Nëse dëshironi të udhëtoni në Marok, është e rëndësishme që të dini se çfarë dokumentesh duhet të keni, pasi qytetarët e disa vendeve kanë nevojë për vizë. Prandaj, në këtë artikull, ne flasim për gjithçka që ju nevojitet për të shkuar dhe ne ju japim rekomandime të rëndësishme.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Vizat, dokumentacioni dhe kërkesat për të udhëtuar në Marok

Dokumentet e nevojshme

Në varësi të kombësisë së udhëtarit dhe arsyes së udhëtimit, disa njerëz kanë nevojë për vizë për të qenë në gjendje të udhëtojnë në Marok.Pasaporte

Qytetarë të vendeve në vijim ata nuk kanë nevojë për vizë Për të hyrë në Marok, thjesht një pasaportë të vlefshme për minimumi tre muaj:

 • A: Gjermania, Andorra, Arabia Saudite, Algjeria, Argjentina, Australi, Austri
 • B: Bahrein, Belgjikë, Brazil, Bullgari
 • C: Kanada, Kili, Kinë, Qipro, Corea del Sur, Bregu i Fildishtë, Kroaci
 • D: Danimarka
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • F: Filipinet, Finlanda, Franca
 • G: Greqi, Guinea
 • H: Hong Kong, Hungari
 • I: Indonezi, Islandë, Itali
 • J: Japoni
 • K: Kuvajt
 • L: Letoni, Lihtenshtajn, Lituani, Luksemburg
 • M: Mali, Maltë, Meksikë, Monako
 • N: Niger, Norvegji, NZ
 • O: Omani
 • P: Hollandë, Peru, Poloni, Portugali, Porto Riko
 • Q: Katar
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke, Republika e Kongos, Rumania
 • S: Senegal, Singapor, Suedi, Zvicër
 • T: Tunez, Turqi
 • V: Venezuela

Njerëzit me kombësitë e mësipërme mund të qëndrojnë në vend për tre muaj, me përjashtim të atyre nga Hong Kongu, të cilët kanë maksimumi 30 ditë.

Spanjollët nuk mund të udhëtojnë në Marok vetëm me DNI-në e tyre, është e detyrueshme të keni një pasaportë. Gjithashtu, viza Shengen nuk është e vlefshme për Marokun.

Sidoqoftë, është e mundur të zgjatet qëndrimi duke e kërkuar atë nga autoritetet marokene. Sapo të hyni në vend, duhet të plotësoni një formular hyrje-dalje.

Viza

Njerëzit nga vendet që nuk i kemi përmendur më lart, të tilla si Kolumbia, Panama, Uruguaji, Kosta Rika ose Ekuadori, kanë nevojë për një vizë për të hyrë në vend. Për ta marrë këtë, dokumentacioni i mëposhtëm duhet të paraqitet në Ambasadën Marokene të paktën 45 ditë para udhëtimit:

 • Formulari i aplikimit i plotësuar me shkronja të mëdha.
 • 2 fotografi të kohëve të fundit me madhësi pasaporte (4 x 3 cm).
 • Dokumenti i identifikimit.
 • Pasaporta është e vlefshme për më shumë se 90 ditë.
 • Fotokopje e pasaportës.
 • Bileta e kthimit.
 • Itinerari i udhëtimit: rezervimi i hotelit, vërtetim nga familja që do të kujdeset për shpenzimet, kërkesë nga agjencia e udhëtimit ose rekomandim nga Ministria Marokane e Turizmit.
 • Letër pune, Kontabilist i Çertifikuar Publik ose zgjidhje e pensionit.
 • Deklarata e fundit bankare.

I gjithë ky dokumentacion duhet të paraqitet në një zarf të identifikuar. Çmimi i një vizë me një hyrje të vetme është 220 dirhemë (monedha e Marokut), 330 ai me dy hyrje Ekzistojnë edhe viza kolektive për grupe, të cilat kushtojnë 60 dirhemë për person.

Për sa kohë që aeroporti nuk është lënë dhe fluturimi tjetër është rezervuar në të njëjtën ditë, nëse Maroku është vetëm një vend tranzit midis destinacionit të origjinës dhe një territori të tretë, nuk kërkohet vizë.

Situata të veçanta

Nëse ajo që dëshironi është të shkoni në Marok punë, duhet të dini se do t'ju duhet një vizë pune ose një leje. Për këtë, kërkohet që të ketë një kontratë pune të aprovuar nga Ministria Marokane e Punësimit.

Nga ana tjetër, kur udhëtojnë me fëmijë ose foshnje, atyre u kërkohen të njëjtat letra si të rriturit. Në varësi të vendit të origjinës, një autorizim prindëror mund të kërkohet nëse nuk shkoni me njërën prej tyre.

Nëse dëshironi të udhëtoni me tuajin nuskë, të tilla si një qen, ju duhet të keni një certifikatë shëndetësore të lëshuar në gjashtë ditët e fundit dhe një vërtetim të vaksinimit të tërbimit më pak se 6 muajsh.Kur ktheheni në Spanjë, kërkohen më shumë kërkesa, të tilla si mikroçipi, testi serologjik kundër tërbimit i përgatitur në një laborator të Bashkimit Evropian dhe pasaporta Evropiane e kafshës.

Gjithashtu, nëse do të martoheni me një person marokenë (martesë e përzier) në këtë vend, do t'ju duhet Certifikata e Kapacitetit të Martesës, përveç paraqitjes së dokumenteve të shumta siç është certifikata e lindjes (të gjitha dokumentet duhet të përkthehen dhe legalizohen).

Transporti

Nëse do të udhëtoni me anije në Marok (është e zakonshme ta bëni atë nga Spanja përmes porteve të Algeciras ose Tarifa), procedurat e hyrjes, të tilla si plotësimi i dokumentit të hyrjes, do të kryhen në anije.

Në të kundërt, nëse do të arrini me tuajin coche, motor ose shtëpi me motor, do t'ju kërkohet dokumentacioni i mëposhtëm në hyrje:

 • Formulari i plotësuar i aplikimit (i disponueshëm në doganë ose në internet).
 • Patentë.
 • Leja e qarkullimit.
 • Sigurimet Ndërkombëtare.
 • Nëse makina nuk është e juaja ose është kompani, autorizim nga pronari.

Shtë e detyrueshme të largoheni me automjetin me të cilin keni hyrë në Marok. Përveç kësaj, pranohet vetëm një për person.

Këshilla

Siç tregohet nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës, sistemi shëndetësor në Marok është i mirë në qytete të mëdha dhe me cilësi të ulët në zonat rurale. Megjithëse në këtë rast nuk kërkohet gjithmonë, kur dikush largohet nga vendi i tij, këshillohet të bëni sigurime mjekësore.

Për të parandaluar sëmundjet e padëshiruara, duhet të shmangni provën e ushqimit nga tezgat në rrugë dhe këshillohet të pini ujë në shishe. Sa për vaksinat, nuk ka të detyrueshme. Ato që rekomandohen më së shumti të azhurnuara janë si më poshtë:

 • Ethet tifoide
 • Hepatiti A
 • Hepatiti B
 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)

Për çështjen e sigurisë, si në shumë vende, Maroku jeton nën kërcënim terrorist, megjithëse nuk ka pasur sulme të kohëve të fundit. Sidoqoftë, është një destinacion i rekomanduar për të dy familjet dhe vajzat që udhëtojnë vetëm, për sa kohë që ndiqen disa udhëzime. Më shumë informacion mund të gjeni në artikullin vijues: Siguria në Marok, situata aktuale dhe rreziqet.

Të udhëtosh në Marok gjatë Ramazanit nuk është problem. Onlyshtë e mundur vetëm që të gjeni disa restorante të mbyllura për shkak të agjërimit që ata bëjnë gjatë ditës.

Sa për njerëzit homoseksualë, në Marok është homoseksualiteti i paligjshëm dhe persekutohet midis banorëve të saj. Sidoqoftë, me turistët zakonisht nuk ka probleme, megjithëse ka pasur disa situata të padëshiruara. Ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj teme në këtë artikull: 10 destinacionet më të këqija turistike për komunitetin LGBT.

Më në fund, në Spanjë do të gjeni Ambasadën Marokene, konkretisht, në Calle de Serrano, 179. Përveç kësaj, ka konsullata në shumë qytete të tilla Barcelona, Valencia dhe Sevilla. Kjo është e rëndësishme nëse, për shembull, ju jeni një banor kolumbian në Spanjë që dëshironi të njihni Marokun.

Ky artikull është ndarë 402 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: