Nëse po mendoni të udhëtoni në Amsterdam ose në një zonë tjetër të Hollandës, gjëja më e rëndësishme është të dini se çfarë ju nevojitet për të hyrë. Në këtë artikull, ju do të dini nëse duhet të aplikoni ose jo për një vizë, si dhe nëse duhet të plotësoni kërkesa të tjera shtesë.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Në varësi të kombësisë tuaj dhe arsyes së udhëtimit, do t'ju duhet një dokumentacion ose një tjetër për të hyrë në Hollandë.ID dhe pasaportë

Njerëz nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian, përveç Islandës, Lihtenshtajnit, Norvegji dhe Zvicra, mund të udhëtojnë në Hollandë vetëm me Dokumentin e tyre të Identitetit Kombëtar. Prandaj, spanjollët nuk kanë nevojë për pasaportë për të udhëtuar nga Spanja në Hollandë.

Po kështu, të huajt me leje qëndrimi në një shtet anëtar të Zona Shengen Ata mund të hyjnë në Hollandë pa aplikuar për vizë, vetëm me një pasaportë të vlefshme. Për të njohur territoret që janë pjesë e kësaj marrëveshjeje, ju rekomandojmë të vizitoni këtë artikull: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.

Nga ana tjetër, ka shtete të tjera që përjashtohen gjithashtu nga aplikimi për vizë nëse shtetasit e tyre do të udhëtojnë për një maksimum prej 90 ditësh dhe për arsye turizmi. Ato janë si më poshtë:

 • A: Shqipëria, Andorra, Antigua dhe Barbuda, Argjentina, Australi
 • B: Bahamas, Barbados, Bosnjë dhe Hercegovinë, Brazil, Brunei
 • C: Kanada, Kili, Qyteti i Vatikanit, Kolumbi, Corea del Sur, Kosta Rika
 • D: Dominika
 • E: El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • G: Gjeorgji, Granada, Guatemala
 • H: Honduras, Hong Kong
 • I: Ishujt Marshall, Ishujt Solomon, Izrael
 • J: Japoni
 • K: Kiribati
 • M: Makao, Maqedoni, Malajzi, Mauritius, Meksikë, Mikronezi, Moldavi, Monako, Mali i Zi
 • N: NZ, Nikaragua
 • P: Palau, Panama, Paraguai, Peru
 • S: Samoa, Saint Kitts dhe Nevis, Saint Marino, Saint Vincent and the Grenadines, Saint Lucia, Serbia, Seychelles, Singapore
 • T: Tajvani, Timori Lindor, Tonga, Trinidad dhe Tobago, Tuvalu
 • U: Ukrainë, Uruguaj
 • V: Vanuatu, Venezuelë

Vetëm pasaportat biometrike pranohen për Shqipërinë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Gjeorgjinë, Maqedoninë, Moldavinë, Malin e Zi, Serbinë dhe Ukrainën. Për më tepër, pasaportat serbe që janë lëshuar nga Drejtoria Serbe e Koordinimit përjashtohen.

Po kështu, të gjithë njerëzit duhet të mbajnë një pasaportë me një vlefshmëri minimale prej tre muajsh në kohën kur planifikojnë të përfundojnë udhëtimin e tyre dhe që është lëshuar në dhjetë vitet e fundit.

Të gjithë udhëtarët që duhet të paraqesin një pasaportë mund të kërkohet në kontrollin e kufirit për një letër ftesë, rezervimin e akomodimit, biletën e kthimit ose dëshmi se ata kanë aftësi paguese financiare.

Viza

Qytetarë të vendeve të tjera që nuk i kemi përmendur në seksionin e mëparshëm atyre u duhet viza të jesh në gjendje të hysh në Hollandë. Midis këtyre territoreve janë Bolivia, Kuba, Ekuadori dhe Republika Dominikane.

Kur bëhet fjalë për turizëm dhe për më pak se 90 ditë, duhet të keni një vizë Shengen, e cila gjithashtu do të na lejojë të udhëtojmë në vendet e tjera të kësaj marrëveshjeje. Dokumentet që duhet të paraqiten për ta kërkuar atë janë si më poshtë:

 • Pasaportë me të paktën dy faqe bosh që është lëshuar në një maksimum prej 10 vjetësh dhe me një vlefshmëri të paktën tre muaj nga data e nisjes së Zona Shengen.
 • Formulari i aplikimit plotësohet dhe nënshkruhet.
 • Fotografi me madhësi pasaporte.
 • Pagesa e tarifave.

El çmim nga kjo vizë është 60 € për të rriturit, 35 € për fëmijët midis 6 dhe 12 vjeç dhe falas për fëmijët nën pesë vjeç. Kërkesa për vizë për të mitur duhet të nënshkruhet nga një prind ose kujdestar.Në Ekuador nuk ka Ambasadë Hollandeze, kështu që qytetarët e saj duhet të shkojnë në Ambasadën Spanjolle për të kërkuar një vizë Shengen.

Nëse dëshironi të qëndroni në Hollandë për më shumë se 90 ditë, duhet të aplikoni për një leje qëndrimi. Sidoqoftë, vendet e Bashkimit Evropian dhe këto territore janë të përjashtuara nga kjo kërkesë:

Karaibe Hollandeze

Në Karaibe, Hollanda ka territore të caktuara: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Saint Eustatius dhe një pjesë e Saint Martin (Sint Maarten). Për të hyrë në to janë kushtet të ndryshme atyre që janë emëruar deri më tani. Shtetet që përjashtohen nga vizat për këtë territor janë këto:

 • A: Shqipëria, Gjermania, Andorra, Antigua dhe Barbuda, Argjentina, Australia, Austria
 • B: Bahamas, Barbados, Belgjikë, Belize, Bosnjë Hercegovinë, Brazil, Brunei Bullgari
 • C: Kanada, Kili, Qipro, Qyteti i Vatikanit, Kolumbia, Koreja e Jugut, Kosta Rika, Kroacia
 • D: Danimarka, Dominika
 • E: Ekuador, El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Estonia
 • F: Finlandë, Francë
 • G: Grenada, Greqi, Guajana (viza për Sint Maarten)
 • H: Honduras, Hong Kong, Hungari
 • I: Irlanda, Islanda, Izraeli, Italia
 • J: Xhamajka (vetëm për Curaçao), Japoni
 • L: Letoni, Lihtenshtajn, Lituani, Luksemburg
 • M: Makau, Maqedoni, Malajzi, Maltë, Mauritius, Meksikë, Moldavi, Monako, Mali i Zi
 • N: Nikaragua, Norvegji, Zelanda e Re
 • P: Hollandë, Panama, Paraguai, Peru (viza për Curaçao dhe Sint Maarten), Poloni, Portugali
 • R: MB, Republika Çeke, Rumani
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Suedi, Zvicër, Suriname
 • T: Tajvani
 • U: Uruguaj
 • V: Venezuela

As njerëzit me leje qëndrimi në një vend të zonës Shengen, Mbretëria e Bashkuar, Irlanda, pjesa franceze e Sint Marteen ose Shtetet e Bashkuara dhe Kanada në raste specifike (midis të cilave janë Bolivianë, Kubanë, Dominikanë dhe Peruanë), nuk bëjnë nuk ka nevojë për vizë.)

Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni në një dalje në det në zonë dhe do të qëndroni vetëm më pak se 48 orë (24 orë në rastin e Aruba), nuk do të duhet të aplikoni për vizë.

Të gjithë personat e përjashtuar nga vizat mund të qëndrojnë deri në Ditë 90 nga 180, me përjashtim të njerëzve nga Hollanda dhe Shtetet e Bashkuara, të cilët mund të qëndrojnë 180 nga çdo 365 ditë.

Kërkesat e hyrjes janë të keni një pasaportë të vlefshme me më pak se 10 vjet, rezervim hoteli ose ftesë, para të mjaftueshme për udhëtimin dhe sigurimin e udhëtimit me një mbulim minimal prej 15.000 USD (dollarë amerikanë).

Pyetje nga përdoruesit

Cila është koha më e mirë për të udhëtuar në Holandë?

Një nga kohët më të rekomanduara është pranvera, kur temperaturat janë më pak të ftohta dhe lulet janë në shkëlqimin e tyre maksimal. Sidoqoftë, klima më e mirë është vera.

A ka ndonjë problem në udhëtimet për në Holandë me automjet?

Jo, është një opsion që disa njerëz zgjedhin të vizitojnë vendin. Përveç kësaj, do të gjeni disa vende kampingu ku mund të kaloni netët.

A mund të studioj ose të punoj në Holandë?

Po, por nëse nuk jeni nga një territor i Bashkimit Evropian, ka shumë të ngjarë të keni nevojë për një leje të veçantë.

Ky artikull është ndarë 166 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: