Në Spanjë ju mund të përdorni praktikisht çdo zonë me rrugë. Sidoqoftë, para se të vozisni, është një ide e mirë të konsultoheni me një hartë rrugore për të vendosur se cilën rrugë do të merrni. Në këtë artikull, ne ju tregojmë disa harta shumë të dobishme kombëtare dhe rajonale.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Harta rrugore e Spanjës

Harta e përgjithshme

Rrjeti rrugor spanjoll ka më shumë se 165.000 km të shtrirë në të gjithë vendin. Megjithëse origjina e atyre kryesore është në MadridAktualisht ka edhe akse transversale që nuk kalojnë përmes këtij qyteti.Në hartën e mëposhtme mund të shihni rrugët kryesore Spanja (vijat e kuqe), si dhe linja hekurudhore (linjat bardh e zi):

Nga i gjithë ky rrjet, rreth 15.000 km janë autostrada dhe karrexha të dyfishta, të njohura edhe si rrugë me kapacitet të lartë. Për këtë arsye, Spanja është një nga vendet evropiane me numrin më të lartë të kilometrave të kësaj lloj rruge.

Autostradat e treguara si AP paguhen, kështu që do të duhet të paguani një shumë të caktuar parash për të qarkulluar në to.

Këto janë disa nga rrugët më të rëndësishme në vend dhe qytetet fillestare dhe përfunduese:

  • A1 Autostrada Veriore: Madrid - Une vrapoj
  • A2 Autostrada Verilindore: Madrid - Kufiri i Francës
  • A3 Autostrada Lindore: Madrid - Valencia
  • Rruga Jugore A4: Madrid - Cádiz.
  • Autostrada Jugperëndimore A5: Madrid - Portugali
  • A6 Autostrada Veriperëndimore: Madrid - La Coruña
  • Autostrada Mesdhetare A7: Barcelona - Algeciras
  • Autostrada Aantabri A8: Galdácano - Baamonde
  • Autostrada Atlantike AP9: Ferrol - Portugali

Shumica e rrugëve në Spanjë janë në gjendje të mirë, veçanërisht ato kryesore, kështu që ju mund të lëvizni në to pa ndonjë problem me ndonjë automjet të lejuar.

Harta autonome

Jo të gjitha autostradat janë kompetenca të shtetit, por ne gjithashtu gjejmë rrjetet rajonale, provinciale dhe komunale, të cilat varen nga organet e këtyre ndarjeve territoriale.Një nga rrjetet më të plotë është ai i Katalonjës, ku gjejmë autostrada, autostrada, rrugë nacionale, të qarkut dhe lokale. Me këtë hartë mund të merrni një ide të shpërndarjes së atyre kryesore:

Në këtë rast, qendra nga e cila fillojnë rrjetet kryesore është Barcelona, kryeqyteti i komunitetit, ndërsa brendësia nuk ka një komunikim kaq optimal.

Po kështu, megjithëse ishujt që i përkasin Spanjës janë me përmasa të vogla, ato kanë rrugët e tyre. Këto janë mjetet kryesore të transportit në to. Në rastin e Menorcës, në Ishujt Balearik, ne gjejmë këto rrugë:

Sidoqoftë, këtu nuk ka autostrada ose autostrada, kështu që nëse udhëtoni nëpër ishull, mos harroni se shpejtësia maksimale e lejuar është më e ulët se në pjesët e tjera të vendit.

Çdo vit, Ministria e Punëve Publike boton në letër dokumentin Harta Rrugore Zyrtare. Ky siguron shumë informacion. Ai gjithashtu përfshin një DVD. Mund ta blini duke klikuar kjo lidhje.

Po kështu, në faqen e internetit të DGT (Drejtoria e Përgjithshme e Trafikut) ju mund të konsultoheni me informacione të azhurnuara për gjendjen e rrugëve. Ju mund të hyni përmes kjo lidhje.

Ky artikull është ndarë 31 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: