dhe Territorin e Veriut, duhet patur kujdes për shkak të pranisë së mundshme të krokodilat.

Gjithashtu, është i përshtatshëm për të përdorur ilaç kundër mushkonjave. Sa për plazhet, duhet të laheni në ato që janë të kufizuara dhe të ruajtura, pasi mund të ketë peshkaqenë dhe kandil deti.

Pyetje nga përdoruesit

A është më mirë të udhëtosh në Australi ose Zelandën e Re?

Kjo varet nga shijet tuaja, pasi që të dy vendet janë unike. Sidoqoftë, në disa raste, të tilla si për Spanjollët, është më e lehtë të udhëtosh në Zelandën e Re, pasi ata nuk kanë nevojë për vizë. Këtu mund të gjeni më shumë informacion: Kërkesat dhe dokumentacioni për të udhëtuar në Zelandën e Re.

A është e shtrenjtë të udhëtosh në Australi?

Shtë më e shtrenjtë sesa të shkosh në vendet e tjera, pasi është mjaft larg nga shumica e vendeve, kështu që çmimi i fluturimit është i lartë. Përveç kësaj, është një vend me çmime më të larta se të tjerët.

Cila është koha më e mirë për të udhëtuar në Australi?

Mbani në mend se Australia është në hemisferën jugore, kështu që vera është midis dhjetorit dhe shkurtit. Kjo kohë e vitit rekomandohet shumë, pasi mund të shijoni plazhet. Sidoqoftë, kjo varet nga zona që do të vizitoni, pasi Australia është një vend i madh.

A këshillohet të udhëtoni në Australi pa ditur anglisht?

Po, është e mundur, por ki parasysh që anglishtja është gjuha zyrtare dhe, për këtë arsye, ajo që flasin të gjithë banorët e saj.

Ky artikull është ndarë 37 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: