Para se të udhëtoni në Spanjë, është e rëndësishme të dini cilat janë kërkesat e imigracionit dhe cilat procedura duhet të bëhen. Dokumentacioni i nevojshëm nuk është i njëjtë për të gjithë njerëzit, pasi duhet të merren parasysh arsyeja e udhëtimit dhe vendi i origjinës së udhëtarit.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Dokumentet e nevojshme për të shkuar në Spanjë ndryshojnë në varësi të kombësisë së udhëtarit, si dhe arsyes së dëshirës për të hyrë në vend.ID dhe Pasaporta

Qytetarët e Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian, përveç Zvicrës, Norvegji, Islanda dhe Lihtenshtajni, ata vetëm duhet të paraqesin Dokumentin e tyre të Identitetit Kombëtar për të hyrë në Spanjë.

Po kështu, mbajtësit e një leje qëndrimi ose një vizë afatgjatë në një nga vendet anëtare të Zona Shengen. Ju mund të gjeni se cilat territore janë pjesë e kësaj marrëveshjeje në artikullin vijues: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.

Këta njerëz duhet të paraqesin pasaportën e tyre, një biletë kthimi dhe të justifikohen se kanë mjete të mjaftueshme financiare për vizitë.

Përveç atyre që u përmendën tashmë, ekziston një numër i konsiderueshëm i vendeve qytetarët e të cilëve lejohen të udhëtojnë në Spanjë pa vizë, vetëm me pasaportë, për sa kohë që ata hyjnë si turistë dhe qëndrimi i tyre është më pak se 90 ditë në një periudhë prej 180 ditësh. Ato janë territoret e mëposhtme:

 • A: Shqipëri, Andorra, Argjentinë, Australi
 • B: Bahamas, Barbados, Bosnjë dhe Hercegovinë, Brazil, Brunei
 • C: Kanada, Kili, Qyteti i Vatikanit, Kolumbi, Corea del Sur, Kosta Rika
 • D: Dominika
 • E: El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara
 • G: Grenada, Guatemala
 • H: Honduras, Hong Kong
 • I: Ishujt Marshall, Mauritius, Ishujt Solomon, Izrael
 • J: Japoni
 • K: Kiribati
 • M: Makao, Malajzi, Meksikë, Mikronezi, Moldavi, Monako, Mali i Zi
 • N: Nauru, Nikaragua, NZ
 • P: Palau, Panama, Paraguai, Peru
 • S: Samoa, Saint Kitts dhe Nevis, Saint Marino, Saint Vincent and the Grenadines, Saint Lucia, Serbia, Seychelles, Singapore
 • T: Tajvani, Timori Lindor, Tonga, Trinidad dhe Tobago, Tuvalu
 • U: Uruguaj
 • V: Vanuatu, Venezuelë

Këta njerëz duhet të paraqesin një pasaportë të vlefshme me një vlefshmëri minimale prej tre muajsh pas datës së nisjes dhe që është lëshuar në dhjetë vitet e fundit, si dhe një rezervim hoteli ose letër ftesë dhe një biletë kthimi. Mund të kërkohet gjithashtu që të demonstrohet aftësia paguese ekonomike.

Viza

Udhëtarët nga vendet që nuk janë përmendur më lart duhet të kërkojnë a Viza Shengen të jetë në gjendje të shkojë në Spanjë për turizëm dhe për një maksimum prej tre muajsh në një periudhë prej 180 ditësh. Kjo duhet të kërkohet personalisht në një konsullatë ose ambasadë. Kërkesat për ta arritur këtë, pavarësisht nëse hera e parë që vizitoni vendin, janë si më poshtë:

 • Formulari i aplikimit i plotësuar, i nënshkruar dhe me një fotografi në madhësi të pasaportës. Mund ta blini duke klikuar kjo lidhje.
 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale prej tre muajsh në kohën e nisjes.
 • Fotokopje e tre faqeve të para të pasaportës dhe faqeve të tjera me interes.
 • Sigurimi mjekësor me një mbulim minimal prej 30.000 €.
 • Bileta vajtje-ardhje ose dokumentacioni i automjetit që do të merret.
 • Pasqyra bankare për tre muajt e fundit. Në rastin e të qenit student, dëshmi e regjistrimit dhe dëshmi e mjeteve financiare të prindërve.
 • Nëse është e nevojshme, autorizimi nga Zyra e Këmbimit të Jashtëm për të eksportuar valutë të huaj.
 • Rezervimi i hotelit ose origjinali dhe kopja e një letre ftesë.

Tarifa që duhet të paguhet për të marrë këtë leje është zakonisht 60 € dhe duhet të kërkohet ndërmjet tre muajve dhe pesëmbëdhjetë ditëve para udhëtimit. Këto kërkesa të njëjta zbatohen për të udhëtuar në Spanjë si një vizitë familjare.

Letra e ftesës duhet të përpunohet në Stacionin e Policisë që korrespondon me vendbanimin ose një letër duhet të bëhet përpara një noteri.

Situata të veçanta

Nëse dëshironi të shkoni të jetoni në Spanjë për të studiuar ose për të punuar, duhet të keni një vizë afatgjatë, përveç nëse vini nga Bashkimi Evropian, Islanda, Lihtenshtajni, Norvegji ose Zvicra.

Po kështu, për të udhëtuar me një kontratë pune, është e nevojshme të kërkoni një autorizim qëndrimi dhe pune për dikë tjetër. Për ta marrë atë, duhet të keni një ofertë pune nga Spanja dhe të jeni në vendin tuaj.Si bashkimi familjar, Mund të kërkohet për bashkëshortin dhe fëmijët nën 18 vjeç ose me aftësi të kufizuara që nuk janë të martuar, si dhe pasardhësit e shkallës së parë të sponsorit ose bashkëshortit të tyre që janë mbi 65 vjeç.

Personi që kërkon këtë autorizim të qëndrimit të përkohshëm për të afërmit e tyre duhet të jetojë në Spanjë për të paktën një vit dhe të ketë një autorizim për të qëndruar për të paktën një vit më shumë.

Kërkesa të tjera

Eshte e lejuar udhëtoni me kafshën tuaj në Spanjë. Në rastin e qenve, maceve dhe ferreve që vijnë nga një vend i Bashkimit Evropian, ata kanë kërkesat e mëposhtme:

 • Mikroçip identifikues ose tatuazh
 • Vaksinimi i tërbimit
 • Pasaporta evropiane për lëvizjen e kafshëve shtëpiake
 • Ato nuk mund të jenë më pak se 15 javë

Po kështu, nëse vini nga një vend që nuk është anëtar i Bashkimit Evropian, duhet të hyni në Spanjë përmes një Pika hyrëse të Udhëtarëve dhe për të deklaruar Tek Resguardo Fiskale i Gardës Civile që shkoni me një kafshë shtëpiake. Përveç kësaj, nëse nuk keni një pasaportë evropiane për lëvizjen e kafshëve shtëpiake, kjo është e nevojshme:

 • Certifikatë shëndetësore e kafshëve në Spanjisht e nënshkruar nga një veteriner zyrtar.
 • Deklarata.
 • Kopje e vërtetuar e të dhënave për identifikimin dhe vaksinimin e kafshëve.
 • Mikroçip identifikues ose tatuazh.
 • Vaksinimi i tërbimit.
 • Dorëzimi në një test serologjik kundër tërbimit në një laborator të autorizuar, përveç nëse vjen nga një prej vendeve që shfaqet në listë që mund të konsultoheni duke klikuar kjo lidhje.

Nga ana tjetër, kur bëhet fjalë për udhëtime me fëmijë, ata nuk duhet të plotësojnë ndonjë kërkesë shtesë. Sidoqoftë, nëse udhëtoni vetëm me Dokumentin tuaj të Identitetit Kombëtar (që vijnë nga një vend i autorizuar për ta bërë këtë), duhet të keni një leje prindërore.

Në mënyrë të ngjashme, nuk ka vaksinim të detyrueshëm ose të kërkuar për të udhëtuar në Spanjë. Rekomandohet vetëm të bëni vaksinimin bazë:

 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)
 • Hepatiti A

Pyetje nga përdoruesit

A mund të marr një vizë Shengen për Spanjën pa pasur një letër ftesë?

Po, nuk është e nevojshme të keni një letër ftesë, gjithashtu pranohet të keni bërë një rezervim hoteli.

Cilat janë kërkesat për të udhëtuar në Spanjë si një banor amerikan?

Në rastin e të qenit një rezident amerikan, kur aplikoni për vizën Shengen, duhet të paraqitet prova e statusit të imigracionit në Shtetet e Bashkuara.

Sa kushton të udhëtosh në Spanjë?

Çmimi ndryshon shumë në varësi të pikës fillestare. Nga pjesa tjetër e Evropës, fluturimet janë mjaft të lira, por nga kontinentet e tjera zakonisht kushton më shumë se 500 €.

Ky artikull është ndarë 214 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: