Turistët vijnë në Republikën Dominikane nga kudo në botë, veçanërisht nga Shtetet e Bashkuara, Evropa, Kanada dhe Amerika Latine. Sidoqoftë, ka edhe nga ata që zgjedhin këtë vend për të marrë qëndrim të përhershëm dhe për t'u vendosur atje, në këtë rast do të jetë e nevojshme një procedurë tjetër nga ajo e kërkuar për të shkuar me pushime. Këtu ju tregojmë të gjitha kërkesat për të përmbushur, dokumentacionin për të paraqitur dhe procedurat për t'u kryer.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Kërkesat e hyrjes

Që nga maji 2012 dhe në përputhje me Ligjin 199-67 për Kartën Turistike dhe Ligjin Nr. 875 për Vizat, dokumentet e renditura më poshtë do të i detyrueshëm për të gjithë të huajt që dëshirojnë të hyjnë në Republikën Dominikane përveç nëse përcaktohet ndryshe: • Pasaportë e vlefshme: prezantimi i tij tek autoritetet e imigracionit do të jetë i detyrueshëm për çdo të huaj që udhëton në Republikën Dominikane.
 • Karta Turistike: ,Shtë, në fakt, një taksë që vendi i ngarkon atyre që e vizitojnë. Kjo kartë mund të merret lehtësisht në çdo aeroport Dominikan pas mbërritjes në Republikën Dominikane. Ndonjëherë edhe vetë linja ajrore ose agjencia e udhëtimeve përfshin Kartën Turistike në të njëjtën paketë pushimesh. Nevojitet vetëm në rast se hyrja në vend bëhet për qëllime turistike. Më poshtë mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë dokument.
 • Viza: me përjashtim të shtetasve të vendeve me të cilat Republika Dominikane ka nënshkruar marrëveshje për viza dhe shtetasve të vendeve të autorizuara të udhëtojnë vetëm me një Kartë Turistike (ne detajojmë secilën rast në seksionin vijues), pjesa tjetër duhet të jetë në posedim të vizë në dokumentin tuaj të udhëtimit me rastin e hyrjes në vend.

Karta Turistike

Siç u përmend më parë, Karta Turistike është një Norma e tatimit se vendi ngarkon turistët që dëshirojnë të hyjnë në të në përputhje me parashikimet e Ligjit 199-67, sipas të cilit marrja e kartës së përmendur është një kërkesë e detyrueshme për të hyrë në territorin kombëtar pa një Vizë Konsullore. Më poshtë po rendisim një sërë detajesh që duhen marrë parasysh në lidhje me Kartën Turistike:

 • Të drejtat e përfituesit: pala e interesuar humbet të drejtën e tij për ta marrë atë nëse qëndrimi i tij në territorin kombëtar është për kryerjen e aktiviteteve fitimprurëse.
 • çmim: 10.00 US $ ose 10,00 €.
 • Periudha e vlefshmërisë: Karta Turistike është e vlefshme për një vit dhe është e vlefshme vetëm për një person. Përveç kësaj, mund të përdoret vetëm një herë.
 • Përdorimi i gabuar: Nëse keqpërdoret ose përdoret për një qëllim tjetër përveç turizmit, individi në fjalë do të sanksionohet nga autoritetet e imigracionit dhe do të dëbohet menjëherë nga vendi pa ndonjë formalitet.
 • Periudha e qëndrimit në vend: Karta Turistike lejon përfituesin të qëndrojë në Republikën Dominikane për një periudhë maksimale prej 30 ditësh. Nëse dëshironi të zgjasni këtë periudhë, pala e interesuar duhet të paguajë një tarifë shuma e së cilës do të ndryshojë në varësi të kohës që dëshironi të zgjasni qëndrimin tuaj. Për më shumë informacion mbi këtë çështje, rekomandohet të kontaktoni Ministrinë e Migracionit duke klikuar në kjo lidhje.
 • Ku mund të blihet: pikat e shitjes të vendosura në portet ajrore, tokësore dhe detare, ambasadat dhe konsullatat Dominikane jashtë vendit, operatorët turistikë dhe përmes internetit (ju mund të përdorni këtë portal duke klikuar në kjo lidhje).

Kush nuk ka nevojë për një Kartë Turistike?

Ekzistojnë një numër i grupeve specifike përjashtohen nga pagesa e Kartës Turistike sepse Qeveria e Republikës Dominikane mban marrëveshje për imigracionin. Këto raste specifike përmenden më poshtë:

 • Banorët Dominikanë, vizat dhe shtetasit.
 • Të huajt nga vendet e mëposhtme: Argjentina, Kili, Ekuadori, Corea del Sur, Japoni, Izraeli, Uruguai dhe Peruja.
 • Zyrtarë diplomatikë dhe konsullorë të kombësisë së huaj të akredituar në vend për sa kohë që ata mbajnë funksionet e tyre dhe hyjnë në territorin kombëtar me mision zyrtar
 • Pasagjerët që përdorin një aeroplan privat jokomercial sa herë që është për arsye sportive, rekreative, turistike, ekzekutive ose biznesi, pesha nuk i kalon tridhjetë mijë paund (30.000) dhe kapaciteti maksimal është 12 pasagjerë.
 • Të huajt me kombësi haitiane, të cilët janë të pajisur me kartelën që u lejon atyre të hyjnë dhe të largohen nga territori Dominikan në të njëjtën ditë. Sipas nenit 78 të ligjit të migracionit, kjo vlen vetëm në provincat kufitare Dominikane që janë në kufi me vendbanimin në Haiti të mbajtësit të kartës së përmendur. Përndryshe, ata do të jenë të detyruar të paguajnë Kartën Turistike.

Të huajt që nuk kanë nevojë për Visa ose Kartelë Turistike

Lista e mëposhtme tregon vendet, shtetasit e të cilave përjashtohen nga detyrimi për të aplikuar për Visa Konsullore dhe Kartë Turistike:

Kjo do të thotë që këta qytetarë nuk kanë nevojë për këto dokumente, por do të duhet të paraqesin dokumentet e tyre pasaportë e vlefshme në kohën e zyrtarizimit të hyrjes tuaj në Republikën Dominikane.

Të huajt që kanë nevojë vetëm për një Kartë Turistike

Qytetarët nga vendet e renditura më poshtë duhet të marrin vetëm Kartën Turistike të lartpërmendur për të qenë në gjendje të hyjnë në territorin Dominikan për sa kohë që vizita e tyre bëhet vetëm për qëllime turistike:

 • A: Akrotiri dhe Dhekelia (Mbretëria e Bashkuar), Gjermani, Andorra, Anguilla (Mbretëria e Bashkuar), Antigua dhe Barbuda, Antillet Hollandeze (Antillet Hollandeze), Aruba, Australi dhe Austrisë.
 • B: Bahamas, Bahrain, Barbados, Belgjikë, Belize, Bermuda (Mbretëria e Bashkuar), Bolivi, Botsvana, Brazil, Brunei dhe Bullgari.
 • C: Kanada, Qipro, Qyteti i Vatikanit (Selia e Shenjtë), Kosta Rika dhe Kroacia.
 • D: Danimarka dhe Dominika.
 • E: El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Skocia (Mbretëria e Bashkuar), Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Estonia.
 • F: Fixhi, Franca dhe Finlanda.
 • G: Uells (MB), South Georgia (UK), Gjibraltar (UK), Greqi, Grenada, Greenland (Danimarkë), Greenland (Norvegji), Guadelupa (Francë), Guam (Shtetet e Bashkuara), Guatemala, Guajana dhe Guajana Franceze (Francë).
 • H: Hawaii (Shtetet e Bashkuara), Honduras, Hong Kong * dhe Hungari.
 • I: Irlanda, Irlanda e Veriut (Mbretëria e Bashkuar), Bouvet Island, Cocos Island (Australi), Ishulli Cook (NZ), Ishulli i Krishtlindjeve (Australi), Ishulli Faroe (Danimarkë), Ishujt Heard dhe McDonald, Ishulli Norfolk (Australi), Ishulli Palau (SHBA), Ishulli Samoa Amerikane (SHBA), Islanda, Ishujt Kajman (Mbretëria e Bashkuar), Ishujt Faore (Norvegji), Ishujt Falkland ose Falkland (Mbretëria e Bashkuar), Ishujt Mariana Veriore, Ishujt Marshall, Ishujt Solomon, Ishujt Sandwich (Mbretëria e Bashkuar), Ishujt Svalbard (Norvegji), Ishujt Tokelau, Ishujt Turk dhe Caicos, Ishujt e Virgjër (Shtetet e Bashkuara), Wallis dhe Ishujt Futuna (Francë) dhe Itali.
 • J: Xhamajka dhe Jan (Norvegji).
 • K: Kazakistan, Kiribati dhe Kuvajt.
 • L: Letonia, Lihtenshtajni, Lituania dhe Luksemburgu.
 • M: Makao *, Maqedoni, Mikronezi, Malajzi, Maltë, Martinique, Mauritius, Mayen (Norvegji), Mayotte (Francë), Meksikë, Monako dhe Montserrat (Mbretëria e Bashkuar).
 • N: Namibia, Nauru, Nikaragua, Niue (NZ), Norvegjia, Kaledonia e Re (Francë) dhe Zelanda e Re.
 • P: Hollanda (përfshirë Hollandën, Curaçao dhe Saint Marteen), Panama, Paraguai, Polinezia Franceze (Francë), Polonia, Portugalia dhe Porto Riko (SHBA).
 • Q: Katar.
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke, Republika e Afrikës së Jugut, Republika Sllovake, Reunion (Francë), Rumani dhe Rusi.
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Saint Marino, Saint Vincent and Grenadines, Saint Helena (Mbretëria e Bashkuar), Saint Lucia, Serbia, Seychelles, Singapore, St Jhon (Shtetet e Bashkuara), St. Croix (Shtetet e Bashkuara), St. Thomas (United) Shtetet) Shtetet), Suedia, Zvicra, Surinami dhe Svalbard (Norvegji).
 • T: Tajlanda, Tajvani, Territoret Jugore Franceze (Francë), Tokelau (Zelanda e Re), Tonga, Trinidad dhe Tobago, Tristan da Cunha (Shën Helena), Turqia dhe Tuvalu.
 • U: Ukrainë.
 • V: Vanuatu dhe Venezuela.

* e vlefshme për mbajtësit e pasaportës speciale të Rajonit Special Administrativ të Hong Kongut dhe Makaos të Republikës Popullore të Kinës.

Si rregull i përgjithshëm, qytetarët e vendeve që mund të hyjnë në Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Mbretëria e Bashkuar, mund të udhëtojnë në Republikën Dominikane vetëm me Kartën Turistike.

Të huajt që kërkojnë një vizë

Qytetarët me kombësi nga ndonjë prej vendeve të renditura më poshtë kërkojnë detyrimisht e një vizë për të hyrë në Republikën Dominikane:

 • A: Abkhazia, Afganistani, Shqipëria, Angola, Arabia Saudite, Algjeria, Armenia dhe Azerbajxhani.
 • B: Bangladeshi, Benini, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Burkina Faso, Burundi dhe Butan.
 • C: Kepi Verde, Kamboxhia, Kamerun, Çad, Kolumbi, Komoret, Kongo (Brazzaville), Kongo (Kinshasa), Koreja e Veriut, Bregu i Fildishtë dhe Kuba.
 • D: Xhibuti.
 • E: Egjipt, Eritrea dhe Etiopia.
 • F: Filipinet.
 • G: Gabon, Gambia, Gana, Guinea, Guinea Ekuatoriale dhe Guinea-Bissau.
 • H: Haiti dhe Hong Kong.
 • I: India, Indonezia, Iraku dhe Irani.
 • J: Jordan.
 • K: Kenia, Kirgistani dhe Kosova (Serbia).
 • L: Laosi, Lesoto, Libani, Liberia dhe Libia.
 • M: Makao (Republika Popullore e Kinës), Madagaskar, Malavi, Maldive, Malu, Marok, Mauritania, Moldavia, Mongoli, Mali i Zi, Mozambik dhe Mianmar.
 • N: Nago-Karabak, Nepal, Niger, Nigeri dhe Norfo.
 • O: Omani dhe Osetia e Jugut (de facto të pavarur brenda Gjeorgjisë).
 • P: Pakistani, Palau, Palestina (Autoriteti Kombëtar Palestinez) dhe Papua Guinea e Re.
 • R: Republika Popullore e Kinës, Republika Demokratike e Kongos, Republika e Afrikës Qendrore dhe Ruanda.
 • S: Sahara Perëndimore, São Tomé dhe Principi, Senegal, Sierra Leone, Siri, Somali, Somaliand (de facto i pavarur brenda Somalisë), Sri Lanka, Svaziland dhe Sudan.
 • T: Tanzania, Taxhikistani, Timori Lindor, Togo, Transnistria, Tunez dhe Turkmenistani.
 • U: Uganda dhe Uzbekistani.
 • V: Vietnami.
 • Y: Jemeni dhe Xhibuti.
 • Z: Zaire, Zimbabve dhe Zambia.

Të huajt me pasaporta diplomatike ose të ngjashme

Qytetarët e huaj nga cilido nga vendet e mëposhtme përfitojnë, në bazë të marrëveshjeve bilaterale, në anulimi reciprok i Visa për të qenë mbajtës të pasaportave diplomatike, zyrtare ose të shërbimit të:

 • A: Argjentina.
 • B: Brazil dhe Belize.
 • C: Kili, Kosta Rika, Kolumbia dhe Koreja e Jugut.
 • E: Ekuador dhe El Salvador.
 • G: Guatemalë.
 • F: Finlandë.
 • H: Honduras.
 • I: Izraeli.
 • J: Japoni.
 • M: Meksika (përveç pasaportave zyrtare) dhe Maroku.
 • N: Nikaragua.
 • P: Panama dhe Peruja.
 • R: Rusi dhe Republika e Kinës (Tajvan).
 • S: Zvicra (përveç pasaportave zyrtare) dhe Selia e Shenjtë.
 • U: Uruguaj dhe Ukrainë.
 • V: Vietnami

Llojet e vizave

Për të hyrë në Republikën Dominikane, ekzistojnë lloje të ndryshme të vizave që mund të kërkohen në Konsullatën ose Ambasadën e Republikës Dominikane që është në vendin tonë. Secili lloj i vizave përdoret për një rast specifik, kështu që ka deri në tetë lloje në përputhje me Ligjin Nr. 875 për Vizat, secila prej tyre me një aplikim dhe një kohëzgjatje, të cilat përmenden në seksionet vijuese.

Viza e Turizmit

Viza e Turizmit (TS) u jepet atyre shtetasve të huaj që dëshirojnë të hyjnë në territorin Dominikan për të shijuar vendin për qëllime turistike ose kulturore dhe për të marrë pjesë në kongrese ose konventa. Isshtë e vlefshme për një maksimum prej Ditë 60 dhe aplikacioni juaj mund të jetë hyrje e vetme ose hyrje e shumëfishtë. Në të njëjtën mënyrë, përfituesit e kësaj vizë nuk do të jenë në gjendje të kryejnë asnjë lloj aktiviteti fitimprurës në Republikën Dominikane. Kjo vizë mund të kërkohet nga të gjithë qytetarët e botës në një zyrë konsullore Dominikane.

Më poshtë po rendisim kërkesat që të gjithë të huajt duhet të përpunojnë nga vendi i tyre i origjinës:

 • formë: Formulari i Vizës duhet të dorëzohet i plotësuar siç duhet sipas llojit ose shtypit. Mund të kërkohet në shtyp në zyrat konsullore ose përmes internetit duke klikuar në këtë link.
 • DNI dhe Karta e Rezidencës: pala e interesuar duhet të paraqesë një fotokopje të lexueshme të ID-së së tij të vendit të kombësisë, si dhe një tjetër të Kartës së Qëndrimit nëse kanë vendbanimin e një vendi të dytë.
 • Fotografi: duhet të paraqitet një fotografi e tipit pasaportë 4 x 5 cm (sfond i bardhë dhe përpara).
 • Pasaporte: pasaporta origjinale duhet të paraqitet me një vlefshmëri minimale prej 6 muajsh.
 • Autorizimi i kujdestarit prindëror ose ligjor: në rast se është i mitur, duhet të kërkohet edhe një autorizim, në mënyrë që të miturit të interesuar t’i jepet një vizë turistike.
 • Rezervimi i fluturimit: Duhet të paraqitet një kopje e lexueshme e rezervimit të fluturimit deri në datën e udhëtimit tuaj.
 • Letër rezervimi hoteli ose ftesë: në varësi të vendit ku do të qëndrojmë, duhet të paraqitet një dokument ose një tjetër. Në rast të qëndrimit në një hotel, ne do të duhet të paraqesim një kopje të lexueshme të rezervimit të hotelit. Në rast të qëndrimit në vendbanimin e dikujt që jeton në Republikën Dominikane, duhet të dorëzohet një letër ftesë me të dhënat e personit që do të presë (adresa dhe të dhënat e përgjithshme personale).
 • Rezervimi i fluturimit: Duhet të paraqitet një kopje e lexueshme e rezervimit të fluturimit deri në datën e udhëtimit tuaj.
 • Vizat e mëparshme Dominikane: Nëse ka ndonjë, duhet të paraqitet një kopje e lexueshme e vizave të mëparshme Dominikane, pavarësisht nëse është për rinovim ose sepse është udhëtuar më parë në vend.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: duhet të jetë lëshuar nga autoritetet përkatëse të vendit të fundit në të cilin personi në fjalë ishte banuar. Kjo kërkesë nuk kërkohet për të miturit.
 • Letra e aplikimit për vizë: përfituesi ose përfaqësuesi i tij duhet të nënshkruajë një letër të aplikimit për vizë në të cilën shfaqet emri, kombësia, veprimtaria në të cilën ai është i përkushtuar, vendbanimi, mjetet ekonomike me të cilat ai ka qëllimin e udhëtimit në vend. Letra e thënë duhet të paraqitet pa noterizim.

Koha për të marrë Vizën Turistike mund të jetë nga 1 deri në 10 ditë nga kërkesa juaj. Sa i përket çmimit, Visa me hyrje të shumëfishtë kushton US $ 80.00 ose 80,00 € dhe një hyrje e vetme arrin në 70.00 US $ ose 70,00 €. Shuma do të paguhet në dollarë nëse nuk jemi në Eurozonë.

Viza e biznesit

Viza e Biznesit lëshohet për udhëtime biznesi, për qëllime tregtare ose profesionale. Isshtë e vlefshme për një maksimum prej 60 ditësh nëse është një hyrje e vetme, megjithëse mund të rinovohet automatikisht me kërkesë të përfituesit brenda afatit të 60 ditëve të mëparshme. Autorizimi i shprehur i Sekretarit të Shtetit për Marrëdhëniet e Jashtme nuk do të jetë i nevojshëm. Nëse dëshironi të hyni dhe të dilni më shpesh, mund të aplikoni për një vizë biznesi me hyrje të shumëfishta, e cila është e vlefshme për një vit dhe nuk do të jeni në gjendje të qëndroni në vend për më shumë se dy muaj rresht.

Linjat e mëposhtme tregojnë kërkesat që duhet të plotësojë pala e interesuar e huaj:

 • formë: Formulari i vizës duhet të plotësohet ose me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Letra e aplikimit për vizë: nënshkruar nga kompania ose institucioni të cilit i përket përfituesi dhe i drejtohet konsullit. Letra e thënë duhet të përmbajë emrin e përfituesit, kombësinë e tij, vendbanimin, mjetet financiare me të cilat ai ka, veprimtarinë së cilës i është kushtuar dhe arsyen për të cilën ai udhëton në Republikën Dominikane. Ajo duhet të plotësohet nga kompania ose institucioni në një fletë të vulosur dhe të vulosur. Duhet të paraqitet pa noterizim.
 • Fotografi: nga përpara dhe me një sfond të bardhë, i interesuari duhet të paraqesë një fotografi të tipit pasaportë 4 x 5 cm.
 • Pasaporta origjinale: duhet të jetë e vlefshme për një minimum prej 6 muajsh.
 • Statusi migrues: statusi në fjalë vërtetohet duke paraqitur një fotokopje të lexueshme të DNI të vendit të kombësisë dhe një fotokopje të Kartës së Rezidencës në rastin e qëndrimit në një vend të dytë.
 • Certifikimi i Punës: duhet të përfshijë informacionin vijues: datën e hyrjes në kompani, pagën e marrë dhe pozicionin e mbajtur në kompani.
 • Histori udhëtimesh: që është, fotokopjet e vizave Dominikane dhe vizat nga vendet e tjera (nëse ka).
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: duhet të lëshohet nga autoritetet përkatëse të vendit të fundit në të cilin ishte vendosur vendbanimi i palës së interesuar.

Koha për të marrë Visa të Biznesit mund të jetë 1 ditë ose mund të zgjatet deri në 15 ditë nga aplikimi juaj, në varësi të urgjencës, aplikimeve të mëparshme, kombësisë së aplikantit dhe disponueshmërisë së stafit. Sa i përket çmimit, ai është 80.00 dollarë amerikanë ose 80,00 euro për vizën me hyrje të vetme dhe 90.00 dollarë amerikanë ose 90,00 euro me hyrje të shumëfishta.

Viza e biznesit për qëllime pune

Viza e biznesit për qëllime pune (NM1) lëshohet për ata shtetas të huaj të cilët, për shkak të natyrës së profesionit të tyre, duhet të qëndrojnë në territorin Dominikan për një vit pa qenë e nevojshme të shkojnë jashtë vendit. Said Visa zakonisht jepet në rastet kur pala e interesuar do të përmbushë një kontratë për një kohë të caktuar në një kompani publike ose private të themeluar në Republikën Dominikane. Ky lloj i vizës mund të rinovohet gjatë kohëzgjatjes së kontratës në secilin rast specifik.

Në vijim, ne rendisim kërkesat që personi i interesuar duhet të plotësojë për të marrë vizën në fjalë:

 • formë: formulari i Vizës duhet të plotësohet me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Pasaporta origjinalevlefshmëria minimale e detyrueshme duhet të jetë 6 muaj.
 • Fotografi: kjo duhet të jetë me madhësi të pasaportës (4 x 5 cm), përballë me pjesën e përparme dhe me një sfond të bardhë.
 • Ofertë pune: duhet të tregojë pozicionin që duhet të zërë përfituesi, pagën bazë plus përfitimet shtesë.
 • Certifikimi nga Ministria e Punës: duhet të thuhet se ndërmarrja është e regjistruar në Sistemin e Integruar të Regjistrave të Punës (SIRLA) dhe se është në përputhje me dispozitat e Nenit 135 të Kodit Dominik të Punës për nacionalizimin e punës.
 • Certifikatë mjekësore: një diagnozë e gjendjes së përgjithshme të shëndetit të palës së interesuar duhet të paraqitet në të, duke treguar, nëse ka, çdo lloj sëmundje infektive që mund të pësohet. Kjo certifikatë duhet të lëshohet nga autoritetet shëndetësore të vendit të fundit në të cilin kërkuesi ishte vendosur.
 • Certifikata e lindjes: sipas rastit, duhet të legalizohet ose apostilohet siç duhet. Nëse është shkruar në një gjuhë tjetër përveç Spanjisht, duhet të përkthehet nga një përkthyes / interpret i betuar. Në rastin e fundit, origjinali dhe përkthimi duhet të depozitohen.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: kjo duhet të lëshohet nga autoritetet përkatëse të vendit të fundit në të cilin personi në fjalë ishte vendosur.
 • DNI, Karta e Rezidencës dhe vizat e mëparshme Dominikane: duhet të paraqitet një fotokopje e lexueshme e DNI-së së vendit të kombësisë dhe Kartës së Rezidencës në rast se pala e interesuar banon në një vend të dytë, si dhe një tjetër nga vizat e mëparshme Dominikane që personi mund të ketë marrë.
 • Certifikimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Migracionit: duhet të përfshijë hyrjen e fundit në vendin e palës së interesuar (në rast se keni udhëtuar më parë në DR).
 • Letër për aplikim për vizë: i hartuar nga kërkuesi ose nga përfaqësuesi i tij, ai duhet t'i drejtohet Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe duhet të përmbajë emrin, kombësinë, vendin e qëndrimit dhe veprimtarinë me të cilën ai do të angazhohet në territorin Dominikan.

Çmimi i kësaj vizë arrin në US $ 90.00 ose 90,00 € dhe koha e marrjes së saj mund të ndryshojë ndërmjet 5 dhe 15 ditë nga data e aplikimit.Vizat diplomatike, zyrtare dhe kortezie

Vizat Diplomatike lëshohen për anëtarët e familjes dhe anëtarët e misioneve diplomatike dhe konsullore, përfshirë anëtarët e organizatave ndërkombëtare. Sa i përket llojit të dytë, Vizat Zyrtare, këto kanë për qëllim zyrtarët qeveritarë ose organizatat ndërkombëtare, si dhe anëtarët e familjes së tyre nëse ata kanë një pasaportë zyrtare dhe udhëtojnë në vend në një mënyrë private ose për të kryer formalitetet e tyre pozicioni Më në fund, Viza e Mirësjelljes u jepet në pasaporta të zakonshme zyrtarëve diplomatikë ose qeveritarë dhe të afërmve të tyre në rast se ata udhëtojnë në vend me këtë lloj pasaporte; Kjo vizë u jepet gjithashtu personaliteteve të shquara, si dhe anëtarëve të familjes së tyre.

Këto janë kërkesat që duhet të plotësoni nëse është rasti juaj:

 • formë: formulari i vizës duhet të plotësohet siç duhet (i shkruar në makinë ose në shtyp të lexueshëm).
 • Shënim verbal ose diplomatik: duhet të përfshijë Misionin Diplomatik, Organizatën Konsullore ose Ndërkombëtare dhe duhet të tregohet informacioni i mëposhtëm: emri i aplikantëve, kombësia, grada apo pozita diplomatike, numri i pasaportës dhe arsyeja e udhëtimit.
 • Fotografi: kjo duhet të jetë me madhësi pasaporte, domethënë 4 x 5 cm dhe duhet të jetë nga përpara dhe në një sfond të bardhë.
 • Pasaporta origjinale: vlefshmëria minimale duhet të jetë e mjaftueshme për të mbuluar kohën që do të zgjasë qëndrimi në Republikën Dominikane.

Koha për të marrë ndonjë nga këto tre lloje të vizave ndryshon midis 1 dhe 15 ditëve nga data e aplikimit.

Viza e Varësisë

Viza e Varësisë është ajo vizë që jepet për shkak të varësisë familjare të përfituesve të vizave diplomatike, mirësjellëse, zyrtare, afariste për punë dhe studentore. Kjo vizë gjithmonë do të varet nga lloji i vizës që i jepet të afërmit kryesor ose punëdhënësit nga i cili varen.

Lista e mëposhtme rendit të gjitha kërkesat që duhet të plotësohen për lëshimin e vizës në fjalë:

 • formë: Si në të gjitha rastet e mëparshme, formulari i vizës duhet të plotësohet siç duhet, ose me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Fotografi: duhet të jetë 4 x 5 cm, përpara dhe në një sfond krejt të bardhë.
 • Pasaporta origjinale: vlefshmëria minimale duhet të jetë e barabartë ose më e madhe se kohëzgjatja e vizës që kërkohet.
 • Certifikata e Martesës ose Certifikata e Lindjes së fëmijëve: kjo do të varet nga rasti specifik i personit që kërkon Vizën e Varësisë.
 • Kopja e Vizës Dominikane ose Kartës së Rezidencës dhe pasaportës: një kopje e këtyre dokumenteve duhet të paraqitet nga personi nga i cili varet aplikanti.
 • Certifikatë mjekësore: duhet të përfshijë një diagnozë të plotë të gjendjes shëndetësore të palës së interesuar, si dhe nëse ai ose ajo vuan nga ndonjë lloj infeksioni. Kjo certifikatë duhet të jepet nga autoritetet shëndetësore të vendit të fundit në të cilin ishte vendosur vendbanimi i palës së interesuar.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: si çertifikata mjekësore, ajo duhet të lëshohet nga autoritetet përkatëse të vendit të fundit në të cilin kërkuesi ishte vendosur.
 • Autorizimi i kujdestarit prindëror ose ligjor: kjo kërkesë duhet të plotësohet vetëm nëse pala e interesuar është e mitur. Babai ose nëna që nuk është në Republikën Dominikane kërkohet të pajtohet me faktin se prindi tjetër e merr të miturën në fjalë në territorin Dominikan.
 • Fotokopje e DNI dhe Kartës së Rezidencës: DNI duhet të jetë ajo e vendit të kombësisë dhe Karta e Rezidencës në rast se pala e interesuar ka vendbanimin në një vend të dytë.
 • Aftësia paguese ekonomike: Duhet të paraqiten dokumente që vërtetojnë se personi nga i cili varet kërkuesi ka aftësi paguese financiare, të tilla si një letër bankare, tituj pasurie, letër punësimi ...
 • Vizat e mëparshme Dominikane: Në rast se keni qenë më parë në Republikën Dominikane, duhet të paraqitet një fotokopje e lexueshme e vizave në fjalë.
 • Letër për aplikim për vizë: duhet t'i drejtohet zyrës konsullore dhe duhet të shkruhet nga personi nga i cili varet përfituesi. Ky person do të duhet të identifikojë vetveten dhe të paraqesë prova se ai posedon Vizën Studentore ose Vizën NMI. Përveç kësaj, duhet të tregojë nëse personi për të cilin kërkohet Viza e Varësisë varet nga ai për shkak të lidhjeve familjare ose marrëdhënies së punës.

Ashtu si llojet e tjera të vizave, Viza e Varësisë mund të zgjasë nga 5 deri në 15 ditë nga koha që kërkohet, gjithmonë në varësi të urgjencës, kombësisë së aplikantit dhe faktorëve të tjerë. Çmimi është US $ 80.00 ose 80,00 €.

Viza e qëndrimit

Vizat e qëndrimit (RS) u lëshohen atyre që janë të interesuar të banojnë përgjithmonë në Republikën Dominikane. Ky lloj i Vizave mund t'u jepet njerëzve që janë në ndonjë nga rastet e mëposhtme:

 • Marrëdhënia familjare, ose bashkimi familjar me martesë ose varësia e drejtpërdrejtë.
 • Pensionistët, pensionistët ose pensionistët në përputhje me dispozitat e Ligjit 171-07.
 • Investitorët, ranë dakord me dispozitat e Ligjit 171-07.

Viza e qëndrimit është e vlefshme për 60 ditë dhe për një hyrje të vetme. Çmimi i tij arrin në US $ 90.00 ose 90,00 € dhe mund të zgjasë nga 5-15 ditë nga kërkesa juaj. Sapo të hyjnë në territorin Dominikan, pala e interesuar duhet të shkojë në Drejtorinë e Përgjithshme të Migracionit për të zyrtarizuar procedurat e qëndrimit të tyre të përkohshëm, midis të cilave është edhe përmbushja e kërkesave shtesë që kërkohen në secilin rast të atyre të përmendura në seksionet vijuese.

Kërkesat për vizë të qëndrimit për ribashkim familjar:

 • Letër për aplikim për vizë: duhet t'i drejtohet zyrës konsullore përkatëse dhe duhet të nënshkruhet nga përfituesi. Ai duhet të përmbajë informacionin e mëposhtëm: emrin, kombësinë, vendbanimin, profesionin dhe informacionin se si të vazhdohet të vendoset në vend si bashkëshorti ose fëmija i një të huaji që banon legalisht në Republikën Dominikane. Kjo letër nuk duhet të legalizohet ose apostilohet.
 • Fotografi: ky do të jetë një lloj pasaporte, domethënë, masa 4 x 5 cm, sfond i bardhë dhe përpara.
 • formë: formulari përkatës i vizës do të plotësohet dhe plotësohet siç duhet nga makina shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Pasaporta origjinale: vlefshmëria minimale e kërkuar është 18 muaj.
 • DNI dhe Karta e Rezidencës: duhet të paraqitet një fotokopje e lexueshme e të dy dokumenteve: DNI i vendit të kombësisë dhe Karta e Rezidencës në rast të qëndrimit të përhershëm në një vend të dytë.
 • Certifikatë mjekësore: duhet të tregojë gjendjen e përgjithshme mjekësore të palës së interesuar, si dhe çdo sëmundje infektive që vuan. Kjo duhet të lëshohet nga autoritetet shëndetësore të vendit të fundit në të cilin personi në fjalë ishte vendosur.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: legalizuar ose apostiluar siç duhet, duhet të lëshohet nga autoriteti kompetent për këtë çështje. Nuk kërkohet për të miturit.
 • Certifikata e lindjes: legalizuar ose siguruar siç duhet. Për më tepër, nëse është në një gjuhë tjetër përveç Spanjishtes, do të duhet të përkthehet nga një përkthyes zyrtar i betuar dhe të dy dokumentet do të dorëzohen, domethënë origjinali dhe përkthimi.
 • Certifikata e martesës: Kjo kërkesë mund të ndryshojë në varësi të rastit. Nëse njëra nga palët është vendase e DR dhe martesa e tyre është bërë jashtë vendit, atëherë një certifikatë martese e transkriptuar duhet të paraqitet në Regjistrin Civil të Bordit Qendror të Zgjedhjeve (JCE). Nga ana tjetër, nëse të dy palët janë të huaj dhe martesa juaj është bërë jashtë vendit, duhet të paraqitet vetëm certifikata e martesës. Nëse nuk është në Spanjisht, duhet të përkthehet nga një përkthyes zyrtar i betuar dhe origjinali (i apostiluar ose i legalizuar siç duhet) dhe përkthimi i detyrueshëm do të depozitohet.
 • Aftësia paguese ekonomike: do të paraqiten një seri dokumentesh që demonstrojnë aftësinë paguese ekonomike të garantuesit: Letër nga Banka, Letër Pune, kopje të certifikatave të pasurive të patundshme ose tituj të pasurive të patundshme, kopje të Certifikatave Financiare, Certifikim të Të Ardhurave të Pensionit dhe çdo dokument tjetër që shërben për të thënë fundin.
 • Letër garancie: Kjo letër shërben që personi që banon në Republikën Dominikane të deklarojë se ai merr përsipër përgjegjësinë për shpenzimet e riatdhesimit dhe mirëmbajtjes, si dhe respektimin e kushteve morale dhe ekonomike të të huajit. Ajo duhet të nënshkruhet nga këta të fundit dhe dy dëshmitarë dhe të noterizohet dhe legalizohet siç duhet në Zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm të Republikës.

Kërkesat e Vizave të Rezidencës për Rentier:

 • Letra e aplikimit për vizë: nënshkruar nga pala e interesuar dhe i drejtohet zyrës përkatëse konsullore. Ai duhet të përmbajë emrin, kombësinë, vendbanimin, aktivitetin prodhues të cilit i është kushtuar dhe informacionin se cili është plani juaj për t'u vendosur në vend si pensionist. Kjo letër nuk është e legalizuar ose apostiluar.
 • formë: pala e interesuar duhet të plotësojë rregullisht formularin e vizës, qoftë me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Fotografi: madhësia 4 x 5 cm, sfondi i bardhë dhe personi në fjalë do të paraqitet para tij.
 • Pasaporta origjinale: vlefshmëria minimale e kërkuar në këtë rast është 18 muaj.
 • DNI dhe Karta e Rezidencës: është e detyrueshme të paraqitet një fotokopje e lexueshme e të dy dokumenteve. Ndërkohë, DNI do të jetë ajo e vendit të origjinës së kërkuesit dhe, Karta e Rezidencës, ajo e vendit të dytë të palës së interesuar, nëse ka.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: duhet të kërkohet në autoritetin përkatës të vendeve në të cilat personi ka banuar në 5 vitet e fundit. Do të legalizohet ose apostilohet siç duhet, sipas rastit.
 • Certifikatë mjekësore: duhet të paraqitet një diagnozë gjithëpërfshirëse e gjendjes shëndetësore të palës së interesuar, duke specifikuar nëse vuan apo jo nga një sëmundje infektive. Ajo duhet të lëshohet nga autoritetet mjekësore të vendit të fundit në të cilin kërkuesi ishte vendosur.
 • Certifikata e lindjes: Nëse nuk është shkruar në Spanjisht, përkthimi i tij duhet të kërkohet nga një përkthyes zyrtar i betuar. Origjinali i apostiluar ose i legalizuar, sipas rastit, dhe përkthimi do të paraqitet.
 • Rentista me investime personale në vendin e origjinës: në këtë rast, do të depozitohet dokumenti financiar i institucionit nga i cili vijnë fondet e grumbulluara, si dhe çertifikimi bankar, çertifikimi i subjekteve financiare (p.sh. ndërmjetësuesit e aksioneve), kontratat e qirasë së pasurisë dhe dokumentacioni që akrediton të interesuarit si aksionar ose pronar i ndërmarrjeve nga vijnë të ardhurat.
 • Rentista me investime personale në Republikën Dominikane: Nëse kjo është çështja juaj, atëherë do t'ju duhet të tregoni një dokument që vërteton investimin personal të bërë në territorin kombëtar. Ju do të duhet të paraqisni një kopje të titujve të pasurive të patundshme, dokumentet e ndërmarrjeve që tregojnë se ajo po operon nën kushtet e vendosura nga Ministria e Punës dhe çertifikatat bankare në Republikën Dominikane.
 • Shuma minimale: rentieri duhet të marrë të ardhura mujore prej US $ 2,000.00 ose ekuivalentin e tij në pesos Dominikane (DOP).

Kërkesat për vizë të rezidencës së investimit:

 • Letra e aplikimit për vizë: duhet të përfshijë nënshkrimin e përfituesit. Ai do t'i drejtohet zyrës përkatëse konsullore dhe do të përmbajë emrin, kombësinë, vendbanimin dhe profesionin e kërkuesit. Do të shfaqen gjithashtu informacione se si planifikoni të krijoni veten si një investitor në vend. Kjo letër nuk duhet të legalizohet ose apostilohet.
 • formë: Formulari përkatës i vizës duhet të plotësohet siç duhet nga makina shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Fotografi: duhet të jetë një fotografi e llojit të pasaportës, që do të thotë që personi në fjalë duhet të paraqitet nga përpara dhe në një sfond të bardhë. Matjet duhet të jenë 4 x 5 cm.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: Siç është përmendur edhe herë të tjera, ajo duhet të jepet nga autoriteti përkatës i vendeve ku pala e interesuar ka banuar në 5 vitet e fundit. Për më tepër, ai duhet të legalizohet ose apostilohet siç duhet, sipas rastit.
 • Pasaporta origjinalevlefshmëria minimale do të jetë 18 muaj.
 • DNI dhe Karta e Rezidencës: duhet të depozitohet edhe një fotokopje e lexueshme e këtyre dy dokumenteve. Karta e qëndrimit është e nevojshme vetëm në rast se përfituesi ka qëndrim në një vend të dytë, përveç atij të kombësisë së tij.
 • Certifikatë mjekësore: në certifikatën në fjalë gjendja shëndetësore e palës së interesuar do të akreditohet, duke treguar nëse vuan apo jo nga një sëmundje infektive. Duhet të lëshohet nga autoritetet shëndetësore të vendit të fundit ku personi është vendosur.
 • Certifikata e lindjes: nëse është në një gjuhë tjetër përveç Spanjisht, duhet të përkthehet nga një përkthyes / interpret i betuar zyrtar. Në këtë rast, do të paraqitet origjinali (apostiluar ose i legalizuar) dhe përkthimi.
 • Certifikata e Investitorit nga CEI-RD
 • Letër Certifikimi i Punësimit nga marrësi: në rastin e burrit / gruas dhe fëmijëve (nëse ka), këto gjithashtu duhet të paraqiten në letrën e garancisë së ndërmarrjes pritëse.
 • Letër garancie: kjo është e nevojshme vetëm nëse aplikanti është i varur ekonomik, një punonjës shtëpiak, një ashendent në një linjë të drejtpërdrejtë ose një fëmijë mbi 18 vjeç i përfituesit, ose reparti. Nëse aplikanti është aksioner i kompanisë, duhet të paraqitet një Ligj i Këshillit Administrativ të kompanisë origjinale, si dhe një kopje për tu dorëzuar.

Kërkesat për vizë të qëndrimit në pension / pension:

 • Letra e aplikimit për vizë: nënshkruar nga përfituesi, ai do t'i drejtohet zyrës përkatëse konsullore dhe do të përmbajë emrin, kombësinë, vendbanimin dhe profesionin e palës së interesuar. Duhet gjithashtu të përshkruhet se si planifikoni të vendoseni si pensionist / pensionist në vend. Nuk duhet të legalizohet ose apostilohet.
 • Formulari i vizës: plotësohet ose me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Fotografi: lloji i kartelës, domethënë personi në fjalë duhet të paraqitet nga përpara dhe në një sfond të bardhë. Përmasat duhet të jenë 4 x 5 cm.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: lëshuar nga autoriteti kompetent i vendeve ku përfituesi ka banuar në 5 vitet e fundit. Duhet të legalizohet ose apostilohet siç duhet, sipas rastit.
 • Pasaporta origjinalevlefshmëria minimale do të jetë 18 muaj.
 • DNI dhe Karta e Rezidencës: fotokopje e lexueshme e këtyre dy dokumenteve. Karta e qëndrimit është e nevojshme vetëm në rast se përfituesi posedon qëndrim në një vend të dytë.
 • Certifikatë mjekësore: në të, gjendja shëndetësore e palës së interesuar do të akreditohet, duke treguar nëse ai ose ajo vuan nga ndonjë lloj sëmundje infektive. Ajo duhet të lëshohet nga autoritetet shëndetësore të vendit të fundit ku kërkuesi ishte vendosur.
 • Certifikata e lindjes: nëse nuk është në spanjisht, duhet të përkthehet nga një përkthyes zyrtar i betuar. Në këtë rast, do të paraqitet origjinali (apostiluar ose i legalizuar) dhe përkthimi.
 • Certifikatë nga qeveria, kompani private me origjinë të huaj ose organ zyrtar: është një certifikatë e lëshuar nga një prej këtyre tre subjekteve në të cilën pala e interesuar ofroi shërbimet e tyre. Nëse nuk është në spanjisht, duhet të përkthehet siç duhet nga një përkthyes zyrtar i betuar. Në një certifikatë të tillë do të shfaqen të dhënat e përgjithshme të palës së interesuar, pozicioni që ai mbajti dhe paga e marrë si pension.
 • Shuma minimale: 1,500.00 dollarë amerikanë ose ekuivalenti me pesos Dominikane (DOP).

Viza studentore

Viza Studentore lëshohet për të gjithë ata të huaj që demonstrojnë statusin e tyre si studentë dhe janë pranuar për studime në një institucion arsimor në Republikën Dominikane. Kjo lloj vizë mund të rinovohet çdo vit.

Më poshtë janë kërkesat e nevojshme për të marrë Vizën e Studentit:

 • Formulari i vizës: kjo duhet të plotësohet ose në shtyp të lexueshëm ose me makinë.
 • Fotografi pasaportë: matjet do të jenë 4 x 5 cm dhe personi në fjalë duhet të paraqitet përpara dhe me një sfond të bardhë.
 • Certifikatë nga Universiteti ose Qendra e Studimit: është dokumenti përmes të cilit certifikohet pranimi përfundimtar në Universitetin ose Qendrën e Studimit në fjalë. Dokumenti i tillë do të përmbajë të dhënat e mëposhtme: niveli i studimeve që do të kryhen, institucioni i zgjedhur dhe koha që do të zgjasë.
 • Dokumenti i akreditimit të bursës (nëse ka): nëse është një grant studimi ose i njëjti paguhet nga një institucion në vendin e origjinës, ky dokument duhet të paraqitet, i cili do të specifikojë shumën e dhënë përfituesit ose bursën e dhënë dhe kohëzgjatjen për pritjen. Pavarësisht nëse është një bursë apo një studim i financuar, ky dokument duhet të shkruhet në letër dhe të vërtetohet nga institucioni kompetent.
 • Certifikatë mjekësore: në të cilën do të shfaqet një diagnozë gjithëpërfshirëse e statusit shëndetësor të studentit në fjalë. Duhet të lëshohet nga autoritetet mjekësore të vendit të fundit ku ka vendbanuar pala e interesuar.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: lëshuar nga autoriteti kompetent i vendit të fundit ku banonte pala e interesuar. Nuk zbatohet për të miturit.
 • Autorizimi i kujdestarit prindëror ose ligjor: nëse është i mitur, të dy prindërit duhet të bien dakord që fëmija i tyre do të shkojë në territorin Dominikan.
 • Fotokopje e DNI dhe Kartës së Rezidencës (Kjo në rast se banoni në një vend të dytë).
 • Aftësia paguese ekonomike: dokumentet që vërtetojnë se duhet të shfaqen, të tilla si një letër bankare, tituj pasurie, etj.
 • Vizat e mëparshme Dominikane (nëse ndonjë).
 • Letër aplikimi: duhet t'i drejtohet zyrës konsullore përkatëse nga pala e interesuar ose përfaqësuesi i tyre ligjor dhe duhet të tregojë emrin dhe kombësinë e studentit.

Çmimi për të marrë Student Visa arrin në US $ 80.00 ose € 80,00. Sa i përket kohës së marrjes, ajo është rreth 5 dhe 15 ditë nga data e aplikimit.

Viza e Punës së Përkohshme (VTT)

Viza e Punës së Përkohshme (VTT) është më e zakonshmja kur bëhet fjalë për migracionin e punës në territorin Dominikan. Ajo u jepet shtetasve të huaj që kanë një ofertë pune nga një kompani e regjistruar në Republikën Dominikane. Vlefshmëria maksimale do të jetë një vit, pavarësisht nëse është një vizë me një ose disa hyrje, gjithmonë në varësi të kushteve të kontratës së punës.

Ajo që përmendet më poshtë janë kërkesat që duhet të plotësohen në mënyrë që të kualifikoheni për VTT:

 • Letra e aplikimit për vizë: kjo duhet t'i drejtohet shefit të misionit diplomatik ose konsullor dhe duhet të përmbajë emrin dhe kombësinë e përfituesit, detajet e ndërmarrjes punësuese dhe veprimtarinë në të cilën përfituesi do të angazhohet.
 • Formulari i vizës: Si gjithmonë, duhet të plotësohet ose me makinë shkrimi ose në shtyp të lexueshëm.
 • Fotografi pasaportë: madhësia do të jetë 2 x 2 cm, përpara dhe në një sfond të bardhë. Asnjë bizhuteri ose ndonjë pajisje tjetër nuk mund të vishen. Përveç kësaj, veshët duhet të zbulohen.
 • Pasaporta origjinale: vlefshmëria minimale duhet të jetë 18 muaj dhe do të shoqërohet gjithashtu nga një kopje e pasaportës së plotë.
 • Fotokopje e DNI të vendit të origjinës: një fotokopje e lexueshme e së njëjtës do të depozitohet, si dhe e Kartës së Rezidencës në rast të qëndrimit në një vend të dytë.
 • Certifikata e Pa Regjistrim Penal: kjo duhet të lëshohet nga autoritetet kompetente të vendit të origjinës të palës së interesuar ose të vendit të fundit ku ai është vendosur. Nëse nuk është në spanjisht, duhet të përkthehet nga një përkthyes zyrtar i betuar.
 • Letër origjinale: kjo do të lëshohet nga institucioni, ndërmarrja, personi fizik ose organi me të cilin i huaji do të kryejë punën e përkohshme.
 • Bono e sigurimit të sigurimit: Kjo kërkesë duhet të plotësohet në mënyrë që të sigurohet që riatdhesimi dhe shpenzimet mjekësore do të mbulohen.
 • Certifikatë mjekësore: një diagnozë e plotë e gjendjes shëndetësore të palës së interesuar duhet të paraqitet në certifikatën në fjalë, duke treguar nëse ai ose ajo ka ndonjë sëmundje ngjitëse.
 • Komunikimi nga kompania punësuese me premtimin për punë: Për më tepër, duhet të bashkëngjitet një Certifikim nga Ministria e Punës që tregon se kompania në fjalë është e regjistruar në të njëjtën gjë dhe është e regjistruar në Thesarin e Sigurimeve Shoqërore (TSS).
 • Aplikimi për pranim i aprovuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Migracionit (DGM): Kjo kërkesë kërkohet vetëm në rastin e aplikimeve për viza për punëtorë të përkohshëm nën regjimin e kuotës së kontraktuar.

Rinovimi i VTT

Për më tepër, në rast se dëshiron të rinovojë kontratën e punës, punëtori duhet të plotësojë, përveç kërkesave të sipërpërmendura, ato të renditura më poshtë për sa kohë që vendi ndodhet fizikisht në vend në kohën kur dëshiron të rinovojë VTT:

 • Kontrata origjinale e shoqëruar me rezolutën e dhënë nga Ministria e Punës për të porositur regjistrimin e kontratës.
 • Kopje e aplikimit për pranim të aprovuar nga DGM në rast të punëtorëve të përkohshëm nën regjimin e kontraktuar të kontingjentit.

Çmimi për të marrë VTT është RDGJ $ 935.00 nëse jemi në Republikën Dominikane dhe 30.00 USD ose 30,00 € nëse jemi jashtë vendit. Marrja e kësaj vizë mund të zgjasë nga 5 deri në 15 ditë nga data e aplikimit.

Natyralizimi

Natyralizimi ose shtetëzimi është procesi me të cilin një shtetas origjinal i një vendi të parë merr shtetësinë e një vendi të dytë dhe, për këtë arsye, ata konsiderohen që nga ai moment si shtetas të atij vendi. Në rastin e Republikës Dominikane, procesi i zakonshëm i aplikimit për natyralizimin Dominikan kryhet në përputhje me dispozitat e Ligjit 1683, sipas të cilit duhet të plotësohen kërkesat e renditura më poshtë:

 • Letër aplikimi: duhet t'i drejtohet Degës Ekzekutive përmes Sekretarit të Shtetit për Brendësinë dhe Policinë.
 • Fotografitë: do t'ju duhet të dorëzoni 5 fotografi të tipit pasaportë (masa 2 x 2 cm) në të cilat shfaqeni nga përpara. Përveç kësaj, ato duhet të jenë të kohëve të fundit dhe, nëse aplikanti është burrë, ai duhet të rruhet.
 • Çertifikatat e Qëndrimit të Përhershëm në vend: pala e interesuar duhet të depozitojë dy vërtetime të lëshuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Migracionit në të cilat demonstrohet se personi ka më shumë se dy vjet qëndrim të përhershëm në vend dhe se ai ka dorëzuar letrën e garancisë në atë adresë.
 • Leja aktuale e qëndrimit: duhet të dorëzohet një fotokopje e saj. Për më tepër, duhet të jetë minimumi 4 muaj para datës së skadimit.
 • Certifikata e Pa Historik Gjyqësor: duhet të kërkohet në Prokurorin e Përgjithshëm të Republikës.
 • Certifikata e lindjes: i legalizuar më parë në Konsullatë ose Ambasadën Dominikane të vendit të origjinës së palës së interesuar, si dhe në Sekretarin e Shtetit për Marrëdhëniet e Jashtme të DR Nëse certifikata në fjalë nuk është në Spanjisht, përkthimi i saj duhet të kërkohet nga një zyrtar betohet përkthyes dhe legalizojeni gjithashtu.
 • Letër garancie: duhet të noterizohet dhe legalizohet në Zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm dhe të mbështetet nga një qytetar me origjinë Dominikane dhe i shëndoshë financiarisht. Për më tepër, shtetasi në fjalë duhet të deklarojë se ai është përgjegjës për kushtet (morale, ekonomike, mirëmbajtjen dhe riatdhesimin) e kërkuesit dhe do të dorëzojë një kopje të dokumenteve të mëposhtme: një kopje të regjistrimit të automjetit, letrën bankare dhe Titullin e Pronës të pronës.
 • dëshmi me betim: në të, pala e interesuar, me tre dëshmitarë Dominikanë të origjinës, do të përcaktojë se cili do të jetë vendbanimi i tyre në territorin Dominikan. Deklarata e thënë do të bëhet para një Noteri Publik dhe do të legalizohet siç duhet në Zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm të Republikës.
 • Fatura e një Gazete Qarkullimi Kombëtar: për shkak të së drejtës për të botuar një Njoftim të Kombësisë Dominikane.
 • Fatura e aplikimit për natyralizim: vlera e kësaj fature është 1,500 dollarë RD.
 • Fotokopje me ngjyra e tre faqeve të para të Pasaportës së aplikantit.
 • Pesë fotokopje të të gjitha dokumenteve të përmendura më sipër.

Nëse pala e interesuar do të bëjë një Betim si Dominikane e Natyralizuar, ata do të duhet të paguajnë Taksa për të Drejtën e Betimit në Të Huaj, vlera e së cilës është 5,000 USD RD. Pasi të jenë depozituar të gjitha dokumentet e listuara më sipër, pala e interesuar do të thirret për të marrë pjesë në një intervistë një javë më vonë.

Për ndonjë pyetje në lidhje me këto kërkesa, mund të telefononi në telefon (809) 686-6251 (Shtojcat 2055, 2057 dhe 2058).

vaksinat

Nuk ka asnjë vaksinë të detyrueshme ligjërisht që kërkohet si një kërkesë e detyrueshme për të udhëtuar në Republikën Dominikane. Sidoqoftë, autoritetet shëndetësore rekomandojnë të marrin parasysh disa vaksina, të tilla si ato të përmendura më poshtë:

 • Ethet tifoide: Qëllimi i aplikimit të kësaj vaksine është të zvogëlojë rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje nëse qëndroni ose vizitoni zona rurale me kushte të këqija higjenike, veçanërisht të lidhura me faktorë të tillë si cilësia e ujit ose trajtimi i ushqimit.
 • Tetanus-difteria: Kjo është një sëmundje me shpërndarje në të gjithë botën, prandaj aplikimi i kësaj vaksine si parandalim është shumë i këshillueshëm.
 • Hepatiti A dhe B: Nëse nuk jeni vaksinuar kurrë kundër kësaj sëmundjeje ose keni vuajtur nga ajo, rekomandohet veçanërisht nëse do të kryeni ndonjë aktivitet të rrezikshëm.
 • Malaria dhe Dengue: këto vaksina rekomandohen vetëm për ata njerëz që do të vizitojnë zonat rurale me pak turizëm në vend.

Në çdo rast, ajo që duhet të keni gjithmonë parasysh është shmangni pirjen e ujit pa shishe gjatë gjithë kohës që udhëtimi juaj do të zgjasë dhe, në përgjithësi, kurrë mos pini asnjë lloj uji të freskët që ka minimumin e rrezikut të ndotjes.

Ky artikull është ndarë 743 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: