Air Berlin aktualisht është linja ajrore e shtatë më e madhe në Evropë dhe e dyta brenda Gjermanisë bazuar në numrin e pasagjerëve që mbart çdo vit. Me origjinë gjermane, kjo kompani ajrore është e vendosur në Berlin dhe kryen fluturime brenda Gjermanisë, në të gjithë Evropën dhe jashtë kontinentit Evropian.

avantazh

Air Berlin është një anëtar i aleancës Nje bote, së bashku me të tjerët si American Airlines, British Airways, Cathay Pacific ... Qëllimi i kësaj aleance është të ofrojë shërbimin më të mirë të mundshëm dhe rehati maksimale për pasagjerët e saj.

Përveç kësaj, quhet bonus topbonus, me të cilin pasagjerët mund të kenë qasje në tarifat dhe produktet ekskluzive nga secila kompani ajrore që i përkasin kësaj aleance.

Më poshtë po rendisim një nga avantazhet kryesore të zgjedhjes së Air Berlin si kompaninë tonë ajrore:

 • Partner i Etihad Airways: Që nga fillimi i vitit 2014, Air Berlin dhe Etihad Airways kanë qenë partnerë, gjë që i ofron Air Berlin përfitime të shumta. Kryesorja është se flota e Air Berlin ka një dizajn të ngjashëm me atë të avionëve Etihad Airways, gjë që i bën avionët e saj të kenë një paraqitje dhe karakteristika më të rehatshme për përdoruesin. Për më tepër, që nga ajo kohë Air Berlin ofron një numër më të madh destinacionesh dhe shërbimesh për klientët e saj.
 • Fluturime transoqeanike pa peshore: Shumë janë klientët që vlerësojnë AirBerlin për faktin se është një nga linjat e pakta ajrore që ofron fluturime direkte transoqeanike me një çmim të mirë dhe pa nevojën e ndaljes në një aeroport të ndërmjetëm. Kështu, një shembull i kësaj është kombinimi NY-Berlin (Tegel), itinerar për të cilin ka fluturim direkt.
 • Flota e avangardës: Airbus 330-të e reja të Air Berlin janë të pajisura me teknologji të reja. Në këtë mënyrë, udhëtarët që udhëtojnë me këtë kompani ajrore do të gjejnë një ekran para sediljes së tyre që tregon një ose më shumë filma (në varësi të kohëzgjatjes së udhëtimit) dhe lidhin pajisjet elektronike si iPad, iPod ose iPhone.
 • Shërbim i shkëlqyeshëm hotelierik: fluturimet me këtë kompani ajrore përfshijnë një shërbim hotelierik falas të disponueshëm gjatë gjithë udhëtimit për ata që e kërkojnë atë. Përveç kësaj, kompania ofron një shishe ujë për pasagjer kur hipi në aeroplan. Megjithëse ekzistojnë të gjitha llojet e mendimeve, e vërteta është se shumica e udhëtarëve janë të kënaqur me ushqimin që ofrohet.
 • Bileta Rail & Fly: Kjo biletë lind nga partneriteti midis Deutsche Bahn AG dhe Air Berlin. Falë kësaj marrëveshje, udhëtarët që blejnë një biletë Rail & Fly ata do të jenë në gjendje të udhëtojnë në aeroport pa akuza shtesë me kompaninë gjermane të hekurudhave Deutsche Bahn AG kur aeroporti dhe stacioni i trenit të nisjes janë në zona të ndryshme brenda rrjetit gjerman të transportit publik.

Vlen të përmendet se klasa që është e rezervuar për biletën e avionit do të jetë ekuivalente për trenin, domethënë nëse rezervojmë klasë ekonomike në aeroplan, do të udhëtojmë në klasë turistike në tren. Bileta Rail & Fly mund të blihet gjatë blerjes në internet të biletës suaj Air Berlin. Prandaj, nëse fluturimi juaj niset nga Gjermania, mund të jeni të interesuar për këtë shërbim.

Për më tepër, nëse udhëtoni me fëmijë, ata mund të përfitojnë zbritje speciale, në varësi të moshës së tyre. Fëmijët nën moshën 2 vjeç paguajnë vetëm 15% të çmimit neto të biletës për një të rritur dhe 20% për fluturime të distancave të gjata.

Fëmijët mbi 2 vjeç dhe nën 12 vjeç paguajnë 80% të çmimit neto të një bilete për të rritur. Një avantazh tjetër për familjet është se ata mund të rezervojnë vendet fqinje falas, për sa kohë që nuk ka më shumë se dy të rritur dhe ata kanë të paktën një fëmijë nën moshën 2 vjeç.

disavantazhet

 • Shërbim i kufizuar i klientit: Ekziston një numër i madh i udhëtarëve që kanë udhëtuar me Air Berlin dhe kanë shprehur pakënaqësinë e tyre me linjën ajrore sepse kanë hasur në shërbim shumë të kufizuar të klientëve. Këtu përfshihet gjithashtu fakti që ato ofrojnë pak kompensim, qoftë financiar ose ndryshe, në rast të humbjes ose dëmtimit të bagazhit, vonesave ose vonesave të gjata ...
 • Shërbim i vogël në shumë gjuhë: Një tjetër ankesë e shpeshtë nga shumë përdorues të kësaj linje ajrore është se ata nuk shkëputen lehtësisht nga gjuha e tyre amtare: gjermanishtja. Kështu, ka pasur raste në të cilat përdoruesit kanë marrë përgjigje ndaj ankesave në gjermanisht pasi iu drejtuan kompanisë në anglisht, për shembull.
 • Pak hapësirë ​​në aeroplan: korridor i ngushtë, tualete të ngushta, vende të ngushta ... Duket se ngushtë Shtë mbiemri me të cilin një numër i lartë i udhëtarëve përcakton avionët e kësaj linje ajrore. Kjo padyshim që e bën udhëtimin më të pakëndshëm, veçanërisht nëse është një fluturim me kohëzgjatje të gjatë.
 • Numri i telefonit të kontaktit 902: numri i kontaktit 24-orësh që Air Berlin tregon në faqen e tij të internetit është 902 333 335, domethënë një numër me pagesë 902, kostoja e të cilit është 0,09EUR / min.
 • Çmim më i ulët, siklet më i madh: Një nga aspektet që karakterizohet nga Air Berlin është se, pavarësisht se nuk është një kompani ajrore me kosto të ulët, ajo zakonisht ofron oferta shumë tërheqëse. Sidoqoftë, shumë prej tyre kanë qenë pasagjerë të cilët, pasi kanë marrë një nga këto oferta, kanë vërejtur pas përvojës së tyre se kostoja e ulët e fluturimit të tyre është për shkak të faktit se disa lehtësi dhe shërbime konvencionale eliminohen gjatë fluturimit ose vendosen më shumë pengesa bagazhet e dorës ose të kontrolluara.
 • Mungesa e regjistrim në internet për fluturime transoqeanike: Air Berlin, si pjesa tjetër e linjave ajrore të sotme, u lejon pasagjerëve të saj të bëjnë check-in në internet, në mënyrë që ata të mund të shtypin linjat e tyre lejen e konviktit nga shtepia. Sidoqoftë, ka fluturime të caktuara transoqeanike (nga Evropa në Amerikën e Veriut, për shembull) për të cilat ky shërbim nuk ofrohet. Prandaj, ju këshillojmë ta kontrolloni këtë paraprakisht.

Fotoja kryesore nga Aero Icarus.

Ky artikull është ndarë 30 herë. Kemi kaluar shumë orë duke mbledhur këtë informacion. Nëse ju ka pëlqyer, ndajeni, ju lutem: