Kinë Shtë një nga vendet më të mëdha dhe më të populluara në botë, përveç që është një nga më të vizituarit për të Pika turistike të një natyre historike, kulturore, artistike dhe mistike. Brenda hapësirave mistike në të cilat gjejmë Kinë ne i lokalizojmë ata të destinuar për në feja kineze.

La fe tradicionale kineze është konstituuar si një tërësi e besimet stërgjyshore origjina e të cilave është ende e pasigurt sot, por, edhe kështu, ne e dimë se origjina e feja kineze Ka qenë rezultat i ndikimit të prirjeve të ndryshme fetare si islamike, budiste, taoiste, katolike dhe protestante. Duke qenë që nga fillimi një konglomerat i mitet dhe kulte themeluar thelbësisht në adhurimi politeist tek perënditë natyrore, kulti i vdekjes dhe nderimi i paraardhësve.

Një praktikë e rëndësishme e feja kineze që vjen nga fillimet e tij është kulti i paraardhësve. Paraardhësit konsiderohen zotërues të përvojës së këndshme dhe një nga mënyrat kryesore për shpjegimin dhe kuptimin e çështjeve komplekse, siç është vdekja. Për këtë arsye, paraardhësit respektoheshin dhe respektohen përmes ngritjes së riteve të veçanta, flijimeve dhe banketeve, të gjitha të kryera në një tempull specifik.

Një tjetër pikë e rëndësishme e feja kineze Deathshtë vdekja e kuptuar si një kopje e jetës në Tokë, pasi që secilit individ, në momentin e vdekjes, iu atribuuan shpirtra të ndryshëm, të cilët mbetën brenda trupit dhe e lejuan atë të vazhdonte me një ekzistencë, edhe pse tani nën tokë.

Së fundmi, ia vlen të sqarohet se, aktualisht, feja tradicionale kineze ka qindra miliona ithtarë, dhe megjithëse asnjë fe është ai dominues, Budizmi është feja me numrin më të madh të pasuesve.

Ky artikull është ndarë 17 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: