Ekuadori është një vend i mbushur me pasuri kulturore dhe vende për tu parë, prandaj vizita në të rekomandohet shumë. Sidoqoftë, si në çdo udhëtim që bëjmë, duhet të marrim parasysh kërkesat që duhet të plotësojmë dhe dokumentacionin që do të na duhet gjatë gjithë procesit. Prandaj, ju këshillojmë të lexoni atë që vijon për të përgatitur gjithçka që ju nevojitet dhe kështu të jeni në gjendje të udhëtoni paqësisht në këtë vend.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Indeksi i artikullit

Këshilla, dokumentacion dhe kërkesa për të udhëtuar në Ekuador

dokumentacioni i kërkuar

 • Pasaporte: të gjithë ata turistë që dëshirojnë të udhëtojnë në Ekuador do të duhet të mbajnë me vete një pasaportë të vlefshme; Rekomandohet shumë edhe për ata turistë që vijnë nga vende për të cilat nuk kërkohet ta mbajnë atë. Të miturit janë të përfshirë në këtë grup. Ne rekomandojmë të sillni të paktën dy fotokopje për pasagjerin për pasagjer. Do të jetë gjithashtu thelbësore ta paraqesim nëse bëjmë fluturime brenda Ekuadorit.
 • Dokumenti i Identitetit Kombëtar: Nëse ju i përkisni Komunitetit Andean (CAN), anëtar i të cilit janë Bolivia, Ekuadori, Kolumbia dhe Peruja dhe me të cilat lidhen Argjentina, Brazili, Kili, Uruguai dhe Paraguai, ju mund të kaloni kufirin vetëm duke paraqitur dokumentin tuaj të identitetit kombëtar .
 • Bileta kthyese ne vendin tone te origjines: megjithëse nëse vijmë nga vendet e Amerikës Latine (përveç Meksikës, Kosta Rikës, Honduras dhe Kuba), nga Bashkimi Evropian (BE) ose nga Shtetet e Bashkuara, ne nuk kemi nevojë për vizë, ka shumë të ngjarë që me hyrjen në vend të na kërkojnë të tregojmë biletën tonë të daljes nga ajo në mënyrë që të tregojmë se ne largohen para 90 ditëve të lejuara për turistët.
 • Patentë: Ligji Organik i Transportit, Trafikut dhe Sigurisë Rrugore (LOTTTSV) i Qeverisë së Ekuadorit përcakton se shtetasit Ekuadorianë dhe të huajt që banojnë në vend dhe kanë një licencë të vlefshme drejtimi, qofshin ato profesionale ose jo-profesionale, të lëshuar nga një i huaj qeveritar, ata kanë mundësinë e shkëmbimit të kartës në fjalë për ekuivalentin e saj nga qeveria Ekuadoriane. Për ta bërë këtë, do të duhet të plotësoni një kërkesë shpengimi. Ju mund të gjeni formularin e kërkesës për shkëmbim dhe më shumë informacion në lidhje me të duke klikuar në kjo lidhje.
 • Sigurimi mjekësor i udhëtimit: Rekomandohet shumë të bëni sigurime mjekësore të udhëtimit që mbulojnë të gjitha shpenzimet mjekësore, duke pasur parasysh që niveli i shëndetit publik është relativisht i ulët.

Viza

 • Vendet që nuk kanë nevojë për vizë: Vendet e Amerikës Latine (përveç Meksikës, Kosta Rikës, Kubës dhe Honduras), Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, turistët nga këto vende do të duhet të aplikojnë për vizë nëse qëndrimi i tyre tejkalon 3 muaj (90 ditë). Pjesa tjetër e turistëve duhet të marrin një vizë për të qenë në gjendje të kalojnë kufirin e Ekuadorit.
 • Vendet që kërkojnë vizë: Afganistani, Bangladeshi, Kina, Eritrea, Etiopia, Kenia, Nepali, Nigeria, Pakistani dhe Somalia. Ata duhet të aplikojnë për vizë pavarësisht nga kohëzgjatja e qëndrimit të tyre.
 • Përpunimi: ne mund të aplikojmë për një vizë për të udhëtuar në Ekuador në Ambasadën Ekuadoriane në vendin tonë të origjinës ose në konsullatën e Ekuadorit. Duke klikuar në kjo lidhje Ju mund të kontrolloni adresën e Ambasadave të ndryshme të Ekuadorit në të gjithë botën. Ne do të duhet të plotësojmë aplikacionin e nevojshëm, të sigurojmë dy fotografi personale të madhësisë së pasaportës, pasaportën me një minimum prej 6 muajsh vlefshmërie, biletën e kthimit në vendin tonë të origjinës, të paguajmë tarifën e vendosur për ta marrë atë dhe të kalojmë një test të aftësisë paguese ekonomike .
 • Koste: turistët nga Spanja, Paraguai, Kolumbia ose Shtetet e Bashkuara përjashtohen nga pagesa. Për pjesën tjetër të kombësive, shkalla mund të ndryshojë në varësi të vendit. Ju do të duhet të informoni veten në Ambasadën e Ekuadorit ose Konsullatën e Ekuadorit që është në vendin tuaj të origjinës.
 • vlefshmëri: vizat turistike dhe të biznesit janë të vlefshme për një maksimum prej 6 muajsh; Vizat e shkëmbimit studentor dhe kulturor zgjasin deri në 12 muaj.
 • Viza turistike: informacioni i përmendur më sipër duhet të sigurohet.
 • Viza studentore: Përveç të dhënave të përmendura më sipër, ata që do të udhëtojnë në Ekuador për arsye akademike do të duhet të paraqesin një certifikatë regjistrimi në një qendër studimi në Ekuador dhe gjithashtu një certifikatë të aftësisë paguese financiare.
 • Viza e shkëmbimit kulturor: informacionit të mësipërm, duhet të shtohet një letër nga organizata, institucioni, qendra studimore ose autoriteti ekuadorian që do të marrë përsipër personin që udhëton, qoftë student apo mësues. Nëse është profesor, do të duhet të shkruani një letër ku thuhet se jeni i vetëdijshëm se nuk do të merrni asnjë pagë nga asnjë institucion ekuadorian.
 • Vizë biznesi: ata do të duhet të shtojnë në të dhënat e përgjithshme të përpunimit një letër nga kompania e aplikantit në të cilën thotë se ajo do të jetë përgjegjëse për shpenzimet e punonjësit të saj.

Shtë e rëndësishme të tregoni se çfarë të bëni aktivitete vullnetare me status turistik konsiderohet si një krim imigrimi.Autorizimi i punës

Ministria e Marrëdhënieve të Punës e Qeverisë së Ekuadorit autorizon shtetasin e huaj për të kryer aktivitete të punës në vend, por për ta bërë këtë ata së pari duhet të marrin dokumentet e mëposhtme:

 • Viza e Punës 12-VI: ato profesione që i nënshtrohen pranimit janë profesionistë të nivelit teknik dhe punëtorë të specializuar; presidentët ose menaxherët të cilët thirren nga ndërmarrjet; personat ose institucionet e vendosura në vend për të kryer punë të përkohshme në specialitetin e tyre ose në punën e trajnimit industrial; të afërmit e ngushtë të personit që do të kryejë aktivitetin e punës në vend (shkalla e dytë e bashkëshortësisë dhe shkalla e parë e afinitetit). Vlefshmëria e kësaj vizë ka një maksimum prej 2 vjetësh. Kërkesa për të ka një kosto prej $ 30 USD (25,88 €) dhe ekspedita e saj është 200 USD (172,61 €). Për anëtarët e familjes në varësi, kostoja është 50 USD (43,15 €).
 • Karta e Punës: kostoja e tij është USD 5,00 (4,31 €).

Për informacione më të hollësishme, mund të klikoni në kjo lidhje.

Vizitoni ishujt Galapagos

Nëse duam të vizitojmë këto ishuj duhet të marrim parasysh që Instituti Kombëtar Galapagos, sipas Ligjit të Posaçëm për Galapagos, ka vendosur si të detyrueshëm që të gjithë vizitorët të kenë Karta e Kontrollit të Trafikut (TCT) Karta e Kontrollit të Transitit), të cilën ne mund të kërkojmë në aeroportet e Quito, Guayaquil, Isabela, San Cristóbal dhe Baltra.

Për ta marrë atë, ne do të duhet të regjistrohemi në Zyrën e Këshillit Qeveritar Galapagos. Ne duhet ta mbajmë atë gjatë gjithë qëndrimit tonë në ishujt, të cilët nuk mund të kalojnë 3 muaj (90 ditë). Kostoja e kësaj karte është $ 10 USD (8,61 €).Në aeroport, do të duhet të kalojmë edhe në një kontroll të rreptë të bagazhit në Dhoma Agrocalidad, në mënyrë që të shmanget hyrja në ishujt Galapagos të specieve të konsideruara pushtuese që kërcënojnë të përkeqësojnë biodiversitetin e ishujve.

Disa nga këto produkte të ndaluara janë: kafshë shtëpiake dhe të egra, bimë farë, materiale bimore dhe shumuese (përveç atyre të aprovuara nga Komiteti) dhe materiale me origjinë organike, tokë dhe kashtë, duke përfshirë ato materiale që mund t'i bashkangjiten bimëve (përveç atyre të miratuara nga Komiteti), ndër të tjera.

vaksinat

Nëse vijmë nga Evropa, aplikimi i ndonjë vaksine nuk është i detyrueshëm për të hyrë në vend. Nëse vendi ynë i origjinës konsiderohet një vend endemik (Venezuela, Bolivia, Brazili, Panama ose Kolumbia dhe disa kombe afrikane), ne duhet të marrim më shumë masa paraprake.

Më poshtë po përmendim disa nga vaksinat më të rekomanduara nëse vini nga Evropa apo nga një vend tjetër.

 • Vaksina e etheve të verdha: rekomandohet për turistët nga Evropa, veçanërisht nëse ata do të vizitojnë ndonjë nga zonat e mëposhtme të vendit: Morona-Santiago, Pastaza, Napo, Orellana, Zamora-Chinchipe dhe Sucumbios. Për njerëzit që vijnë nga një vend i konsideruar endemik (i përmendur më lart), kjo vaksinë është e detyrueshme. Turistët në grupin e fundit do të duhet të paraqesin një Certifikatë Ndërkombëtare të Vaksinimit kundër etheve të verdha pas mbërritjes në aeroportin e Ekuadorit. Vaksina duhet të aplikohet brenda 10 ditëve para udhëtimit tuaj.
 • Vaksina e tifos: Kjo vaksinë rekomandohet shumë, veçanërisht nëse do të vizitojmë pjesë të vendit që kanë kushte të dobëta higjienike në lidhje me cilësinë e dobët të ujit dhe trajtimin e dobët të ushqimit.
 • Vaksina e hepatitit A dhe B: ata njerëz që nuk e kanë kontraktuar më parë ose nuk janë vaksinuar kundër saj do të duhet të vaksinohen kundër kësaj sëmundjeje.
 • Vaksina Tetanus-Difteria: Këshillohet që të gjithë udhëtarët, nga vijnë, të vaksinohen kundër kësaj sëmundjeje, pasi konsiderohet si një sëmundje e përhapur në të gjithë botën.

Nëse jeni duke udhëtuar me fëmijë nën 2 vjeç, këshillohet gjithashtu që t’i vaksinoni kundër tërbimit dhe difterisë, pasi që këto sëmundje ekzistojnë në Ekuador, përveç vendeve të tjera si Bolivia, Filipinet, Kina, etj.

Ky artikull është ndarë 1037 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: