Nëse do të udhëtoni me një tren spanjoll me shpejtësi të lartë (AVE) duhet të jeni të qartë se çfarë bagazhi mund të merrni dhe cila duhet të jetë madhësia e tij. Në këtë artikull, ne flasim për bagazhet maksimale të lejuara, si dhe kontrollet e sigurisë që duhet të kalohen dhe objektet e ndaluara.

Më poshtë keni një indeks me të gjitha pikat me të cilat do të merremi në këtë artikull.

Kushtet e përgjithshme

Me biletën tonë AVE na lejohet të mbajmë bagazhe dore, por ekziston një kufi i bagazhit deri në tre copë. Në total, kjo pajisje duhet të peshojë maksimalisht 25 kg dhe nuk mund të zërë më shumë se 290 cm.Valixhja më e madhe do të duhet të ketë një madhësi maksimale prej 85 x 55 x 35 cm. Po kështu, bagazhet e dorës gjithashtu përfshijnë karrige, transportues të palosur të fëmijëve, instrumente muzikorë në një mbulesë deri në 30 x 120 x 38 cm dhe biçikleta të palosura ose të çmontuara në një mbulesë deri në 180 cm në total.

Përveç këtyre kushteve, ju mund të keni një bagazhet speciale, e cila mund të jetë një çantë golfi, një çantë ski ose biçikleta (nëse dimensionet janë më të mëdha se ato të bagazhit të dorës dhe deri në 120 x 90 x 40 cm).

Nëse jeni duke marrë këtë pajisje speciale, do t'ju lejohet të mbani vetëm një copë bagazhe dore deri në 55 x 35 x 25 cm. Përndryshe, do të konsiderohet se po mbani bagazhet e tepërta.

Nga ana tjetër, Renfe ka një shërbim të quajtur Bagazhet derë më derë. Nëse e merrni me qira, ata mbledhin bagazhet tuaja dhe i marrin kudo që dëshironi, për sa kohë që është brenda komunave të provincave të origjinës ose destinacionit të udhëtimit tuaj, ose ngjitur. Përveç kësaj, ju duhet të keni një biletë AVE.

Ky shërbim mbart maksimumi tre pako, qofshin ato normale apo speciale. Secili mund të peshojë deri në 25 kg dhe, me përjashtim të skive, nuk mund të kalojë 250 cm në total. Data maksimale për të kërkuar atë është dy ditë para se të niset treni (duhet të kërkohet para orës 12 të mesditës), dhe ndryshimet mund të bëhen deri në dymbëdhjetë orë më parë.

Kur bëhet fjalë për marrjen e bagazheve, ata mund ta bëjnë atë ndërmjet katër dhe një ditë para se të niset treni, megjithëse nuk ka asnjë shërbim të Dielën dhe Pushimet. Çmimi varion midis 20 dhe 26 € dhe kërkohet nga faqja zyrtare e Renfe, në të cilën mund të përdorni duke klikuar kjo lidhje.Si PetsQentë, macet, ferret dhe zogjtë e vegjël me një peshë maksimale prej 10 kg lejohen në AVE. Ata mund të udhëtojnë për sa kohë që nuk shkaktojnë shqetësim për pjesën tjetër të udhëtarëve dhe që ata të shkojnë në një kafaz ose transportues prej 60 x 35 x 35 cm në këmbët e pronarit. Ju duhet të paguani një biletë shtesë dhe vetëm një kafshë lejohet për person.

Kontrolli i sigurisë

Për të qenë në gjendje të hipni në AVE duhet të kaloni nëpër një kontroll të hyrjes në të cilin duhet të tregoni biletën tuaj të trenit dhe të kaloni valixhet përmes një skaneri. Në këtë mënyrë ato garantojnë sigurinë e udhëtarëve.

Në skaner ata do të sigurohen që njerëzit të mos mbajnë ndonjë nga këto në bagazhet e tyre objektet e ndaluara:

  • Armë zjarri pa licencë dhe udhëzues anëtarësie
  • Polet-rapier, thika xhepi, thika, kamë, armë me tehe
  • Fishekë
  • Sende të mprehta, të mprehta, të topitura ose të rrezikshme
  • Armë Paintball
  • Substanca eksplozive, të ndezshme, kimike ose toksike

Në këtë kontroll valixhet nuk peshohen dhe as nuk ka ndonjë kufizim në lidhje me lëngjet. Pasi të futet brenda në tren, Renfe nuk është përgjegjës për humbjen, vjedhjen ose dëmtimin e bagazhit që mund të pësohet për shkak të bagazhit të gabuar.

Pyetje nga përdoruesit

Ku shkojnë bagazhet në tren? A i mbani valixhet në një vend specifik?

Në AVE ka hapësirë ​​në zonat pranë secilës kamion për të ruajtur valixhet më të mëdha, si dhe disa rafte mbi sediljet për bagazhet më të vogla. Theshtë pasagjeri ai që është i ngarkuar me vendosjen e bagazheve të tyre.

A mund të kontrolloni bagazhet në AVE?

Jo, në AVE nuk ka një mundësi të tillë, vetëm ato të përmendura më sipër, siç janë bagazhet speciale ose shërbimi i bagazhit derë më derë.

Ky artikull është ndarë 44 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: