Shumica e qytetarëve duhet të aplikojnë për një vizë për të udhëtuar në Kinë. Prandaj, ne flasim për procedurat e nevojshme për të aplikuar për një vizë turistike dhe përjashtimet nga kjo kërkesë. Ju gjithashtu mund të gjeni informacion në lidhje me vaksinat e rekomanduara për të hyrë në vend.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Në shumicën e rasteve duhet të aplikoni për vizë për të udhëtuar në Kinë. Sidoqoftë, ka disa përjashtime. Të vetmet vende me të cilat mund të shkojnë në këtë territor pasaporte të zakonshëm janë Singapori, Brunei dhe Japoni. Ata kanë një afat prej 15 ditësh.Çdo qytetar që udhëton në një vend të tretë dhe që duhet të qëndrojë në një aeroport kinez për më pak se 24 orë nuk do të duhet të aplikojë për vizë. Nga ana tjetër, njerëzit me kombësitë e mëposhtme mund të bëjnë një ndalesë deri në 72 orë dhe të largohen nga aeroporti pa ndonjë kosto:

 • A: Shqipëri, Gjermani, Argjentinë, Austri, Australi
 • B: Belgjika, Bosnja dhe Hercegovina, Brazili, Brunei, Bullgaria
 • C: Kanada, Kili, Corea del Sur, Kroacia, Qipro
 • D: Danimarka
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Greqia
 • H: Holland, Hungari
 • I: Irlandë, Islandë, Itali
 • J: Japoni
 • L: Letoni, Lituani, Luksemburg
 • M: Maqedoni, Maltë, Meksikë, Mal i Zi
 • N: NZ
 • P: Polonia, Portugalia
 • Q: Katar
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke, Rumania, Rusi
 • S: Serbia, Singapori, Suedia, Zvicra
 • U: Ukrainë

Po kështu, anëtarët e vendeve që mbajnë marrëdhënie diplomatike me Kinën mund të qëndrojnë deri në 6 ditë pa vizë nëse udhëtojnë përmes Hong Kong ose Makao në Delta e Lumit Zhujiang. Vendet që nuk kanë lidhje me këtë shtet janë këto:

 • B: Belize, Burkina Faso
 • C: Qyteti i Vatikanit
 • E: Shpëtimtari
 • G: Guatemalë
 • H: Haiti, Honduras
 • K: Kiribati
 • I: Ishujt Marshall, Ishujt Solomon
 • N: Nauru, Nikaragua
 • P: Palau, Panama, Paraguai
 • R: Republika Domenikane
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Shën Lucia, Shën Vincenti dhe Grenadinet, Svaziland
 • T:Tuvalu

Disa vende përjashtohen nëse kohëzgjatja e udhëtimit është më pak se 15 ditë, ju udhëtoni me një grup prej të paktën pesë personash dhe shkoni në Provincën e Hainan. Turneu duhet të mbikëqyret nga një agjenci udhëtimesh e regjistruar në Hainan dhe e autorizuar nga Administrata Kombëtare e Turizmit. Territoret e mëposhtme kanë këtë përparësi:

 • A: Austri, Australi
 • C: Kanada
 • D: Danimarka
 • E: Spanjë, Shtetet e Bashkuara
 • F: Filipinet, Finlanda, Franca
 • H: Hollande
 • I: Indonezi, Angli, Itali
 • K: Kazakistan
 • M: Malajzia
 • N: Norvegji, NZ
 • S: Suedi, Zvicër
 • T: Tajlandë

Anëtarët nga Gjermania kanë të njëjtën të drejtë, Corea del Sur y Rusi. Në këtë rast, grupi duhet të jetë minimumi dy persona dhe ata mund të qëndrojnë deri në 21 ditë.

Më në fund, të huajt me një Kartë Qëndrimi të Përhershëm ose me një Leje Qëndrimi në Kinë mund të hyjnë pa vizë, si dhe mbajtësit e një karte APEC (Forumi i Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor).

Viza

Përveç përjashtimeve të shpjeguara më sipër, shumica e vendeve, përfshirë Perunë, Ekuadorin ose Bolivinë, duhet të aplikojnë për vizë në çdo rrethanë.

Llojet e vizave

Në varësi të arsyes së udhëtimit, ne gjejmë lloje të ndryshme të vizave, të cilat janë emëruar pas një letre:

Vizapërshkrim
FNjerëz të ftuar në Kinë për shkëmbime jofitimprurëse, vizita dhe aktivitete të tjera.
MPër aktivitete afariste dhe tregtare.
LPër turizëm ose vizitë të miqve.
QAnëtarë të një familje kineze ose të huaj që banojnë në vend.
SPër të vizituar të afërmit që janë duke punuar ose studiuar në Kinë.
ZPër punë, që synon njerëzit e punësuar nga një kompani kineze.
GUdhëtarët që janë në tranzit për në një vend të tretë.
CAnëtarët e ekuipazhit të huaj në trena, aeroplanë ose anije dhe shokët e tyre.
XPër të studiuar në vend.
RTë huajt e autorizuar nga Kina.
JKorrespondentët dhe gazetarët.
DLeja e qëndrimit të përhershëm.

Prandaj, për të udhëtuar si një turist Ju duhet një vizë e tipit L, ndërsa për të bërë biznes ose për të blerë mallra keni nevojë për llojin M. Më parë, viza F ishte kërkuar për këtë aktivitet, por kjo ka ndryshuar.

Leja do të ketë tre karakteristika të ndryshme: vlefshmëria pasqyron periudhën për të cilën mund ta përdorni. Numri i hyrjeve të lejuara, kohët që mund të futni dhe dilni në atë kohë. Qëndrimi maksimal, numri i ditëve që mund të qëndroni në vend.

Duhet të mbahet mend se nëse shkoni në Hong Kong ose Makao konsiderohet si një dalje, pasi ato janë rajone të veçanta administrative. Nga Hong Kong mund të aplikoni për një vizë në Kinë përmes agjencive.

kërkesë

Për të aplikuar për një vizë turistike, është e nevojshme të paraqisni sa vijon dokumentet në Ambasadën ose Konsullatën më të afërt Kineze, pasi aktualisht nuk është e mundur ta bëni atë në internet:

 • Pasaportë origjinale me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh në kohën e aplikimit, si dhe dy faqe bosh.
 • Fotokopje e faqes së pasaportës ku shfaqen të dhënat personale.
 • Formularin e aplikimit të kompletuar së bashku me një foto të kohëve të fundit me madhësi pasaporte.
 • Nëse nuk jeni në vendin tuaj të origjinës, certifikata e statusit juridik: leja e qëndrimit, leja e punës, leja e studentit, etj.
 • Nëse keni pasur kombësi kineze, origjinal dhe fotokopje të pasaportës ose vizës së mëparshme kineze.
 • Bileta e avionit vajtje-ardhje.
 • Rezervim hoteli të paktën gjysmën e qëndrimit ose letër ftesë nga Agjencia Kineze e Turizmit.
 • Nëse jeni i papunë, një llogari bankare me të paktën 1.000 € dhe 100 € për çdo ditë qëndrimi në territorin e Kinës.

Nëse jeni duke vizituar një mik kinez, do t'ju duhet karta e identitetit të nikoqirit, një letër ftesë nga mikpritësi dhe një biletë udhëtimi vajtje-ardhje.Në rastin e Spanjës dhe pjesës tjetër të vendeve të zonës Shengen, çmimi i një aplikimi të rregullt është 126,55 €. Kjo shifër përfshin tarifën e vizës dhe tarifën e shërbimit. Për të mësuar në lidhje me pjesën tjetër të vendeve të mbuluara nga ky traktat, mund të vizitoni artikullin vijues: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.

Në Shtetet e Bashkuara, një vizë me një hyrje të vetme ka një kosto prej 140 dollarësh, ndërsa në Meksikë paguhen 730 pesos.

Formalitetet e tjera

Possibleshtë e mundur të udhëtoni në Kinë me një fëmijë ose fëmijë. Për të aplikuar për vizë, të miturit duhet të paraqesin Librin Familjar ose Certifikatën e Lindjes. Ata duhet të kenë pasaportën e tyre.

Sa për kafshët shtëpiake, ju mund të shkoni me të Perro. Sidoqoftë, duhet të kalojë një karantinë prej 7 deri në 30 ditë, periudhë në të cilën mbetet e izoluar.

Nëse vendosni të sillni kafshën tuaj, do t'ju duhet dokumentacioni i mëposhtëm:

 • Certifikatë shëndetësore e lëshuar nga një veteriner i regjistruar ku thuhet se kafsha është në gjendje të mirë dhe e vaksinuar kundër tërbimit
 • Certifikata e vaksinimit
 • Certifikatë eksporti lëshuar nga një veteriner qeveritar

Vaksinat dhe kërkesat mjekësore

E vetmja vaksinë e detyrueshme për të udhëtuar në Kinë është ajo e ethe e verdhë, por vetëm tek njerëzit nga një vend ku kjo sëmundje ekziston. Rekomanduar për të gjithë vizitorët janë sa vijon:

 • Tetanus-difteria
 • MMR (fruthi, rubeola dhe shytat)
 • Hepatiti A

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës rendit disa këshilla sanitare. Njëri prej tyre është të mos pini ujë çezme, pasi është i sëmurë.

Në qytete si Pekini ndonjëherë ka nivele të larta të ndotjes. Ushtrimet në natyrë nuk rekomandohen në kohë të tilla. Përveç kësaj, të moshuarit dhe fëmijët duhet të mbrojnë veten me një maskë.

Kujdesi shëndetësor është i dobët në zonat rurale. Sa i përket qyteteve, spitalet janë cilësore, por ato publike nuk flasin anglisht. Ato gjithashtu nuk janë të lira. Prandaj, këshillohet të bëni sigurime udhëtimi.

Nuk ka malarje në qytetet e mëdha apo zonat turistike. Zonat ku ka rrezik më të madh janë Hainan dhe Yunnan.

Pyetje nga përdoruesit

Sa zgjat viza për Kinë?

Shërbimi i rregullt kërkon 5 ditë pune për të përpunuar vizën, ndërsa shërbimi postar e bën atë në 10. Nëse paguani një shtesë, ju mund të kërkoni transportimin gjysmë urgjent (3 ditë) dhe të shprehur (2 ditë). Sidoqoftë, në disa vende të tilla si Spanja këto mundësi nuk janë të disponueshme.

Ku mund të marr një vizë në Madrid dhe Barcelona?

En Madrid Ju mund ta gjeni Qendrën Kineze të Shërbimit të Vizave në Calle Agustín de Foxá, 26, piso 4A. Në rastin e BarcelonaJu mund të shkoni në Zyrën Konsullore të Carrer de Lleó XIII, 34.

A mund të udhëtoni në Kinë me një rekord penal?

Për një vizë turistike nuk duhet të ketë ndonjë problem. Sidoqoftë, për të aplikuar për një vizë pune, mund t'ju kërkohet të merrni një certifikatë të të dhënave penale.

A mund ta rinovoj vizën turistike në Kinë?

Viza turistike zakonisht është 30 ditë si parazgjedhje. Pasi të jeni në Kinë, mund ta rinovoni deri në dy herë. Shtë e këshillueshme që ta bëni atë me të paktën shtatë ditë diferencë, si dhe të konsultoheni me rregulloret e secilit qytet.

Ky artikull është ndarë 217 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: