Në këtë artikull do të zbuloni se cilat janë kërkesat dhe dokumentacioni kryesor për të hyrë në territorin britanik. Sidoqoftë, nëse destinacioni juaj i ardhshëm është Londër, ju gjithashtu mund të jeni të interesuar të vizitoni artikullin Visa dhe dokumentacion për të udhëtuar në Londër.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Kërkesat e hyrjes

Dokumentacioni i nevojshëm për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar do të varet nga vendi ynë i origjinës. Kjo, nga ana tjetër, varet nga dy kritere kryesore: nëse vendi ynë i origjinës i përket Bashkimi Evropian (BE) ose jo. Duke marrë parasysh këtë ndarje, disa letra ose të tjera do të kërkohen nga ne.Në çdo rast, kudo që të vini, domethënë, nëse keni nevojë për një vizë apo jo, është absolutisht thelbësore që të mbani pasaporte o I.D (DNI ose Karte identiteti në anglisht), sepse ata do t'ju kërkojnë kur të arrini në kufirin e MB, si nga toka, deti ose ajri. Pasaporta e thënë ose DNI do të duhet të mbetet në fuqi gjatë kohës që qëndrimi juaj do të zgjasë.

Përveç këtyre dy dokumenteve, në Dogana Ne do të duhet të deklarojmë, edhe një herë në varësi të origjinës sonë, cilindo nga pikat e mëposhtme:

 • Çdo send me autorizim nga Duty Free ose pa taksa.
 • Mallra të rrezikshëm, të ndaluar ose të kufizuar.
 • Produkte ose shërbime që planifikoni t'i shisni në territorin anglez.
 • Më shumë se 10.000 € ose ekuivalenti i saj në monedha të tjera në para nëse vendi juaj i origjinës nuk i përket BE-së.

Në seksionet vijuese, ne përmendim dokumentacion specifik e nevojshme sipas origjinës së turistit.

Vendet anëtare të ZEE-së

Të huajt, kombësia e të cilëve korrespondon me një vend që i përket Zona Ekonomike Evropiane (EEE), në anglisht Zona Ekonomike Evropiane (EEA), ata mund të hyjnë në Angli vetëm duke paraqitur pasaportën e tyre të vlefshme ose Dokumentin e tyre të Identitetit Kombëtar (DNI) të lëshuar nga një vend anëtar i EEA. Secili nga të dy do të duhet të jetë në fuqi për të gjithë kohëzgjatjen e qëndrimit.

Më poshtë ne tregojmë një listë me të gjitha vendet që i përkasin BE-së dhe, për këtë arsye, të ZEE-së:

 • A: Austria dhe Gjermania.
 • B: Belgjika dhe Bullgaria.
 • C: Kroacia.
 • D: Danimarka.
 • E: Estonia, Sllovakia, Sllovenia dhe Spanja.
 • F: Finlanda dhe Franca.
 • G: Greqia.
 • H: Hungaria.
 • I: Irlanda dhe Italia.
 • L: Letonia, Lituania dhe Luksemburgu.
 • M: Maltë.
 • P: Hollandë, Poloni dhe Portugali.
 • R: Rumania dhe Mbretëria e Bashkuar.
 • S: Suedi.

Zvicra, Lihtenshtajni, Islanda dhe Norvegjia

Zona Ekonomike Evropiane (ZEE) përfshin Islandën, Lihtenshtajnin dhe Norvegji, e cila i lejon ata të jenë pjesë e Tregu unik i BE-së.

Nga ana e saj, Zvicra nuk është pjesë e BE-së dhe EEA-së, por është përfshirë në tregun e vetëm, që do të thotë që shtetasit zviceranë kanë të njëjtat të drejta si çdo shtetas nga një vend anëtar i EEA-së për të qenë në gjendje të jetojnë dhe punojnë në Mbretëria e bashkuar.

Vende jo-EEA

Qytetarët e vendeve jo anëtare të BE-së dhe atyre jo-EEA duhet të kenë, siç është përmendur më poshtë, a pasaportë e vlefshme për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar e cila, përveç kësaj, duhet të mbetet në fuqi gjatë gjithë periudhës së qëndrimit tuaj. Gjithashtu, në varësi të vendit tuaj të origjinës, do t'ju duhet një vizë ose jo. Në seksionin tjetër, me titull Viza, ne rendisim se cilat vende kërkojnë vizë dhe cilat jo, si dhe llojin e vizës që do të kërkohet në secilin rast.

Viza

Siç u përmend më lart, vendet jo-EEA mund ose nuk mund të kërkojnë një Visa, në varësi të vendit dhe marrëveshjeve që ka me Mbretërinë e Bashkuar. Në seksionet e paraqitura më poshtë, të gjitha opsionet ekzistuese janë mbledhur. Sidoqoftë, disa qytetarë duhet të marrin parasysh konceptet e mëposhtme:

 • Zona Shengen: Vlen të përmendet se Mbretëria e Bashkuar, megjithëse është një Vendi anëtar i BE-së, megjithatë, ka një klauzolë të opsionit Shengen dhe ka politikën e vet të vizave.
 • Zona e Përbashkët e Udhëtimit (CTA): ajo gjithashtu i përket CTA, një zonë pa pasaporta që përfshin ishujt e Irlandës, Britaninë e Madhe, Ishullin e Njeriut dhe Ishujt Kanal. Kjo do të thotë që kufijtë e brendshëm i nënshtrohen kontrolleve minimale ose madje edhe të pakufizuara dhe, për këtë arsye, mund të kalohen normalisht nga çdo qytetar Irlandez ose Britanik që ka në zotërim ID-në e tyre.
 • Transit në anë të ajrit (tranzit aeroporti): koncepti i Transit Airside u referohet atyre udhëtarëve që nuk kanë nevojë të ndryshojnë aeroportet ose tranzitin përtej kufirit të Mbretërisë së Bashkuar. Duhet të theksohet se nuk mund të udhëtoni në modalitet buzë detit drejt Irlandës ose ndonjë zone tjetër të CTA. Çmimi është 30 £.
 • Transport tranzit (tranzit i drejtpërdrejtë): koncepti i Transit i tokës u referohet atyre udhëtarëve që kanë nevojë ose dëshirojnë të kalojnë kufirin e Mbretërisë së Bashkuar dhe të hyjnë në territorin anglez (p.sh. ndërrimi i aeroporteve, mbledhja e bagazhit ose mbërritja në aeroporte ku tranzit në anë të ajrit) Kostoja e tij është 30 £.

Programi i Heqjes Visa (VWP)

El Programi i Heqjes Visa o Programi i Largimit të Vizave (VWP) është një program i zbatuar nga SH.B.A. që garanton hyrjen në Shtetet e Bashkuara pa pasur nevojë për Visa për ata qytetarë, vendi i origjinës së të cilëve merr pjesë në VWP. Në MB, nga 9 dhjetori 2013, të huajt nga vendet e renditura më poshtë mund të marrin një Autorizim Elektronik për të Udhëtuar (EVW) Heqja elektronike e vizave) dhe hyni në Angli duke paraqitur dokumentin në fjalë:

 • Oman
 • Qatar
 • Emiratet e Bashkuara Arabe

Heqja e vizës

Shtetasit nga ndonjë prej vendeve të renditura më poshtë janë të përjashtuar të nevojës për të paraqitur një vizë për të hyrë në Angli kur qëndrimi juaj nuk e kalon Muaj 6 (në rastin e Republikës së Irlandës, kjo periudhë ulet në 3 muaj):

 • A: Andorra, Antigua dhe Barbuda, Argjentinë dhe Australi.
 • B: Bahamas, Barbados, Belize, Botsvana, Brazil dhe Brunei.
 • C: Kanada, Kili, Corea del Sur, Qyteti i Vatikanit dhe Kosta Rika.
 • D: Dominika.
 • E: El Salvador, Shtetet e Federata të Mikronezisë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
 • G: Grenada dhe Guatemala.
 • H: Honduras dhe Hong Kong.
 • I: Izraeli, Ishujt Marshall dhe Ishujt Solomon.
 • J: Japoni.
 • K: Kiribati.
 • M: Makau, Malajzi, Maldive, Mauritius, Meksikë dhe Monako.
 • N: Namibia, NZ dhe Nikaragua.
 • P: Palau, Panama, Papua Guinea e Re dhe Paraguai.
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Samoa, San Marino, Seychelles dhe Singapore.
 • T: Timori Lindor, Tajvani, Tonga dhe Tuvalu.
 • U: Uruguaj
 • V: Vanuatu.

Duhet të theksohet se arsyeja pse Antigua dhe Barbuda, Australi, Bahamas, Barbados, Belize, Kanada, Grenada, Ishujt Solomon, Xhamajka, NZ, Papua Guinea e Re, Mbretëria e Bashkuar, Saint Kitts dhe Nevis, Saint Vincent dhe Grenadines, Saint Lucia dhe Tuvalu përjashtohen nga nevoja për të paraqitur një vizë për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar është sepse ato janë 16 shtetet sovrane që përbëjnë Komonuelthi i Kombeve (Komonuelthi i Kombeve), nga të cilat është Kreu i Shtetit Mbretëresha Elizabeta II.

Vendet që kanë nevojë për vizë

Së pari, ne do të rendisim vendet që Ata kanë nevojë për një vizë pavarësisht nga rruga përmes së cilës hyjnë drejt Anglisë, domethënë, ose përmes tranzitit direkt ose tranzitit në aeroport:

 • A: Afganistani, Shqipëria, Algjeria dhe Angola.
 • B: Bangladeshi, Bjellorusia, Burma dhe Burundi.
 • C: Kamerun, Kinë, Kongo, Qipro (zona veriore) dhe Bregu i Fildishtë.
 • E: Egjipt, Eritrea dhe Etiopia.
 • G: Gambia, Gana, Guinea dhe Guinea-Bissau.
 • I: India, Irani dhe Iraku.
 • J: Xhamajka
 • K: Kenia dhe Kosova.
 • L: Libani, Lesoto, Liberia dhe Libia.
 • M: Malavi, Moldavia dhe Mongoli.
 • N: Nepali dhe Nigeria.
 • P: Pakistani.
 • R: Republika Demokratike e Kongos, Republika e Maqedonisë dhe Ruanda.
 • S: Senegal, Serbi, Sierra Leone, Somali, Afrika e Jugut, Sudani i Jugut, Sri Lanka, Sudani dhe Siria.
 • T: Territoret Palestineze, Tanzania dhe Turqia.
 • U: Uganda
 • V: Venezuela dhe Vietnami.
 • Y: Jemen.
 • Z: Zimbabve.

Dhe më poshtë janë vendet shtetasit e të cilave duhet të aplikojnë për një Visa në mënyrë që të hyjnë në MB përmes tranzitit direkt (tranzit në tokë):

 • A: Azerbajxhani, Armenia dhe Arabia Saudite.
 • B: Bahrein, Butao, Burkina Faso, Benin dhe Bolivi.
 • C: Kamboxhia, Çadi, Komoret, Kolumbia dhe Kuba.
 • E: Ekuador.
 • G: Gjeorgji, Gabon, Guinea Ekuatoriale dhe Guajana.
 • H: Haiti.
 • I: Indonezia.
 • J: Jordan.
 • K: Kazakistan, Kirgistan dhe Kuvajt.
 • L: Laosi
 • M: Madagaskar, Mozambik, Mali, Mauritania dhe Marok.
 • N: Niger.
 • P: Peruja
 • R: Rusi, Republika e Afrikës Qendrore dhe Republika Dominikane.
 • S: Sao Tome dhe Principe, Suriname,
 • T: Turkmenistani, Taxhikistani, Tailanda, Togo dhe Tunez.
 • U: Uzbekistani dhe Ukraina.
 • Y: Xhibuti.
 • Z:Zambia.

Excepciones

Transporti në aeroport

Vendet e klasifikuara më parë si vende nga shtetasit e të cilëve kërkohet të paraqesin vizë për të hyrë në Angli janë të përjashtuar i detyrimit në fjalë kur udhëton përmes tranziti në aeroport (tranzit në anë të ajrit) nëse kanë ndonjë nga dokumentet e mëposhtme: • Viza e vlefshme për të hyrë në Australi, Kanada, Zelandën e Re ose Shtetet e Bashkuara (pavarësisht nëse mbajtësi udhëton nga ose nga ato vende).
 • Visa për të hyrë në Australi, Kanada, Zelandën e Re ose Shtetet e Bashkuara si pjesë e një udhëtimi, brenda arsyes, nga vendi në fjalë për të cilin mbahet viza, për sa kohë që kanë kaluar më pak se 6 muaj nga mbajtësi që keni hyrë për herë të fundit vendi në një vizë hyrëse të vlefshme.
 • Leje e vlefshme qëndrimi e përhershme e lëshuar nga një prej këtyre vendeve: Australi, Kanada (lëshuar pas 28), Zelanda e Re, Shtetet e Bashkuara (lëshuar pas 06).
 • Imigrant i Përkohshëm Visa USA I551 nga Shtetet e Bashkuara (ato që janë me bojë të lagur ose përmbajnë një Vula ADIT).
 • Leja e qëndrimit të përhershëm tipi I-551 edhe nëse ka skaduar për aq kohë sa shoqërohet nga një letër I-797 që autorizon një zgjatje.
 • Formulari i veçantë i emigracionit i Shteteve të Bashkuara 155A / 155B (së bashku me një zarf të mbyllur ngjyrë kafe).
 • Leje e vlefshme qëndrimi e vlefshme e lëshuar nga çdo vend i EEA-s ose Zvicër.
 • Viza e zakonshme (kategoria D) e vlefshme për hyrjen në EEA ose Zvicër.
 • Viza biometrike irlandeze e miratuar para Krishtit ose BC BIVS kur udhëton në një destinacion tjetër përveç Irlandës ose që nuk është pjesë e CTA.
 • Viza e grupit të turizmit e vlefshme nën Regjimin e Miratuar të Destinacionit Shengen (ADS), për sa kohë që mbajtësi udhëton në vendin lëshues.
 • Biletë e vlefshme ajrore e blerë në një vend që i përket Zonës Shengen, për sa kohë që mbajtësi mund të demonstrojë se ai ka hyrë në atë vend më pak se 30 ditë më parë bazuar në një vizë të vlefshme Shengen të llojit ADS.

Transit i drejtpërdrejtë

Për rastet e tranzit në tokë o tranzit i drejtpërdrejtë, dokumentet e përmendura më poshtë përjashtojnë palën e interesuar nga nevoja për një vizë:

 • Viza e vlefshme për të hyrë në Australi, Zelandën e Re, Kanada ose Shtetet e Bashkuara dhe një biletë e vlefshme ajrore për një itinerar që kalon përmes Mbretërisë së Bashkuar gjatë udhëtimit, brenda arsyes, për ndonjë nga vendet e mësipërme.
 • Viza e vlefshme për të hyrë në Australi, Zelandën e Re, Kanada ose Shtetet e Bashkuara dhe një biletë e vlefshme ajrore për një itinerar që kalon përmes Mbretërisë së Bashkuar gjatë udhëtimit, brenda arsyes, nga ndonjë prej vendeve të mësipërme.
 • Vizë hyrëse në Australi, Zelandën e Re, Kanada ose Shtetet e Bashkuara për të udhëtuar, brenda një udhëtimi të arsyeshëm, nga vendi nga i cili është lëshuar viza për sa kohë që kanë kaluar më pak se 6 muaj që kur mbajtësi ka hyrë për herë të fundit në vendin e destinacionit.
 • Leja e Qëndrimit të Vlefshme lëshuar nga Australia, Kanada (lëshuar pas 28) dhe Zelanda e Re.
 • Leja e Qëndrimit të Vlefshme e lëshuar nga Shtetet e Bashkuara (lëshuar pas 21).
 • Visa e Përkohshme e Imigrantëve të Sh.B.A-së I551 (ato me bojë të lagur ose Vula ADIT nuk do të pranohet).
 • Leja e qëndrimit të përhershëm tipi I-551 edhe nëse ka skaduar për aq kohë sa shoqërohet nga një letër I-797 që autorizon një zgjatje.
 • Forma e Pavarur e Imigracionit e Shteteve të Bashkuara 155A / 155B (në zarf kafe të mbyllur).
 • Leje qëndrimi e vlefshme e përbashkët e lëshuar nga një vend i Zonës Ekonomike Evropiane ose Zvicër.
 • Viza e zakonshme (kategoria D) e vlefshme për hyrjen në EEA ose Zvicër.
 • Viza Biometrike Irlandeze BC ose BC BIVS kur destinacioni është Republika e Irlandës.
 • Viza biometrike irlandeze BC ose BC BIVS me largim nga Republika e Irlandës për sa kohë që kanë kaluar më pak se 3 muaj nga hera e fundit kur mbajtësi hyri në atë vend.

Llojet e vizave

Në varësi të arsyes për të cilën udhëtojmë në Angli, ne do të duhet të aplikojmë për një lloj të vizës ose një tjetër nëse vijmë nga një vend për të cilin ekziston një detyrim për të aplikuar për një Visa. Më e zakonshmja është të keni nevojë për një vizë standarde vizitori ose Viza standarde e vizitorit, kur është një udhëtim për turizëm. Në raste të tjera, do të kërkohen lloje të tjera që mund t'i gjeni në seksionet vijuese.

Vizitor Vizitor

Kjo kategori përfshin të gjitha vizat turistike, si dhe ato për qëndrim të shkurtër. Me këtë, ka gjithsej 6 viza të ndryshme që renditen më poshtë:

 • Viza për vizitë martese (Visa e Vizitorit të Martesës): të martohesh ose të zyrtarizosh një bashkim civil në territorin anglez. Mund të kërkohet tre muaj para nisjes për në MB. Kushton 85 £ dhe është e vlefshme për 6 muaj nga hyrja juaj në Angli. Isshtë për përdorim individual.
 • Niveli i vizës për atësi 4 (Prindi i një vizë për fëmijë Tier 4): kërkohet kur një fëmijë ndjek një ditë të pavarur pa tarifa në një shkollë në Mbretërinë e Bashkuar. Mund të kërkohet deri në 3 muaj më parë. Kostoja është 324. Mund të zgjasë nga 6 deri në 12 muaj.
 • Viza e lejes për kontratë të përkohshme të paguar (Vizë e lejuar e angazhimit të paguar): drejtuar atyre të huajve që dëshirojnë të hyjnë në territorin britanik për të kryer një aktivitet pune me pagesë të një natyre të përkohshme. Pranimi në sistemin e vizave pikë nuk është i nevojshëm. Kostoja është 85 £ dhe kohëzgjatja është 1 muaj.
 • Viza standarde e vizitorëve (Viza standarde e vizitorit): kjo është viza më e zakonshme nëse udhëtimi juaj është për turizëm. Kjo vizë kërkohet kur udhëtimi është për kohë të lirë, të tilla si për pushime, ose për të vizituar një anëtar të familjes ose një mik (të). Gjithashtu për biznes, merrni pjesë në një ngjarje sportive ose artistike, ose për të marrë një trajtim mjekësor. Kohëzgjatja e tij është maksimumi 6 muaj. Në rast se do të merrni trajtim mjekësor, mund të zgjatet deri në 11 muaj. Ekziston gjithashtu mundësia e aplikimit për një vizë afatgjatë. Çmimet janë: 85 £ (6 muaj), 324 (1-2 vjet), 588 £ (5 vjet) dhe 737 £ (10 vjet).
 • Visa për grupe nga Kina (Vizitoni Mbretërinë e Bashkuar në një grup turne kinez): drejtuar grupeve të turistëve (minimum 5 persona) me origjinë kineze. Kohëzgjatja maksimale është 30 ditë. Vizita duhet të drejtohet nga një agjenci që është nën regjimin e miratuar të destinacionit të marrëveshjes së turizmit midis BE dhe Kinës.

Puna Visa

Nëse udhëtimi juaj në Angli nuk është për qëllime turistike dhe, përkundrazi, është për punë dhe qëllime akademike, në atë rast do të duhet të aplikoni për një nga vizat e aktivizuara për secilin nga këto dy qëllime. Ka viza të shumta kur bëhet fjalë për migracionin e punës, mes tyre, për të Sipërmarrësit (Viza e sipërmarrësit të nivelit 1) ose te investitorët (Viza e investitorit të nivelit 1).

Duhet gjithashtu të theksohet lloji i vizës së quajtur Viza e nivelit 5 (Skema e Lëvizjes Rinore), të destinuara për lëvizjen e njerëzve midis 18 dhe 30 vjeç të cilët dëshirojnë të punojnë në Mbretërinë e Bashkuar për një periudhë maksimale prej 2 vitesh. Për të aplikuar për këtë vizë, duhet të demonstrohet një aftësi paguese minimale financiare prej 1.890 £. Çmimi i saj është 225 £.

Ju mund të gjeni një listë me të gjitha llojet e Vizë pune ekzistuese (vetëm në Anglisht britanik) duke klikuar kjo lidhje.

Viza Studentore

Fluksi i shtetasve të huaj që vendosin të udhëtojnë në Mbretërinë e Bashkuar për të kryer Kurse në anglisht Ajo nuk ka ndaluar së rrituri vitet e fundit. Nëse kjo është çështja juaj dhe vini nga një prej vendeve të renditura më sipër në seksionin Vendet që kanë nevojë për vizë, ju rekomandojmë që të hidhni një vështrim në tre llojet e vizave studentore që ekzistojnë:

 • Viza studentore afatshkurtër (Vizë studimi afatshkurtër): mund të kërkohet kur do të merrni një kurs të shkurtër në Mbretërinë e Bashkuar. Nëse kërkohet për 6 muaj, çmimi është 85 £, dhe nëse është për 11 muaj, kostoja do të jetë 162. Mund të kërkohet deri në 3 muaj më parë.
 • Vizë studentore për fëmijë (Niveli 4 Viza studentore për fëmijë): drejtuar të miturve midis moshës 4 dhe 17 vjeç. Për të aplikuar për këtë vizë, duhet të paraqitet pëlqimi i prindit ose kujdestarit ligjor. Për më tepër, ju duhet të keni një vend studimi dhe të keni aftësi paguese të mjaftueshme financiare për të mbuluar shpenzimet që vijnë nga qëndrimi. Kostoja është 322 £ dhe kohëzgjatja ndryshon në varësi të moshës: nën 16 deri në 6 vjet (mund të zgjatet deri në 4 muaj) dhe midis 16-17 vjeç deri në 3 vjet (mund të zgjatet deri në 4 muaj).
 • Viza e përgjithshme studentore (Niveli 4 Viza e përgjithshme studentore): drejtuar studentëve të moshës 16 vjeç ose më shumë të cilët demonstrojnë se kanë njohuri të anglishtes me shkrim dhe me gojë dhe kanë aftësinë paguese financiare për të mbuluar të gjitha shpenzimet që rrjedhin nga qëndrimi i tyre. Kostoja është 322 £.

Natyralizimi

Bërja e një qytetari britanik ju lejon të merrni pjesë si në jetën publike të Mbretërisë së Bashkuar ashtu edhe të jeni, qytetar i plotë. Nëse merrni shtetësi, do të merrni pasaportën britanike.

Atje dy drejtimesh Me anë të së cilës ju mund të merrni shtetësinë britanike: ose hiqni dorë nga shtetësia juaj aktuale ose aplikoni për shtetësi të dyfishtë. Kjo zgjedhje nuk është e lirë, por varet nga vendi ynë i origjinës, pasi që shumë vende nuk lejojnë dy shtetësi ose heqin dorë nga ajo.

Prandaj, këshillohet të kontaktoni me ambasadë ose konsullatë të vendit për të cilin kemi aktualisht kombësinë.

Kërkesat personale

Lista e mëposhtme rendit kërkesat personale të nevojshme për të përfunduar procesin e natyralizimit:

 • Të jesh në fakultete të plota mendore, domethënë të kesh aftësinë për të marrë vendimet e tua.
 • Të zotërojë aftësinë për të përmbushur detyrat dhe detyrimet në përputhje me kodin britanik. Kjo kërkesë përfshin pagimin e taksave dhe mos pasjen e një regjistri penal ose dënimeve në pritje.
 • Vazhdoni të qëndroni në MB.
 • Miratimi i Jeta në Mbretërinë e Bashkuar Test. Ata që janë nën moshën 18 vjeç dhe ata mbi 65 janë të përjashtuar nga ky test. Në këtë provim, vlerësohet niveli i gjuhës angleze dhe njohurive në lidhje me mjedisin socio-kulturor.

Dokumentacioni për tu paraqitur

Ju duhet të plotësoni Një formular aplikimi, në të cilën mund të hyni direkt duke klikuar kjo lidhje. Kostoja është 906 £ dhe, nëse bëhet në çift, 1.652. Gjithashtu, ceremonia (e detyrueshme), kushton 80.

Përveç kësaj, së bashku me aplikimin, duhet të paraqisni dokumentet e mëposhtme:

 • Prueba de identidad: pasaporta ose ID e vendit tuaj të origjinës.
 • Jeta në njoftimin e Mbretërisë së Bashkuar: dokumenti që tregon se ju keni aprovuar Jeta në Mbretërinë e Bashkuar Test.
 • Kërkesë për arsye qëndrimi: Nëse keni aplikuar sepse keni jetuar në territorin britanik për një periudhë të vazhdueshme prej 5 vjetësh, atëherë do t'ju duhet të paraqisni dokumentet që e vërtetojnë atë.
 • Aplikimi si burrë / grua ose partner i një shtetasi britanik: në këtë rast, do të duhet të paraqisni pasaportën, çertifikatën e lindjes ose natyralizimit të çiftit dhe çertifikatën e martesës ose bashkimit civil.

Imunizimet dhe testet mjekësore

Për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar nuk kërkohet vaksinë konkretisht, meqenëse nuk ka ndonjë rrezik të madh shëndetësor.

Sidoqoftë, është e nevojshme që qytetarët nga vendet e listuara më poshtë të kalojnë një sërë testesh mjekësore për të përjashtuar një rast të mundshëm të tuberkuloz:

 • A: Afganistan, Algjeri, Angola, Armeni dhe Azerbajxhan.
 • B: Bangladeshi, Bjellorusia, Benini, Bolivia, Botsvana, Brunei, Burkina Faso, Burma dhe Burundi.
 • C: Kamboxhia, Kameruni, Kepi Verde, Çad, Kinë, Kongo, Bregu i Fildishtë, Koreja e Veriut dhe Corea del Sur.
 • E: Ekuadori, Eritrea, Etiopia dhe Shtetet e federuara të Mikronezisë.
 • F: Filipinet.
 • G: Guinea Ekuatoriale, Gaboni, Gambia, Gjeorgjia, Gana, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau dhe Guajana.
 • H: Haiti dhe Hong Kong.
 • I: India, Indonezia, Iraku, Ishujt Marshall dhe Ishujt Solomon.
 • K: Kazakistan, Kenia, Kiribati dhe Kirgistan.
 • L: Laosi, Lesoto dhe Liberia.
 • M: Makao, Madagaskar, Malavi, Malajzi, Mali, Mauritania, Moldavia, Mongoli, Marok dhe Mozambik.
 • N: Namibia, Nepali, Nigeria dhe Nigeria.
 • P: Pakistani, Palau, Papua Guinea e Re dhe Peruja.
 • R: Republika e Afrikës Qendrore, Republika Demokratike e Kongos, Republika Dominikane, Rusi dhe Ruanda.
 • S: Sao Tome dhe Principe, Senegal, Sierra Leone, Sudani i Jugut, Sri Lanka, Svaziland, Somali, Afrika e Jugut dhe Sudani.
 • T: Timori Lindor, Taxhikistani, Tanzania, Tajlanda, Togo, Turkmenistani dhe Tuvalu.
 • U: Uganda, Ukraina dhe Uzbekistani.
 • V: Vanuatu dhe Vietnami.
 • Z: Zambia dhe Zimbabve.

Ky artikull është ndarë 808 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: