Kuba është një arkipelag dhe vend në detin Karaibe që mijëra njerëz vizitojnë çdo vit. Para se të udhëtoni për në të, është e rëndësishme të njihni disa aspekte themelore dhe të dini vendndodhjen e secilit qytet. Në këtë artikull, ne ju tregojmë harta të ndryshme të azhurnuara që mund t'ju ndihmojnë shumë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Hartat e Kubës: informacion dhe imazhe

Harta turistike

Kuba është një vend që gjithnjë e më shumë turistë vizitojnë për shkak të kulturës së saj interesante, ndërtesave historike, hijeshisë së qyteteve dhe gëzimit të banorëve të saj.Para se të vizitoni ishullin, është e rëndësishme të dini se ku ndodhet secili destinacion dhe shërbimet kryesore për turistët. Prandaj, imazhi i mëposhtëm është mjaft i dobishëm:

Në hartë mund të shohim, ndër të tjera, vendndodhjen e pikave të informacion turistik, portet dhe aeroportet. Përveç kësaj, ne gjejmë distancën midis qyteteve kryesore.

Harta politike

Ndarja politike e Kubës sot ka qenë në fuqi që nga viti 1976. Sidoqoftë, në vitin 2010 kishte një ndryshim, pasi ish-provinca e Havana-s u nda në Artemisa dhe Maybeque.

Prandaj, sot gjejmë 15 provinca dhe një komunë e veçantë: Isla de la Juventud. Ky është emri i provincave i shkruar në rend alfabetik:

 • Artemisa
 • Camaguey
 • Ciego de Avila
 • Cienfuegos
 • Granma
 • Guantanamo
 • Holguin
 • Havanë
 • dardha me gjemba
 • Matanzas
 • Mayabeque
 • Druri i pishave të lumit
 • Sancti Spiritus
 • Santiago de Cuba
 • Villa Clara

Në këtë hartë mund të shihni vendndodhjen e secilit prej tyre dhe kryeqytetin e tyre, i cili në shumicën e rasteve ka të njëjtin emër si krahina të cilës i përkasin:Po kështu, brenda këtyre provincave gjejmë gjithsej 167 komuna. Përveç kryeqyteteve, ndër më të populluarit janë Arroyo Naranjo, Contramaestre dhe Boyeros. Këtu gjejmë ato më të spikaturat:

Harta fizike

Kuba ka një sipërfaqe totale prej 109.884 km², duke e bërë atë vendin më të madh në Antile. Ai përbëhet nga një arkipelag me një ishull kryesor të rrethuar nga më shumë se një mijë çelësa ose ishuj të vegjël. Në këtë hartë të heshtur fizike të nxjerrë nga një imazh satelitor mund të shihni se si duket lehtësimi i vendit:

Kuba ka 5.746 km vijë bregdetare dhe përreth 289 plazhe. Ka zona të rrafshëta dhe sisteme të mëdha malore. Vargjet më të spikatura malore janë:

 • Masivi Guamuhaya
 • Vargmali Guanicanico
 • Master Saw

Pika më e lartë është Pico Turquino, e cila është 1.974 metra mbi nivelin e detit.Lumenjtë e ishullit janë mjaft të shkurtër. Më i gjati është lumi Cauto, i cili është i gjatë 343 km.

Harta të tjera

Një nga mënyrat më të rehatshme për të kaluar ishullin është me makinë. Prandaj, është me rëndësi jetike të dihet vendndodhja e autostrada. Në këtë hartë mund të shihni se ku kalojnë rrugët kryesore të vendit:

Nga ana tjetër, qytetet e vendit kanë ndryshuar gjatë viteve. Në këtë hartë të vjetër mund të shohim se si ishte Havana në 1898. Një nga zonat që janë ruajtur më mirë dhe që është një nga atraksionet kryesore të qytetit është Havana e Vjetër, pjesa më e vjetër.

Ky artikull është ndarë 34 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: