Nëse po mendoni të udhëtoni në Tunizi, mund t'ju duhet një vizë për të hyrë. Në këtë udhëzues, ne flasim për dokumentacionin dhe procedurat e nevojshme për të qenë në gjendje të shkojmë në këtë vend. Për më tepër, ne ju informojmë për sigurinë në territor dhe ju japim rekomandime të rëndësishme.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Dokumentet e nevojshme

Në varësi të disa faktorëve të tillë si kombësia juaj, disa dokumente ose të tjerë do të kërkohen për të hyrë në Tunizi:DNI

Qytetarët e vendeve të mëposhtme mund të udhëtojnë në Tunizi me DNI ose Dokumentin e Identitetit Kombëtar për sa kohë që ata shkojnë në një turne i organizuar dhe të keni një rezervim hoteli:

 • Alemania
 • Austri
 • Belgjikë
 • España
 • Francë
 • Itali
 • Luxemburgo
 • Holandë
 • Portugali
 • Suedi
 • Zvicra

Personat që banojnë në një nga këto vende që kanë një NIE (Numri i Identitetit të Huaj) duhet të udhëtojnë me pasaportën e tyre dhe, në varësi të kombësisë së tyre, ndoshta edhe me vizë.

Pasaporte

Po kështu, njerëzit nga Bashkimi Evropian përjashtohen nga aplikimi për vizë, kështu që atyre u duhet vetëm pasaporta. E njëjta gjë vlen edhe për udhëtarët nga këto vende:

 • A: Algjeri, Andorra, Angola, Antigua dhe Barbuda, Arabia Saudite, Argjentina, Australi
 • B: Barbados, Bahrein, Bosnje dhe Herzegovinë, Brazil, Brunei, Burkina Faso
 • C: Kepi Verde, Kanada, Kili, Kinë, Qyteti i Vatikanit, Komoret, Bregu i Fildishtë, Kosta Rika
 • E: Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara
 • F: Fixhi
 • G: Gabon, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Guinea Ekuatoriale
 • H: Honduras, Hong Kong
 • I: Islanda
 • J: Japoni, Jordan
 • K: Kiribati
 • L: Libi, Lihtenshtajn
 • M: Maqedoni, Malajzi, Maldive, Mali, Marok, Mauritius, Mauritania, Meksikë, Moldavi, Monako, Mali i Zi
 • N: Namibia, NZ, Niger, Norvegji
 • O: Omani
 • Q: Katar
 • R: Rusi
 • S: Saint Kitts dhe Nevis, Saint Marino, Saint Lucia, Senegal, Serbia, Singapori, Afrika e Jugut, Zvicra
 • T: Turqia

Të gjithë këta njerëz mund të qëndrojnë në vend për një maksimum prej 90 ditësh. Sidoqoftë, Kanadasë, Gjermanisë dhe Shteteve të Bashkuara u lejohen katër muaj qëndrim, dy për Bullgarinë dhe një për Greqinë.

Po kështu, njerëzit nga territoret e mëposhtme janë gjithashtu pa viza për sa kohë që ata udhëtojnë me një turne të organizuar dhe mbajnë rezervimin e hotelit:

 • Azerbaixhan
 • Bjellorusia
 • Gjeorgji
 • Indi
 • Kazahstan
 • Kirguistán
 • Makao
 • Tayikistán
 • Turkmenistan
 • Ukrainë
 • Uzbekistan

Viza

Turistët nga vendet e tjera duhet të aplikojnë për vizë në sektorin konsullor të Ambasadës ose Konsullatës Tuniziane të vendit të tyre ose shtetit më të afërt me vendbanimin e tyre.

Për të marrë vizën, është e nevojshme të paraqiten disa dokumente. Megjithëse këto mund të ndryshojnë në varësi të shtetit në të cilin ndodhemi, ato zakonisht janë si më poshtë:

 • Kërkesa për vizë është plotësuar dhe nënshkruar
 • Pasaportë e vlefshme me një vlefshmëri minimale prej 6 muajsh
 • Kopjimi i faqes së parë të pasaportës
 • Dy fotografi të kohëve të fundit me madhësi pasaporte
 • Rezervim hoteli, letër ftesë biznesi ose çertifikatë akomodimi për një vizitë familjare
 • Pagesa e tarifës përkatëse

Viza mund të aplikohet personalisht ose me postë, dhe duhet të kërkohet të paktën dy javë përpara udhëtimit. Nëse përpunohet me postë, përgjigja duhet të parapaguhet në mënyrë që pasaporta të mund të dërgohet përsëri tek ju.

Siguri

Siç është treguar nga Ministria Spanjolle e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit (MAEC), Tunizia ka pësuar disa sulme terroriste në vitet e fundit dhe kjo është një zonë që është ende në rrezik.Prandaj, është diçka i rrezikshëm udhëtoni në këtë vend, kështu që duhet të merren masa paraprake ekstreme nëse udhëtoni në të. Shtë e rëndësishme të ndiqni indikacionet e autoriteteve të territorit dhe të përpiqeni të mos lëvizni natën jashtë qyteteve.

Zonat e Shtetit që duhet të shmangen janë si më poshtë:

 • Pjesë të largëta të shkretëtirës së Saharasë, afër kufijve.
 • Zonë kufitare me Algjerinë.
 • Departamenti i Kasserine, mali Chaambi dhe rrethinat, dhe Sbeitla dhe rrethina.
 • Pjesa juglindore e departamentit të Medeninës, veçanërisht Ben Guerdane dhe rrethinat e saj.

Po kështu, në këto pjesë të tjera këshillohet vetëm të shkoni me një grup të organizuar:

 • Douz
 • kebili
 • nefta
 • Tozeur
 • Zarzis

Nga ana tjetër, vjedhjet në vend kanë qenë në rritje, prandaj duhet pasur kujdes me sendet gjatë vizitës në territor.

vaksinat

Vaksina e vetme i detyrueshëm është ethe e verdhë për njerëzit që vijnë nga një vend ku kjo sëmundje konsiderohet endemike. Përveç kësaj, të gjithë udhëtarëve u rekomandohet të bëjnë vaksinimin e mëposhtëm ditor:

 • Hepatiti A
 • Tetanus-difteria
 • MMR (shytat, fruthi dhe rubeola)

Rekomandohet të keni sigurim udhëtimi me mbulim të lartë. Qendrat shëndetësore në qytete janë cilësore, por ato që janë larg tyre kanë më pak burime.

Nuk ka asnjë problem në marrjen e ilaçeve që ju duhen me vete, megjithëse në vend farmacitë zakonisht kanë ilaçe të mjaftueshme.

Pyetje nga përdoruesit

Cila është data më e mirë për të udhëtuar në Tunizi?

Korriku dhe Gushti janë muajt më të nxehtë dhe kur vendi merr më shumë vizita. Sidoqoftë, në muajt Prill-Qershor, dhe Shtator dhe Tetor, temperaturat janë më të buta. Nuk ka asnjë problem në udhëtimin në territor gjatë sezonit të Ramazanit, megjithëse është e zakonshme të gjesh disa restorante dhe vende të mbyllura.

Cili vend rekomandohet më shumë? Tunizia apo Maroku?

Kjo varet nga shijet tuaja. Sidoqoftë, sot Maroku konsiderohet disi më i sigurt se Tunizia. Në artikullin vijues keni informacion për të vizituar këtë vend: Vizat, dokumentacioni dhe kërkesat për të udhëtuar në Marok.

A këshillohet të udhëtoni në Tunizi me fëmijë?

Përveç rreziqeve që kemi përmendur tashmë, nuk ka asnjë problem në udhëtimin në Tunizi me fëmijë të vegjël, pasi që shërbimet e nevojshme zakonisht gjenden për ta.

Ky artikull është ndarë 131 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: