Disa njerëz mund të udhëtojnë në Honduras pa aplikuar për vizë, ndërsa të tjerëve u kërkohet ta bëjnë këtë. Në këtë udhëzues, ne shpjegojmë se çfarë duhet të bëni për të udhëtuar vetë në Honduras. Përveç kësaj, ne ju japim të rëndësishme këshilla për të marrë parasysh gjatë vizitës tuaj.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Honduras

vaksinat

Në varësi të vendit tuaj të origjinës, mund t'ju duhet të vaksinoheni para se të hyni në Honduras.E detyrueshme

Vaksina kundër ethe e verdhë Shtë e detyrueshme për të gjithë ata që vijnë nga një vend ku kjo sëmundje është endemike. Në të njëjtën mënyrë, edhe nëse keni vizituar vetëm një prej atyre shteteve ditët e fundit, duhet të vaksinoheni.

Territoret qytetarët e të cilave e kanë këtë detyrim janë si më poshtë:

 • A: Angola, Argjentinë
 • B: Benin, Bolivi, Brazil, Burkina Faso, Burundi
 • C: Kamerun, Çad, Kolumbi, Kongo, Bregu i Fildishtë
 • E: Ekuador, Etiopi
 • G: Gabon, Gambia, Gana, Guinea, Guinea Bassau, Guinea Ekuatoriale, Guajana Franceze, Guajana
 • K: Kenia
 • L: Liberi
 • M: Mali, Mauritania
 • N: Nigeri
 • P: Panama, Paraguai, Peru
 • R: Republika e Afrikës Qendrore, Republika Demokratike e Kongos, Ruanda
 • S: Sao Tome dhe Principe, Sierra Leone, Senegal, Somali, Sudan, Suriname
 • T: Tanzani, Trinidad dhe Tobago, Togo
 • U: Uganda
 • V: Venezuela

Këta udhëtar duhet të paraqesin Kartën e tyre Ndërkombëtare të Vaksinimit kur të arrijnë në Honduras. Vaksina duhet të bëhet të paktën dhjetë ditë para udhëtimit dhe është e vlefshme për dhjetë vjet.

Rekomanduar

Nga ana tjetër, këto vaksina rekomandohen për të gjithë njerëzit, pavarësisht nga vendi i tyre i origjinës:

 • Tetanozi-difteria-pertusis
 • MMR (shytat, rubeola dhe fruthi)
 • Hepatiti A

Në shumicën e vendeve, ky vaksinim bie brenda planit kombëtar të shëndetit, kështu që është falas dhe shumica e njerëzve e kanë përdorur atë si fëmijë.

Këshilla për shëndetin

Duhet të merret parasysh se tingulli, ethet chikungunya dhe virusi Zika janë të pranishëm në vend, sëmundje që transmetohen nga pickimet e mushkonjave, të cilat janë më të shpeshta midis gushtit dhe tetorit. Po kështu, në një zonë të veriut, veçanërisht në Mosquita, ka raste të malaries.

Highlyshtë shumë e këshillueshme që të pini gjithmonë ujë në shishe, lani frutat dhe perimet para se t'i hani ato dhe mos blini ushqime nga tezgat e rrugëve.

Gjëja më e mirë është të bëni sigurime mjekësore që mbulojnë kostot e shtrimit në spital dhe riatdhesimit. Kini parasysh që spitalet e vetme cilësore janë ato private. Gjithashtu, në ishujt Roatán, Utila dhe Guanaja nuk ka asnjë.

Dokumentet e kërkuara

Duke marrë parasysh kombësinë tuaj, këto janë kërkesat e imigracionit për të hyrë në Honduras:

Dokument identifikimi personal

Falë Marrëveshjes së Lëvizjes së Lirë të Amerikës Qendrore, e njohur gjithashtu si CA-4, njerëzit nga Guatemala, El Salvador dhe Nikaragua mund të hyjnë në Honduras pa pasaportë.

Prandaj, ata duhet të paraqesin vetëm Dokumentin e Identifikimit Personal ose DPI. Sidoqoftë, të miturit duhet të mbajnë pasaportën e tyre.

Pasaporte

Njerëzit nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian nuk kanë nevojë për vizë për të udhëtuar në Honduras si turistë. Nëse dëshironi të dini se cilat vende janë brenda kësaj marrëveshjeje, ju rekomandojmë të vizitoni artikullin vijues: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.Ka edhe vende të tjera që janë pa viza, duke përfshirë Kolumbinë, Perunë, Argjentinën, Meksikën, Guatemalën dhe Ekuadorin. Të gjithë këta njerëz duhet të kenë dokumentet e mëposhtme:

 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh
 • Bileta vajtje-ardhje
 • Letër ftesë ose rezervim hoteli
Të gjithë udhëtarët duhet të paguajnë një taksë aeroporti nisjeje prej 39,72 $. Sidoqoftë, kjo zakonisht përfshihet në biletat ajrore.

Qëndrimi maksimal pa vizë është 90 ditë. Sidoqoftë, ju mundeni zgjatet deri në tre muaj të tjerë duke paguar $ 20 (dollarë amerikanë) për çdo muaj shtesë.

Viza

Nga ana tjetër, njerëzit me ndonjë nga këto kombësi u duhet një vizë për të hyrë në vend:

 • A: Afganistan, Shqipëri, Angola, Algjeri, Armeni, Azerbajxhan
 • B: Bangladeshi, Benini, Butani, Bolivia, Bosnja dhe Hercegovina, Botsvana, Burkina Faso, Burundi
 • C: Kepi Verde, Kamboxhia, Kamerun, Çad, Kinë, Komoret, Kongo, Koreja e Veriut, Bregu i Fildishtë, Kubë
 • D: Dominika
 • E: Egjipt, Eritrea, Etiopi
 • F: Filipinet
 • G: Gabon, Gambia, Georgia, Gana, Grenada, Guinea, Guinea Bissau, Guinea Equatorial, Guyana
 • H: Haiti
 • I: India, Indonezia, Iraku, Irani
 • J: Xhamajka, Jordan
 • K: Kazakistan, Kenia, Kiribati, Kirgistan
 • L: Laos, Lesoto, Liban, Liberi, Libi
 • M: Malavi, Maldivet, Mali, Maroku, Mauritius, Mauritania, Mikronezi, Moldavi, Mongoli, Mozambik, Mianmar
 • N: Namibia, Nauru, Nepali, Nigeria
 • O: Omani
 • P: Pakistan, Palau, Palestinë, Papua Guinea e Re
 • R: Sahrawi Republika Demokratike Arabe, Republika e Afrikës Qendrore, Ruanda
 • S: Samoa, Senegal, Serbi dhe Mali i Zi, Seychelles, Sierra Leone, Siria, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland
 • T: Tajlandë, Tanzani, Taxhikistan, Timori Lindor, Togo, Tonga, Tunez, Turkmenistan
 • U: Uganda, Uzbekistan
 • V: Vietnami
 • Y: Jemen, Xhibuti
 • Z: Zambia, Zimbabve

Megjithëse dokumentacioni i kërkuar mund të ndryshojë në varësi të vendit, kjo është ajo që zakonisht kërkohet për të aplikuar për një vizë turistike ose biznesi:

 • Kërkesa për vizë është e mbushur
 • Informatat kontaktuese
 • Dy foto me madhësi pasaporte
 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh
 • Fotokopje e pasaportës
 • Certifikata bankare

Çmimi i vizës është 30 dollarë nëse është single dhe 60 dollarë nëse është me hyrje të shumëfishtë. Disa konsullata lejojnë aplikimin me postë për sa kohë që paguhen tarifa për kthimin e pasaportës.

Kërkesa të tjera

Në rastin e disa vendeve si Kolumbia, fëmijët që udhëtojnë pa prind ose kujdestar duhet të kenë një leje daljeje.

Nëse do të arrini në Honduras nga toka, duhet të sillni dokumentin origjinal dhe një kopje të pronësisë së automjetit. Nëse kjo nuk është e juaja, do të duhet të keni edhe një autorizim të noterizuar nga pronari. Po kështu, ju duhet të keni një leje qarkullimi.

Nëse jeni Honduras dhe keni nevojë për një kalim i sigurt Për t'u kthyer në vend, duhet të paraqisni pasaportën e skaduar ose raportin e policisë për vjedhje ose humbje në ambasadë. Ky çmim është 10 dollarë.

Rekomandime

Siç tregohet nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës, Hondurasi është një vend i rrezikshëm, pasi siguria është e ulët dhe një pjesë e madhe e popullsisë ka armë.

Kujdes i veçantë duhet të merret në qytete të mëdha si Tegucigalpa dhe San Pedro Sula, pasi ka mjaft shkelje. Prandaj, duhet të keni kujdes dhe të mos merrni transport publik ose të shkoni vetëm nëpër zona të izoluara. Po kështu, vizita në zonën e Mosquitia dekurajohet fuqimisht.

Nga ana tjetër, nuk është aspak e këshillueshme të udhëtoni në Honduras për të vizituar njerëz që janë takuar vetëm në internet, pasi që ai merr një rrezik mjaft të lartë.

Sa i përket rrugës, këshillohet që të mos udhëtoni natën për shkak të gjendjes së tyre të dobët, si dhe të mos merrni taksi në rrugë. Fershtë më e sigurt t'i telefononi nga hoteli.

Ky artikull është ndarë 225 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: