Nëse një i mitur po udhëton vetëm Me avionQoftë në nivel kombëtar, qoftë në një vend tjetër, është e rëndësishme të dini kërkesat në këtë drejtim. Në varësi të linjës ajrore, mosha minimale për të qenë në gjendje të bëjë atë ndryshon. Përveç kësaj, disa kompani ajrore kanë një shërbim shoqërimi, ndërsa të tjerët nuk lejojnë që fëmijët të udhëtojnë vetëm.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Kushtet e linjës ajrore

Nëse fëmija juaj po udhëton vetëm Me avionImportantshtë e rëndësishme të dini se ka disa kompani që e kufizojnë këtë veprim, pasi ato nuk kanë një shërbim shoqërues. Disa prej tyre janë si më poshtë: • EasyJet: Fëmijët nën 14 vjeç duhet të udhëtojnë me një të rritur 16 vjeç e lart.
 • Ryanair: Të miturit e pashoqëruar nën 16 vjeç nuk lejohen. Ata duhet të shkojnë me një pasagjer mbi 16 vjeç.
 • rrofte aerobusi: deri në moshën 13 vjeç ata duhet të shoqërohen nga një i rritur mbi 18 vjeç. Nga 14 në 17 ata mund të shkojnë vetëm me leje.
 • magjistar: fëmijët nën 14 vjeç duhet të shoqërohen nga një person mbi 16 vjeç.

Kompanitë e tjera kanë një lloj shërbimi shoqërimi për të miturit dhe për këtë arsye nuk janë aq kufizuese. Me këto kompani ajrore, me përjashtime të pakta, fëmijët nga 5 vjeç mund të udhëtojnë. Kushtet e veçanta janë këto:

 • Aeromexico: Fëmijët midis moshës 5 dhe 13 do të fluturojnë me Shërbimin e Mitur të Pashoqëruar (UMNR). Ka një kosto prej 646 pesos meksikanë për linjat e brendshme dhe 116 dollarë për fluturimet ndërkombëtare.
 • Air Europa: shërbimi i shoqërimit (UM) është i detyrueshëm për të miturit midis 5 dhe 11 vjeç (deri në 14 vjeç në fluturimet ndërkombëtare). Fëmijët midis moshës 12 dhe 17 vjeç kanë shërbimin opsional për të Rinj. Këto mundësi janë në dispozicion në fluturime me një ndalesë maksimale prej 5 orësh. Tarifa varion midis 35 dhe 120 €, në varësi të fluturimit.
 • American Airlines: të rinjtë midis 5 dhe 7 vjeç që shkojnë në fluturime direkte kanë një përfitim shoqërimi. Midis 8 dhe 14, në çdo udhëtim. Nga mosha 15 vjeç është opsionale të kontraktohet shërbimi. Fëmijët midis 2 dhe 14 vjeç mund të shoqërohen nga një person mbi 16 vjeç.
 • Avianca: Shërbimi i shoqërimit është i detyrueshëm për fëmijët midis 5 dhe 11 vjeç, por ata nuk lejohen të bëjnë më shumë se dy ndalesa ose të qëndrojnë gjatë natës në aeroportin lidhës. Shtë opsionale për njerëzit 12 deri në 17 vjeç. Një i ri midis moshës 12 dhe 17 vjeç nuk mund të kujdeset për një të mitur nën 12 vjeç, përveç nëse është babai i të miturit.
 • Iberia: Fëmijët midis moshës 5 dhe 11 kanë një shërbim shoqërues të detyrueshëm. Për të rinjtë midis 12 dhe 17 vjeç është fakultative.
 • Interjet: Ndihma është e kontraktuar për persona midis 5 dhe 17 vjeç.
 • JetBlue: fëmijët ndërmjet 5 dhe 14 të mitur do të kenë ndihmë të veçantë për sa kohë që fluturimi është pa ndërprerje dhe ata paguajnë 100 dollarë. Nëse ata janë më të vjetër, mund të kërkohet ndihmë shtesë. Të miturit midis 2 dhe 13 vjeç mund të shoqërohen nga një person mbi 14 vjeç.
 • LATAM (LAN): shërbimi i shoqërimit është i detyrueshëm për fëmijët nga 5 deri në 12 vjeç, opsional nëse janë më të rritur.
 • Volaris: të miturit midis moshës 5 dhe 11 vjeç duhet të punësojnë shërbimin "Volaris ju shoqëron", opsional për të moshuarit. Fëmijët midis moshës 2 dhe 4 vjeç mund të shkojnë me një anëtar të familjes midis moshës 12 dhe 17 vjeç, por ata duhet të blejnë shërbimin e shoqërimit. Ata duhet të arrijnë në aeroportin e origjinës me një të rritur.
 • Vueling: nëse janë midis 5 dhe 11 vjeç, ata mund të udhëtojnë vetëm me Shërbimin e Shoqërimit të Vogël (UM), i cili kushton ndërmjet 45 dhe 55 €, ose me një person mbi 16 vjeç. Përfitimi është fakultativ midis moshës 12 dhe 17 vjeç, por nëse ata po udhëtojnë vetëm, atyre mund t'u kërkohet një autorizim.

Në rastin e punësimit të një prej shërbimeve të ndihmës të ofruara nga këto kompani, do të jetë e nevojshme të plotësoni një formular në të cilin të dhënat e personit që do të marrë të miturin në aeroport dhe atij që do ta zgjedhë atë lart sapo avioni të shfaqet në tokë. Në përgjithësi, duhet të kërkohet paraprakisht, gjatë blerjes së biletës së avionit.

dokumentacioni i kërkuar

Dokumentacioni që i duhet vetëm një të mituri që fluturon varet nga mosha e tij dhe destinacioni në të cilin po shkon. Bestshtë më mirë të sillni tuajin dokument identiteti pavarësisht nga rrethanat.

Në rastin e Spanjës, nëse fëmija është nën 14 vjeç dhe udhëton brenda vendit, ata nuk kanë nevojë të sjellin asgjë. Nëse fluturoni jashtë vendit ose jeni mbi 14 vjeç, duhet të keni një ID ose pasaportë.

Përveç kësaj, nëse ata udhëtojnë jashtë vendit pa prindër dhe nuk kanë një pasaportë, prindërit ose kujdestarët ligjorë duhet të zyrtarizojnë një leje ose autorizim nga policia, për të cilën do të duhet të paraqesin librin e familjes.Sa për shumicën e vendeve të Amerikës Latine, të tilla si Meksika, nëse i mituri udhëton jashtë vendit, ai ose ajo gjithashtu ka nevojë për autorizim. Përveç kësaj, nëse fluturoni me vetëm një prind, pavarësisht nëse ata janë të divorcuar apo jo, prindi tjetër duhet të autorizojë largimin.

Siç kemi theksuar më parë, nëse i mituri vendos për shërbimin e ndihmës, duhet të plotësohet një formular. Nëse nuk është kontraktuar, linja ajrore mund të kërkojë një autorizim.

Pyetje nga përdoruesit

A mund të udhëtojnë fëmijët vetëm me aeroplan nga Meksika?

Po ata mund, por ata duhet të kenë një dokument të nënshkruar në të cilin të dy prindërit ose kujdestarët autorizojnë udhëtimin e tyre. Duhet të nënshkruhet para një noteri ose me autoritetin përkatës.

Cili është dokumentacioni për të udhëtuar me avion me fëmijë brenda Argjentinës?

Në parim, ju nuk keni nevojë për ndonjë shkrim shtesë në dokumentin e identitetit. Sidoqoftë, nëse i mituri fluturon vetëm me njërin prind, tjetri duhet të informohet për udhëtimin.

A mundet një i mitur të udhëtojë vetëm në Shtetet e Bashkuara (SHBA)?

Po mundeni, por në varësi të vendit të origjinës, mund t'ju duhet një autorizim nga prindërit tuaj ose kujdestarët ligjorë.

Ky artikull është ndarë 34 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: