Në varësi të kombësisë dhe qëllimit të udhëtimit, mund t'ju duhet një DNI, pasaportë ose vizë për të qenë në gjendje të udhëtoni në Brazil. Prandaj, ne shpjegojmë raste të ndryshme, si dhe vaksinimin e rekomanduar për të vizituar vendin dhe kërkesat e tjera.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

dokumentacioni i kërkuar

Në varësi të kombësisë së vizitorit dhe arsyes së udhëtimit, për të hyrë në Brazil mund të kërkohet DNI, pasaportë ose një vizë.ID dhe pasaportë

Këto janë vendet për të cilat DNI (Dokumenti Kombëtar i Identitetit) është një dokument i vlefshëm kur hyni në Brazil për një periudhë maksimale prej 90 ditësh, për sa kohë që është si turistë:

 • Argjentinë
 • Bolivi
 • Kili
 • Kolumbi
 • Ekuador
 • Paraguaj
 • Peru
 • Uruguay
 • Venezuela (leje 60 ditore)

Këto territore, të cilat janë anëtare të Mercosur (Tregu i Përbashkët Jugor), mund të kërkojnë një zgjatje edhe për 90 ditë në Policinë Federale të Brazilit, por ato nuk mund të kalojnë 180 ditë në vit.

Në rastin e Argjentinës, ajo ka pësuar ndryshime në Dokumentin e Identitetit. Për këtë arsye, nuk është më e mundur të përdoret ID-ja e vjetër, ajo e gjelbër. Sidoqoftë, banorët e tij mund të përdorin si DNI qiellor ashtu edhe kartën që vjen me të.

Ka vende të tjera që, megjithëse nuk kanë nevojë për vizë, kërkohet të kenë një pasaporte me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh në kohën e udhëtimit:

 • A: Shqipëria, Gjermania, Andorra, Antigua dhe Barbuda, Armenia dhe Austria
 • B: Bahamas, Barbados, Belgjikë, Belize, Bjellorusi dhe Bullgari
 • C: Qipro, Qyteti i Vatikanit, Corea del Sur, Kosta Rika dhe Kroacia
 • D: Danimarka dhe Dominika
 • E: El Salvador, Sllovaki, Slloveni, Spanjë dhe Estoni
 • F: Filipinet, Finlanda dhe Franca
 • G: Gjeorgji, Grenada, Greqi, Guatemalë dhe Guajana
 • H: Honduras, Hong Kong dhe Hungari
 • I: Irlanda, Islanda, Ishujt Seychelles, Izraeli dhe Italia
 • J: Xhamajka
 • K: Kazakistan
 • L: Letonia, Lihtenshtajni, Lituania dhe Luksemburgu
 • M: Makau, Maqedoni, Malajzi, Maltë, Maroku, Meksika, Monako, Mongoli dhe Mali i Zi
 • N: Namibia, Norvegji y NZ
 • P: Hollandë, Panama, Poloni dhe Portugali
 • R: Mbretëria e Bashkuar, Republika Çeke, Rumania dhe Rusi
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Shën Marino, Shën Vincenti dhe Grenadinet, Serbia, Singapori, Afrika e Jugut, Suedia, Zvicra dhe Surinami
 • T: Tajlandë, Trinidad dhe Tobago, Tunez dhe Turqia
 • U: Ukrainë

Udhëtarët nga këto vende mund të qëndrojnë në Brazil për 90 ditë, me përjashtim të Singaporit dhe Kazakistanit, maksimumi i të cilave është 30 ditë. Për më tepër, këto territore nuk kanë nevojë për vizë nëse udhëtimi bëhet për biznes, me përjashtim të Bahamas, Barbados, Guatemala, Lihtenshtajn dhe Malajzi.

Përveç pasaportës, qytetari duhet të paraqesë një biletë ajrore të udhëtim rrumbullakët, dëshmi se keni mjete të mjaftueshme financiare për të mbajtur veten në Brazil (minimumi është 170 reais në ditë, që është ekuivalente me rreth 80 euro) dhe prova që keni strehim, e cila mund të jetë:

 • Rezervimi i një hoteli të paguar tashmë; ose që mjetet për të paguar me kartë krediti janë të garantuara.
 • një Letër Ftesë të një individi brazilian për të qëndruar në shtëpinë e tij. Ju duhet të informoni afatin e qëndrimit dhe të shkoni me një nënshkrim të noterizuar përpara një noteri brazilian dhe dëshminë e qëndrimit.

Viza

Pjesa tjetër e vendeve, përfshirë Kubën, Haitin, Nikaraguan dhe Panamanë, po ata kane nevoje një vizë për të shkuar me pushime në Brazil.

Dokumentacioni i kërkuar për të marrë vizën turistike është si më poshtë:

 • Formulari i aplikimit për vizë
 • Pasaporta është e vlefshme për një minimum prej 6 muajsh
 • Certifikata e vaksinimit nga ethet e verdha, me një vlefshmëri minimale prej 10 ditësh në kohën e udhëtimit
 • Fotokopje e biletës vajtje-ardhje. Nëse ky dokument nuk është i mundur, kërkohet të tregojë statusin e llogarive bankare dhe / ose kartave të kreditit
 • Fotografi e fundit e përmasave të pasaportës
 • Prova e aftësisë paguese financiare. Ju duhet të paraqisni kartën e kreditit dhe deklaratën bankare të ditës dhe tre muajve të fundit
 • Pagesa e tarifës konsullore (çmimi i së cilës ndryshon në varësi të kombësisë së udhëtarit)

Nëse planifikoni të udhëtoni në Brazil për të punuar, kërkesa për hyrje është një vizë e qëndrimit të përkohshëm ose të përhershëm. Për këtë ju duhet një kontratë pune. Kompania braziliane duhet të dorëzojë këtë kontratë të nënshkruar nga të dy palët në Sekretarinë e Imigracionit të Ministrisë së Punës.

Pasi sekretariati të japë lejen e punës, kompania duhet t'ju dërgojë kontratën në mënyrë që të mund të aplikoni për vizë në një nga konsullatat braziliane në vendin tuaj të origjinës.

Gjithashtu, nëse doni të shkoni në Brazil si Estudiante, është e nevojshme të kërkoni një lloj tjetër të vizës. Ky dokument është i vlefshëm për një vit, i zgjatur për periudha të barabarta, me kusht që të ketë regjistrim të mirë dhe performancë të mirë në shkollë. Përveç dokumenteve të nevojshme për vizën turistike, duhet të paraqiten dokumentet e mëposhtme:

 • Dy fotografi me madhësi pasaporte
 • Certifikatë mjekësore
 • Certifikata e regjistrimit penal
 • Prova e regjistrimit

Kërkesa të tjera

Nëse a nën 18 vjeç ju do të shkoni në Brazil vetëm ose me njërin nga prindërit tuaj, do të duhet të keni një autorizim zyrtar të udhëtimit që pranohet nga të dy prindërit. Nëse fëmija shkon me të dy prindërit, nuk është e nevojshme.

Në rastin e Spanjës, ju nuk keni nevojë për ndonjë autorizim, pasi posedimi i pasaportës nga i mituri tashmë nënkupton miratimin. Nëse fëmija ose foshnja ka kombësi të dyfishtë dhe ka një shtetësi braziliane, ka nevojë për autorizim nga të dy prindërit.

Nga ana tjetër, hyrja në vend është e lejuar me kafshët shtëpiake. Kërkesat për mace dhe qen janë si më poshtë:

 • Vaksinimi i tërbimit në 90 ditët e mëparshme. Nëse kafsha është më pak se 90 ditë e vjetër, duhet të hartohet një letër ku thuhet se nuk ka qenë në asnjë zonë ku mund të gjendet sëmundja e tërbimit.
 • Nëse jeni nga Bashkimi Evropian, duhet të bëni një test serologjik, pasi do të kërkohet kur të ktheheni nga udhëtimi.
 • Certifikata Ndërkombëtare e Veterinës (CVI) që pasqyron që kafsha shtëpiake ka të gjitha garancitë sanitare të nevojshme për udhëtimin.
 • CVI duhet të përfshijë vaksinat aktuale dhe trajtimet veterinare që kafsha ka pësuar në tre muajt e fundit.
 • 15 ditë para udhëtimit, trajtim efektiv me spektër të gjerë kundër parazitëve të brendshëm dhe të jashtëm.
 • 10 ditë më parë, ekzaminimi klinik i kryer nga një veteriner në të cilin është provuar se nuk ka prova të parazitozës.

Në rastin e ferretPërveç këtyre kushteve, ju duhet të keni një Çertifikatë Zoosanitare të Eksportit, si dhe një leje importi të dhënë më parë nga Ministria Brazilian e Bujqësisë.

vaksinim

Aktualisht, Ministria Brazilian e Shëndetësisë (e njohur në vendet e tjera si MINSAL) nuk kërkon ndonjë vaksinim nga udhëtarët që vendosin të vizitojnë vendin. Megjithatë, vaksinimi kundër ethe e verdhë në njerëz më të vjetër se nëntë muaj.Kjo sëmundje nuk është e rrezikshme në disa territore të tilla si Fortalea, Arrecife, Rio de Janeiro ose disa zona të Sâo Paulo. Sidoqoftë, për vendet e tjera turistike, të tilla si cataracts nga Iguazú ose Amazon, është e këshillueshme.

Vaksina duhet të bëhet dhjetë ditë para udhëtimit në rajonin e rrezikut. Sidoqoftë, nëse nuk është hera e parë që aplikohet, nuk është e nevojshme ta bëni atë paraprakisht. Në disa qytete, aeroporte dhe autobusë në Brazil ata e ofrojnë atë falas.

Nëse do të shkoni në Amazon, duhet ta dini se ekziston rreziku i malarie ose malarja. Nuk ka vaksinë për këtë sëmundje, por ka ilaçe profilaktike. Ndërsa sëmundja transmetohet nga kafshimi i një mushkonje, rekomandohet të vishni rroba të lehta dhe mëngë të gjata, dhe të aplikoni ilaç kundër shtrëngimit.

Një çrregullim tjetër i pranishëm në vend është dengue. Transmetohet gjithashtu nga një mushkonjë, e cila është e vogël, me këmbë të gjata dhe me ngjyrë të errët me vija të bardha. Rreziku rritet në muajt e verës dhe sezonet me shi.

Në vitin 2016 kishte një bum në virusi zika në vend, e cila është e rrezikshme për gratë shtatzëna ose ato që planifikojnë të jenë shtatzënë në një periudhë afatshkurtër, pasi që mund të shkaktojë mikrocefali tek foshnjat.

Brazilianëve gjithashtu u është dashur të vaksinohen pas bumit të turizmit. Në vitin 2014, viti i Kupës Botërore të Futbollit, banorët dhe turistët u këshilluan ta bënin këtë kundër fruthit dhe rubeolës, sëmundjeve të pranishme në disa nga vendet pjesëmarrëse në kampionat.

Për të shmangur çdo çrregullim, është më mirë të pini ujë në shishe ose të zier më parë, si dhe të mos blini ushqime në rrugë dhe të shmangni qumështin në zonat rurale.

Nëse keni nevojë për më shumë informacion mbi këtë temë, ju rekomandojmë të lexoni artikullin vijues: Vaksinat për të udhëtuar në Brazil: sëmundjet dhe kërkesat shëndetësore.

Transporti

Siç tregohet nga AFIP (Administrata Federale e të Ardhurave Publike të Argjentinës), shoferët nga një vend i Mercosur (Argjentinë, Kolumbi, Peru, Venezuelë, etj.) Duhet të kenë këtë dokumentacion për të udhëtuar në Brazil në coche ose automobil:

 • Dokument identiteti
 • Dokumenti që kualifikon udhëtarin si një turist
 • Nëse shoferi nuk është pronari i makinës: «Cédula Azul» në emër të shoferit ose autorizim për të drejtuar automjetin dhe për të lënë vendin e origjinës me automjetin (në këtë rast mund të kërkohet «Cédula Verde»). Nëse shoferi është bashkëshorti ose një i afërm i pronarit deri në shkallën e dytë, autorizimi nuk është i nevojshëm, por kjo lidhje familjare duhet të provohet
 • Titulli ose dokumenti zyrtar i pronësisë së automjetit
 • Vërtetim i sigurimit aktual në Mercosur
 • Makina duhet të jetë e regjistruar në Drejtorinë Kombëtare të Regjistrave Kombëtarë të Pronave Automotive dhe Kredive të Premtimit

Për shoferët që përdorin makina me karburant CNG, është e rëndësishme të dinë se ky lloj i karburantit nuk është i disponueshëm në të gjitha shtetet e vendit, të tilla si në Pará ose Roraima.

Njerëzit që mbërrijnë në Brazil në aeroplan ose anije udhëtimi, ata nuk do të duhet të paraqesin ndonjë dokument të veçantë, vetëm ato të treguara më sipër dhe biletën për të qenë në gjendje të futen në mjetet e transportit.

Pyetje nga përdoruesit

A është e mundur të udhëtosh në Brazil me pak para?

Nëse e rezervoni fluturimin mirë paraprakisht, do të jetë më lirë sesa ta bëni në minutën e fundit. Përveç kësaj, ka disa platforma në Internet që ju lejojnë të qëndroni falas me disa mysafirë nga vendi, të tilla si Couchsurfing o Shëtitja e natës.

Në çdo rast, edhe nëse e merrni udhëtimin për pak para, mos harroni se duhet të demonstroni aftësi paguese financiare për të hyrë në vend. Ju duhet të keni të paktën 170 reais (80 €) për çdo ditë qëndrimi.

Sa ia vlen pasaporta për të shkuar në Brazil?

Çmimi i pasaportës nuk varet nga destinacioni, por nga vendi i origjinës. Prandaj, në secilin shtet është ndryshe. Në rastin e Spanjës, ajo ka një kosto prej 26 €. Për Meksikën është 2.315 pesos (e vlefshme për 10 vjet) dhe për Guatemalën, 30 dollarë.

Si e merrni një pasaportë për të shkuar në Brazil?

Në varësi të vendit, pasaporta lëshohet në disa zyra të Policisë ose në Ministrinë e Marrëdhënieve me Jashtë. Ju duhet të kërkoni një takim paraprak dhe të sillni të gjitha dokumentet e nevojshme (Dokumenti i Identitetit Kombëtar, fotografia me madhësi të pasaportës dhe paratë ose prova e pagesës së tarifës).

Si mund t’i gjej realët për të udhëtuar në Brazil?

Ka mundësi të ndryshme. Njëri prej tyre është të shkëmbejnë para në një bankë në vendin tuaj para se të udhëtoni. Ju gjithashtu mund ta bëni atë në shtëpitë e këmbimit në Brazil. Alsoshtë gjithashtu e mundur të paguani me një kartë krediti ose debiti. Më në fund, ju mund të tërhiqni reais direkt në një ATM në vend.

Ky artikull është ndarë 426 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: