Virusi Zika kontraktohet përmes pickimit të mushkonjës. Në Nikaragua, ashtu si në vendet e tjera të Nikaragua-s, ekziston një rrezik i caktuar për tu sulmuar nga një prej këtyre mushkonjave. Prandaj, është e rëndësishme të keni një ilaç kundër insekteve, si dhe të vishni rroba që mbulojnë të gjithë trupin. Të gjitha informacionet i keni në: «Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Nikaragua".

Ju i keni të gjitha informacionet në: "Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Nikaragua".