Kërkesat ligjore për të udhëtuar në Gjermani varen nga kombësia e secilit person dhe kohëzgjatja e udhëtimit, midis aspekteve të tjera. Nëse do ta vizitoni vetë këtë vend, është e rëndësishme që të njihni informacionin që ne paraqesim në këtë artikull.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Në varësi të kombësisë tuaj dhe arsyes së udhëtimit, kërkesat për të hyrë në Gjermani ndryshojnë:DNI ose NIE

Qytetarët e një vendi që është pjesë e Bashkimit Evropian, përveç Zvicrës, Norvegji, Islandë dhe Lihtenshtajn, ju duhet vetëm Dokumenti juaj i Identitetit Kombëtar ose DNI për të udhëtuar në Gjermani.

Po kështu, të huajt që kanë një karta e qëndrimit në ndonjë nga shtetet e Zona Shengen Ata do të jenë në gjendje të shkojnë në Gjermani me NIE dhe pasaportën e tyre. Nëse doni të dini se cilat vende janë përfshirë në këtë traktat, ju rekomandojmë të lexoni artikullin vijues: Zona Shengen dhe Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian.

Pasaporte

Nga ana tjetër, ka disa vende që kanë marrëveshje me anëtarët e Zona Shengen. Prandaj, njerëzit nga territoret e mëposhtme nuk kanë nevojë të aplikojnë për vizë për të vizituar Gjermaninë:

 • A: Shqipëria, Andorra, Antigua dhe Barbuda, Argjentina, Australi
 • B: Bahamas, Barbados, Bosnjë dhe Hercegovinë, Brazil, Brunei
 • C: Kanada, Kili, Qyteti i Vatikanit, Kolumbi, Corea del Sur, Kosta Rika
 • D: Dominika
 • E: El Salvador, Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara
 • G: Grenada, Guatemala
 • H: Honduras, Hong Kong
 • I: Ishujt Marshall, Ishujt Solomon, Izrael
 • J: Japoni
 • K: Kiribati
 • M: Makao, Maqedoni, Malajzi, Mauritius, Meksikë, Mikronezi, Moldavi, Monako, Mali i Zi
 • N: Nauru, Nikaragua, NZ
 • P: Palau, Panama, Paraguai, Peru
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Samoa, San Marino, Saint Vincent and the Grenadines, Saint Lucia, Serbia, Seychelles, Singapore
 • T: Tajvani, Timori Lindor, Tonga, Trinidad dhe Tobago, Tuvalu
 • U: Uruguaj
 • V: Vanuatu, Venezuelë

Në lidhje me Serbinë dhe Montenero, mbajtësit e pasaportave që referohen nga Qendra e Koordinimit për Kosovën janë të përjashtuar. Po kështu, njerëzit që vijnë nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia, Moldavia, Mali i Zi ose Serbia duhet të kenë një pasaportë biometrike.

Të gjithë udhëtarët me një nga kombësitë e listuara më sipër mund të qëndrojnë në Gjermani për një maksimum prej Ditë 90 në një periudhë prej 180, por ata nuk do të jenë në gjendje të kryejnë ndonjë aktivitet të paguar.

Duhet të theksohet se dokumentacioni i mëposhtëm mund të kërkohet në kontrollin e kufirit:

 • Arsyeja e qëndrimit (rezervimi i hotelit, letra e konfirmimit të kompanisë, letra e ftesës ...)
 • Financimi i 45 € në ditë qëndrimi (para në dorë, kartë krediti ...)
 • Sigurimi mjekësor i vlefshëm për të gjithë zonën Shengen, që ka një mbulim minimal prej 30.000 € dhe që fillon vlefshmërinë e tij në kohën e hyrjes
 • Bileta vajtje-ardhje
 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale prej 180 ditësh nga hyrja në Gjermani

Shih

Pjesa tjetër e njerëzve që vijnë nga një vend tjetër përveç atyre që kemi përmendur më parë, të tilla si Bolivia ose Ekuadori, do t'ju duhet një vizë për të qenë në gjendje të udhëtojnë në Gjermani. Nëse qëndrimi juaj do të jetë më pak se 90 ditë në 180, ju duhet të aplikoni për vizën Shengen.

Kjo leje kushton 60 € dhe me të mund të hyjmë në çdo shtet që i përket zonës Shengen. Duhet të kërkohet personalisht dhe të paktën 15 ditë përpara. Dokumentet që duhet të paraqiten, si origjinale ashtu edhe fotokopje, janë si më poshtë:

 • Formulari i aplikimit plotësohet dhe nënshkruhet.
 • Foto biometrike 4,5 x 3,5 cm.
 • Pasaportë me një vlefshmëri minimale prej tre muajsh pas nisjes së planifikuar nga territori.
 • Rezervimi i fluturimit vajtje-ardhje.
 • Sigurimi mjekësor për zonën Shengen me një mbulim prej 30.000 € dhe që përfshin kostot e riatdhesimit.
 • Në rast se udhëtoni për të bërë një vizitë, letër ftesë, Dokumenti i Angazhimit Financiar i personit që fton, demonstrim i mjeteve financiare me deklarata bankare të tre muajve të fundit dhe, nëse punoni, certifikatë punësimi.
 • Nëse jeni duke udhëtuar për turizëm, rezervim hoteli, itinerar udhëtimi, demonstrim të mjeteve ekonomike dhe certifikatë pune.
 • Nëse është një udhëtim biznesi, rezervim hoteli, itinerar udhëtimi, konfirmim i udhëtimit nga punëdhënësi, ftesë biznesi në Gjermani, informacion i ndërmarrjes, demonstrim i mjeteve financiare dhe, nëse aplikohet, hyrje ose dëshmi e pjesëmarrjes në një panair.
Megjithëse këto janë kërkesat e përgjithshme, disa detaje mund të ndryshojnë në vendin tuaj. Prandaj, këshillohet që të kontaktoni Ambasadën më të afërt Gjermane për të konfirmuar informacionin.

Nga ana tjetër, nëse doni të shkoni në Gjermani për të jetuar për më shumë se 90 ditë ose tre muaj, punë, ose studim, ju duhet të aplikoni për një Vizë Kombëtare. Ky proces mund të zgjasë deri në tre muaj. Çmimi i saj është gjithashtu 60 €.

Për më tepër, Gjermania ka krijuar Programi i Pushimeve në Punë, e cila lejon të rinjtë midis moshës 18 dhe 30 nga vende të tilla si Argjentina dhe Kili të qëndrojnë në Gjermani për një vit me leje për të punuar herë pas here.

Kërkesa të tjera

Gjeni disa situata të veçanta në të cilat ndryshojnë kërkesat për të hyrë në Gjermani:

fëmijë

Nëse një i mitur nga Spanja ose një vend tjetër që i përket zonës Shengen udhëton vetëm në Gjermani, ata duhet të shkojnë me letërnjoftimin e tyre të shoqëruar me një autorizim nga prindërit ose kujdestarët e tyre të zyrtarizuar në stacionet e policisë. Nëse keni një pasaportë, nuk është e nevojshme.Po kështu, nëse fëmija vjen nga një vend që kërkon vizë, formulari i aplikimit duhet të shkojë nënshkruar nga tutori, dhe kjo duhet të paraqitet në kohën e aplikimit për vizë.

Për më tepër, i mituri duhet të paraqesë certifikatën e lindjes dhe provën që prindërit ose kujdestarët e tyre kanë mundësi të mjaftueshme financiare.

Pet

Nëse dëshironi të udhëtoni në Gjermani me qenin apo macen tuaj, duhet të dini se kufiri i kafshëve shtëpiake për person është vendosur në pesë, përveç nëse do të merrni pjesë në një konkurs.

Pavarësisht se nga vjen kafsha, ajo duhet të ketë një vaksinë të azhurnuar të azhurnuar dhe të ketë një identifikim të mikroçipit. Nëse kafsha është më e vjetër se 3 korrik 2011, një tatuazh identifikues pranohet gjithashtu për sa kohë që është i lexueshëm. Do të lejohen vetëm këlyshët më të vjetër se 15 javë.

Nëse kjo është hera e parë që vaksinoni kafshën tuaj kundër tërbimit ose vaksinimi i fundit i dhënë tashmë ka skaduar, duhet të prisni 21 ditë para se të bëni udhëtimin.

Nëse kafsha hyn nga një vend tjetër i Bashkimit Evropian, ajo duhet të ketë një pasaporta e komunitetit me një faturë veterinare që konfirmon se vaksina e tërbimit është e azhurnuar. Kjo vlen edhe për territoret e mëposhtme:

 • Andorra
 • Qytetit të Vatikanit
 • Croacia
 • Gjibraltar
 • Grenlandë
 • Islandë
 • Islas Feroe
 • Lihtenshtajni
 • Monaco
 • Norvegji
 • San Marino
 • Zvicra

Po kështu, ka disa vende që, përveç pasaportës dhe vaksinës, gjithashtu duhet të paraqesin një deklaratë me shkrim nga shoqëruesi i kafshës që konfirmon se kafsha nuk po udhëton për arsye komerciale ose shkëmbimi. Për më tepër, nëse keni mbërritur përmes një vendi të tretë, duhet të deklaroni se nuk keni pasur kontakte me kafshë të tjera të prirura ndaj tërbimit ose keni lënë aeroportin ose mjetet e transportit. Vlen për shtetet dhe zonat e mëposhtme:

 • A: Antigua dhe Barbuda, Argjentinë, Australi, Aruba
 • B: Bosnja dhe Hercegovina, Barbados, Bahreini, Bermuda, Bjellorusia
 • C: Kanada, Kili, Curaçao
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara
 • F: Fixhi
 • H: Hong Kong
 • I: Ishulli Ascension, Ishujt BSS (Bonaire, Shën Eustatius dhe Saba), Ishujt Kajman, Ishujt Maldive, Ishujt e Virgjër Britanikë
 • J: Xhamajka, Japoni
 • M: Mayotte, Montserrat, Mauritius, Meksikë, Malajzi
 • N: Kalcedoni i Ri, NZ
 • P: Polinezia Franceze
 • R: Rusi
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Saint Martin, Saint Pierre dhe Miquelon, Saint Vincent and the Grenadines, Saint Helena, Saint Lucia, Singapore
 • T: Tajvan, Trinidad dhe Tobago
 • V: Vanuatu
 • W: Wallis dhe Fortuna

Transporti

Nëse planifikoni të shkoni nga Spanja në Gjermani në cocheJu nuk do të keni ndonjë problem, pasi patentë shoferi spanjoll është i vlefshëm në të gjithë Bashkimin Evropian, Islandë, Lihtenshtajn dhe Norvegji. Sidoqoftë, certifikatat ose lejet e përkohshme nuk pranohen.

Sidoqoftë, nëse vini nga një vend jo-anëtar i BE-së dhe dëshironi të udhëtoni përmes Gjermanisë, ndoshta keni nevojë për një patentë shoferi ndërkombëtar.

Për të arritur me mjete të tjera transporti të tilla si autobusi ose treni, nuk kërkohet asnjë dokumentacion shtesë për atë që kemi trajtuar tashmë në seksionet e mëparshme.

Pyetje nga përdoruesit

A mund të udhëtoj në Gjermani me skadimin e NIE-së sime?

Jo, me NIE të skaduar nuk mund të udhëtoni nëpër zonën Shengen. Për ta bërë këtë, duhet të kërkoni rinovimin dhe autorizimin e tij për t'u kthyer në vendin në të cilin jetoni.

Çfarë ndodh nëse unë udhëtoj në Gjermani pa një Kartë Evropiane të Sigurimit Shëndetësor?

Nëse jeni nga Spanja, ju jeni në Gjermani pa një Kartë Shëndetësore Evropiane dhe duhet të përdorni shërbimet mjekësore të vendit, kostot e tyre duhet të paguhen nga ju vetë. Për këtë arsye, rekomandohet shumë që të keni këtë kartelë, me të cilën kujdesi shëndetësor është falas.

A duhet të marr ndonjë masë të veçantë paraprake kur udhëtoj në Gjermani?

Siç tregohet nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit të Spanjës, pas sulmeve të fundit terroriste të pësuara, rekomandohet të rritet kujdesi në zonat me mjaft njerëz dhe të ndiqni këshillat e sigurisë të autoriteteve të vendit.

Ky artikull është ndarë 307 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: