Në Spanjë mund të gjejmë institute të shumta të gastronom specializuar në degë të ndryshme të arti i kuzhinës siç janë pasta, gastronomia mesdhetare, çokollata, etj.

Këtu është një listë e instituteve dhe shkollave më të njohura të gastronomisë në rajonin Spanjoll:

Shkolla e Lartë e Gastronomisë, Mikpritjes dhe Turizmit në Toledo: Kjo qendër arsimore private është deri më sot mbase qendra më e rëndësishme e trajnimit të kuzhinës në Spanjë. Objektet kanë 7.820 m2 tokë të ndërtuar dhe një hapësirë ​​që mund të strehojë deri në 600 studentë.

institutet e gastronomisë

Shkolla e Lartë e Mikpritjes në Sevilla: Formuar në 1993 dhe fitues i çmimit EURHODIP për shkollën më të mirë Evropiane të vitit 2000 dhe në 2005.

Klasa e Chocovich:
Shkolla e parë e specializuar në çokollatë në Spanjë.

Shkolla Evropiane e Pastiçerisë dhe Gastronomisë: Ajo drejtohet nga Paco Torreblanca, një nga shefat e ëmbëlsirave më të mira spanjolle. Shkolla është në Alicante.

Shkolla e gatimit Terra d'Escudella: Një institucion tjetër kushtuar mësimit të specializuar të gatimit. Ndodhet në Barcelona.

instituti i gastronomisë

Shkolla e Gatimit, Restorantit dhe Mikpritjes në Altaviana: Programet e tyre të lidhjes midis arsimit të mesëm dhe mësimit të lartë janë shumë të mira. Shkolla është në Valencia.

Ky artikull është ndarë 44 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: