La gastronom de Shtetet e Bashkuara Karakterizohet nga të qenit praktik ose i lehtë për tu përgatitur dhe duke pasur një lidhje të fortë me rrjedhat e tyre migratore.

Kështu, edhe pse shumë enët e kanë origjinën e tyre në vendet e tjera, kuzhinierët amerikanë i kanë ndryshuar ato ndjeshëm gjatë viteve që në të gjithë botën tashmë konsiderohen tipikisht amerikanë. Shembuj të kësaj janë qentë e nxehtë o las hamburguesastë dyja të sjella nga emigrantë gjermanë, ose pizzas, shumë ndryshe nga ato që gjenden në Itali.

La kuzhinë Meksikane, Gjermane, Kineze, Vietnameze ose Italiane, për të përmendur disa, tashmë janë pjesë e peizazhit gastronomik të atij vendi deri në pikën që ato janë po aq tradicionale sa Coca Cola, byrek me qershi, pule e skuqur, ose "qumështore” Këto përfshijnë të gjitha llojet e makaronave, tacos dhe Burritos - Rryma e ashtuquajtur "texmex" -, ushqim kinez Si "Pula e gjeneralit Tso", Ose ushqim grek si sanduiç" xhiro "ose pasta"bakllavaGjetur në supermarkete.

Ndoshta një nga specialitetet amerikane është barbakao (BBQ), gjoks, brinjë ose mish derri i tymosur ngadalë për orë të tëra. Gjoksi dhe brinjët zakonisht priten shumë hollë dhe mishi integrohet zero në një pjatë të njohur si "mish derri i tërhequr". Salcat e ndryshme shtohen në anën e pjatës dhe enët anësore si patatet e pjekura me djathë. Më e mira barbecues ato mund të gjenden në Kansas, Texas, Tenesi dhe Karolina e Veriut.

Për më tepër, shumë kompani Comida Americana (General Mill, Kraft Foods, Campbell's) kanë zhvilluar një gamë të tërë pjatash që kërkojnë përgatitje minimale, siç janë pjatat e ngrira dhe ëmbëlsirat e ndryshme si "qumështore"Dhe" këmbët ".

Ky artikull është ndarë 56 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: