Një nga kërkesat për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara është kërkesa për autorizimin ESTA, e cila vepron si një vizë turistike pa u bërë një dhe është e destinuar për qytetarët e ndonjë prej vendeve të përfshira në programin e përjashtimit të vizave. Shtë një procedurë për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara thelbësore për turistët evropianë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Kërkesat për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara: vizë dhe aplikoni për ESTA

Programi i Heqjes Visa (VWP)

Sipas Patriot Act, Dokumentacioni për të udhëtuar në SHBA është i detyrueshëm për të gjithë njerëzit që udhëtojnë brenda VWP (Programi i Heqjes Visa) Isshtë pasaporta e lexueshme nga makina (MRP). Përndryshe, është e detyrueshme të paraqisni një pasaportë (të rregullt, zyrtare ose diplomatike) me një vizë të vlefshme pas mbërritjes në SH.B.A.Edhe nëse merrni pjesë në VWP, duhet të keni një biletë vajtje-ardhje lëshuar nga një kompani ajrore komerciale ose anije udhëtimi që mban një marrëveshje me Shërbimin e Kombësisë dhe Imigracionit të Shteteve të Bashkuara.

VWP ju lejon të udhëtoni për turizëm (B2) ose biznes (B1) në Shtetet e Bashkuara me një qëndroni jo më shumë se 90 ditë. Nuk ka mundësi të zgjasni qëndrimin tuaj nëse udhëtoni në kushtet e këtij programi.

Tani, ka një seri kushtesh të përcaktuara nga ligji amerikan si të papranueshme edhe nëse plotësohen të gjitha kërkesat për të marrë pjesë në VWP:

 • Mohimi i mëparshëm i vizës
 • Ju keni qenë i ndaluar dhe / ose i dënuar për një krim
 • Historia kriminale

Mbani në mend se vetëm pasaportat që janë të vlefshme për të paktën 6 muaj pranohen, duke llogaritur nga data në të cilën planifikoni të largoheni nga SH.B.A. Megjithatë, ky rregull nuk prek mbajtësit e pasaporta spanjolle. Isshtë e mundur të hyni në Shtetet e Bashkuara me një pasaportë Evropiane vetëm duke plotësuar dhe shtypur ESTA.

Nëse dëshironi të punoni ose studioni në Shtetet e Bashkuara, ose nëse udhëtoni për arsye profesionale (përfaqësues të medias, artistë, muzikantë, aktorë, atletë, etj.), Duhet të aplikoni për vizën përkatëse. Gjithashtu ata që udhëtojnë me anije ose aeroplanë privatë.

Vendet që nuk kanë nevojë për vizë

Para së gjithash, duhet të dini nëse keni nevojë për vizë për të hyrë. Ekziston një listë e vendeve që nuk kanë nevojë për të marrë pjesë në Programin e Heqjes Visa (Programi i Heqjes Visa), ndër të cilat janë ato të Bashkimit Evropian:

 • Për: Gjermani, Andorra, Australi dhe Austrisë
 • B: Belgjika dhe Brunei
 • C: Corea del Sur
 • D: Danimarka
 • E: Estonia, Spanja, Sllovakia dhe Sllovenia
 • F: Finlanda dhe Franca
 • G: Greqi
 • H: Hungari
 • I: Italia, Irlanda dhe Islanda
 • J: Japoni
 • L: Letonia, Lituania, Lihtenshtajni dhe Luksemburgu
 • M: Monako dhe Maltë
 • N: Norvegji y NZ
 • Pyetje: Hollanda dhe Portugalia
 • A: Mbretëria e Bashkuar dhe Republika Çeke
 • S: San Marino, Singapori, Suedia dhe Zvicra
 • T: Tajvani

Ju mund të hyni në Shtetet e Bashkuara nga një pikë kufitare tokësore Kanadë o Meksikë gjithashtu nën programin e heqjes së vizave. Në këto raste, nuk është e nevojshme të paraqitet një biletë vajtje-ardhje, megjithëse ata do të duhet të plotësojnë pjesën tjetër të kërkesave.

Autorizimi i ESTA për SHBA

ESTA është një sistem elektronik i autorizimit të udhëtimit në SHBA (Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit) Hapi i parë është plotësimi i një pyetësori për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara, i cili shërben për të forcuar masat e sigurisë dhe mbrojtjes për vizitorët në Shtetet e Bashkuara.

Për të marrë ESTA duhet të plotësoni një forma e detyrueshme me të cilin analizohet informacioni i dhënë nga aplikanti në mënyrë që të përcaktohet se nuk paraqet rrezik. Duhen vetëm disa minuta për të përfunduar dhe është një procedurë e thjeshtë dhe e sigurt. Ju mund të hyni duke klikuar kjo lidhje.

Këtu është një përmbledhje e 3 hapa thelbësorë për të marrë ESTA: 1. Plotësoni formularin ESTA për Spanjisht dhe dërgojeni atë
 2. Ata ju japin një numër aplikimi
 3. Ata ju përgjigjen nëse autorizojnë udhëtimin tuaj

Sistemi është në dispozicion në Spanjisht dhe gjuhë të tjera. Të dhënat e aplikantit, si dhe shërbimi i përpunimit të lejeve ESTA për spanjollët, mbrohen plotësisht në një server të sigurt dhe nuk ndahen askund tjetër, por përdoren vetëm për të zyrtarizuar aplikacionin ESTA.

Është e mundur rimarr kërkesën ESTA nëse keni udhëtuar tashmë në Shtetet e Bashkuara më parë. Duhet të jepen informacionet e mëposhtme: emri, mbiemri, data e lindjes, numri i pasaportës dhe vendi i lëshimit të pasaportës.

Konsiderata të përgjithshme

Disa nga aspektet që duhet të merren parasysh në lidhje me aplikacionin ESTA renditen më poshtë:

 • Duhet të bëhet të paktën 72 orë para udhëtimit. Vlefshmëria e ESTA është maksimumi 2 vjet.
 • Çmimi i lejes ESTA për turistët që hyjnë në SH.B.A. nën VWP është 14,00 $ (12,52 €).
 • Informacioni që ju dërgoni mund të azhurnohet, megjithëse jo të gjitha.
 • Nuk është e nevojshme që bileta të blihet për të bërë formularin: ju e azhurnoni kur mbyllni datën.
 • Nëse rinovoni pasaportën tuaj, autorizimi skadon dhe duhet të bëni një të re.
 • Duhet të bëhet OnlineEdhe pse nuk është një procedurë personale, ajo mund të bëhet nga kushdo me të dhënat tuaja.
 • Nëse po udhëtoni me fëmijë, duhet të plotësoni edhe autorizimin e tyre.
 • Të dhënat e kërkuara janë ato që shfaqen në pasaportën tuaj dhe referencat e udhëtimit tuaj (numri i fluturimit, adresa në SHBA dhe arsyet e udhëtimit).
 • Nëse udhëtimi juaj është emergjent, plotësoni formularin dhe prisni përgjigjen: ekziston një kuotë e kërkesave urgjente.

Arsyeja kryesore pse disa aplikacione të ESTA refuzohen është për shkak të gabimeve zyrtare, gabimeve tipografike ose disa informacioneve që mungojnë. Të gjitha aplikacionet shqyrtohen nga një ekip verifikimi. Vetëm në raste të caktuara specifike është e nevojshme të caktoni një takim në ambasadën Amerikane për të marrë një vizë turistike.

Nëse keni dyshime nëse aplikimi juaj ESTA do të aprovohet ose refuzohet, ju rekomandojmë që të filloni me procedurat me 15-20 ditë përpara, pasi që, në rast të refuzimit, procedurat për të marrë një vizë turistike mund të fillojnë me kohë të mjaftueshme.

Kërkesa të tjera për hyrje në SH.B.A.

Fakti që na është dhënë autorizimi ESTA ose viza turistike për SHBA nuk garanton hyrjen përfundimtare në Shtetet e Bashkuara. Për këtë arsye, është e rëndësishme të njihni pjesën tjetër të kërkesave të hyrjes në Shtetet e Bashkuara, si dhe procesin që duhet të ndiqet sapo të mbërrini në portin ose aeroportin e destinacionit.

Së pari, është e detyrueshme të demonstrohet, për kënaqësinë e zyrtarit të Imigracionit dhe Zbatimit të Doganave, e drejta për t'u pranuar nën Programin e Heqjes së Vizave. Alsoshtë gjithashtu një kërkesë thelbësore për të provuar se nuk jeni një qytetar i papranueshëm në përputhje me Ligji për Emigracionin dhe Kombësinë.

Një hap tjetër themelor për t'u pranuar është heqja dorë nga e drejta për të shqyrtuar, apeluar, sfiduar ose ndonjë veprim tjetër apelimi mbi përcaktimin e zyrtarit në lidhje me pranueshmërinë ose për të mos hyrë në territorin e Shteteve të Bashkuara. Kërkesat për azil janë përjashtimi i vetëm nga ky rregull.

Për të riafirmuar këtë kërkesë të dytë të hyrjes, nuk është e mjaftueshme për të dhënë dorëheqjen me gojë tek zyrtari i Doganës, por përkundrazi duhet të paraqiten një seri identifikuesish biometrikë, posaçërisht:

 • gjurmët e gishtrinjve
 • Fotografitë

Zyrtari doganor gjithashtu do të marrë parasysh nëse aplikanti ka marrë ose jo më parë një leje udhëtimi ESTA me kualifikimin e "Udhëtimit të Autorizuar" ose nëse, përndryshe, ajo ishte refuzuar.

Bazuar në të gjitha këto kërkesa, do të përcaktohet nëse turisti është i përshtatshëm ose nëse përfaqëson një kërcënim për mirëqenien, shëndetin, parandalimin e rrezikut dhe sigurinë gjithëpërfshirëse të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ky artikull është ndarë 423 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: