Nëse dëshironi të hyni në Nikaragua si turist, duhet të keni parasysh se, në varësi të kombësisë suaj, kërkohen disa imigracione ose kërkesa të tjera. Po kështu, është e rëndësishme të njihni vaksinat që janë të detyrueshme dhe të rekomanduara për të hyrë në vend.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Nikaragua

dokumentacioni i kërkuar

Në varësi të kombësisë së udhëtarit, kërkesat për të udhëtuar në Nikaragua ndryshojnë. Ndërsa disa vende kërkojnë një vizë, të tjerët kanë nevojë vetëm për një DNI.ID dhe pasaportë

Nikaragua ka një marrëveshje e lëvizjes falas me El Salvadorin, Guatemalën dhe HondurasPrandaj, qytetarëve të këtyre territoreve do t'u duhet vetëm Dokumenti i tyre i Identitetit Kombëtar (DNI) për të udhëtuar në këtë vend.

Nga ana tjetër, kjo është lista e vendeve që nuk kanë nevojë për vizë, por që kanë pasaporte, për qëndrime deri në 90 ditë. Ky dokument duhet të jetë i vlefshëm për një minimum prej gjashtë muajsh në kohën e udhëtimit:

 • A: Gjermani, Andorra, Antigua dhe Barbuda, Argjentinë, Australi dhe Austrisë
 • B: Bahamas, Bahrain, Barbados, Belgjikë, Belize, Brazil, Brunei-Darussal dhe Bullgari
 • C: Kanada, Kili, Qipro, Qyteti i Vatikanit, Corea del Sur, Kosta Rika dhe Kroacia
 • D: Danimarka
 • E: Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara dhe Estonia
 • F: Finlanda dhe Franca
 • G: Greqia
 • H: Holland, Hong Kong dhe Hungari
 • I: Irlanda, Islanda, Izraeli, Italia, Ishujt Marshall dhe Ishujt Solomon
 • J: Japoni
 • K: Kuvajt
 • L: Letonia, Lihtenshtajni, Lituania dhe Luksemburgu
 • M: Maqedoni, Madagaskar, Malajzi, Maltë, Meksikë dhe Monako
 • N: Norvegji y NZ
 • P: Panama, Paraguai, Polonia dhe Portugalia
 • Q: Katar
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke dhe Rumania
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Shën Marino, Shën Vincenti dhe Grenadinet, Shën Lucia, Sao Tome dhe Principe, Singapori, Afrika e Jugut, Suedia dhe Zvicra
 • T: Tajvan, Trinidad dhe Tobago, Turqi dhe Tuvalu
 • U: Uruguaj
 • V: Vanuatu

Përveç pasaportës, për të hyrë në vend, udhëtarit i kërkohet një biletë kthimi në vendin e origjinës dhe dëshmi se ka mjete ekonomike për të qëndruar në Nikaragua.

Viza

Pjesa tjetër e vendeve që nuk paraqiten në listë kanë nevojë për vizë për të hyrë në Nikaragua si turistë. Këto territore përfshijnë Bolivinë, Kolumbinë, Ekuadorin, Perunë dhe Venezuelën. Kjo vizë mund të aplikohet në çdo konsullatë.

Sidoqoftë, ka shtete të tjera nga të cilat kërkohet viza e konsultuar, domethënë, duhet të miratohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Migracionit dhe të Huajve. Këto vende përfshijnë Kubën dhe Haitin.

Për të qenë në gjendje të përpunoni vizën, është e nevojshme të keni një pasaportë me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh në ditën e nisjes, si dhe të plotësoni një formular aplikimi.

Kërkesa të tjera

Të miturit që dëshirojnë të hyjnë në Nikaragua do të kenë nevojë për pasaportën e tyre. Për më tepër, nëse ata po udhëtojnë vetëm ose vetëm me njërin prind, në përgjithësi do t'ju duhet një autorizim zyrtar i nënshkruar nga të dy prindërit.

Nga ana tjetër, lejohet të udhëtosh në këtë vend me Pets. Nëse do ta bësh Me avionKontrolloni me kompaninë ajrore për kushtet për transportimin e kafshës gjatë fluturimit. Në artikullin vijues, mund të gjeni informacione për të gjithë ata: Lista e linjave ajrore kryesore në botë sipas vendeve.

Po kështu, qentë dhe macet duhet të kenë një certifikatë veterinare që demonstron shëndetin e mirë të kafshës. Përveç kësaj, është thelbësore që të keni një certifikatë vaksinimi në të cilën pasqyrohet se jeni vaksinuar kundër tërbimit.

vaksinat

Nëse vini nga një vend në Amerikën e Jugut, është i detyrueshëm vaksinohen kundër etheve të verdha. Fëmijët nën moshën pesë vjeç në të gjithë botën duhet të vaksinohen kundër çrregullimeve të mëposhtme:

 • Polio
 • DPT
 • MMR
 • Rubeola
 • fruth
 • Parotiti

Nga ana tjetër, vaksinat e rekomanduara janë fruthi, difteria dhe tetanusi dhe tuberkulozi për të miturit. Në mënyrë të ngjashme, ka disa sëmundje virale të pranishme për të cilat nuk ka vaksina.Këto viruse përfshijnë dengue, chikungunya dhe Zika, të cilat janë më të pranishme midis qershorit dhe janarit. Zona më e prekur është Managua. Këto sëmundje transmetohen përmes pickimit të mushkonjës.

Rekomandimet më të rëndësishme për të shmangur përhapjen e këtyre viruseve janë si më poshtë:

 • Vishni veshje që mbulojnë të gjithë trupin
 • Përdorni mjete kundër larjes së insekteve
 • Shmangni vendet ku ekspozimi ndaj këtyre mushkonjave është i lartë
 • Mbuloni kontejnerët e ujit dhe lëngjeve të tjera

Gjithashtu, edhe sot, mund të ndodhin shpërthime të përkohshme të leptospirozës, kolerës dhe malaries. Nga ana tjetër, udhëtari mund të vuajë nga sëmundjet diarreale, parazitët e zorrëve dhe konjuktiviti.

Prandaj, këshilla më e rëndësishme është të merrni masat paraprake higjieniketë tilla si pirja e ujit në shishe, larja e frutave dhe perimeve të papërpunuara dhe shmangia e ushqimit nga tezgat e rrugëve.

Transporti

Vendet fqinje të Nikaragua, Honduras dhe Kosta Rika kanë mundësinë për të arritur këtë territor nga toka. Në rastin e Kosta Rikës, ka disa kërkesa që duhet të plotësohen për të kaluar kufirin, kalimet kufitare të të cilave janë Peñas Blancas dhe Las Tablillas.

Për të lënë Kosta Rikën duhet të paguani një tarifë prej tetë dollarësh për person, ose paraprakisht në një bankë të Bancrédito ose në ATM-të në kufi, të cilat pranojnë vetëm karta krediti.

Përveç kësaj, tre dollarë paguhen për të tymosur makinën dhe duhet të merret sigurimi, i cili në rastin e 30 ditëve kushton dymbëdhjetë dollarë. Për më tepër, pesë dollarë jepen për të drejtën e lëvizjes.

Me të gjitha këto pagesa, ju merrni leje për të qarkulluar nëpër El Salvador, Guatemalë, Honduras dhe Nikaragua për nëntëdhjetë ditë, pasi, siç e kemi shpjeguar, ata kanë një marrëveshje të lëvizjes së lirë.

Sa për njerëzit, një taksë e qytetit duhet të paguhet një dollar dhe rreth 12 si një taksë hyrjeje. Këshillohet të keni disa fotokopje të pasaportës.

Nga ana tjetër, nëse vendosni të udhëtoni në vend Me avion, pas mbërritjes ju duhet të merrni një kartë turistike që ka një vlerë prej 10 dollarësh. Sa i përket nisjes, paguhet një taksë prej 44 dollarësh, e cila është destinuar për në Sistemin e Aeroportit Kombëtar.

Pavarësisht nëse arrini nga toka ose nga ajri, në kontrollin kufitar ose aeroport, të gjithë duhet të kalojnë nëpër një skaner të largët të temperaturës së trupit, në mënyrë që të ruajnë sigurinë e vendit.

Ky artikull është ndarë 712 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: